Utilizarea mai multor texturi pentru decorare pare foarte reușită

Utilizarea mai multor texturi pentru finisare - o soluție spectaculoasă

Recent, seminee în interior au devenit foarte populare. Mulți au început să creeze în casele lor un loc unde puteți sta împreună cu familia, așezat confortabil lângă o vatră caldă. Dar înainte ca acest lucru să poată fi atins, este necesar să se creeze o astfel de atmosferă în conformitate cu toate regulile. Nu trebuie doar să puneți șemineul și să ridicați o față pentru ea, astfel încât vatra se potrivește armonios cu camera și devine "evidenția" ei. Materialele de acoperire de calitate au o durată de viață lungă, sunt ușor de operat. Dacă nu știți ce să alegeți, asigurați-vă că aveți atenție piatră decorativă naturală, care pot fi utilizate pentru finisare.

Cuprins:

 • avantaje
 • Cum de a alege materialul?
 • Cât de corect să faceți față? Etape de lucru
Șemineu de lux într-un interior modern

Șemineu de lux într-un interior modern

avantaje

Popularitatea mare a pietrei naturale se datorează următoarelor avantaje:

demnitate
estetică Materialul natural arata foarte bine, este putin probabil ca orice alte mucoase sa se compare cu atractivitatea acestuia.
Rezistență la temperaturi ridicate și incombustibilitate Când este încălzit, un astfel de finisaj nu va elibera substanțe toxice în atmosferă.
Rezistență împotriva daunelor fizice Piatra este capabilă să reziste la diferite tipuri de lovituri, este dificil să se zgârie sau să se deterioreze într-un alt mod.
Este susceptibil de prelucrare Din acest material este ușor să creați orice formă care vă va face șemineul original și individual.
Camera de zi în spiritul Art Nouveau

Camera de zi în spiritul Art Nouveau

Cum de a alege materialul potrivit?

Practic orice dintre cele disponibile pe piața construcțiilor pietre naturale pot veni pentru decorare, și toate au capacități nelimitate de design. Diferite materiale privind durabilitatea utilizării. Cea mai scurtă durată sunt calcarul și marmură colorată - se schimbă după 30-70 de ani.

Fiți atenți! Durata de viață depinde de condițiile externe și de factorii care afectează materialul, precum și de menținerea corespunzătoare a șemineului.

Confruntarea cu marmura ofera rafinament

Marmura cu care se confruntă oferă o subtilitate de stil

La nota! Cele mai populare opțiuni sunt granit și marmură. Primul este o rasă durabilă ușor lustruită și prelucrată. Cu toate acestea, un astfel de material are un cost destul de mare, datorită laboriosului producție.

Marmura nu este la fel de populară ca granitul, dar este foarte frumoasă și permite designerilor să creeze capodopere strălucitoare și neordonate.

Soluție elegantă folosind granit

Soluție elegantă folosind granit

La nota! În plus față de aceste materiale, calcar, tuf sau gresie este adesea folosit pentru a face față. Acesta din urmă are o capacitate mare de căldură, care asigură o încălzire rapidă. O astfel de piatră menține căldura mai mult.

Șemineul este decorat cu materiale de calcar

Semineu decorat cu material de calcar

La alegerea materialului pentru placare, merită luate în considerare următoarele criterii:

 1. Prețul bunurilor depinde de producător și va fi mult mai mare pentru producătorii importați.
 2. Disponibilitatea unui certificat de conformitate cu standardele sanitare.
 3. Un punct important este o bună reputație a producătorului, durata muncii pe piață. Un producător experimentat va oferi produse de calitate.
 4. Rezistența pietrei este afectată de structura sa.
 5. Ambalajele trebuie să fie marcate cu sigla producătorului.
 6. Acordați atenție datei de producție.

O importantă este calitatea compoziției adezive pentru semineu finisaje. Alegeți numai furnizorul bine-cunoscut și compoziția recomandată de producătorul de piatră. Dacă se lipeste o acoperire artificială, se recomandă, de obicei, un adeziv pe baza acesteia, care să asigure o aderență puternică a materialului la suprafață.

