Sunčano će postati pravi ukras svakog rekreacijskog područja

"Sunny" će biti pravi ukras svakog rekreacijskog područja

HELIOPSIS na grčkom znači „kao sunce”, ali rodnoj zemlji ove biljke - Srednje i Sjeverne Amerike. Danas ga se može naći u svim dijelovima svijeta, volio cvijet ljudi diljem svijeta, dajući joj prekrasan nadimak „Dory” i „zlatna lopta”, iako je njegov drugi službeni naziv zvuči vrlo jednostavno - žuta kamilica. U prirodi postoji oko deset vrsta godišnje i višegodišnji vrste heliopsis.

sadržaj:

 • vrste
 • Kako rasti?
 • reprodukcija
 • briga
 • Bolesti i štetnici
 • Heliopsis u dizajnu
Svijetla lijepa heliopsis

Svijetla lijepa heliopsis

Vrste heliopsis

Dory - dovoljno visoka biljka dosegne visinu od oko 150 cm, a najmanji od njegovih rođaka nikada ne kraće od 70 cm, cvijet ima svijetle žute latice s ozubljenim na rubovima, uređen naizmjence ili jedan nasuprot drugome, ovisno o sorti ..

Najpopularnije vrste heliopsis su:

 1. Suncokret - volimo vrtlari za gustu cvatnju, svaki cvijet ima svijetlo žuta, . Gotovo narančasta boja i veliki promjer - oko 9 cm, oblik latice mogu biti različiti, a svaki izbor je iznenađujuće to na svoj način: latice mogu biti jednostavni, pola frotir ili sve baršunasto „Sunbeam”.
 2. Grubo - Ime govori sama za sebe: letci i stabljike su potpuno prekriveni vilima.
Bit će to sjajni naglasak u bilo kojem interijeru

Bit će to sjajni naglasak u bilo kojem interijeru

vrste

ime opis foto
Lorraine Sunshine Osim prekrasnih suncokreta ima još jednu prepoznatljivu ljepotu - prekrasne ljepljene lišće Heliopsis: razne vrste suncokreta, sadnju, njegu i reprodukciju
Ljeto San Grm s najvećim cvjetovima koji najviše nalikuju suncokretu. Ovo je najveće veličine "sunce" među ostalim podvrste Heliopsis: razne vrste suncokreta, sadnju, njegu i reprodukciju
Asahi Središnji dio gotovo je nevidljiv, oblik cvijeta je više poput mini-dahlie nego kamilice. Usprkos vrlo visokom rastu, elegantnom i nevjerojatno bujnom raznolikosti. Zbog relativno niskog položaja na tlo, to ne zahtijeva dodatne potpore Heliopsis: razne vrste suncokreta, sadnju, njegu i reprodukciju
Ljetna roza Kao Lorraine, proizvodi više listova nego cvatovima, svaki list ima ljubičaste boje, nijanse, blizu ljubičaste, sa svim svojim nevjerojatnim smaragd streaks raspona. Ove preslatko nijanse naglasiti kontrast svjetline žute latice. Ćudljiv i oblik - rubovi malo savijena prema unutra Heliopsis: razne vrste suncokreta, sadnju, njegu i reprodukciju
Goldenfilder Svaka je čašica ispunjena s nekoliko slojeva latica, s različitim duljinama Heliopsis: razne vrste suncokreta, sadnju, njegu i reprodukciju

Kako rasti?

Heliopsis nije ćudljiv, unatoč sunčevom imenu, nije ženstven i stoički pati od vrućine i mraza. Kao herojski, on će preživjeti i suše, ako iz nekog razloga ne možete voda cvijet. O njegovoj osobnoj tragediji, naučit ćete tek kasnije i plitko cvatnje, ali to će biti tihi prijekor, kojeg može primijetiti samo osjetljivi vlasnik. Neće reći ni riječi ako dobije "vezu" u sjenu: njegovi izbojci i cvjetovi postat će tek manji i tanji.

Heliopsis je mali sunce u vašem vrtu

Heliopsis - malo sunca u vašem vrtu

Činjenica! Jedina stvar koja ne podnosi "sunčani globus" je vapnenac i ilovača. Vrlo je ugodno u uobičajenom vrtnom zemljištu. Ako je tlo skloni akumulacija viška vode treba organizirati HELIOPSIS drenaža prije sadnje, a ovaj cvijet će biti neizmjerno zahvalna.

reprodukcija

Postoje dva načina za razmnožavanje i povećanje mini-suncokreta.

