O combinație reușită de culori în interior vă va ajuta să vă simțiți acasă confortabil

O combinație reușită de culori în interior vă va ajuta să vă simțiți acasă confortabil

Combinația de culori în interior și alegerea paletei de culori principale au fost făcute recent de către proprietarii de apartamente și case intuitiv. În mare măsură, regretul nostru, ritmul modern al vieții ne estompează ideile despre naturalețea scalelor de culoare. De aceea nu este neobișnuit ca oamenii să locuiască într-o casă recent renovată, aproape imposibilă din cauza incompatibilității design interior palete. Pentru a evita un astfel de scenariu, trebuie să înțelegeți mai întâi elementele de bază ale combinatorului de culori.

  • Culori în diferite camere
  • Combinație de culori în interior: combinatorice
  • Despre ce vorbim culorile?
Anumite culori din cameră vor fi ajustate în modul dorit

Anumite culori din cameră vor fi ajustate în modul dorit

Delicate nuanțe pastelate creează o atmosferă calmă în cameră

Delicate nuanțe pastelate creează o atmosferă calmă în cameră

Combinația de tonuri de plajă în camera de zi

Combinația de tonuri de plajă în camera de zi

O atenție deosebită atunci când decora o cameră ar trebui să fie transformat într-o varietate de nuante

O atenție deosebită atunci când decora o cameră ar trebui să fie transformat într-o varietate de nuante

Pentru a testa atitudinea dvs. subiectivă față de combinații de culori, Merită privită lumea din jur a naturii. La urma urmei, suntem parte din ea și nimic natural nu este străin pentru noi. Natura trăiește într-o stare de jumătăți de tonuri, nuanțe și umbre. Nu există culori monocrome predominante. Apus de soare nisipos, strălucind portocaliu, roșu uneori, mai aproape de orizont, valuri maronii în fața cerului cenușiu. O astfel de imagine nu poate decât să inspire.

Lămpi cu bule mari, într-o cameră albă

Lămpi cu bule mari, într-o cameră albă

Deci, de ce este dorința noastră interioară de a crea natura nu întotdeauna în armonie cu soluțiile de culoare din viața de zi cu zi? Poate că o pungă slabă sau, dimpotrivă, un statut exagerat ne dictează condițiile de alegere a materialelor de finisare, mobilier și elemente de decor? Puteți ajunge la echilibru pentru orice buget, trebuie doar să știți cum. Luați totul în ordine.

Din practică, știm că spectrul tricolor al roșu, albastru și galben este baza pentru așa-numitul "cerc de culori". La asociere, se formează culori auxiliare și dacă se amestecă sau se adaugă mai mult de trei culori alb sau negru, sunt obținute nuanțe, care pot fi create pe o perioadă nedeterminată. Prin gama culorilor sunt împărțite în grupuri reci (grupuri albastre) și calde (grupe galbene), care au scopuri proprii în decorarea interioarelor. Așa că sala mare părea goală și incomodă, folosiți culori solare, luminoase, și camere mici tematice ceresc grup de spatialitate transmite flori albastre.

Starea dvs. de spirit va depinde de fundalul de culoare al camerei

Starea dvs. de spirit va depinde de fundalul de culoare al camerei

Culori în diferite camere

Important! Nu numai că volumul afectează selecția culorilor, dar și scopul propus al fiecărei camere are propria sa specificitate de design.

Dormitorul - cel mai liniștit și mai liniștit loc, designul său poate implica atât solzi reci cât și calzi în halftone calm (de la albastru până la roz pastel). Dar există și excepții aici. Pentru a crea o atmosferă de pasiune și atracție de dragoste, zona de dormit din jurul patului de familie poate fi decorată cu contraste ascuțite de flori de boudoir (provocând roșu și negru, cireș, liliac și așa mai departe). Cu toate acestea, nu toată lumea trebuie să adoarmă după o zi grea într-un astfel de finisaj luminos. În acest caz, recreați mediul intim cu mobil decorativ accesorii sub formă de lumânări, oglinzi, baldachin va fi cea mai bună cale de ieșire.

