Многоцветно поле на масло

Многоцветно поле на масло

Веднага щом погледът се обърне към тези цветя, можете неволно да усетите прилив на нежност и вдъхновение. Повечето хора, които за първи път са запознати с тази красота в неразкрита форма, вярват, че това е миниатюрна версия пиони. И някой и вярва, че това е роза или красив мак. Не е нищо, че това цвете е оценено от булката, защото растението олицетворява максималната нежност и чистота. Те изглеждат чудесно градински парцел, в пот или маса у дома, в букет.

Обаче, зад почти неизвестното и сложно име на "raunkunkulus" е обикновена маслодайна купа. Неговите диви видове, в които се представят малки прости жълти цветя, могат да бъдат намерени на различни места в Русия. Особено популярни сортове, които се очакват растат в градината. Те са надарени с оригинално и разнообразно оцветяване, имат големи луксозни розетки и наистина деликатен аромат. След като сте поставили тази красота на вашия сайт, ще получите истинско удоволствие от грижата за Ranunculus и резултата!

Деликатната маслодайна кутийка има изискан и фин стил

Деликатната маслодайна кутийка има изискан и фин стил

Разполага със засаждане растения

Корените на тази култура са малки клубени, които във форма наподобяват краката на врана. Включете се в покупката им се препоръчва през есента, тъй като в този случай е налице максимална вероятност, че те са пресни, че е изкопал този сезон. Това означава, че бутилката е до пролетта без повреди и вредители.

Важно! Засаждане на луковици се извършва в средата на пролетта, когато земята е време, за да се затопли до 5-8 см. "Пирон" растения по този начин трябва да се надолу. Разстоянието между клубените е 12 см. Преди засаждането те могат да се накисват във вода или да се поставят в дървени стърготини в продължение на няколко часа.

Клубените на формата на пеперуда приличат на краката на врана

Клубените на формата на пеперуда приличат на краката на врана

Разтоварване на краставици

Този процес включва спазването на редица последователни етапи и отчитане на характеристиките.

 1. Демобилизирането се извършва на слънчево място, където има малко вятър.
 2. Почвата трябва да се подготви предварително и да се разхлаби.
 3. Като оригинален вариант се използва чернозем, който се смесва с достатъчно количество хумус.
 4. Необходимо е да се погрижи за дренажа, за да се избегне застой на влага и образуване на гниене върху клубените.
 5. Ако съществува опасност от замръзване, образуваните леторасти трябва да бъдат покрити със слама или други покривни материали.
 6. При пожълтяване на върховете е необходимо да се осигури изкопаването и след това да се изсуши клубената.

Спазването на тези моменти ще Ви позволи да приложите оперативни и качествени мерки за засаждане на маслодайна копка.

Кога трябва да слезете?

Започнете в процеса на засаждане на растенията във време, когато земята е напълно затоплена, а рискът от пролетни слани е намален до нула. Опитните градинари препоръчват да се направи това до началото на май. Тъй като растението е проблематичен процес на прехвърляне, важно е да се мисли предварително как да го засадите, за да се чувства комфортно.

Съвет! Клубените трябва да бъдат погребани в дупката с "клюна" надолу, при спазване на дълбочината от 5-8 см. Важно е да се запази разстоянието между клубените, което ще бъде от порядъка на 10-15 см.

Ако има вероятност температурата да падне рязко, трябва да покриете цветно легло слама или друг специален материал. След известно време ще се появят първите цветя.

Слънчево и ниско разположено място ще бъде идеално за засаждане на растение

Слънчево и плесенно място ще бъде идеално за засаждане на растение

Грижа за растението в условията на градината

Ranunculus е добър, защото изобщо не е сложно по отношение на грижите. Необходимо е само да се напоява редовно, да се прави умерено, за да се избегне разпадането на кореновата система.

Първите цветя се появяват 60 дни след слизането

Първите цветя се появяват 60 дни след слизането

Ако на листа се появи плесен, а растението започна да изхвърля пъпките, това показва прекомерно ниво на влага. Необходимо е да се справим с отстраняването на повредени растителни елементи и да извършим следните действия:

 1. разхлабване на почвата;
 2. намаляване на количеството доставена вода;
 3. Навреме, премахнете съцветите, които са избледнели;
 4. редовно изхранвайте цветето.

Съвет! Последната мярка трябва да се взема на всеки две седмици, докато е важно да се използват калиеви торове. В периода, когато цъфтежът започва да се използва калиева сол, пепел, калиев сулфат като материал за тор.

зимуване

 • Заводът, както вече споменахме, е неблагоприятно за студове, така че преди началото на студеното време е необходимо да се изкопаят клубените и да се измият от земята. След това, обраслото грозде трябва да бъде отделено от техните "деца".
 • За да се застрахова маслото от многобройни вредители, е необходимо този елемент да се накисне в мангановия състав за 10 минути. След това е важно внимателно да изсушите клубените и да ги поставите в пясък или торф.
 • Поставете стила, за да сте готини и тъмни. През летния цикъл на цъфтеж един възрастен клуб дава 7 "бебета", един млад глухар дава 3.
Правилната грижа за клубените през зимата ще зарадва красивите и плодородни издънки

Правилната грижа за клубените през зимата ще зарадва красивите и плодородни издънки

Характеристики на възпроизвеждането на панкреаса

Съществуват два начина, по които маслото се умножава и уважава с красотата си.

 1. Клубените. Необходимо е да се изберат най-здравите елементи, от които впоследствие ще се формират корените.
 2. Семена. В началото на март трябва да засадите семената на къщата в предварително приготвен контейнер. Те трябва да бъдат периодично напоени и поръсени с малко почва. Оставете се да стоите на място, където има достатъчно топлина и светлина. Важно е да избършете подслон ежедневно, за да избегнете натрупване на влага.
Rostots, покрити с филм или стъкло, е необходимо да се въздух всеки ден

Rostots, покрити с филм или стъкло, е необходимо да се въздух всеки ден

Болести и вредители

Месните части на това цвете действат като истинско удоволствие за следните паразити:

 • листни въшки;
 • трипс;
 • арахноидни акари.

В тази връзка, ако сте видели насекоми, трябва да третирате растенията с висококачествени инсектициди. При профилактични цели камиолеторите препоръчват преработка с меркаптофофос.

Ranunculus (пеперуда): характеристики на засаждане, отглеждане и грижи на открито

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 17