Bunga sedemikian akan menggembirakan anda untuk jangka masa yang panjang dan tidak akan menjadi layu

Bunga-bunga yang terbuat dari kertas akan menggembirakan anda untuk masa yang lama dan tidak pernah layu

Buat bunga daripada kertas beralun dengan tangan mereka sendiri tidak cukup mudah, tetapi jika anda dipandu oleh kelas tuan yang sarjana berkongsi dengan satu sama lain, tugas itu dapat ditangani dengan main-main. Dalam kajian ini kami akan memperkenalkan anda kepada spesies asal ini kerja jahitan, mari kita bercakap tentang selok-belok memilih bahan yang ideal dan berkongsi idea mengenai cara membuat bunga dari kertas bergelombang dan bagaimana memasukkannya ke pedalaman.

Kandungan

 • Apakah kertas beralun dan bagaimana ia digunakan dalam menghias?
 • Bunga kertas beralun untuk pemula: idea untuk digunakan
 • Bagaimana dan di mana untuk memilih kertas beralun?
 • Belajar membuat bunga dari kertas beralun untuk pemula
 • Bunga dari gula-gula dan kertas bergelombang: hadiah yang lazat dan cantik
 • Bunga kertas bergelombang dengan tangan sendiri: disimpulkan
Sejambak mewah bunga dari kertas bergelombang

Sejambak mewah bunga dari kertas bergelombang

Sejambak terang kertas bergelombang - hiasan dalaman yang indah

Sejambak terang kertas bergelombang - hiasan dalaman yang indah

Apakah kertas beralun dan bagaimana ia digunakan dalam menghias?

Jika kertas biasa muncul berabad-abad yang lalu, saudara perempuannya yang beralun lebih muda. Ia menjadi tersebar luas pada separuh kedua abad kesembilan belas di England. Pada masa itu, dari nipis, lembut dan menyenangkan ke sentuhan kertas dalam kerutan kecil dibuat pelapis untuk topi.

Kualitatif dibuat bunga dari kertas beralun tidak dapat dibezakan daripada ini

Kualitatif dibuat bunga dari kertas beralun tidak dapat dibezakan daripada ini

Bunga halus yang diperbuat daripada kertas

Bunga halus yang diperbuat daripada kertas

Sejambak asal kertas beralun menghiasi pedalaman

Sejambak asal kertas beralun menghiasi pedalaman

Dari masa ke masa, bahan ini melampaui jahitan dan menjadi popular di kalangan wanita yang menggunakan seni dan hiasan. Sehingga kini, kertas kru dan beralun sangat baik untuk kreativiti kanak-kanak, digunakan untuk pelajaran kerja, sesuai untuk bilik menghias dan juga penciptaan kostum karnival.

Bunga kertas beralun untuk pemula: idea untuk digunakan

Baru-baru ini, ia telah menjadi sangat popular untuk menggunakan arah hiasan seperti membuat bunga dari kertas bergelombang. Kraf asli ini digunakan untuk acara-acara perayaan, dan sebagai hiasan tempat tinggal. Apakah jenis aplikasi di kawasan pedalaman yang mereka dapati?

Bunga kertas bergelombang yang sangat popular untuk menghias dewan semasa majlis perkahwinan, parti korporat, hari lahir dan acara lain. Daripada jumlah ini, gerbang disediakan untuk melawat upacara perkahwinan, mereka digunakan semasa sesi foto, garland. Dengan cara ini, baru-baru ini ramai pengantin dan pengantin lelaki menolak bunga dari bunga semulajadi, lebih memilih mereka untuk bunga kertas.

Bunga kertas dalam karangan bunga

Bunga kertas dalam karangan bunga

Sejam tender indah akan berdiri sehingga anda bosan

Sejam tender indah akan berdiri sehingga anda bosan

Boutonniere asal bunga kertas

Boutonniere asal bunga kertas

Nasihat! Kelek putih halus boleh menghiasi bilik di mana sambutan akan berlaku selepas pembaptisan.

Kertas bergelombang juga menemui aplikasi dalam reka bentuk dalaman bilik pameran, pusat pameran, salun kecantikan, kedai-kedai buatan tangan dan sebagainya.

Sejambak sejambak kertas bergelombang akan menjadi hiasan dalaman yang sangat baik

Sejambak sejambak kertas bergelombang akan menjadi hiasan dalaman yang sangat baik

Dengan cerdik membuat bunga dari rupa kertas kelihatan seperti yang nyata

Cerdas terbuat dari bunga kertas kelihatan seperti nyata

Bunga-bunga besar cantik kertas bergelombang

Bunga-bunga besar cantik kertas bergelombang

Kotak hiasan yang menarik dengan gula-gula

Kotak hiasan yang menarik dengan gula-gula

Tempat tinggal juga boleh dihiasi dengan bunga kertas buatan asal. Berikut adalah beberapa contoh penggunaan mereka di pedalaman:

 • Penyelesaian yang paling mudah adalah menggunakannya sebagai pengganti semula jadi tumbuhan dalam periuk, pasu dan pot bunga. Kelebihan utama alternatif ini adalah bahawa flora kertas (tidak seperti semulajadi) akan menggembirakan mata lebih lama, kerana ia tidak tahu layu.

 • Juga, dari kertas bergigi atau krep, anda boleh membuat dengan tangan anda sendiri hiasan yang bergaya dan sangat lembut - topiary dari mawar.
 • Buat bola volum besar bunga dan gantungnya pada garis nipis yang telus di bawah siling - hiasan ini akan memberi ruang lebih kelembutan dan penghalusan. Bola bunga yang diperbuat daripada kertas beralun akan membuat pedalaman elegan, apalagi hiasan seperti itu tidak akan berlebihan.
Topiari cantik yang diperbuat daripada mawar kertas

Topiari cantik yang diperbuat daripada mawar kertas

Bunga kertas kecil di cawangan

Bunga kertas kecil di cawangan

 • Menghias Pokok Krismas bunga? Dan mengapa tidak! Membuat perbungaan kecil dan ranting dari tunas dan dekorasi mereka dengan keindahan Tahun Baru. Ia sesuai untuk mawar kecil dari kertas beralun, yang seolah-olah mekar di cawangan keindahan malar hijau.
 • Bilik kanak-kanak akan bermain dengan semua warna pelangi, jika anda melampirkan bunga kecil beralun kecil ke dindingnya.
 • Boleh menghiasi taplak meja, meja tuala dan meliputi kerusi tunas kertas buatan. Dalam kes ini, penyelesaian terbaik adalah bunga peony yang besar dari kertas beralun, yang akan memberikan gaya yang elegan.

Idea ini! Idea asal dekorasi hiasan tingkap - pick-up untuk langsir dengan warna mudah kertas bergelombang. Sebagai asas, anda boleh menggunakan magnet biasa yang dibeli dengan reben atau abah-abah, di atasnya hiasan buatan tangan anda dilampirkan.

 • Sebelum Krismas pintu depan boleh dihiasi dengan bunga tradisional cemara atau cawangan pain, dengan murah hati melengkapi dengan bunga dari kertas bergelombang.
 • Di atas katil Pengantin baru di bilik tidur boleh menggantung lebih banyak hati kertas yang terbuat dari tunas merah jambu.
 • Dan, pada akhirnya, langkah dalaman yang paling berani dekoratif adalah penggunaan warna besar kertas beralun di dalam bilik (di ketinggian seseorang dan di atas). Mereka boleh berdiri dekat dengan dinding atau membentuk hutan secara keseluruhan, secara merata di seluruh kawasan bilik. Dibuat oleh tangan, bunga musim gugur dari kertas bergelombang dalam versi hipertrophied dengan sempurna dapat menghiasi dewan besar untuk sambutan bertema.

Seperti yang anda dapat lihat, jika anda menetapkan matlamat dan menghidupkan bunga bunga dari kertas beralun ke pedalaman, anda boleh menjadikannya benar-benar asli dan unik.

Selain itu, pekerjaan yang menarik dan menarik pasti akan dinikmati oleh kanak-kanak. Ia patut dicuba untuk membuat bunga dari kertas bergelombang dengan tangan anda, sedangkan untuk kanak-kanak lebih baik memilih versi paling mudah. Mereka pasti akan gembira dengan bunga besar dalam pertumbuhan mereka dan dari mawar kecil. Apabila memilih kelas induk, anda perlu memberi tumpuan kepada fakta bahawa kanak-kanak tidak boleh menguasai manipulasi yang sukar, tetapi mereka boleh melakukan bunga yang mudah seperti tulip dengan tangan mereka sendiri yang diperbuat daripada kertas beralun.

Bagaimana dan di mana untuk memilih kertas beralun?

Apabila membeli bahan ini, anda perlu mempertimbangkan beberapa keperluan utama untuknya. Kertas bergelombang hendaklah kuat, plastik, baik untuk mengekalkan bentuknya, tidak luntur, tidak terkena dari sentuhan dengan gam, mempunyai pewarna yang kaya.

Anda boleh membelinya di kedai runcit khusus yang menjual bahan untuk kerja-kerja jahitan, di kedai seni, serta di Internet. Adalah dipercayai bahawa kualiti terbaik dapat membanggakan kertas beralun dari Itali.

Hati yang indah dengan popi dari kertas bergelombang

Hati yang indah dengan popi dari kertas bergelombang

Dari kertas beralun berkualiti tinggi, anda boleh membuat karya seni yang sebenar

Dari kertas beralun berkualiti tinggi, anda boleh membuat karya seni yang sebenar

Belajar membuat bunga dari kertas beralun untuk pemula

Bud yang paling mudah boleh dibuat bersama dengan kanak-kanak. Juga, mereka sesuai untuk mereka yang baru mula menguasai asas kemahiran ini. Anda perlu:

 • Kertas bergelombang (untuk jenis warna yang anda boleh gunakan sebagai satu helaian warna, dan beberapa);
 • gunting yang tajam dan nipis (manicure yang sesuai);
 • tusuk gigi;
 • pelekat;
 • bulatan kadbod.
Membuat bunga kertas kecil dari kertas bergelombang

Membuat bunga kertas kecil dari kertas bergelombang

 • Pertama sekali, anda perlu memotong 12 bulatan kertas.

Nasihat! Ia akan menjadi lebih mudah untuk menggunakan templat kadbod, syiling atau mana-mana objek bulat rata yang lain.

 • Selanjutnya dari persiapan yang diterima kami membuat kelopak: untuk kelebihan satu ini perlu sedikit tajam, merekatkannya.
 • Kepada kadbod sekeping kecil, kami mula membetulkan kelopak siap dalam bulatan: pertama kami melekat kelebihannya dengan lima kelopak, kemudian empat gam ke dalam dan tiga terakhir di tengah.
 • Sentuhan akhir adalah pembuatan inti. Untuk melakukan ini, potong jalur kertas bergelombang kira-kira 3 cm lebar dan lipat bersama. Kemudian, pada selang masa yang tetap, potonglah supaya pinggiran kecil dibentuk, yang perlu sedikit melambung. Balut jalur dengan pinggir di sekeliling tusuk gigi di lingkaran supaya pusat kabur bunga ternyata, membetulkannya dengan gam dan pasangkannya pada kelopak yang telah ada. Selesai! Bunga-bunga dari kertas halus halus akan menjadi nyata hiasan mana-mana bahagian dalam.
Tulip tulen bergelung kertas

Tulip tulen bergelung kertas

Chamomile kertas bergelora

Pembuatan chamomile kerumitan tidak berbeza. Apa yang diperlukan untuk ini:

 1. Kertas bergelombang putih dan hijau.
 2. Benang warna kuning - bulu atau bulu.
 3. Benang jahitan berwarna kuning.
 4. Kawat.
 5. Clamp untuk kertas.
 6. Gunting.

Pertama anda perlu membuat tengah-tengah bunga. Untuk ini, di sekeliling dua jari angin benang itu - akan cukup bertukar menjadi 15-20. Buangkannya dari jari anda dan putar semula, simpannya. Kemudian potong dengan gunting supaya pompa tipis diperolehi.

Inti harus diletakkan pada kawat dan, bermula dari pangkal, dibungkus dengan jalur kertas bergelombang warna hijau. Berputar hingga akhir adalah batang chamomile masa depan.

Membuat kelopak:

 • Potong segiempat tepat dengan saiz 14 x 4 cm.
 • Lipat separuh dan selamat di tempat selekoh dengan pengapit.
 • Potong satu sisi, menjelajah sebanyak 3.8 cm. Jarak antara takik adalah 0.8 cm.
 • Untuk membentuk kelopak - ia harus sedikit bulat.

Seterusnya, jalur kelopak untuk membetulkan kami ke batang dan membetulkannya dengan gam.

Ia kekal untuk membuat sepal. Untuk melakukan ini, potong segi empat tepat kertas segi empat tepat hijau berukuran 1 x 4 cm. Potong dengan gusi dan balut di sekitar pangkal bunga, selamat dengan gam.

Bunga Magnolia diperbuat daripada kertas

Bunga Magnolia diperbuat daripada kertas

Chrysanthemums kertas bergelombang

Untuk membuat warna-warna musim luruh ini anda perlu:

 1. Kertas bergelombang. Warnanya bergantung pada jenis kekwa yang anda buat.
 2. Kertas beralun hijau dan kuning.
 3. Kawat.
 4. Gunting.
 5. Senapang patah.

