Dapur dengan pulau - ini adalah versi reka bentuk yang berfungsi dan estetik pada masa yang sama

Dapur dengan pulau - ini adalah versi reka bentuk yang berfungsi dan estetik pada masa yang sama

Dapur dengan pulau telah lama membuktikan kefungsian dan estetik mereka di Eropah dan Amerika. Baru-baru ini, mereka menjadi lebih biasa di latitud kami. Apa yang menerangkan populariti tata letak dapur ini? Mengenai ini dan banyak lagi - baca dalam artikel kami.

Pertama mari kita lihat apa dapur dengan pulau itu:

Pulau - ini adalah pilihan perancangan di mana "pulau" khas terletak di tengah-tengah bilik, bertindak sebagai memasak atau permukaan kerja, mencuci atau ruang makan.

Kandungan

 • Ciri-ciri dapur dengan pulau
 • Dapur dengan pulau: pilihan
 • Arah gaya utama
 • Susunatur dapur
 • Pilihan penggunaan pulau
 • Bagaimana lagi boleh anda gunakan pulau itu di dapur?
Gloss, tembaga dan banyak kayu - penyelesaian win-win untuk menyelesaikan dapur moden!

Gloss, tembaga dan banyak kayu - penyelesaian win-win untuk menyelesaikan dapur moden!

Ciri-ciri dapur dengan pulau

 Pulau ini, sebagai peraturan, mempunyai bentuk segi empat tepat. Walau bagaimanapun, ada varian lain dari "pulau" bentuk:

 1. pusingan;
 2. separuh bulatan;
 3. bujur itu.
Sekeping perabot yang menarik yang menarik mata

Sekeping perabot yang menarik yang menarik mata

Yang paling universal masih versi segi empat tepat. Susunan dengan tata letak ini, sebagai peraturan, bersudut dan disusun dalam bentuk huruf "G" atau "P", bergantung pada ukuran dan reka bentuk bilik.

Jika anda telah lama ingin memperoleh dapur sedemikian, maka perlu diperhatikan bahawa ia akan sesuai jika anda mempunyai bilik sekurang-kurangnya 16 meter persegi. meter. Walau bagaimanapun, walaupun dapur anda lebih sederhana, saiznya boleh digabungkan dengan ruang tamu. Pada masa yang sama, dapur dan ruang makan akan dipisahkan oleh "pulau". Satu bahagian pulau boleh digunakan sebagai permukaan kerja, dan yang lainnya sebagai bar kaunter atau meja makan.

Reka bentuk menarik sebuah pulau kecil, yang menggabungkan sink, tempat makan, tempat makan dan ruang makan

Reka bentuk menarik sebuah pulau kecil, yang menggabungkan sink, tempat makan, tempat makan dan ruang makan

Nasihat! Dalam kes ini, ruang makan umumnya boleh diasaskan di bawah kafe, menggunakan kaunter bar kerusi tinggi, lukisan dinding dan menu.

Walau bagaimanapun, versi perancangan ini melibatkan perkembangan yang teliti dari konsep dapur pada peringkat reka bentuk. Pada masa yang sama, harga pulau tersebut tidak semestinya tinggi.

Reka bentuk asal, menggabungkan ruang makan dan bekerja

Reka bentuk asal, menggabungkan ruang makan dan bekerja

Dapur dalam gaya moden dengan pulau segi empat tepat

Dapur dalam gaya moden dengan pulau segi empat tepat

Dapur dengan pulau: pilihan reka bentuk dan gambar dalaman di 2018

Sekiranya anda masih mengambil keputusan untuk membeli sebuah dapur dengan sebuah pulau, maka kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan kemungkinan pilihan untuk reka bentuknya:

 1. dalam gaya klasik;
 2. dalam Art Nouveau;
 3. dalam gaya desa;
 4. dalam gaya minimalis.
Gaya konservatif ketat masakan minimalis

Gaya konservatif ketat masakan minimalis

Nasihat! Anda boleh memilih gaya yang berbeza, bagaimanapun, jika anda melakukan dapur dalaman dengan pulau di salah satu gaya yang dicadangkan, maka akan kelihatan lebih baik.

Penduduk kita, sebagai peraturan, secara tradisinya cenderung ke arah gaya klasik dan pedesaan. Jika yang pertama dipilih terutamanya oleh orang tua, maka gaya negara, atau gaya negara, cenderung kepada generasi muda. Mari kita perhatikan ciri masing-masing.

Foto Ciri-ciri Harga:
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Fasad dihiasi dengan kombinasi enamel matte dan venir. Penyelesaian warna: bahagian utama alat dengar adalah tiruan serat kayu, dan bahagian pulau diwakili dalam naungan neutral susu cair. Warna dan tekstur semula jadi mengingatkan keindahan alam yang tidak disentuh. 37 900 っ
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Populariti yang hebat di kalangan pembeli domestik menggunakan reka bentuk putih. Mereka memberi ruang kepada suasana tenang dan kebersihan, dapur putih, dengan pencahayaan yang terpilih kelihatan bergaya dan ketat. Untuk hiasan menggunakan beberapa elemen hiasan, sekali lagi menekankan reka bentuk pengekangan. 32 884 っ
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Dapur hitam, diperbuat daripada papan MDF dan dilapisi dengan cat enamel, sesuai dengan interior moden. Reka bentuk dibahagikan kepada zon menegak: pengambilan makanan, memasak dan penyimpanan makanan. 32 884 っ
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Reka bentuk elegan yang ringkas dan gabungan klasik dua warna: satu warna coklat kayu wenge dengan facades putih dan worktops. 33 100 っ
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Kombinasi ideal rayuan luaran dengan kesederhanaan dan fungsi. Kebersihan garis model sepenuhnya sepadan dengan idea praktikal dan kualiti semasa. 39 700 ⋯
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Warna putih berjaya digabungkan dengan warna coklat kacang dari permukaan fasad. Aksesori hiasan melengkapkan ensemble perabot. Dalam model ini tidak ada penyelesaian reka bentuk yang mengejutkan, butir-butir praktikal dan asas, contohnya, dalam bentuk pulau berbilang segi empat tepat autonomi. 39 700 ⋯
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Penggunaan kombinasi warna win-win: wenge coklat gelap, yang sempurna mengharmonikan warna susu elemen countertop dan facade. 39 700 ⋯
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Dapur diperbuat daripada plat MDF, ditutup dengan cat gloss enamel. 32 884 っ
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Dapur terbuat dari bahan-bahan yang paling moden. Dalam fasadnya hanya terdapat bentuk-bentuk laconic yang membolehkan mewujudkan keharmonian yang ideal antara permukaan dan elemen terbina dalam. Pilihan ini akan sesuai untuk orang yang hidup dalam irama moden. 32 884 っ
Beli Sekarang
Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran Shadow wade, mengingatkan warna ketepuan kopi hitam mahal. Tekstur berkulit dari permukaan muka berbeza dengan permukaan cahaya berkilat dan unsur kaca. Perwujudan keselesaan dan kesenangan. 39 700 ⋯
Beli Sekarang
Makan meja di pulau di tengah-tengah dapur

Makan meja di pulau di tengah-tengah dapur

Banyak loker akan membantu untuk menampung semua peralatan dapur

Banyak loker akan membantu untuk menampung semua peralatan dapur

Gaya utama untuk projek dapur dengan pulau

 • Masakan klasik menunjukkan kehadiran garis-garis yang ketat, kaca berwarna pada kabinet, batu atau meja marmer.
 • Untuk gaya negara dicirikan oleh unsur-unsur seperti: bakul rotan (mereka boleh terletak di bawah meja di pulau), tenunan hiasan, sebilangan besar pokok.

Nasihat! Di samping itu untuk hiasan anda boleh membeli kalori variegated langsir. Harga untuk pedalaman seperti itu boleh menjadi hampir semua belanjawan pilihan.

 • Moden melibatkan penggunaan bahan seperti logam dan kaca. Kerja-kerja di sini kebanyakannya diselaraskan, pemegang pintu disamarkan, semua teknologi tersembunyi di dalam kabinet. Warna-warna utama: hitam, kelabu, logam, putih. Sebagai peraturan, pulau dalam kes ini mempunyai bentuk geometri yang jelas, sebagai contoh, bulatan atau persegi.
Garis garisan dan gabungan bahan-bahan semulajadi yang berjaya -"почерк" стиля модерн

Garis lokanichnost dan gabungan gabungan bahan semula jadi - gaya moden "tulisan tangan"

Unsur unsur keemasan akan menjadi kemuncak pedalaman

Unsur unsur keemasan akan menjadi kemuncak pedalaman

 • Untuk minimalisme dicirikan oleh kesederhanaan dan kesederhanaan dalam segala-galanya. Semua keping perabot mesti mempunyai tujuan berfungsi yang ketat. Objek pelbagai fungsi dialu-alukan, sebagai contoh, apabila cangkang ditolak countertop.

Selain komponen estetik, ini susun atur sudut ketara menjimatkan ruang di dapur. Walaupun pertikaian yang jelas dari gaya ini, harga dapur sedemikian boleh menjadi sangat tinggi.

Pendekatan reka bentuk untuk mewujudkan set perabot individu

Pendekatan reka bentuk untuk mewujudkan set perabot individu

Alat dengar projek eksklusif untuk dapur yang luas

Alat dengar projek eksklusif untuk dapur yang luas

Perancangan dan reka bentuk dapur (dapur-ruang tamu) dengan pulau

Perkara utama yang perlu dipertimbangkan ketika merancang dapur dengan sebuah pulau, ialah kawasan yang terakhir harus sekurang-kurangnya tiga meter persegi. Dalam kes ini, saiz optimum untuk pulau itu sendiri:

 1. ketinggian: minimum 85 cm, maksimum 90 cm;
 2. lebar: minimum 60 cm, maksimum 150 cm;
 3. panjang: minimum 120 cm.

Dengan susun atur pulau yang cekap harus mematuhi peraturan utama: peti sejuk Bersama tenggelam dan dapur sepatutnya menjadi segitiga. Antara objek ini, jarak mestilah sekurang-kurangnya 60 cm dan maksimum 3 meter. Jarak antara utama suite dan pulau itu sendiri tidak boleh kurang daripada 2 meter.

Jika tidak, ahli keluarga akan tidak selesa bergerak di sekitar dapur. Dalam kes ini, alat dengar mempunyai susunan sudut berkenaan dengan pulau itu.

Lokasi selesa pekerja kerap digunakan"плоскостей"

Lokasi selesa kerap digunakan "pesawat"

Pematuhan segi tiga ergonomik adalah peraturan utama dalam susunan dapur

Pematuhan segi tiga ergonomik adalah peraturan utama dalam susunan dapur

Pilihan penggunaan pulau

Permukaan pulau itu harus digunakan dengan sangat berhati-hati. Dengan menggunakan kawasan pulau yang berwibawa, banyak objek berfungsi boleh diletakkan di atasnya. Jadi, apa yang boleh digunakan untuk permukaan pulau:

 1. Untuk lokasi basuh kereta dan hob. Dengan berbuat demikian, mereka harus dipisahkan oleh desktop dengan lebar sekurang-kurangnya 30 cm;
 2. Untuk meletakkan keranjang dan meja pemotongan;
 3. Untuk lokasi saiz yang mengagumkan sink dengan dua bahagian dan kawasan penyediaan untuk produk (namun harga boleh tinggi);
 4. Untuk ditempatkan di dalamnya hob, kawasan kerja dan sinki kecil.
 5. Untuk lokasi ruang makan.

Dalam kes ini, varian paling klasik susun atur pulau di dapur adalah untuk meletakkan meja memotong di atasnya. Dalam kes ini, pulau ini boleh digunakan sebagai meja makan atau kaunter bar. Walau bagaimanapun, ia perlu dipilih khas tinggi najis bar. Penggunaan pulau ini sebagai kaunter bar agak biasa dan moden.

Kerusi berbeza kelihatan berfaedah terhadap latar belakang warna cahaya

Kerusi berbeza kelihatan berfaedah terhadap latar belakang warna cahaya

Kaunter bar merupakan penggantian meja makan untuk keluarga kecil

Kaunter bar merupakan penggantian meja makan untuk keluarga kecil

Nasihat! Untuk membuat kaunter bar yang kompeten di atas najis bar yang anda boleh gunakan Lampu belakang LED.

