Луксозните мека мебел от зелен цвят ревитализира интериора на хола с тъмна декорация на стените

Луксозните мека мебел от зелен цвят ревитализира интериора на хола с тъмна декорация на стените

Темата за пролетната свежест никога не излиза от модата и тази година отново е в полза на всички нюанси зелен в интериора. Снимки на известни декоратори се събуждат! Трябва да включим въображение, да посъветваме и да създадем зелено чудо!

Съдържание:

 • Сенки от зелено в интериора
 • Комбинацията от зелени нюанси в интериора
 • Дизайнерски техники
 • Кухненски интериор в зелени нюанси
 • Зелено в спалнята
 • Пролет в детската стая
 • Емералд лагуна в банята
Ъгъл за отпускане в меки зелени тонове

Ъгъл за отпускане в меки зелени тонове

Сянката на мента в комбинация със светло зелено създава лек интериор

Сянката на мента в комбинация със светло зелено създава лек интериор

Викаше зелено в коридора в стила на еклектизма

Викаше зелено в коридора в стила на еклектизма

Благороден зелен нюанс на стените в трапезарията

Благороден зелен нюанс на стените в трапезарията

Сенки от зелено в интериора

Зеленият, според психолозите и дизайнерите, се смята за един от най-успешните цветя за декорация. Той успокоява, дава мир, насърчава релаксация - с други думи, това е въплъщение на хармония. Има много оттенъци на зеленина и като цяло те са разделени на две основни групи - топла и студена. Но във всеки от тях, оттенъците не могат да бъдат преброени.

Хармонична комбинация от зелено и зелено

Хармонична комбинация от светло зелено и дърво

Светла палитра е в състояние да донесе свежест и прохлада в стаята, тъмните цветове играят различна роля - те подчертават високата цена. Сигурно сте прочели в детството ми Bazhov "Господарка на Copper Mountain" или "The Box Малахит" и не забравяйте, описанието на богати изумрудени стаи, спираща дъха. Разбира се, усещането за лукс е впечатляващо, но има недостатък: ако поне един детайл бъде разбит, царските стаи ще се превърнат в тъмно блато на вода. За да не се изгубите в дивата природа на "зелената гъсталака", като универсална референтна точка, можете да следвате няколко правила.

Трите ценни правила

 • На гости буквално на входа не прегърна хващане лапи на "меланхолично зелено", не използвайте тъмни нюанси за три типа стаи: антре, спални и баня. На тези места, любимата на психолозите зелена, по-скоро ще предизвика меланхолична депресия, отколкото да допринесе за отпускане от прага.
Декорацията на коридора с елементи от зелено предизвиква изключително приятни асоциации

Декорацията на коридора с елементи от зелено предизвиква изключително приятни асоциации

 • За да се удари в очите може само адреналин, според една песен, и зелените не трябва да се блъска в окото с ухапване клон. И това означава, че тоновете трябва да бъдат заглушени според принципа "колкото по-зелен е районът, толкова по-спокойни са неговите нюанси".
Затворена тераса в тихи тонове

Затворена тераса в тихи тонове

 • Зеленият пашкул не е твърд! Ние не сме купи от копринени буби, но първоначално шикозни пеперуди, които обичат различни варианти на зеленина. Така че, дизайнерите категорично забраняват монохромни стени и панделки завеси.
Използването на зелено в дизайна на стаята - отлично начало за създаване на идеален вътрешен интериор

Използването на зелено в дизайна на стаята - отлично начало за създаване на идеален вътрешен интериор

Съвет! В никакъв случай не трябва да правите монофонични зелени стени в малка тясна стая, защото така ще прилича на гъсеница плюс визуално намаляване на пространството.

Първоначалното решение да се направи разлика между зоната за хранене чрез цвета на стената

Първоначалното решение да се подчертае трапезарията с цвета на стената

Зеленият цвят в дизайна на работната площ ще ви помогне да настроите по правилния начин

Зеленият цвят в дизайна на работната площ ще ви помогне да настроите по правилния начин

Комбинацията от зелени нюанси в интериора

На теория знаем, че зеленото е съчетано с много други цветове, но на практика има нюанси. Разгледайте различни комбинации от зеленина.

Зелено + бяло

Ако говорихме за хора, те биха били идеална двойка. Най-хармоничното обединение, успешно съчетаващо лекотата и яркостта. Зеленият е отговорен за оригиналността, бялото се подчинява на него и настройва интензивността. Изобилието от бели детайли прави стаята по-лека и нежна, успешните "брачни игри" ще бъдат бели стени и зелени мебели, смарагдови стени и бели тавани с добавка под формата снежнобяла служба, който е по-използван за декорация, вместо да се използва по предназначение.

