Reka bentuk berwarna-warni dapur studio dalam gaya loteng

Reka bentuk berwarna-warni dapur studio dalam gaya loteng

Ruang tamu ruang dapur lebih daripada 12 meter persegi - bidang luas untuk manifestasi penyelesaian reka bentuk fantasi dan kreatif. Dimensinya lebih besar daripada meter standard dan membolehkan untuk menampung sebarang jenis perabot dan pelbagai aksesori, perkara utama adalah memilih yang menang varian perancangan.

  • Layout
  • Gaya
  • Cadangan pereka
Harmoni di kawasan pedalaman - ikrar perasaan yang baik

Harmoni di kawasan pedalaman - ikrar perasaan yang baik

Satu varian menarik dari reka bentuk bilik

Satu varian menarik dari reka bentuk bilik

Layout

Jenis dapur yang paling popular - dapur yang digabungkan dengan ruang tamu, Apabila bilik mempunyai ruang kerja dan tempat berehat. Bagaimana untuk diedarkan modul perabot, bergantung pada kemunculan bilik. Terdapat beberapa jenis perancangan.

"Г" - образная планировка позволяет сэкономить квадратные метры

Susun berbentuk L membolehkan anda menjimatkan meter persegi

Surat P

Dengan cara meletakkannya adalah mudah untuk membentuk segitiga yang dipanggil - tenggelam, peti sejuk dan papak. Zon untuk makanan ditempatkan di pusat, bahagian kerja terletak selari dengan meja dan kerusi pada sisi bertentangan dinding bertentangan, tempat untuk rehat dianjurkan sedikit jauh dari tembok yang tidak berpenghuni.

Kepada nota! Kadang-kadang pilihan yang berbeza dipraktikkan - ruang makan dan sofa ditempatkan sedikit lebih jauh, dan di tengah-tengah diletakkan dan pada bila-bila masa dikeluarkan pulau mudah alih.

Selari

Alat dengar dan peranti teknikal diletakkan di sepanjang dua dinding panjang bertentangan. Kaedah ini kelihatan paling menguntungkan jika bilik itu mempunyai ruang yang besar tetingkap panorama.

Nasihat! Untuk menjadikan bilik sempit dan panjang kelihatan lebih harmoni, lebih baik menggunakan standard, tetapi modul sempit. Mereka boleh dibeli di mana-mana kedai perabot atau diperintahkan oleh ukuran individu.

Idea yang sangat baik susunan selari perabot dapur

Idea yang sangat baik susunan selari perabot dapur

Dapur sempit dengan hiasan dalaman selari

Dapur sempit dengan hiasan dalaman selari

Nasihat! Oleh kerana susunan susun atur dalam bilik yang sama, sukar untuk menyusun ruang tamu, ia sering diganti bar dan kerusi yang selesa.

Pulau dan semenanjung

Jenis pulau tidak sangat mudah untuk dapur di 12 m persegi M. m, jadi lebih baik mengadopsi versi semesta dengan alat dengar penempatan sudut, maka baki bahagian yang bebas harmoni membentuk ruang tamu. Terutamanya yang luar biasa kelihatan hebat sofa lembut sebagai kesinambungan modul perabot dalam bentuk huruf C.

 Studio

Dapur 12-meter sering terletak di pangsapuri satu bilik, dan dalam keadaan sedemikian, mungkin untuk membuat model dalaman yang tidak biasa. Untuk melakukan ini, anda perlu menggunakan bahagian kompeten ke dalam sektor. Agar tidak membebankan ruang, Zonasi dilakukan menggunakan perabot, rak, partisi udara kaca / ukiran, rak atau peruntukan warna / tekstur bahan binaan.

Bahagian berasingan dari jumlah rakaman dan peruntukkannya kepada jumlah minimum alat dengar dan peralatan bersaiz besar (dapur, peti sejuk), kemudian bahagikan metro dengan perabot, memerhatikan skim warna seragam dalam setiap plot yang dirancang atau kami membuat sekatan.

Salah satu pilihan yang paling popular dan mudah untuk reka bentuk pangsapuri kecil

Salah satu pilihan yang paling popular dan mudah untuk reka bentuk pangsapuri kecil

Gaya

Kawasan seluas 12 meter persegi sesuai untuk sebarang gaya. Pertimbangkan pilihan yang paling popular dan menang, mencadangkan pertindihan dengan ruang tamu.

Klasik lama yang baik

Ia tidak pernah keluar dari fesyen, asasnya - set kayu pepejal pepejal dengan kemasan semulajadi atau hampir dengan bahan semulajadi. Untuk memastikan bahawa kabinet tidak kelihatan terlalu berat, anda boleh menggunakan pintu atau fasad yang diukir sepenuhnya. Wallpaper harus dipilih dari tekstil atau dengan corak yang tidak mengganggu klasik tematik.

Hari ini klasik - tidak lagi pudar dan tidak berwajah, yang semuanya terdiri daripada barangan antik biasa, seperti pada zaman dahulu. Hari ini ia telah memperoleh garis besar moden. Interior boleh dihias lebih lanjut lukisan, poster dan kelengkapan rumah yang sesuai secara organik. Sebahagian daripada ruang tamu sepatutnya mempunyai sofa separa bulat dengan belakang melengkung.

Cantik klasik dalam prestasi cahaya

Cantik klasik dalam prestasi cahaya

Minimalisme

Ini adalah versi pedalaman yang paling sederhana, sementara juga dibezakan dengan perbaikan dalam tangan yang mahir. Dapur ini perlu dipukul dengan barangan ketat, hampir pejabat, peralatan rumah yang paling padat dan bahan monophonik. Luar biasa kelihatan permainan kontras - putih dan hitam, coklat dan kuning air.

Nasihat! Sekiranya anda ingin menambahkan sedikit kesenangan kepada kubu kuat minimalisme, tanpa melanggar gaya tunggal, ini boleh dilakukan dengan bantuan tirai kain, tirai linen dan taplak meja.

Projek reka bentuk asal dalam gaya minimalis

Projek reka bentuk asal dalam gaya minimalis

Berteknologi tinggi

Bilik dapur-makan dalam gaya berteknologi tinggi Adakah bilik dari masa depan atau ruang kapal angkasa. Tidak ada kabinet klasik, meja dan kerusi, semua perabot mesti mempunyai bentuk yang mewah dan mengagumkan dengan gloss dan kilauan logam, dan kesan ini hanya boleh memberikan perkakasan plastik dan krom.

Nasihat! Ia berada di kawasan pedalaman yang anda boleh memberikan pengecekan percuma kepada semua elektronik yang mungkin dan memaparkan semua ciri- ketuhar gelombang mikro, Kettles, lebih seperti piring mini terbang.

Ini adalah bidang bentuk bengkok dan semua jenis sorotan - dari lampu siling dengan muzik berwarna terbina dalam, berakhir dengan pusingan lampu lantai luaran, bercahaya semua spektrum pelangi di zon ruang lukisan.

Unsur-unsur hiasan aksen akan menyegarkan keparahan gaya berteknologi tinggi

Unsur-unsur hiasan aksen akan menyegarkan keterukan berteknologi tinggi

Nasihat! Jika anda perlukan zon, untuk gaya berteknologi tinggi paling sesuai sekeping bersalut krom, rak, dsb.

Loteng

Ruang dapur di gaya loteng - Kecuaian bergaya, yang mana banyak keperibadian kreatif seperti. Ini adalah dinding bata dengan TV nipis yang paling moden, sengaja melekatkan siling siling dengan menggantungkan lampu krom. Di lantai parket semulajadi yang belum diproses, di ruang tamu, sofa kulit lusuh berkuasa, kerusi kegemaran dari zaman kanak-kanak dan poster dalam gaya karya Andy Warhol. Perkakas rumah tangga menjalani kehidupan rahsia - ia tersembunyi / dibina ke dalam "rupa yang kelihatan" dari beberapa bahagian modul dari alat dengar sekali mahal.