Urutan penciptaan:

 • Dari kertas kuning kami akan membuat sekumpulan stamens. Untuk melakukan ini, anda memerlukan jalur yang berukuran 7 x 13 cm. Lembaran tersebut harus dibengkokkan separuh sepanjang panjang, dan sekali lagi lebarnya. Kemudian potong seluruh kawasan bilet. Selepas ini, bahan kerja disambungkan ke wayar dan dipasang dengan gam.
 • Kelopak membuat kertas diperlukan tsveta.Dlya mengambil jalur ini 20-30 cm dan lebar 5-7 cm, dan panjang keseluruhan pemotongan tidak sampai ke pinggir 1 cm. Dalam usaha untuk membuat putik besar-besaran, perlu 3-4 jalur tersebut. Sekarang anda perlu untuk memberikan realisme kosong - bagi setiap "jarum" perlu untuk twist antara jarinya. Begitu juga dengan semua daun cincang.
 • Ia kekal untuk menendang mereka pada benang-benang. Yang terakhir harus sedikit lebih rendah daripada kelopak. Betulkan setiap bulatan dengan gam.
 • Angkat dawai dengan kertas hijau.
 • Buat kelopak dan pasangkannya pada kawat.
 • Ia hanya kekal untuk mengembang bunga - dan ia sudah siap.
Bunga kertas cantik boleh menggantikan semulajadi

Bunga kertas cantik boleh menggantikan semulajadi

Dengan skim yang sama dengan krisan, anda boleh membuat karnasi dengan tangan anda dari kertas bergelombang. Hanya di peringkat penghirisan kelopak bunga itu hendaklah mereka dibuat tidak tipis dan segi tiga dengan gigi gumpalan, seperti pada tunas ulas.

Bud mawar kertas beralun

Cukup aneh, tetapi rosebud dalam teknik ini adalah, mungkin, yang paling mudah. Ini akan memerlukan wayar, kertas merah dan hijau, gam. Pertama anda perlu memotong segi empat tepat 6 x 7 cm, sangat penting bahawa bahan kerja tidak condong.

Sekarang anda perlu pusingan bahagian atas di sudut dan membuat ujung tajam di tengah. Dari dawai, anda perlu membuat bahan kerja untuk putik - untuk melakukan ini, pusingkan jari itu dengan margin kecil untuk memperbaiki paksi, aturnya.

Di tengah kertas kosong, letakkan cincin dari kawat, masukkan sekeping bulu kapas di dalamnya. Sekarang separuh kanan (bahagian atas) balut wayar dan bulu kapas, manakala kertas perlu sedikit ditarik. Sekarang lipat yang sama, tetapi sebaliknya. Bahagian bawah kestabilan masa depan adalah ketat diputar di sekeliling kawat.

Ia kekal untuk membuat daun. Untuk melakukan ini, anda perlu segi empat tepat kertas hijau 6 x 9 cm. Potong segitiga belum selesai dengan puncak tajam. Balut putik dengan kosong dan ayakannya. Untuk realisme yang lebih besar, tolak tepi tajam ke dalam berkas dengan jari anda.

Proses membuat mawar kertas cantik dengan tangan anda sendiri

Proses membuat mawar kertas cantik dengan tangan anda sendiri

Irises tangan sendiri

Jadikan ia sendiri dengan kertas beralun, iris juga mungkin, tetapi tugas ini bukanlah yang paling mudah, jadi ia berbaloi untuk memulakan dengan sekurang-kurangnya pengalaman minimum dengan bahan.

Untuk kerja anda perlu:

 1. Kertas beralun biru atau ungu.
 2. Sekeping kertas kosong, anda boleh membuat kadbod.
 3. Kawat - nipis dan tebal.
 4. Senapang patah.
 5. Merajut Thread Furry kuning.
 6. Gunting.
 7. Pita pita atau kertas beralun hijau, dipotong menjadi jalur.

Perkara pertama yang anda perlukan untuk menyediakan template untuk daun bunga. Mereka akan mempunyai 3 jenis:

 • Menunjuk, seperti ceri (itu yang terkecil).
 • Tengah - titik air mata.
 • Yang terbesar adalah bulat.

Seterusnya, untuk menuai, potong tiga kelopak setiap saiz. Pada masa yang sama, mereka perlu diletakkan supaya ketegangan maksimum dapat diperoleh dari kontur sampingan. Kelopak siap perlu berhati-hati di sepanjang tepi.