Комбинацията от зелено бяло в модерен интериор

Комбинацията от зелено и бяло в модерен интериор

Просто светло зелено

Това е един хубав ден, който погледна в къщата ви и реши да се засели там завинаги. Това е гост и дългоочакван гост, способен да се съчетае с всеки темперамент. Той е ненатрапчив и изненадващо красив, ако го сянка мебели с тапицерия цветове и текстури от рогозка или лен. В същото време толерира едни и същи тихи и ненатрапчиви съседи - детайли от един и същи цвят, но различаващи се с няколко тона, малко по-леки или по-тъмни. Тази техника може да се използва, за да съответства на цвета на тавана или завеси.

Принадлежностите за светла вар и ролковите щори ще ви помогнат да създадете лека атмосфера

Принадлежностите за светла вар и ролковите щори ще ви помогнат да създадете лека атмосфера

Сиво + зелено

"И имаше две самота" и се допълниха перфектно, и започнаха да живеят щастливо след "душата на душата". домашен сив просто цветя в ръцете на маслини, леко сироп от зелен цвят или цвят на млад грах. Те правят невероятна хармония, разкривайки целия чар в тандем. Ако те са разделени, те просто ще избледняват и ще загинат отделно.

Студият апартамент в сиво е разреден с елементи от сочен зелен цвят

Студият апартамент в сиви тонове се разрежда с елементи от сочен зелен цвят

син-зелен

Основното нещо е да не "наводнявате" тази много красива, но и опасна комбинация, където един от цветовете винаги се опитва да потисне втория. Тук трябва да спазвате строго равновесие, което е трудно, или да дадете юздите на зеленината - тогава съюзът ще се развие със сигурност.

Зеленият диван в хола служи като идеален фон, който помага"раскрыться" томным оттенкам стен

Зеленият диван в хола действа като идеален фон, който помага да се разкрият мрачните нюанси на стените

Зелено + Кафяво

Това е изключително прагматичен "брак на удобство": земя и трева, дървесна кора и листа - силен съюз. Той може да се изразява в зелени стени и дървени мебели, спално бельо Римски завеси и бежов-кафяв покривки. База - "трева и листа," дървото в подробности - по стените могат да бъдат поставени дървени рамки за снимки, картини, практика теракота на камината, и т.н. Тя е почти Ecostyle, обичан от много собственици на апартаменти в града, това им позволява да се чувстват малко по-близо до природата. , отколкото може да позволи постоянна заетост и "каменна джунгла".

Красива комбинация от светло зелено и дърво

Красива комбинация от светло зелено и дърво

Зелено + Червено

Група кръв на ръкава на туника или калинка на трева, която го вижда. Игрите на тази двойка в интериора могат да превърнат стаята както на бойно поле за господство, така и в сочна зелена градина с червени ябълки. Зелените и червените не се поемат в най-ярките си нюанси, ще бъде по-подходящо да изглеждат тъмнозелени стени и керемиди перде, и ако желаете, можете да добавите няколко допълнителни части, превръщайки тази комбинация в луксозни класически палати. ярък червен и зелени нюанси в агрегата ще даде страна или дори някои етнически моменти, и посоката отново ще уточни подробностите. Например, плетени панели, изтъкани килими изпратете ни някъде в района на модернизираната Африка и издълбани шкафчета, размахвайки тафта навес и коприна лъскава тапицерия и комплекти възглавнички за възглавнички ще ни пратим в арабската нощ.

Деликатната маслина в комбинация с червено изглежда добре в традиционния интериор

Деликатната маслина в комбинация с червено изглежда добре в традиционния интериор

Дизайнерски техники

Разберете цветовете и тяхната комбинация е половината от историята, но трябва да имате поне приблизителна представа за райониране.

Съвети за дизайна:

 • голяма площ може да бъде украсена с контраст, като бие два основни тона, които са близки една до друга;
 • акцент оцветяване - една част се подчертава в цвят, различен от общия фон, регулирайки геометричните размери на стаята;
 • релеф: ако откриете, че ужасното се е случило и сте създали твърд "пашкул", всичко може да бъде коригирано. За да ви помогнем с тъмни шарки върху светли стени или обратно. Тя ще добави свежест и ще доведе до скука.
 • Зелените, които се крият в тапицерията, са акцентни места, които също изглеждат много красиви. Ако се съмнявате в зелените стени, направете ги неутрални и нека въжетата на фантазията да влязат диван тапицерия, седалки и цветни завеси.

Съвет! Отличен декоративен елемент ще бъде кръгъл килим с дълга купчина, имитиращ малка морава. Такива килими особено харесват децата.