Gabungan bergaya brickwork dan perabot hitam dan putih

Gabungan bergaya brickwork dan perabot hitam dan putih

Di sini terdapat banyak paradoks, dan semua "cacophony" ini kelihatan sangat harmonis terhadap latar belakang dinding kasar, yang kedua-dua aksen dan pautan utama.

Nasihat! Telah jatuh cinta dengan gaya loteng, Ia tidak perlu seolah-olah di pusaran air dengan kepala untuk tergesa-gesa dalam perancangan semula dan merobohkan dinding adalah keseronokan yang menyusahkan dan mahal. Anda hanya boleh "bermain" dengan yang ada balkoni, membuat bar berdiri keluar dari ambang tingkap atau podium untuk berehat di tingkap panorama.

Dapur studio dalam gaya loteng

Dapur studio dalam gaya loteng

Momen yang menarik dan cadangan yang berguna kepada pereka

Dengan memberi budi kepada fantasi, jangan lupa tentang beberapa perkara utama yang mana gaya mana pun berdasarkan. Penghias yang berpengalaman berkongsi tip berguna.

Apa yang perlu anda pertimbangkan?

  • Jika anda perlu membuat ruang lebih luas, berhenti di warna terang dalam sektor pekerjaan. Kawasan untuk bersantai dengan sofa kegemaran anda sudah boleh dilakukan sedikit lebih gelap, ia akan memisahkan bahagian yang dimaksudkan untuk memasak, dan dengan indah menekankan sempadan tempat untuk berehat dan penerimaan tetamu, bukan "makan" lebih banyak meter;
  • Untuk menjimatkan ruang lebih baik, anda perlu memilih teknik dan perabot dengan dimensi minimum;
  • Ruang tamu dapur bukan sahaja perlu cantik, tetapi juga selesa, dan oleh itu tidak perlu "berselerak" papak, tenggelam dan permukaan kerja di hujung ruangan yang berbeza, mereka mesti mempunyai tempat dan berada dalam jarak berjalan kaki antara satu sama lain;

  • Memilih gaya berteknologi tinggi atau moden, dengan berani menggunakan siling regangan berkilat dan perabot dengan permukaan lacquered - mereka meningkatkan permainan cahaya dan menekankan keaslian gaya yang dipilih;
  • Ia tidak perlu menggunakan jenis yang sama lekapan, menonjolkan petak zon yang berbeza, anda boleh menggabungkan dan menghiasi dengan indah, dan candelier, dan titik "tablet";
  • Perabot, yang tidak mempunyai pemegang pintu, secara visual mengembang ruang, almari sedemikian terbuka dengan sentuhan cahaya pada pintu;
  • Ruang tamu boleh dihiasi dengan bintik-bintik warna yang terang, sebagai contoh, bantal merah dan kuning, jika ia sesuai dengan gaya sedia ada. Kaedah ini menyegarkan kawasan pedalaman dan menarik perhatian.
Unsur-unsur terang yang kecil menyumbang kepada pedalaman utama

Unsur cerah kecil menyumbang kepada "semangat"

Dapur ruang tamu 12 m persegi M. m adalah kawasan sejagat yang membolehkan anda merealisasikan hampir semua variasi gaya dan susun atur yang ada. Walau bagaimanapun, melepaskan penghias dalaman, jangan tergesa-gesa untuk merobohkan dinding atau berlari untuk kebenaran untuk mendirikan partition bata. Untuk bermula dengan itu adalah perlu untuk mengkaji beberapa bahagian dalaman yang menyenangkan untuk anda dan membaca nasihat profesional mahir. Ini akan membantu mengarahkan fantasi secara praktikal dan tidak akan membenarkan membuat kesilapan, pembetulan yang kadangkala memerlukan banyak wang.

Sudut Sarjana Muda"два в одном"

"Dua dalam satu"

Ruang tamu dapur 12 meter persegi. m: mencipta dalaman yang bijak dari minimalism dan hi-tech kepada klasik dan loteng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 71