Perabot dapur bergaya dalam warna pastel biru

Perabot dapur bergaya dalam warna biru yang terkawal

Dapur - zon khas di dalam rumah. Walaupun wanita moden memimpin gaya hidup aktif, sebahagian besarnya, memelihara rumah kekal menjadi keutamaan. Dalam hal ini, banyak masa lapang mereka dibelanjakan di dapur. Keajaiban sebenar ada di dalam bilik ini. Produk konvensional di sana berubah menjadi sesuatu yang luar biasa. Selain itu, ia memberi peluang untuk berkumpul untuk makan malam dan makan malam bersama seluruh keluarga, dan pada hari cuti, sangat penting untuk mewujudkan keselesaan dan keselesaan di dalamnya.

 • Jenis
 • Pelantikan
 • Reka bentuk
 • Lakukan sendiri
Perabot putih sempurna sesuai ke pedalaman, dihiasi dengan gaya Scandinavia

Perabot putih sempurna sesuai ke pedalaman, dihiasi dengan gaya Scandinavia

Permainan berbeza dalam reka bentuk dapur

Permainan kontras sentiasa dalam trend

Reka bentuk yang mengagumkan dalam gaya modenisme

Reka bentuk yang mengagumkan dalam gaya Art Nouveau

Ruang dapur dengan ketuhar terbina dalam

Ruang dapur dengan ketuhar terbina dalam

Untuk organisasi ruang, model yang berbeza digunakan. Ia direka untuk penyimpanan, kerana di sini adalah perlu untuk meletakkan peranti serentak untuk kerja, hidangan dan produk. Salah satu pilihan adalah kes kabinet kabinet, yang tinggi kabinet menegak. Juga ia dipanggil lajur.

Ia mudah digunakan, terutamanya untuk mengatur ruang kecil. Selalunya, lajur dibuat agak sempit, jadi mudah untuk disesuaikan dengan situasi umum.

Jenis

Gabungan warna hitam dan kuning di pedalaman moden

Gabungan warna hitam dan kuning di pedalaman moden

Pertama sekali, apabila memilih perabot, ia patut memberi perhatian kepada bahannya. Dalam sesetengah kes, ia patut memberi perhatian kepada rintangannya terhadap kelembapan. Tetapi jika oven, yang sedang masak, dilengkapi dengan hud, maka kelembapannya rendah. Dalam kes ini, perabot digunakan dari mana-mana pilihan mudah untuk anda. Ini boleh menjadi kayu, papan seramik berlapis, MDF dan lain-lain, perabot boleh ditutup dengan enamel atau filem, digabungkan. Untuk pembuatannya, beberapa bahan digunakan secara serentak.

Sudah tentu, lajur berbeza dalam bentuk, saiz dan reka bentuk. Memilih lajur, perhatian khusus perlu dibayar kepada saiz. Bahawa ia tidak menonjol dari gambaran keseluruhan alat dengar, kedalamannya sepadan dengan dimensi barangan dalaman yang lain. Begitu juga untuk ketinggian. Tudung atas lajur mesti sepadan dengan tahap dengan elemen ini kabinet gantung.

Bentuk lajur bergantung kepada keutamaan anda, serta pada fungsinya. Lajur adalah:

 • terbuka - dilengkapi dengan rak sahaja;
 • ditutup - dilengkapi dengan panel hadapan;
 • digabungkan.

Satu lagi perbezaan ialah bentuk. Dalam kes ini, semua pilihan boleh dibahagikan kepada lurus dan sudut. Yang terakhir biasanya dilengkapi dengan rak dengan akhir bulat. Lajur sedemikian boleh diletakkan pada sambungan perabot, dipasang berserenjang antara satu sama lain. Mereka juga kelihatan bagus di hujungnya alat dengar. Model langsung boleh dipasang di mana-mana tempat, kecuali sudut.

Lokasi menarik tingkap dan perabot dapur

Lokasi menarik perabot dan tingkap dapur

Kes pensil dengan pintu kaca

Kes pensil dengan pintu kaca

Ditutup dilengkapi dengan pintu atau laci. Jumlah dan saiz mereka bergantung pada pilihan peribadi anda. Fasad ini boleh dibuat dari pelbagai bahan, dan dihiasi dengan hiasan. Pintu boleh menjadi pepejal atau dengan kaca terbina dalam, plastik telus. Mereka juga boleh menjadi satu atau dua kali ganda. Pembinaan yang paling rumit ditutup lajur sudut bulat. Dalam kes ini, fasad mempunyai bentuk separa bulat. Dalam hubungan ini, plastik atau logam lembut digunakan.

Pelantikan

Dapur kecil dalam gaya Scandinavia

Dapur kecil dalam gaya Scandinavia

Setiap item dalam reka bentuk dalaman perlu melaksanakan fungsinya. Penempatan kabinet sempit menyelesaikan beberapa masalah sekaligus:

 • organisasi ruang simpanan perkakas dapur;
 • ruang bebas untuk bergerak di angkasa;
 • mewujudkan reka bentuk asal dan menarik.

Jenis ini mudah dan praktikal. Ia digunakan bukan sahaja untuk bilik ini, tetapi juga untuk lorong, ruang tamu, bilik tidur, kanak-kanak dan juga bilik mandi. Kabinet sempit boleh menjadi asas untuk peralatan terbina dalam. Ia boleh dipasang ketuhar, ketuhar gelombang mikro atau bahkan peti sejuk.

Ruang dapur dengan laci menegak yang boleh ditarik balik

Ruang dapur dengan laci menegak yang boleh ditarik balik

Siling kayu di atas kawasan memasak

Siling kayu di atas kawasan memasak

Dalam model tertutup dengan pintu padat, perkakas rumah, periuk dan peralatan lain diletakkan. Ini membolehkan anda melindungi objek dari habuk dan pencemaran. Juga di sini anda boleh menyimpan bijirin, pemeliharaan rumah dan juga sayur-sayuran.

Jika fasad dilengkapi dengan memasukkan kaca, terdapat sesuatu yang menarik dan berfungsi di dalamnya. Ia boleh menjadi kaca pinggan mangkuk, set, balang yang indah dengan produk pukal.

Laci membenarkan pemasangan tekstil dapur yang mudah, seperti tuala, potholder, tuala. Dan juga, contohnya kertas kertas, kerajang atau lengan untuk baking, dan banyak lagi.

Panel depan dengan pasti melindungi objek dapur dari habuk dan kotoran. Jika anda menggunakan rak terbuka, ia diletakkan di atas mereka yang perlu menghiasi dapur anda, tetapi ia tidak takut debu, sebagai contoh, pasu bunga. Juga pada mereka adalah dinasihatkan untuk meletakkan perkara-perkara yang sepanjang masa dalam kursus dan harus berada di tangan.

Apa yang perlu ditempatkan di kabinet bergantung pada lokasinya. Jika berdekatan dengan kawasan kerja, maka lebih baik meletakkan makanan dan hidangan yang diperlukan untuk memasak. Jika almari terletak di sebelah meja makan, maka anda boleh meletakkan di dalamnya semua yang anda perlukan untuk berkhidmat.

Kabinet dengan laci untuk menyimpan peralatan rumah tangga

Kabinet dengan laci untuk menyimpan peralatan rumah tangga

Sekiranya terdapat beberapa jabatan, maka di salah satu daripadanya anda boleh meletakkan bahan kimia rumah tangga yang diperlukan untuk bekerja. Ini adalah detergen, span, kain dan banyak lagi.

Reka bentuk

Interior bergaya dalam warna pastel

Interior bergaya dalam warna pastel

Dapur - tempat bukan sahaja untuk kerja, tetapi untuk cuti keluarga. Oleh itu, pentingnya pengaturannya bukan sahaja berfungsi, tetapi juga menarik. Terima kasih kepada pilihan yang tepat, anda boleh membuat keselesaan khas di dalam bilik. Membeli pelbagai jenis perabot, disarankan untuk memilih satu gaya, maka reka bentuk akan kelihatan lebih harmonis.

Penampilan bergantung pada gaya hiasan dalaman anda. Pertimbangkan pilihan yang paling biasa:

 • Gaya moden memperuntukkan penggunaan asas monokromatik, ditutup dengan enamel, plastik atau filem. Untuk hari ini warna-warna terang sangat popular, dan mungkin menggabungkan beberapa warna. Pereka bentuk mengesyorkan kuning, hijau, oren, merah, ungu dan lain-lain.
Lantai yang kontras di pedalaman dapur, dihiasi dengan gaya moden

Lantai yang kontras di pedalaman dapur, dihiasi dengan gaya moden

Dapur hitam dengan puncak meja putih kelihatan sangat menarik

Dapur hitam dengan puncak meja putih kelihatan sangat menarik

 • Berteknologi tinggi menyediakan warna yang disediakan seperti putih, kelabu, biru, kuning air dan lain-lain. Ia mempunyai profil aluminium, kadang kala menggunakan kelengkapan krom.
 • Gaya Perancis Provence Menyediakan penggunaan kayu dengan kelengkapan tembaga. Warna putih, biru dan biru boleh menghiasi unsur-unsur decoupage. Terdapat rak terbuka yang diletakkan tin tin rempah, biasanya dibuat daripada kaca, atau hidangan porselin.
Reka bentuk harmonis dalam gaya Perancis Provence

Reka bentuk harmonis dalam gaya Perancis Provence

Pereka menghargai warna biru untuk keupayaan untuk menyegarkan bahagian dalaman yang membosankan dan memeriahkan mereka

Pereka menghargai warna biru untuk keupayaan untuk menyegarkan dan memanjakan bahagian dalaman yang membosankan

 • Dalam gaya negara sangat sesuai dengan model kayu semulajadi. Ia boleh dibuka atau ditutup. Paling penting, apabila kes pensil ditutup dengan varnis yang jelas.

Lakukan sendiri

Jika anda ingin memasang kes pensel, tetapi tidak mempunyai peluang untuk membelinya, anda boleh membuat reka bentuk itu sendiri. Bahan yang boleh digunakan untuk tujuan ini disenaraikan di atas. Anda perlu membuat dua dinding, penutup atas, bawah, kaki atau "busur" dari rak dan, jika perlu, pintu. Papan serat digunakan untuk dinding belakang. Jika anda ingin membekalkan kes pensil dengan kotak, maka anda perlu membeli struktur mudah alih khas, anda juga perlu mengendalikan. Rak boleh ditanggalkan dan teruskan selat khas atau berpaut. Untuk memasang pintu, anda memerlukan kanopi.

Skim pemasangan almari dapur dengan tangan sendiri

Skim pemasangan almari dapur dengan tangan sendiri

Semua ciri luaran bergantung pada pilihan anda. Jika anda mempunyai jigsaw, maka anda boleh membuat rak bulat. Jika anda menggunakan papan serpih berlapis, ia tidak memerlukan reka bentuk khas. Sehingga kini, pelbagai warna adalah pelbagai, yang menyederhanakan kerja anda. Di latar belakang anda boleh menggunakan corak atau pola yang dikehendaki. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan cat akrilik atau teknik decoupage.

Sistem penyimpanan untuk dapur: kami memilih kes pensil almari pakaian serba guna dan moden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 35