Peralatan moden dan reka bentuk yang bergaya adalah kunci kepada reka bentuk dalaman yang berjaya

Peralatan moden dan reka bentuk yang bergaya adalah kunci kepada reka bentuk dalaman yang berjaya

Bilik pelbagai fungsi di mana anda boleh memasak makanan, pesta, melakukan kerja-kerja dan hanya berehat

Bilik pelbagai fungsi di mana anda boleh memasak makanan, pesta, melakukan kerja-kerja dan hanya berehat

Pangsapuri studio Zonasi dengan bantuan sebuah pulau besar

Pangsapuri studio Zonasi dengan bantuan sebuah pulau besar

Bagaimana lagi boleh anda gunakan pulau itu di dapur?

Ini jauh dari semua pilihan, kerana seseorang boleh menggunakan ruang pulau itu. Oleh itu, jangan hanya menghadkannya ke atas, kerana banyak item boleh diletakkan di bawah permukaannya. Sebagai contoh, di bawah meja counters anda boleh meletakkan peti sejuk kecil, mesin basuh pinggan mangkuk dan petak penyimpanan untuk hidangan.

Idea ini! Di samping itu, jika anda menyediakan rak di bawah meja, maka mereka boleh berjaya menampung keranjang dengan dapur: tuala, celemek, tuala. Rak seperti ini boleh lakukan dengan tangan sendiri.

Selain itu, di bawah jadual boleh diletakkan ketuhar, mesin basuh pinggan mangkuk. Terdapat juga rak untuk menyimpan produk longgar. Anda boleh menjadikannya sendiri. Dalam kes ini, pulau ini akan menjadi impian sebenar mana-mana perempuan simpanan! Walau bagaimanapun, harga pulau itu akan meningkat dengan ketara.

Imej organik di dalam bilik yang luas

Imej organik di dalam bilik yang luas

Penggunaan pulau dapur sebagai simpanan untuk wain

Penggunaan pulau dapur sebagai simpanan untuk wain

Bagi ruang di atas pulau, ia juga boleh dipenuhi secara fungsional. Oleh itu, jika anda menggunakan pulau sebagai tempat duduk, maka di atasnya anda boleh memasang yang berkuasa hud dengan pencahayaan. Yang kedua adalah bernilai untuk membeli, kerana ia akan kelihatan baik dari sudut mana-mana. Walau bagaimanapun, harga boleh menjadi sangat tinggi.

Idea ini! Di samping itu, di atas pulau anda boleh menyesuaikan rak hiasan khas - Mensol. Kepada peralatan dapurnya digantung. Ia boleh dilakukan walaupun dengan tangan anda sendiri.

Hud di atas keranjang harus dilengkapi dengan ketinggian yang sesuai dan tetap dengan pengencang yang kuat

Hud di atas keranjang harus dilengkapi dengan ketinggian yang sesuai dan tetap dengan pengencang yang kuat

Rak hiasan untuk hidangan dengan pencahayaan tempat

Rak hiasan untuk hidangan dengan pencahayaan tempat

Kombinasi yang indah dari pokok mulia dengan suite putih dan atas marmar atas

Kombinasi yang indah dari pokok mulia dengan suite putih dan atas marmar atas

Sekiranya anda mahu dapur moden, membuat pulau di atasnya. Dan jika anda mengisi pulau ini dengan kaunter bar, maka bilik akan kelihatan lebih berfaedah. Walau bagaimanapun, ingat bahawa, sebagai peraturan, hanya dapur besar yang boleh menampung pulau.

Hiasan hitam dan putih dapur moden

Hiasan hitam dan putih dapur moden

Selain alat dengar hitam, kecanggihan reka bentuk akan menjadi pulau dua marmar dan kayu ringan

Selain alat dengar hitam, kecanggihan reka bentuk akan menjadi pulau dua marmar dan kayu ringan

Untuk dapur kecil, pulau kecil yang tidak standard

Untuk dapur kecil, pulau kecil yang tidak standard

Dapur moden dengan pulau: 100+ pilihan reka bentuk yang berfungsi dan bergaya untuk setiap anggaran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 48 =