Кухненски интериор в зелени нюанси

Това може да бъде нежна опция мента или шам-фъстъци - те са добре комбинирани един с друг, а с бели или сметанов сянка. Феновете на екстравагантните могат да се харесат на апетита комбинация от зелено и оранжево. Не по-малко интересен външен вид тандем зелено с жълто, той се нарича "пясък и слънце".

Зеленото в тандем с бялото дава двойна порция свежест и усещане за невероятна чистота

Зеленото в тандем с бялото дава двойна порция свежест и усещане за невероятна чистота

Основното нещо в светлите интериори не е да прекалявате с жълта светлина. Жълтият и особено оранжевият трябва да действат стриктно като акценти, слънцето не трябва да бъде прекалено горещо. Това може да бъде престилка с плочки, настолна, мебели шкафове, столове, Тапицерско покритие, щори и т.н. Базата трябва да е зелена.

Перфектна комбинация от черно и бяло със зелено в кухнята на ориенталски стил

Перфектна комбинация от черно и бяло със зелено в кухнята на ориенталски стил

Кухненски комплект зелено зелено блато изглежда страхотно в бяла стая

Кухненски комплект зелено зелено блато изглежда страхотно в бяла стая

Зелено в спалнята

Зелено в спалня Той има право на живот, но не трябва да забравяме, че това е стаята за пълна релаксация и поради това няма да има значение и вълнуващи въображението сочни цветове, като в кухнята. По-добре да се вземат светъл и позитивен тон на зелена ябълка, зехтин, горчица и да ги комбинирате с една и съща скала, но в продължение на две или три нюанса по-тъмен от двете класически кафяв или бежово.

Неутрален зелен цвят в спалнята носи спокойствие и стабилност

Неутралното зелено в спалнята дава спокойствие и спокойствие

Полезно е при нас в комбинация спалня на сиво с маслини, където базата ще бъде в основата на сивата купола на дървета, които могат да бъдат боядисани на стената. Green табла, скрин, завеси, както и подробности във формата на картини, килими и др Ще даде усещане за пълноценна почивка сред природата в тихо време, всички помним от детството си, най-добре е да се спи на открито под меките шумолящите листа и птичи песни.

Витамин комбинация от зелено и жълто в светла спалня

Витамин комбинация от зелено и жълто в светла спалня

Уникалният антистресов цвят в комбинация с бялото е идеален за спалня

Уникалният антистресов цвят в комбинация с бялото е идеален за спалня

Пролет в детската стая

Пролет в детски или зелен тропически остров сред градските рутини ще помогне да се развие физически, психологически здраво и дори брилянтно дете. Смешни тапети топло и светло зелени тонове плюс спортен стена с елементи под формата на лозя - съвършен баланс в съотношението на дейност и вашето бебе спокойствие. От една страна, той винаги може да прави физически упражнения, да играе в маймуна, а от друга, да се отпусне на моравата. В допълнение, този интериор събужда фантазия. Как да разберем, може би след няколко години ще израснеш блестящ географ или велик пътешественик.

Зеленият оттенък е положителен и ефективен вариант за декориране на детска стая

Зеленият нюанс е положителна, ефективна възможност за декориране на детска стая

Интериор на детската стая с елементи на декора на зелени цветя

Интериор на детска стая с елементи от декор на зелени нюанси

Емералд лагуна в банята

Който казва, че най-добрата вана - бяла или контрастираща черно, не по-малко красива външност плочка под малахит или зелен мрамор. Отивайки в такава баня, изглежда, че попадате в смарагдовата лагуна или в луксозната кралска баня. Ще постави фокуса на допълнителни елементи - позлатен или хромирани кранове и куки ще ви доведат до кралските баня и оплетени резервоар бельо и кърпи от плат отнесе на едно пътуване през водите на океана.

Зеленото е символ на природата и екологията

Зеленото е символ на природата и екологията

нюанси на зелено в интериора: снимка - баня в естествени смарагдови тонове

Баня в естествени смарагдови цветове

Зелена поляна призори, хладно горски гъсталак в обедната горещина, блестящи изправена антракс, шам-фъстък сладолед - това е, което зеленото оттенъци в интериора. Снимките и видеоклиповете от изтъкнати професионалисти ни предлагат красиви дизайнерски опции, но понякога външния мироглед не може да засенчи собственото си ярко въображение. Потърсете помощ от дизайнерите или поемайте тази интересна роля, въоръжена със съдействието на професионалистите като помощник - зависи от вас. Във всеки случай, е трудно да разваля стаята с приятни зелени очи.

Украсяване на ъгъла за почивка в турски мотиви на студена мента нюанс

Декориране на ъгъла за почивка в турски мотиви и сянка на студения мента

Сенки от зелено в интериора: 80+ хармонични решения от маслини до изумруди

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =