Sunny ще се превърне в истинска декорация на всяка зона за отдих

"Sunny" ще бъде истинска декорация на всяка зона за отдих

Heliopsis на гръцки означава "изглежда като слънцето", но родното място на това растение е Централна и Северна Америка. Днес тя може да се намери във всички части на света, цветът е обичан от хора по целия свят, като му се дават красивите псевдоними "слънце" и "златна топка", въпреки че второто му официално име звучи много проста - жълто лайка. В природата има около десет вида годишни и целогодишен вид хелиопсис.

Съдържание:

 • Сорт
 • Как да растем?
 • репродукция
 • грижа
 • Болести и вредители
 • Heliopsis в дизайна
Ярък красив хелиос

Ярък красив хелиос

Видове хелиопиди

Dory - достатъчно високо растение достига височина от около 150 см, а най-малкият от братята му никога не по-кратък от 70 cm цвете има ярки жълти листенца с назъбени по краищата, разположени последователно или един срещу друг, в зависимост от сорта ..

Най-популярните видове хелиопиди са:

 1. Слънчоглед - ние обичаме градинари за гъст цъфтеж, всяко цвете има ярко жълто, . Почти оранжево оцветяване и голям диаметър - около 9 cm форма листа може да бъде различна, и за всеки сорт е изненадващо в това по свой начин: венчелистчетата могат да бъдат прости, половината хавлиени или всички кадифен "Слънчев лъч".
 2. Груб - Името говори само по себе си: листовете и стъблата са изцяло покрити с вили.
Това ще бъде ярък акцент във всеки интериор

Това ще бъде ярък акцент във всеки интериор

Сорт

име описание снимка
Лорейн Съншайн В допълнение към красивите слънчогледи има друга отличителна черта - красиви петнисти листа Heliopsis: разнообразие от сортове слънчоглед, засаждане, грижи и репродукция
Лято Сан Буш с най-големите цветя, които най-много приличат на слънчоглед. Това е най-големият размер "слънце" сред другите подвидове Heliopsis: разнообразие от сортове слънчоглед, засаждане, грижи и репродукция
Asahi Средната част е почти невидима, формата на цветето е по-скоро като мини-далия, отколкото лайка. Въпреки не много висок растеж, елегантен и невероятно буйна разнообразие. Поради сравнително ниската си позиция на земята, тя не изисква допълнителни подпори Heliopsis: разнообразие от сортове слънчоглед, засаждане, грижи и репродукция
Лятно розово Подобно на Лорейн, листата са по-видни от съцветия, всяко листо има пурпурен цвят, нюанси, по-близо до виолетовото, докато всички вени на изненадващо изумрудената му скала. Такива сочни нюанси в контраст подчертават яркостта на жълтите венчелистчета. Фънки и форма - краищата са леко извити навътре Heliopsis: разнообразие от сортове слънчоглед, засаждане, грижи и репродукция
Goldenfilder Всеки каликс е пълен с няколко листа от венчелистчета, имащи различни дължини Heliopsis: разнообразие от сортове слънчоглед, засаждане, грижи и репродукция

Как да растем?

Хелиопсис не е прищявка, въпреки слънчевото си име, не е женствена и стоически страда както топлина, така и студ. Като героично, той ще оцелее и засушава, ако по някаква причина не можете вода цвете. За личната му трагедия ще се научите само по-късно и с плитки цъфтеж, но това ще бъде мълчалив укор, който може да бъде забелязан само от чувствителен собственик. Той няма да каже нито дума, ако получи "връзка" в сянката: неговите издънки и цветя ще станат малко по-тънки и по-малки.

Heliopsis е малко слънце във вашата градина

Heliopsis - малко слънце във вашата градина

Факт! Единственото нещо, което не толерира "слънцето" е варовикът и глината. Той е доста удобен в обичайната градина. Ако почвата е склонна към натрупване на излишната вода, преди засаждането е необходимо да се подреди хелиопсис дренаж, и това цвете ще бъде изключително благодарен за вас.

репродукция

Има два начина да се размножите и да отглеждате мини слънчоглед.

 1. Семена. Семената се засяват в ранна пролет и се отглеждат като нормални разсад вътрешен / оранжерия. След това те подготвят контейнери или нарязани пластмасови контейнери, изсипете проба смес от торф и трева почвата, леко навлажнена с вода и семена са покрити отгоре. По-дълбоко не се нуждаете от тях, достатъчно и лесно отстраняване на пръстите. След това завършените конструкции са покрити с филм и поставени на топло място.

  Съвет! Филмът трябва периодично да се отстранява и да се проветрява, така че бъдещите разсад да не се гние. След появата на първите кълнове, контейнерите вече не са покрити, тъй като малките слънца растат, те са внимателно подготвени за бъдещата трансплантация в откритата почва - те са закалени, изваждани на час или два на улицата. След като чакате подходящи климатични условия, когато температурата на въздуха не падне под 10 ° C, можете напълно да преместите слънчевите "тийнейджъри" в "хостел" и да им позволите да съществуват без грижите за "родители".

 2. Division. През пролетта корените на растенията се изкопават и нарязват, така че на всяка част има чифт бъбреци. Изсушените части се отстраняват, добре се засаждат на нови места, наблюдавайки разстояние от 40 см.

Хелиопсихична грижа

През първата година на растеж, "слънчевата топка" се храни само с вода и слънчеви лъчи, тя не изисква допълнително хранене. Тогава, не повече от веднъж месечно, той не би бил против да му даде закуска за органични или зелени торове. Heliopsis винаги е на строга диета, тъй като е противопоказан при прекомерно мулчиране. В противен случай той ще има печалба от зелена маса и минимум цветове.

Към бележката! Високите животни се нуждаят от подкрепа - изграждане на подкрепа. За да създадете красив "прическа" храст, трябва периодично да захванете короната и да отстранявате избледнелите пъпки навреме.

При всяко време ще осигури добро настроение

Sunny при всяко време ще осигури добро настроение

С настъпването на есента, храсталаците трябва да бъдат "обръснати" - това изисква пълна подстригване на корена. За зимата корените са покрити с листа и иглолистни листа.

Към бележката! Нашата Слънчева един - непретенциозен дълъг живот и могат да съществуват в едно и също място за десетина години, но понякога тя се разраства силно, и в този случай трябва да се подмлади - нарязани, пререждам и трансплантация.

Болести и вредители

Paradox, но се оказа, че heliopsis не е от интерес за вредители. Той също така е много устойчив на типичните заболявания, които страдат градински култури и цветя. Само от време на време в долната част, може да получите малка плака или червени петна, но ръжда и брашнеста мана могат лесно да бъдат отстранени с помощта на специални евтини продукти, които се продават в някой от магазините със стоки за градината.

Забележително комбинирани с различни цветове

Хелиопсис се съчетава чудесно с различни цветове

Heliopsis в дизайна

Дизайнерите на ландшафта често отказват помпозни рози и други добре поддържани красоти в полза на прости мини слънчогледи, поради дълготрайната си яркост. Те подкупват не само с лекота на грижи и дълъг период на цъфтеж: както се оказа, хелиопсисът идеално се вписва в много групи комбинация с други растения.

Обърнете внимание! Хелиопсис е много сочен сред хората къси игли и зелени храсти. Особено красива изглежда до него цветове от синьо и виолетово, както и пикантни билки.

В допълнение към естетическото удоволствие, слънчевият ни приятел може да направи практическа работа, изпълнявайки ролята на грандиозно жив плет. Добре поддържани и правилно оформени храсти перфектно оформени пространства крайградски райони.

Съвет! Хелиопсис идеално се вписва в идеята country style, provence или селски дизайн, ако умело го комбинират с житни, ракита декоративни кошници и малки дървени колички, или просто засадете покрай оградата.

Това скромно дете на слънцето удря с непринудеността си и едновременната си способност за една секунда, за да развесели ярките вълни от венчелистчета. се отнасят с него с нежност, изберете светъл лъч, от време на време за поливане, наторяване, подрежда гъста коса - и той непрекъснато ще ви даде стотици малки слънца, които са приятни за окото от началото на пролетта и есента е особено топло на душата сиво ежедневие!

Heliopsis: разнообразие от сортове слънчоглед, засаждане, грижи и репродукция

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =