Kebolehcapaian dan kepelbagaian adalah kelebihan utama panel plastik

Kebolehcapaian dan kepelbagaian adalah kelebihan utama panel plastik 

Hiasan dapur panel PVC - alternatif yang sangat baik untuk bahan tradisional: plaster, kertas dinding, kayu atau jubin. Pelbagai tekstur, warna dan tekstur dalam kombinasi dengan harga berpatutan yang dibuat panel plastik untuk dinding dapur salah satu cara yang paling popular dan popular dalam hiasannya dalam gaya yang berbeza.

 • Panel PVC untuk dapur: kebaikan dan keburukan
 • Panel plastik untuk dapur: apron dan aksen
Terima kasih kepada ciri-ciri plastik, panel boleh mempunyai apa-apa jenis dan warna

Terima kasih kepada ciri-ciri panel plastik yang boleh mempunyai apa-apa jenis dan warna

Panel PVC biasanya dikelaskan mengikut lebarnya:
 1. Lapisan - bahan praktikal, lebar standard - 10 cm, panjang - 3 cm. Ia biasanya monokrom, yang diberi pampasan oleh palet warna palet yang tersedia.
 2. Panel - Sampel yang paling biasa adalah 25 cm lebar, walaupun di pasaran anda boleh mencari lebih banyak pilihan - 50 cm panjangnya boleh berbeza, tetapi saiz yang paling umum adalah 3, 2.7 dan 2.6 meter. Panel tertarik dengan hakikat bahawa selepas memasang pada permukaan yang terhasil, hampir mustahil untuk menentukan lapisan.
 3. Lembaran - Permukaan plastik licin, licin, tahan lama dan boleh dipercayai. Pemilihan dimensi sangat besar kedua-duanya dalam lebar (80-203 cm) dan panjang (150-405 cm).

Pada panel dan lembaran PVC, corak hiasan digunakan - imej digunakan pada permukaan dengan kaedah percetakan khas, yang dilindungi dengan varnis pelindung, glossy atau matte. Oleh kerana salutan ini, panel memperoleh peningkatan rintangan terhadap calar, bahan kimia, ultraviolet, abu dan pengaruh agresif yang lain.

Panel PVC untuk dapur: kebaikan dan keburukan

Panel PVC untuk dapur adalah bahan estetik yang sangat berfungsi yang telah membuktikan dirinya di dalam bilik di mana keadaan operasi hampir melampau: dapur, bilik mandi, lorong-lorong, pada balkoni (loggias). Ia mempunyai ciri-ciri prestasi yang sangat baik:

 • Rintangan air - plastik benar-benar bersifat hygroscopic, tidak menyerap dan tidak mengumpul air di dalamnya. Dengan pemasangan yang betul, lapisan plastik untuk dapur membentuk salutan hampir monolitik yang menghalang dinding dalaman dari kemasukan kelembapan. Jatuh air, jatuh ke panel, lepaskan.
Penggunaan lapisan monofilament yang cekap akan menjadikan dapur anda lebih selesa

Penggunaan yang cekap dari lapisan monofonik akan membuat dapur lebih selesa

Plastik mempunyai perlindungan yang sangat baik terhadap kelembapan

Plastik sempurna melindungi dari kelembapan

 • Kebersihan - penunjuk penting untuk dapur. Permukaan panel PVC lancar, tidak mempunyai liang dan jurang di mana kotoran boleh mengumpul, tidak seperti ruang interlacing jubin. Permukaan plastik adalah tempat yang sangat tidak baik untuk perkembangan spora jamur, patogen dan acuan. Di samping itu, sebarang pencemaran yang muncul di panel, mudah dibersihkan dengan larutan berair dengan penambahan detergen.
 • Ketahanan - plastik sempurna menentang perbezaan suhu, mengekalkan sifatnya dalam julat yang besar. Adalah penting hanya untuk mengambil bahan yang berkualiti - ada plastik yang dapat menahan pemanasan hingga +1 200 ° C, tanpa kehilangan bentuk dan tidak lebur. Ia tidak tertakluk kepada pengoksidaan, membusuk, retak, pengeringan, mengekalkan rupa asal yang menarik.
Lining kerana kualitinya adalah pilihan yang sangat baik untuk menyelesaikan siling dapur

Lining adalah pilihan yang sangat baik untuk menyelesaikan siling dapur

Panel plastik boleh menutup seluruh dinding dapur, memberikan perlindungan

Panel plastik boleh menutup seluruh dinding dapur, memberikan perlindungan

Panel plastik berkualiti akan bertahan lama

Panel plastik berkualiti akan bertahan lama

 • Rintangan kimia - Permukaan panel tidak mudah terdedah kepada kemasukan bahan kimia isi rumah dan detergen ke atasnya.
 • Pemasangan mudah - untuk pemasangan panel PVC, tidak perlu menyediakan dinding utama dengan cara yang istimewa: keluarkan cat lama atau kertas dinding, plaster atau buku asas. Proses itu sendiri agak mudah, anda boleh menghiasi dapur anda sendiri dengan panel plastik.

Nasihat! Keistimewaan panel pelekap membolehkan pendawaian tersembunyi wayar membawa semasa (selalu dalam pelindung pelindung), tidak terlibat dalam pelekapan dinding yang membosankan. Di samping itu, pemasangan panel membolehkan anda mengukur dinding.

 • Panel plastik akan menyediakan tambahan penebat haba dan bunyi.
Panel marmar PVC untuk menamatkan apron dapur

Panel marmar PVC untuk menamatkan apron dapur

Apron panel plastik boleh menjadi kesinambungan dinding

Apron panel plastik boleh menjadi kesinambungan dinding

Tetapi jangan lupa tentang kekurangan:

 • Kepekaan kepada kerosakan mekanikal - dengan panel plastik kekuatan yang mencukupi mudah rosak oleh kesan titik. Walau bagaimanapun, reka bentuk membolehkan anda dengan cepat dan mudah menggantikan panel yang rosak.
 • Cahaya matahari - dari masa ke masa, panel plastik, terdedah kepada cahaya matahari langsung, pudar, dan lapisan plastik putih menjadi kuning.

 • Bahaya kebakaran - parameter agak samar-samar yang bergantung kepada pengilang dan kualiti plastik. Plastik murah pengeluar Cina bukan hanya mudah terbakar. Apabila terbakar, mereka memancarkan gas beracun, dan malah keluar dari bilik yang terbakar, seseorang itu berisiko mendapat pembakaran paru-paru. Cara keluarnya adalah untuk meminta sijil, ketiadaannya harus menimbulkan keraguan. Memihak kepada plastik berkualiti tinggi, kita boleh mengatakan bahawa panel PVC mula mencair apabila suhu mencapai +450 ° C. Sebagai perbandingan: pokok menyala di +70 ° C. Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk mengelakkan pemasangan panel plastik di kawasan berhampiran dengan api terbuka.
Panel plastik berkualiti akan bertahan lama

Panel plastik berkualiti akan bertahan lama

Panel PVC dengan tiruan kayu semula jadi

Panel PVC dengan tiruan kayu semula jadi

Penting! Plastik berkualiti rendah murah boleh diperuntukkan bau tertentu.

Panel plastik untuk dapur: apron dan aksen

Apron memasak ia dianggap ruang yang terhad oleh loker yang gantung dan puncak kaunter. Ia melindungi dinding dari kotoran, habuk, gris dan jelaga, jadi kebersihan adalah keperluan utama untuknya. Dan apron dari panel PVC dengan seberapa tepat yang sesuai dengannya.

Di samping itu, apron - tempat di dapur, yang paling sering dibasuh, dan plastik tahan kepada kedua-dua bahan kimia air dan isi rumah. Dan, yang penting, pelbagai panel PVC akan membantu dengan tepat memilih bahan yang akan digabungkan dengan harmoni set dapur, menghadap dinding dan meja kerja.

Ini akan memelihara perpaduan gaya - dapur dan apron. Pada masa yang sama, apron boleh menjadi sentuhan yang cerah, memberi keunikan, keperibadian kepada mana-mana dapur, menetapkan suasana istimewa untuknya.

Lapisan pelindung akan membantu memanjangkan hayat lapisan

Lapisan pelindung akan membantu memanjangkan hayat lapisan

Oleh kerana kualiti mereka, panel plastik sangat sesuai untuk dapur apron

Oleh kerana kualiti mereka, panel plastik sesuai untuk dapur apron

Menghiasi sisi meja dengan panel plastik dengan cetakan bunga

Menghiasi sisi meja dengan panel plastik dengan cetakan bunga

Plastik untuk apron mempunyai banyak muka - ia meniru batu, kayu, logam, di permukaannya boleh digunakan cetakan asli atau Imej 3D. Sudah tentu, dalam kes ini, kos apron akan meningkat dengan ketara, tetapi perlu diingati bahawa kebanyakan masa apabila memasak dilakukan, mengubah mukanya ke apron. Imej elegan yang indah, mengangkat mood, akan membantu memasak makanan yang lebih lazat.

Nasihat! Satu lagi varian asal adalah plastik telus, di belakangnya lampu latar LED RGB dipasang. Ia akan membantu untuk mendapatkan panel hiasan terang, terang dan terang, membawa nuansa kecantikan yang unik ke dalam ruang dapur. Bagi penyokong minimalisme sebagai lampu latar anda hanya boleh menetapkan monokrom lampu tempat.

Panel plastik untuk dapur: 60+ idea untuk kemasan bergaya apron dapur, dinding dan siling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 23