 1. Sjemenke. Sjeme se sije u rano proljeće i uzgaja kao normalno sadnica u bilo kojem zatvoreni / staklenik. Zatim, priprema spremnika ili izrezane plastični kontejner ispuniti tipičan mješavinu treseta i trave tla lagano vlaže vodom i prelije na vrhu sjemena. Dublje ih ne treba, dovoljno i jednostavno prstenje. Tada su gotove strukture prekrivene filmom i postavljene na toplim mjestima.

  Savjet! Film bi trebao biti povremeno uklonjen i ventiliran, tako da buduće sadnice ne opadaju. Nakon prve rostochku spremnici ne pokrivaju više od rasta malih sunfish njihove pazljive priprema za buduće transplantacije u otvorenom terenu - kaljeno, uvodeći sat ili dva na ulici. Pričekajte pravim vremenskim uvjetima, kada se temperatura ne pada ispod 10 ° C, može se u potpunosti premješten solarnih „mlade” u „zajednici” i omogućiti im da žive bez tutorstvom „roditelja”.

 2. Odjel. U proljeće korijenje biljaka iskopano je i izrezano tako da na svakom dijelu ima par bubrega. Osušeni dijelovi su uklonjeni, dobro zasađeni na novim mjestima, promatrajući udaljenost od 40 cm.

Heliopsička skrb

U prvoj godini rasta "solarnu kuglu" hrani isključivo na vodu i sunčane zrake, ne zahtijeva dodatno hranjenje. Onda, ne više od jednom mjesečno, ne bi bio protiv da mu daju doručak za organska ili zelena gnojiva. Heliopsis je uvijek na strogoj prehrani, jer je kontraindiciran u prekomjernoj malčiranja. Inače, dobit će zelenu masu i minimalne boje.

Na bilješku! Visoke životinje trebaju podršku - izgraditi podršku. Da biste stvorili lijepu "frizuru" grm, trebate periodički stezati krunu i ukloniti izblijedjele pupoljke na vrijeme.

U bilo kojem vremenu će osigurati dobro raspoloženje

Sunčano u bilo koje vrijeme će osigurati dobro raspoloženje

Dolaskom jeseni, grmlje mora biti "obrijano" - to zahtijeva potpuno podrezivanje korijena. Za zimu korijeni su prekriveni listovima i crnogoričnim listovima.

Na bilješku! Naš solarni jedan - nepretenciozan dugovječni i mogu postojati u istom mjestu za desetak godina, ali ponekad je snažno raste, au ovom slučaju to bi trebalo pomladiti - rez, tanka i presaditi.

Bolesti i štetnici

Paradoks, ali ispostavilo se da heliopsis nije od interesa za štetnike. Također je vrlo otporan na tipične bolesti koje pate vrtnih usjeva i cvijeća. Tek povremeno na donjem dijelu, možda ćete dobiti malu ploču ili crvene mrlje, ali hrđa i pepelnica može jednostavno ukloniti pomoću posebnih jeftine proizvode koji se prodaju u bilo kojem od dućana s robom za vrt.

Izvrstan spoj s različitim bojama

Heliopsis se izvrsno kombinira s različitim bojama

Heliopsis u dizajnu

Krajoljetni dizajneri često odbijaju pompozno ruže i druge dobro njegovane ljepote u korist jednostavnih mini-suncokreta zbog njihove dugotrajne svjetlosti. Mito ne samo s lakoćom brige i dugim razdobljem cvjetanja: kako se ispostavilo, heliopsis se savršeno uklapa u mnoge skupine kombinacija s drugim biljkama.

Obratite pažnju! Heliopsis je jako sočan među njima kratke igle i zelene grmlje. Posebno lijepo izgleda pored boje plavih i ljubičastih tonova, kao i začinjeno bilje.

Osim estetskog užitka, naš sunčani prijatelj može napraviti praktičan posao, obavljajući ulogu spektakularne živica. Dobro održavani i pravilno oblikovani grmovi savršeno su zonirani prostor predgrađa.

Savjet! Heliopsis se savršeno uklapa u bilo koju ideju stilu zemlje, prov ili rustikalni dizajn, ako ga vješto kombiniraju s žitaricama, šiblja ukrasne košare i malih drvenih kolica, ili jednostavno posaditi uz ogradu.

Ovaj skromni dijete od sunca izražen u svojoj robusnosti i sposobnost da istovremeno za jednu sekundu razveseliti svijetle bljeskove latica. Priuštite mu nježnosti, odaberite ga svijetla točka, povremeno zalijevanje, gnojenje, tidies gustu kosu - i on dosljedno će vam dati stotine malih sunaca koje su ugodne oku od početka proljeća i jeseni posebno zagrijati dušu sive svakodnevice!

Heliopsis: razne vrste suncokreta, sadnju, njegu i reprodukciju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 8