Imitarea zidului de marmură în interior

Imitarea zidului de marmură în interior

Creând interiorul casei dvs., toată lumea dorește să obțină maximum de confort și confort. În afară de aceasta, aspectul estetic al premiselor rămâne o prioritate. Un rol important în acest caz joacă fiecare lucru mic. Este necesar să se acorde atenție totului, în special obiecte atât de mari, cum ar fi pereții. Pentru ei decorare pot fi folosite o mulțime de tehnici și instrumente, printre care un loc special ocupat de venețian ghips. Este făcut din făină de marmură și creează un efect adecvat.

Venetian era cunoscută în Roma antică. Astăzi s-a schimbat oarecum. A fost posibilă crearea de avioane în diferite culori. Opțiunile pentru utilizarea sa au fost, de asemenea, îmbunătățite. Despre ei, vom vorbi mai în detaliu mai târziu.

Finisaj luxos în negru într-o sală spațioasă

Finisaj luxos în negru într-o sală spațioasă

structură

Important! Caracteristica principală a tencuielii venețiene este compoziția sa. Se compune din deșeuri rămase după tratament marmură, sau minerale precum granit, cuarț, malachit și altele. De regulă, acestea sunt particule de mărimi diferite, dar cu cât sunt mai mici, cu atât mai mult va fi avionul.

Împreună cu materiile prime, se achiziționează o substanță specială pentru protecție și finisare. De regulă, este ceară de albine, dar poate exista un analog mai ieftin. Aplicarea sa face posibilă crearea unui efect lucios atractiv.

Ceara va proteja peretii de umiditate si schimbari de temperatura

Ceara va proteja peretii de umiditate si schimbari de temperatura

Tehnologie de aplicare

 • Pentru a obține speciile așteptate, este important să aplicați corect ipsosul de marmură. În legătură cu faptul că acesta este un instrument destul de costisitor, care diferă prin diferite subtilități de utilizare, serviciile comandantului în acest caz nu sunt ieftine. De aceea majoritatea oamenilor preferă să îndeplinească această sarcină pe cont propriu. Dacă respectați toate regulile și regulamentele, atunci puteți crea această decorare.
Material nobil cu proprietăți estetice excelente

Material nobil cu proprietăți estetice excelente

Materiale și instrumente

În ceea ce privește alte proceduri de reparații, în acest caz veți avea nevoie de un inventar special. Fiecare dintre elementele de mai jos are scopul. Pentru a decora interiorul cu ipsos de marmură, veți avea nevoie de:

 1. primer, care include umplutura de cuarț, - pentru pregătirea suprafeței;
 2. apă - pentru a înțelege soluția;
 3. amestec de ipsos pentru crearea tencuielilor venețiene - materialul în sine este destinat proceselor de bază;
 4. culori - vă permit să obțineți umbra dorită;
 5. Șmirghel cu granulație fină pentru injecție și șlefuire;
 6. ceară - poate fi lichidă sau pastă, utilizată pentru a proteja împotriva efectelor prafului, murdăriei și a altor factori, precum și pentru a crea luciu;

  Datorită compoziției sintetice, învelișul de perete devine mai convenabil în funcționare

  Datorită compoziției sintetice, învelișul de perete devine mai convenabil în funcționare

 7. spatula sau roller - pentru amorsare;
 8. Spoală - pentru a răspândi amestecul pe suprafață. Ar trebui să fie cu muchii rotunjite, pentru a nu lăsa urme urâte ascuțite pe suprafață;
 9. spatula din cauciuc sau mina de lana - pentru ceara;
 10. cârpe - pentru a vă șterge mâinile, uneltele, podeaua etc.
 11. containere pentru amestecuri și lichide.

Sfat! Puteți cumpăra toate acestea în magazine de construcții specializate sau hardware.

Noțiuni de bază

Obținând toate instrumentele necesare și materiile prime, puteți începe în siguranță. Datorită faptului că utilizați materiale decorative, prima etapă va fi pregătirea suprafeței pentru aplicarea acesteia.

Important! Procesele preliminare depind de modul în care arată panoul dvs. și de ce se compune. Dacă este așa zidărie din cărămidă, atunci trebuie să fie mai întâi curățată și șlefuită. În cazul aplicării unui decor pe construcția de gipscarton este suficient să se impună o shpaklevku de plecare.

Pereții ideali vor ajuta la acoperirea corectă

Pereții ideali vor ajuta la acoperirea corectă

Atenție vă rog! Zona pe care va fi așezată baza de marmură trebuie să fie netedă și netedă, altfel toate defectele vor apărea prin stratul decorativ. Odată ce baza este gata, puteți trece la pasul următor - grundul.

Decorul neted, relief și artistic al pereților se realizează în a treia etapă de lucru

Decorarea netedă și ușoară a pereților se realizează în a treia etapă de lucru

Sfat! Asigurați-vă că utilizați un grund cu conținut de cuarț. Din acesta și apa într-un recipient separat se prepară o soluție de 20%, care se aplică ulterior pe perete cu o spatulă sau o rolă, în funcție de cantitatea de lucru. Suprafața primită trebuie să se usuce bine.

 • Apoi, ar trebui să pregătiți amestecul propriu-zis. Prin această etapă ar trebui să înceapă numai după ce pe deplin finalizat cea anterioară, pentru că dacă face o soluție în avans, pot exista dificultăți în activitatea legată de faptul că se întărește și va necesita mai multă apă, în cazul în care nu devin inutilizabile.
 • Într-un recipient pre-pregătit, se toarnă amestecul și se adaugă apă în conformitate cu proporțiile indicate pe ambalaj. Dacă doriți ca suprafața dvs. să aibă vreo culoare, acum trebuie să adăugați culoarea.
Culoarea și textura peretelui

Culoarea și textura peretelui

Sfat! Până în prezent, piața prezintă o gamă imensă de culori de la diferiți producători. Alegerea culorii depinde de preferințele și imaginația dvs. Dar amintiți-vă că marmura este încă un element natural, deci este mai bine să alegeți mai multe nuanțe naturale pentru decorare.

Acoperirea transparentă permite folosirea oricărei nuanțe și realizarea unei jocuri indescriptibile de lumină pe suprafață

Acoperirea transparentă vă permite să aplicați orice umbre și să atingeți o lumină inefabilă a suprafeței

 • Aplicația se desfășoară în trei etape. Primul strat este un fel de fundație. Trebuie să fie solidă și netedă. Este suprapus cu ajutorul unei mistrii, dar puteți folosi o rolă dacă este mai convenabilă pentru dvs. Ar trebui să se usuce bine. Aceasta durează de obicei până la 8 ore. Următorul strat vă permite să creați o factură, deci este aplicată cu lovituri arbitrare. Aplicând amestecul, lămâiați-l.

Sfat! Pentru a vă asigura că sarcina a fost efectuată calitativ, păstrați mașina curată. Este imposibil ca părțile soluției să rămână pe ea, de aceea, de fiecare dată când trebuie spălate. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de o bucată de cârpe și mai subțiri. Ca și cel precedent, acest strat ar trebui să se usuce.

Ideal perete neted - punctul principal înainte de acoperire

Ideal perete neted - punctul principal înainte de acoperire

 • Cel de-al treilea strat este stratul final. Este pe calitatea sa va depinde de rezultat. Prin urmare, pentru ao crea, o ia cu toată responsabilitatea. După cum știți, marmura se caracterizează prin prezența venelor și a divorțurilor. Prin urmare, pentru ca elementul procesat să aibă efectul dorit, se folosește o soluție de o singură culoare, dar două nuanțe. Se aplica simultan pe mistrie si se imprastie pe suprafata.
Lucrare de decorare a pereților cu efect de bătrânețe

Lucrare de decorare a pereților cu efect de bătrânețe

Atenție vă rog! Pentru a nu deteriora panoul, atunci când creați cel de-al treilea strat, este necesar să aplicați mișcările de tip val de produs sau cursele. În orice caz nu complet.

Adăugarea oricărei nuanțe poate obține soluții neobișnuite în interiorul oricărei încăperi

Adăugând orice umbre, puteți obține soluții neobișnuite în interiorul oricărei camere

Important! Înainte de a continua procesul de procesare a panoului, este necesar să așteptați până când totul va fi uscat. Aceasta va dura aproximativ o zi. Când toate petele ude dispar, merită să vă armați cu șmirghel cu fracțiuni mici și să lustruiți toate defectele.

Dacă sunteți sigur că peretele arată perfect și nu are defecte, atunci puteți termina finisajul. Ultimul strat este aplicat ceară, care conferă luciu special venețian. El pune un strat continuu cu o spatulă de cauciuc, după care se rupe cu o bucată de pânză de lână. O singură dată este suficient. Repetarea va fi posibilă după 10-15 ani, dacă vă plictisiți de design.

caracteristici

Ca orice material, venețianul se distinge prin laturile sale pozitive și negative. Luați în considerare ceea ce sunt. Să începem cu contra. Acestea includ costuri ridicate și complexitate în efectuarea lucrărilor. Dar toate acestea sunt atenuate de aspectele pozitive:

 • durabilitate - acoperirea servește mai mult de 15 ani, după care este suficient să se actualizeze numai acoperirea cu ceară;
 • siguranță - ecologic, conține numai ingrediente naturale, prin urmare nu este toxic și nu provoacă alergii;
 • estetică - praf de marmura creează un efect unic, care arată foarte bine în interior, este apreciat datorită efectului special al luminii solare și lămpi de joc, care este creat din cauza numărului mare de straturi.

Este posibil să apreciem toate acestea doar după ce am văzut personal cum arată această decorare.

Utilizarea tencuielilor venețiene în interior

Important! Venetian, spre deosebire de mineralul din care este fabricat, este destinat numai pentru uz intern. Cu toate acestea, nu se poate aplica baie și în alte încăperi cu umiditate ridicată.

Făina din marmură vă permite să înnobilați orice cameră. Poate fi folosit atât în ​​hol, fie în camera de zi, cât și în dormitor. Este important ca panoul să nu difere în stil față de designul general. Astfel, nu decorează numai locuințele, ci și hotelurile, cafenea și birouri.

Când se dezvoltă interiorul, puteți folosi acest decor nu numai pe perete, ci și pentru decorarea elementelor individuale ale camerei, cum ar fi cornise, coloană și altele. Este important ca elementul, decorat în acest fel, să devină iluminat natural sau artificial pentru jocul de lumină.

Interior cu textură și caracter: o revizuire a ideilor selectate cu tencuială venețiană

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 18