Cum să faceți în mod corespunzător căptușeala? Etape de lucru

Trebuie remarcat faptul că o astfel de activitate va necesita anumite abilități și eforturi. Există câteva nuanțe care trebuie învățate înainte de a începe procesul de placare.

Instrumente care vor fi necesare în lucrare

Instrumente care vor fi necesare în lucrare

Prima etapă. pregătitor

În primul rând, suprafețele sunt curățate de murdărie și praf. Amestecările de zidărie trebuie adâncite la cel puțin 1 cm. Întreaga suprafață a șemineului trebuie să fie cusută cu o plasă metalică. Apoi, mergeți la procesul de montare a placajului.

Acoperim șemineul cu o plasă specială

Acoperim șemineul cu o plasă specială

Cel mai bine este să desenați pe podea cu creta unul din pereții verticali ai șemineului. Este important ca dimensiunea și forma să fie exact aceleași. Pe șablonul pregătit, așezați toate elementele plăcii și ajustați-le unul la celălalt.

Fiți atenți! Dacă alegeți un material cu o suprafață netedă, atunci toate plitochki, care vor diferi în funcție de grosime, este necesar să se amâne și să se ridice aceleași în termeni de parametri. Cu o structură neuniformă, pot fi utilizate diferite materiale de grosime. Cel mai gros trebuie să fie fixat de la început pe un strat subțire de clei: acestea vor deveni un punct de referință pentru o muncă ulterioară.

Exemplu de dispunere a materialului de căptușeală

Exemplu de dispunere a materialului de căptușeală

A doua etapă. Fixarea unei pietre pe suprafața șemineului

Munca începe din colțul de jos și conduce de jos în sus. După aceasta, linia orizontală de sus este fixată, iar apoi spațiul rămas este așezat. Cu condiția ca înălțimea șemineului să fie mai mare de o jumătate de metru, pe care este fixată țigla groasă, vor fi necesare elemente de fixare suplimentare pentru a crea o structură fiabilă.

Sfat! Acest atașament este atașat la placa de armare, iar placa este fixată la marginea inferioară. Utilizarea elementelor de fixare este necesară, cu atât mai des este cu atât este mai groasă căptușeala.

Secvența de poziționare corectă

Secvența de poziționare corectă

Important! Fixând întreaga piatră pe suprafață, trebuie să așteptați două zile, după care puteți șterge cusăturile. Merită să verificați o secțiune abia vizibilă, modul în care se află componenta și dacă aceasta lasă urme.

Amenajarea plăcilor

Amenajarea plăcilor

Caracteristici de fațadă cu piatră naturală

 • Atunci când tăiați materialul rămân mici părți care pot fi folosite în locuri inconspicuoase: chiar în partea de jos sau în interiorul colțurilor șemineului.
 • Dacă selectați o formă neregulată cu materialele din față fiecare piesă marcată trebuie să fie numerotată. În acest scop, un număr este prescris în centru, iar numerele fragmentelor învecinate sunt indicate în colțuri. În acest caz, nu vă veți pierde atunci când transferați materialul la suprafață.
 • În cazul în care cu piatră naturală pentru că e destul de scump, atunci poți folosi piatra artificiala. Acest tip de material este o alternativă la naturale. Avantajele sale sunt bugetul, aspectul atractiv, care va crea o placare nu mai putin frumoasa decat dintr-un monolit natural.

În plus, ele sunt materiale moi și ușor prelucrate, care au o greutate neglijabilă, astfel încât acestea să poată fi ușor așezate pe suprafață. Producătorii produc o varietate de elemente, care facilitează procesul de așezare și finisare a diferitelor forme și forme tipuri de seminee. Alegerea materialului depinde în mod direct de dorințele și nevoile consumatorului, precum și de capacitățile sale financiare.

Stilul elegant de piatră: 60 de idei pentru decorarea șemineei cu o piatră în interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 44