Максимумът от естествено дърво и стаята става мечта дори на възрастен

Максимумът на естественото дърво - и стаята се превръща в мечта!

Развитие и създаване интериор на детска стая - отговорна и сложна задача. В крайна сметка освен факта, че малък човек тук трябва да е удобен, не трябва да забравяме безопасността на използваните материали, влиянието на техните цветове върху развитието и психическото състояние на бебето. Ако това се отнася дървена къща, а след това за екологията, която тук се е грижила на етапа на ерекцията, всичко останало не изисква никакво внимание.

 • Преди да започнете
 • оформление
 • цвят
 • Важни детайли на интериора
Един от основните компоненти на детската стая е нейната екологичност и осветление

Един от основните компоненти на детската стая е нейната екологичност и осветление

Преди да започнете

Струва си да си спомним, че всяко дете е уникално и няма да работи като едно. Стаята трябва да бъде проектирана в съответствие с желанията, уменията, възрастта и хобита на сина или дъщерята. Не е нужно да сте дизайнер, който да угоди на детето с дизайна на стая, важно е просто да знаете какво му харесва и какво не.

Важно! Довършителни работи на дървени стени трябва да бъде безопасно за обитателите на помещенията, трябва да бъде почиствано хигиенично. Колкото по-младо е детето, толкова повече цикли на такова почистване трябва да се извършат.

Когато организирате стая за новородено, си струва да давате предпочитание само на естествени материали

Когато организирате стая за новородено, си струва да се предпочитат само естествените материали

Стени от дървени трупи в дървена къща не се нуждаят от допълнителни довършителни работи, тъй като самите те вече са абсолютно спазване на горното правило. Ако такава естественост не може да бъде оставена в оригиналната форма, например, когато къщата не е нова, можете да използвате следните решения:

 1. Облицовки от дърво.

  Облицовката на стените с дървена облицовка е напълно приемлив вариант за децата

  Облицовката на стените с дървена облицовка е напълно приемлив вариант за дете

 2. Гипсокартонени листове. Те могат да бъдат измазани или тапети. Що се отнася до последното, не трябва да купувате твърде скъпо. Оптимален вариант - хартия. Те са колоритни и тяхната промяна няма да бъде осезаем удар за портфейла.

  Комбинацията от тапети и монохромни стени е удобен вариант, лесно е да промените дизайна и да актуализирате цветовата схема

  Комбинацията от тапети и монохромни стени е удобна опция: лесно е да промените дизайна и да актуализирате цветовата схема

 3. Ако стените не са в най-добрата форма, но нямат дълбоки пукнатини, те могат да бъдат актуализирани чрез покриване петно или боя на водна основа, които също са безопасни.

  Детската стая е отделна магия за детето

  Детската стая е отделна магия за детето

оформление

Ако дизайнерските деликатеси не са толкова важни за децата, тогава планирането има значение. И за удобството му зависи желанието на детето да бъде в стаята, да учи и т.н. Във всеки случай, трябва да постигнете ефекта на "интересно". трябва изберете няколко основни зони, които трябва да се различават, поне визуално.

място за сън

Всичко е ясно - това е легло. Тя трябва да бъде:

 •  Удобно - умерено тежко матрак.
Изборът на матрак е отговорен компонент, защото здравето на гърба на детето зависи от това

Изборът на матрак е отговорен компонент, тъй като състоянието на гръбнака на детето зависи от него

 •  Изработен от безопасни материали.
Ако родителите твърдят, че са напълно щадящи околната среда при избора на легло, тогава един матрак, изработен от кокосов пълнеж, е наистина безопасен и полезен за гръбначния стълб

Ако родителите се застъпват за пълна екологична съвместимост при избора на легло, тогава един матрак, изработен от кокосов пълнеж, е наистина безопасен и полезен за гърба

 • Подход по възраст. Това означава, че за едно бебе леглото трябва да има лъкове, за едно дете, по-старо, за да съответства на растежа. Специален въпрос са юношите, които често са срамежливи от прекалено "бебешко" легла, които родителите са избрали да растат.
Стаята на тийнейджър трябва да бъде възможно най-близка до възрастен, подходяща за възрастта

Стаята на тийнейджър трябва да бъде възможно най-близо до дизайна на възрастен, подходящ за възрастта

Творчество и обучение

Две по-важни компоненти на свободното време на детето вкъщи, независимо от възрастта му. Вярно е, че в зависимост от възрастта е избрано пълнотата на тази зона. Критериите са общи във всеки случай:

 1.  Най-осветеното място. По отношение на естествения и изкуствена светлина.

  Задължителният атрибут е голям прозорец, в който можете да инсталирате бюро

  Задължителният атрибут е голям прозорец, в който можете да инсталирате бюро

 2.  Мебелите се избират според растежа и нуждите. Това ще ви помогне да поддържате правилната поза и да не разваляте зрението.

  На такива мебели като бюро, стол и легло е по-добре да не се спасява

  На такива мебели като бюро, стол и легло е по-добре да не се спасява

 3. На едната стена можете да организирате зала за готвене. Възможностите за тази маса - висят специална дъска, покрийте стената с боя, която е удобна за изготвяне.

  Стената за творчество е идеалната идея за вашето дете

  Стената за творчество е чудесна идея за вашето дете

Съвет! Разумно решение е да се купи мебели с регулиране на височината и наклона на плота. Това значително ще спести семейния бюджет.

Възпроизвеждащ ъгъл

Без него, никъде, отново, независимо от възрастта, освен в стаята на тийнейджър, той няма да има нужда от него, въпреки че определено има свои играчки. Тази зона трябва да бъде оборудвана независимо от размера на помещението. Много удобно за проектиране на този ъгъл с меки модулни мебели, които могат едновременно да бъдат използвани като дизайнер.

Важно! На пода трябва да е килим, дори ако подът е дървен. Килимът първо ще омекоти удара, ако бебето падне. Това се случва на различни възрасти, защото игрите винаги са много активни.

Стаята в ярки цветове изглежда особено нежна

Стаята в ярки цветове изглежда особено нежна

 • Ако пространството позволява, необходимо е да се осигури безопасна шведска стена: физическото развитие е незаменимо условие за здравословно детство. Тук всички елементи също трябва да бъдат безопасни, без остри ъгли.
Оборудването за спорт трябва да съответства на хобита и възраст на детето

Оборудването за спорт трябва да съответства на хобита и възраст на детето

Съвет! За да привикате детето към поръчката от ранна възраст, е важно да осигурите удобни системи за съхранение и той трябва да може да отваря контейнери сами и други кутии.

цвят

 • Традиционно цветът е избран на пода: за момчето - синьо, за момичето - розово. Но не мислете по стереотипен начин, можете да излезете с нещо по-интересно, особено ако дизайнът на стените е нетипичен.

Основното правило, което трябва да следваме тук, е пастелни нюанси по стените, и текстил, играчки и други взаимозаменяеми атрибути - ярки. Дете на всяка възраст се нуждае от яркост, без нея, стаята бързо ще се отегчи и ще стане неудобна.

За детето няма ограничение на яркостта на цвета

За детето няма граница на яркост

Съвет! Комбинирайте цветовете, но спретнато, за да не направите стаята отблъскваща. В допълнение, някои цветове действат депресивно върху психиката, например, тъмно синьо. червен действа върху нервната система е вълнуващо, така че не трябва да е много.

Важни детайли на интериора

В детската стая в дървена къща няма никакви дреболии, всичко е важно. Особено внимание трябва да се обърне на текстилните изделия. Той помага да се подчертае геометрията, да се фокусира върху определена област, да се разшири или намали пространството. Ако използвате различни материали в текстурата, ще можете да придадете оригиналността на стаята.

Смесете цветовете смело и резултатът ще бъде зашеметяващ

Смесете цветовете смело и резултатът ще бъде зашеметяващ

Важно! Уверете се, че сте обърнали внимание на стените: ако те са естествени, т.е. дървото не е скрито зад гипсокартона, тогава текстилът трябва да бъде избран подходящ.

Не пренебрегвайте осветлението - в детската стая тя не може да бъде много, нека бъде по-добре. И превключвателите трябва да бъдат поставени така, че самият дете да може да достигне до тях и да не се обажда отново и отново на родителите.

До леглото можете да инсталирате и източници на светлина

В близост до леглото могат да се монтират източници на светлина

Ако детето е по-голямо, тогава с подреждането на стаята може да бъде с него със собствените си ръце, за да направят красива сянка. Това ще направи стаята още по-приятна и, разбира се, необичайна.

заключение

Детска стая - специално място във всеки дом. Независимо от материала на неговите стени (дърво, тухли) е важно да се създаде абсолютен комфорт и сигурност за жителите му - това е основната задача на родителите.

Настроение на страната: създайте интериора на детска стая в дървена къща

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2