Untuk dapat memberikan bentuk yang diperlukan, dawai nipis harus terpaku pada setiap kelopak, dan ekor kecil harus ditinggalkan di pangkalan.

Buat meriam kuning pada daun terbesar:

 1. Memotong tali yang halus.
 2. Gosokkan kawasan itu dari dasar kelopak ke tengah. Perlu ada jalur.
 3. Teratas dengan menaburkannya dengan bulu.

Ia kekal untuk memasang bunga itu. Untuk melakukan ini, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk mengatur kelopak terkecil di antara mereka sendiri, maka yang tengah menjadi ruang di antara mereka, dan kemudian yang terbesar. Pinggir dawai dapat disikat bersama dan dibungkus pita pita hijau. Pangkalan hendaklah dihiasi dengan kertas hijau.

Sejambak irisan kertas iris

Sejambak irisan kertas iris

Bunga musim bunga dari kertas beralun dengan tangan sendiri

Musim bunga adalah musim apabila semuanya mekar, tetapi musim ini boleh diwujudkan di rumah anda, membuat sejambak bunga musim bunga. Ini boleh termasuk bunga tulip, dan bunga bel dari kertas bergelombang, dibuat oleh tangan sendiri, dan banyak lagi yang baru muncul.

Skim pengeluaran untuk mereka adalah serupa dengan yang dibentangkan di atas, dan semua yang diperlukan adalah melihat dengan teliti pada asal-usul. Lagipun, kertas beralun adalah bahan yang lentur yang akan menahan pelbagai eksperimen.

Bunga dari gula-gula dan kertas bergelombang: hadiah yang lazat dan cantik

Pada awal musim bunga, saya ingin menggembirakan diri dengan salji yang indah. Tetapi adakah anda tahu bahawa mereka disenaraikan dalam Buku Merah? Jadi lebih baik untuk menggantikannya hidup primroses buatan - sebagai contoh, membuat tangan anda sendiri sejambak snowdrops bergelombang dengan gula-gula.

Hadiah cerah, yang tidak dapat dilupakan - bunga sejambak kertas dengan permen di dalamnya

Hadiah cerah, yang tidak dapat dilupakan - bunga sejambak kertas dengan permen di dalamnya

Untuk ini kami memerlukan perkara berikut:

 • gula-gula coklat dibalut dengan kerajang;
 • kertas beralun putih;
 • kertas beralun hijau;
 • tongkat gigi yang panjang;
 • gunting tajam nipis;
 • Gam ("Momen" atau "Kedua" adalah sesuai);
 • bakul untuk bunga;
 • sekeping plastik busa, berukuran bersamaan dengan bahagian bawah bakul;
 • mesh hijau, chiffon atau organza;
 • rumput tiruan.
Dekorasi menarik dari pembungkusan coklat

Dekorasi menarik dari pembungkusan coklat

 • Bagi setiap bunga, empat jalur (4 x 16 cm) kertas beralun putih diperlukan. Setiap jalur dipintal di tengah dan membungkuk dalam dua.
 • Di tengah-tengah gula-gula, anda perlu melekatkan tusuk gigi dan lem ke kepingan kelopak putih yang dipintal. Selanjutnya, kami memproses batang: tusuk gigi di bawah gula-gula dan kelopak luka dengan lekuk kertas beralun hijau dan tetap dengan gam.
 • Memasak daun. Untuk melakukan ini, dari mesh hijau, chiffon atau organza, potong persegi (15 x 15 cm) dan sedikit bulat sudutnya. Seterusnya perlahan-lahan menembusi pusat persegi dengan gunting dan masukkan ke lubang yang terhasil batang batang salji. Kami menguruskan kain pada ketinggian yang betul dan dengan bantuan gam membentuk gelombang kecil, yang akan berfungsi sebagai bengkok daun.
 • Buih diletakkan di bahagian bawah bakul dan letakkan bunga di atasnya. Kami menghiasi komposisi siap dengan rumput tiruan. Dekorasi cantik, asli dan lazat sudah siap!
Bunga dari kertas bergelombang dengan tangan anda: sejambak bunga yang menarik dari kertas bergelombang dan gula-gula

Sejambak bunga yang menarik dari kertas dan permen bergelombang

Untuk kesimpulannya

Bunga yang diperbuat daripada kertas beralun bukan sahaja dapat menghiasi pedalaman, tetapi juga membantu membuka bakat anda kerja jahitan!

Bunga kertas bergelombang dengan tangan mereka sendiri: kelas tuan terbaik dan tips menghias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4