Relaxați-vă verde în dormitorul de la capul patului

Relaxați-vă verde în dormitorul de la capul patului

Pentru mari camera de zi cameră de zi, care este centrul de petrecere a timpului liber seara de familie, o schemă de culoare moderată, care dă o atmosferă bună și atmosfera de relaxare este potrivit. Vor fi relevante aur, gri-albastru, verde-combinații galbene de contrast mediu. O cameră de zi mică, care servește în principal pentru recepția oaspeților și petreceri de ceai de familie, necesită crearea unei atmosfere festive, de încredere care să contribuie la crearea liliacului, fuksievye sau tonuri albastre saturate intercalate cu culorile grupului asociat (albastru-gri, rosu, ametist, gri-verde etc.)

O varietate de culori luminoase pentru un living spațios

O varietate de culori luminoase pentru un living spațios

pentru cabinetul de acasă se potrivesc culorile clasice neutre (bej, și practic toate nuanțele de gri, și combinarea cu alte culori), care contribuie la concentrarea luminii și generarea de idei. În biroul nu ar trebui să fie prezente, cel puțin nu la vedere, obiecte luminoase. Pentru o scurtă odihnă, lăsați-i să se apropie, dar nu în interiorul zonei de lucru.

Combinația clasică de nuanțe gri și maro utilizate în interiorul biroului

Combinația clasică de nuanțe gri și maro utilizate în interiorul biroului

Suferindu-se de lipsa de naturale iluminat coridor, holul și coridor, nevoie de spațiu suplimentar. Aici trebuie să predombească tonurile luminoase însorite sau lemnoase.

Combinație armonioasă de tonuri pastelate ușoare

Combinație armonioasă de tonuri pastelate ușoare

Contrar credinței populare, acel design camera copiilor trebuie să includă toate culorile curcubeului, nu este. Într-adevăr, copiii sunt atrasi de toți cei mai străluciți, dar acest lucru îi ajută, de asemenea, rapid. De asta zonarea camerei pentru copii Este soluția necesară. Destul de colorat zona de joacă, dormitor neutru educațional și liniștit.

Obiecte juicy în camera unei adolescente

Obiecte juicy în camera unei adolescente

baie, standard cu dimensiuni mici, nu este obișnuit să decora cu haltetele. Compozițiile pure de la roz, lactate, turcoaz accentele arata mereu bine. Ca o excepție pentru a crea un contrast deosebit cu albul de zăpadă baie și faianța folosiți roșu, albastru, ciocolată și negru cu vene aurii.

O baie confortabilă, în care vă puteți odihni ușor și compensați energia epuizată pe zi

O baie confortabilă, în care vă puteți odihni ușor și puteți compensa energia petrecută pe zi

bucătărie ar trebui să provoace o idee că ar fi bine să ai o gustare. Astfel încât nu numai mirosurile, ci felul de feluri de mâncare gătite provoacă apetitul, dar și la un nivel subconștient pereți, plafon, accesorii, mobilier, faianță l-ar întări. Contrastul tonurilor galben, portocaliu, liliac, roșu, verde deschis, în combinație cu culorile de umbrire, vă va îndruma alegerea în direcția cea bună. Lumina albastră rece sau cafea contrastantă, sunetul, bejul poate fi folosit și în bucătărie (un fenomen destul de comun). Deciziile similare au o conversație la masă, o masticare temeinică, o citire măsurată a ziarului.

Combinația de culori în interior este ușoară"холодной" кухни

Combinația de culori în interiorul unei bucătării ușoare "reci"

Combinație de culori în interior: combinatorice

Pentru a evita oboseala vizuală sau monotonia plictisitoare, alegerea culorilor se caracterizează prin trei tipuri principale: monotonia, contrastul și echilibrul. Gama de culori din primul caz este redusă la o culoare cu fluctuații ale tonurilor luminoase și întunecate. De obicei, diluarea unui finisaj cu o singură tonă are loc în elemente de decor, una sau două culori.

Bucătăria este decorată în tonuri de mâncare răcoritoare

Bucătăria este decorată în tonuri de mâncare răcoritoare

În schimb, se folosește principiul antipodelor. În contrast cu nuanțele mai întunecate ale luminii, puteți obține un tandem original și luminos. De exemplu: alb - negru, violet - verde deschis, ciocolată - aur și așa mai departe.

