Lemon tekstil tekstil di ruang tamu neoklasik

Lemon tekstil tekstil di ruang tamu neoklasik

Menghias dinding dalam dinding kain bilik menjadi hanya beberapa belas tahun yang lalu, walaupun mereka sendiri muncul lebih awal daripada analog kertas tradisional. Hari ini, kertas dinding sedemikian telah menjadi komponen wajib dari kediaman yang spektakuler, elegan dan mewah.

 • Ciri-ciri kertas dinding kain
 • Varieti
 • Kelebihan dan kekurangan 
 • Cara gam: beberapa petua
Kertas dinding lenik dan sederhana

Kertas dinding lenik dan sederhana

Ciri-ciri kertas dinding kain

Tiada jenis kertas dinding yang lain akan memberi ruang sebagai keselesaan dan kehangatan sebagai tekstil, dan beribu-ribu orang di seluruh dunia menggunakan jenis ini penutup dinding hiasan di rumah dan pangsapuri mereka. Terdapat penjelasan logik untuk ini.

Imej burung dan aksen warna merah muda menjadikan persekitaran klasik hidup dan hangat

Imej burung dan aksen warna merah muda menjadikan persekitaran klasik hidup dan hangat

Kertas dinding tekstil adalah warisan dari kediaman diraja yang pernah popular, bergaya permaidani, indah kanopi yang ahli-ahli tsarist dilengkapi dan kain pelapis kain di dinding dalam rahsia rahsia. Dan lagi dalam Zaman Renaissance mereka mula dianggap salah satu tanda utama kemewahan dan kekayaan. Oleh itu, menghiasi dinding bilik tidur, bilik tamu dan bilik air dengan bantuan beludru dan brocade hanya dapat meninggikan para bangsawan, bangsawan dan raja.

Tetapi pada masa itu produk tersebut dicipta hanya dengan tangan oleh pengrajin berbakat yang menggunakan bahan yang paling mahal dan jarang. Pada masa yang sama, kertas dinding tekstil dihasilkan oleh teknologi khas dengan cara perindustrian, sehingga mereka menjadi lebih mudah diakses oleh publik.

Penyelesaian yang berkesan untuk hiasan dinding di dalam bilik tidur dengan gaya shebbie-chic

Penyelesaian yang berkesan untuk hiasan dinding di dalam bilik tidur dengan gaya shebbie-chic

Menarik! Corak yang paling kerap pada tekstil adalah imej teratai. Ia adalah simbol kepunyaan keluarga diraja.

Reka bentuk ruang tamu moden

Reka bentuk ruang tamu moden

Oleh itu, seperti pada zaman raja-raja dan raja-raja, kertas dinding tekstil dianggap sebagai komponen yang sangat penting dalam pedalaman yang mengagumkan.

Penting! Mereka tidak hanya mempunyai keindahan estetik, tetapi juga menjamin bunyi yang sangat baik dan penebat haba. Ini dimungkinkan oleh struktur bahan.

Varieti

Kertas dinding kain - dua lapisan. Kerana lapisan bawah adalah kertas atau bahan bukan tenunan, dan bahagian atas - benang, dicat semula dalam warna yang diperlukan dan terpaku bersama, atau bahagian pepejal tisu. Bergantung pada apa yang lapisan bawah terdiri daripada, kertas dinding kain dibahagikan kepada dua jenis:

 • pada asas kertas: mesra alam, "bernafas", dengan harga yang berpatutan. Kelemahan mereka adalah ketidakmampuan mereka untuk menahan kelembapan;
 • dengan bukan tenunan, yang memberikan kain atas atas kekuatan tinggi, ketahanan dan jumlah tetap.
Eklektikisme yang terang dalam reka bentuk dalaman ruang tamu

Eklektikisme yang terang dalam reka bentuk dalaman ruang tamu

Kertas dinding dengan asas bukan tenunan

Kertas dinding dengan asas bukan tenunan

Di samping itu, bergantung pada jenis bahan atas, kertas dinding tekstil juga dibahagikan kepada jenis:

Jenis Wallpaper Penerangan
Linen  Mereka didasarkan pada kertas dengan benang lenan.
Jut Latar belakang kain jute boleh menyembunyikan keadaan tidak rata di permukaan dinding, sementara ia kelihatan hebat di dalam bilik dengan gaya desa atau semula jadi.
Sutera Varian indah reka bentuk dalaman. Mereka tidak terbakar di bawah cahaya matahari langsung dan paling tahan lama.
Jacquard Asas adalah akrilik. Kertas dinding sedemikian tidak basah dari lem digunakan, jangan berkerut dan jangan melepaskan dinding.
Kain kain kain Biasa dan sering tanpa gambar. Jenis yang paling berpatutan.
Velor Wallpaper dengan corak baldu dan corak permadani.
"Rumput Jepun" Tahu-Bagaimana. Ini adalah lukisan yang paling asli dan mahal, yang diperbuat daripada gentian kaca dan kelebihan bijak.
Bulu Mereka berasal dari rasa semula jadi dan dari analog murah, seperti microfiber, polyester dan propylene. Mereka adalah tahan kelembapan yang paling tinggi, jadi ia boleh digunakan untuk menampal dinding di dapur dan juga di bilik mandi.
Gabungan wallpaper terasa dan velor

Gabungan wallpaper terasa dan velor

Kertas dinding tekstil di ruang tamu timur

Kertas dinding tekstil di ruang tamu timur

Kertas dinding jut bergaya

Kertas dinding jut bergaya

Juga terdapat kertas dinding kain lancar yang membolehkan anda menghiasi dinding tanpa sendi tunggal. Mereka berbeza di dalamnya semasa pengeluaran mereka juga dirawat dengan impregnasi Teflon, yang meningkatkan sifat kelembapan-bukti.

Kelebihan dan kekurangan

Kertas dinding tekstil adalah jenis dinding yang paling baik. Keindahan dan reka bentuk yang tidak dapat ditandingi mereka sentiasa dihargai, tetapi ciri-ciri prestasi mereka juga dianggap penting:

 1. universiti aplikasi. Oleh kerana pewarna yang kaya dan pelbagai tekstur lapisan atas, kertas dinding kain boleh digunakan bilik tidur dalaman, pejabat, ruang tamu, pada hiasan premis di rumah persendirian, di muzium dan institusi awam;
 2. kebersihan ekologi;
 3. rintangan kepada faktor luaran: kelembapan, ultraviolet, dan sebagainya;
 4. pemeliharaan iklim mikro yang selesa di dalam bilik;
 5. umur panjang perkhidmatan - 10-15 tahun.
Sertai beberapa spesies

Gabungan beberapa jenis

Tetapi kelebihan utama kertas dinding kain adalah kecantikan dan kemewahan, serta pelbagai model.

Kepada nota! Satu-satunya kelemahan bahan ini adalah kerapuhan dan kerentanan mereka untuk merosakkan. Mereka tidak boleh bermegah dengan sifat antistatik yang baik, jadi tekstil tekstil adalah tempat pengumpulan habuk dan kotoran, yang sukar untuk menyingkirkan.

Wallpaper sutera untuk bilik tidur yang selesa

Wallpaper sutera untuk bilik tidur yang selesa

Perhatikan! Hampir semua jenis tekstil tekstil tidak kalis air dan tidak direka untuk pembersihan basah. Hanya pemprosesan kering dengan kain lembut atau sangat kemas menyedut.

Pilihan yang menarik untuk kanak-kanak

Pilihan yang menarik untuk kanak-kanak

Cara gam: beberapa petua

Teknologi dinding dalaman yang menghias dengan bantuan kertas dinding kain bergantung kepada jenis asas mereka, kerana ia menentukan tepat mana perekat harus dipilih: untuk substrat kertas satu jenis gam adalah bertujuan, dan untuk bukan tenunan - sama sekali berbeza.

Kepada nota! Ke permukaan, yang akan digunakan pada kertas dinding itu, juga mengemukakan beberapa keperluan, termasuk kekeringan dan kesuciannya.

Wallpaper Jacquard melengkapkan gaya klasik

Wallpaper Jacquard melengkapkan gaya klasik

Nasihat! Sendiri proses perekat Bahan semacam itu bermula dengan pemotongan jalur kertas dinding, tetapi tidak dengan pisau, seperti bahan roll tradisional, tetapi semata-mata dengan gunting.

Jika kertas dinding mempunyai asas kertas, maka ia mesti dihiasi dengan gam pra disediakan. Sekiranya bukan berasaskan tenunan, maka pelekat hendaklah tidak digunakan untuk kertas dinding, tetapi langsung ke dinding. Jalur kertas dinding gam bersama dengan sendi, dengan berhati-hati, cuba memastikan bahawa gam berlebihan tidak jatuh di bahagian depan mereka.

Kertas dinding kain untuk dinding: semua yang anda perlukan untuk dalaman yang hangat dan sedikit vintaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 77