Culori contrastante într-o mică bucătărie - studio

Contrast culori într-un mic bucătărie-studio

Într-un efort de a menține echilibrul, una dintre culorile pure ar trebui să domine interiorul cu sprijin vizual al tonurilor asociate. Pentru a preveni suprasaturarea vizuală, se recomandă să nu se folosească mai mult de cinci culori.

Important! Este indicat să se utilizeze cu derivate de lumină roșie: portocaliu și galben. Cu variații întunecate de roșu, liliac și roz vor face. Dacă doriți să dați interiorului un aspect special, utilizați obiecte mici care contrastează cu culoarea principală.

Despre ce vorbim culorile?

Dacă vrei să cunoști lumea interioară a unei persoane, uită-te în camera lui. Expresivitatea, precizia pedantică, lenea, încrederea, modestia sau lăcomia - despre toate acestea și ceva mai mult vor spune paleta de culori aleasă.

Roșul este culoarea care duce la acțiune, dominație și conducere. Această nuanță în interior este aleasă de oameni pasionați și de jocuri de noroc, este, de asemenea, contraindicată pentru persoanele cu psihic dezechilibrat. În interiorul în forma sa pură, utilizarea de roșu, mai degrabă împovărătoare, astfel încât pentru a crea un design organic necesită o mână calificată de maestru.

Un pic roșu într-o cameră liniștită neutră

Un pic roșu într-o cameră liniștită neutră

Nuanțele de albastru se calmează, se relaxează și vă permit să vă concentrați. Albastrul, tonurile turcoaz și culoarea undei maritime creează un sentiment de inimă ușoară, ușoară și neplăcută.

Culorile predominante galbene indică energia, soarele și veselia persoanei. În același timp, lipsa zborului creativ și potențialul nerealizat sunt, de asemenea, caracteristice pentru această culoare. Unii psihologi atribuie culorii galbene chiar gelozia și lașitatea, dar acesta este un fapt controversat.

O combinație de succes de culori galben și negru

O combinație de succes de culori galben și negru

Combinația de albastru și galben creează o culoare verde derivată, inerentă oamenilor cu opinii conservatoare. Verdele este o culoare anti-stres. Este folosită în mod avantajos în dormitoare sau camere de zi pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Culoarea portocalie fără impurități este energie, fântână indompeabilă. Ostroful saturat și caisul delicat sunt accente în cameră, de cele mai multe ori prezentate sub formă de textile originale și accesorii. Trebuie să aveți grijă să folosiți portocaliu, deoarece nuanțele sale au un efect dominant asupra restului culorilor.

Partidă caldă de portocale cu șemineu

Partidă caldă de portocale cu șemineu

Violul este considerat culoarea sufletului creativ. Dispunând de o atracție mistică, transmite simultan răceala baloanelor albastre și emisia de tonuri calde. Combinațiile contrastante "violet-lime" sau "violet-galben" sunt combinațiile preferate ale multor designeri.

Roz este simbolul romantismului și sensibilității femeilor de toate vârstele. Armonizarea accentelor roz depinde în mod direct de saturația lor (de la sindromul Barbie la maturitate clasice). Diluante motive lăptoase roz, gri și gri-verzui pot accentua rafinamentul și aerisirea interiorului.

Romantic paleta de culori în decorarea bucătăriei

Romantic paleta de culori în decorarea bucătăriei

Culoarea maro de culoare maro este clasificată ca melancolică. În combinație cu tonuri întunecate și impregnări de aur, el creează un chic și privilegiu regal. Brown este ales de persoane versatile.

Culoarea gri, datorită neutralității sale, este un magnet minunat, acceptând agresiunea unui ton mai luminos. Ca un finisaj monofonic independent, poate fi destul de plictisitor, în funcție, bineînțeles, de scopul funcțional al camerei. Gradele tonuri sunt preferate de oamenii care se străduiesc să înțeleagă și să păstreze coerența.

Combinația de culori în interior: 35+ fotografii de palete universale și amestecuri pentru acasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2