Lemn de tapet textil în camera de zi neoclasică

Lemn de tapet textil în camera de zi neoclasică

Decorarea zidurilor în tapetul tapetului camerelor a devenit doar câteva zeci de ani în urmă, deși ei înșiși au apărut mult mai devreme decât analogii de hârtie tradiționali. Astăzi, astfel de imagini de fundal au devenit o componentă obligatorie a unei locuințe spectaculoase, elegante și de lux.

 • Caracteristici de tapet tesatura
 • specie
 • Avantaje și dezavantaje 
 • Cum să lipiți: câteva sfaturi
Lacoste și tapet simplu de lenjerie

Lacoste și tapet simplu de lenjerie

Caracteristici de tapet tesatura

Nici un alt tip de tapet nu va da camerei cât mai mult confort și căldură decât textilele, iar mii de oameni din întreaga lume folosesc acest tip de acoperiri decorative de perete în casele și apartamentele lor. Există o explicație logică pentru acest lucru.

Imaginea păsărilor și a accentelor de culoare roșie face ca mediul clasic să fie viu și cald

Imaginea păsărilor și a accentelor de culoare roșie face ca mediul clasic să fie viu și cald

Tapetul textile este o moștenire a draperiilor regale odată popular, șic covor, gurmand copertine cele țariste fiind mobilate, iar tapițeria de perete a pereților în bulevarde secrete. Și totuși în Vremurile Renașterii au început să fie considerate unul dintre principalele semne ale luxului și bogăției. prin urmare decorați pereții camerelor, sălile de zi și sălile de bal cu ajutorul catifea și brocartul puteau să-și permită numai nobili, nobili și regi.

Dar, la acea vreme, astfel de produse au fost create doar de mână de către mesteri talentați folosind cele mai scumpe și mai rare materiale. În același timp, tapetul textil este fabricat prin tehnologie specială într-un mod industrial, astfel încât acesta a devenit mai accesibil publicului.

Soluție eficientă pentru decorarea pereților în dormitor în stilul shebbie-chic

Soluție eficientă pentru decorarea pereților în dormitor în stilul shebbie-chic

Interesant! Modelul cel mai frecvent pe textile este imaginea crini. Este un simbol al apartenenței la familia regală.

Design modern în camera de zi

Design modern în camera de zi

Prin urmare, ca în vremurile regilor și regiilor, tapetul textil este considerat o componentă indispensabilă a unui interior spectaculos și impresionant.

Important! Ei nu au numai frumusețe estetică, ci și garantează o izolare excelentă a sunetului și a izolației termice. Acest lucru este posibil prin structura materialului.

specie

Fabric tapet - două straturi. Fiind stratul inferior este un substrat de hârtie sau nețesut, iar partea superioară - firul, pre-vopsit în culoarea cerută și lipit împreună, sau secțiuni solide de țesut. În funcție de ceea ce constă din stratul inferior, tapetul de tesatura este împărțit în două tipuri:

 • pe bază de hârtie: ecologic, "respirabil", la un preț accesibil. Dezavantajul lor este incapacitatea lor de a rezista umezelii;
 • pe o bază nețesută, care conferă materialului superior o rezistență ridicată, durabilitate și volum fix.
Un eclectism îndrăzneț în designul interior al camerei de zi

Un eclectism îndrăzneț în designul interior al camerei de zi

Tapet cu baza nețesută

Tapet cu baza nețesută

În plus, în funcție de tipul de material superior, tapet textil este de asemenea împărțit în tipuri:

Tipul de tapet descriere
lenjerie  Ele se bazează pe hârtie cu fire de in.
iută Imaginea de fundal din fir de iută poate ascunde inegalitatea pe suprafața peretelui, în timp ce va arăta grozav într-o cameră cu stil rustic sau natural.
mătase Varianta rafinata a designului interior. Ele nu arde sub lumina directă a soarelui și sunt cele mai durabile.
jacard Baza este acrilică. Acest tapet nu se umezește din adezivul aplicat, nu vă încruntați și nu aluneca de pe perete.
Tapete din bumbac Ordinar și de multe ori fără o imagine. Cel mai accesibil tip.
velur Tapet cu modele de catifea si modele de tapiserie.
"Iarba japoneză" Know-how-ul. Acestea sunt picturile cele mai originale și scumpe, care sunt realizate din fibre de sticlă și harnasament.
pâslă Ele provin din simțuri naturale și din analogi ieftini, cum ar fi microfibra, poliester și propilenă. Ele sunt cele mai rezistente la umiditate, astfel încât acestea pot fi utilizate pentru lipirea pereților în bucătării și chiar în băi.
Amestec de imagini de fundal din pâslă și velur

Amestec de imagini de fundal din pâslă și velur

Tapet de textile în livingul de la est

Tapet de textile în livingul de la est

Imagine de fundal din iuta stilată

Imagine de fundal din iuta stilată

Există, de asemenea, tapet tapițerie fără sudură, care vă permite să decorați pereții fără o singură îmbinare. Ele diferă prin faptul că, în timpul producției, acestea sunt tratate suplimentar cu impregnare cu teflon, ceea ce sporește proprietățile de protecție împotriva umezelii.

Avantaje și dezavantaje

Tapetul textile este cel mai bun tip de acoperire de perete de calitate. Frumusețea și designul lor de neegalat este întotdeauna apreciat, dar caracteristicile lor de performanță sunt, de asemenea, considerate importante:

 1. universalitatea aplicării. Datorită colorării bogate și a varietății texturii stratului superior, poate fi folosit tapetul de tesatura dormitoare interioare, birouri, camere de zi, la decorarea spațiilor în case particulare, în muzee și instituții publice;
 2. curățenia ecologică;
 3. rezistenta la factori externi: umezeala, ultravioleta, etc;
 4. conservarea unui microclimat confortabil în cameră;
 5. longevitatea serviciului - 10-15 ani.
Adăugați mai multe specii

Combinație de mai multe tipuri

Dar principalul avantaj al tapetului de tesatura este frumusetea si luxul, precum si o varietate de modele.

La nota! Singurul dezavantaj al acestui material este fragilitatea și susceptibilitatea lor la deteriorare. Nu se pot lăuda cu proprietăți bune antistatice, astfel încât tapetul textil este un loc de acumulare de praf și murdărie, care este dificil de a scăpa de.

Imagini de fundal de mătase pentru un dormitor confortabil

Imagini de fundal de mătase pentru un dormitor confortabil

Fiți atenți! Practic, toate tipurile de tapet textile nu sunt impermeabile și nu sunt destinate pentru curățarea umedă. Numai prelucrarea uscată cu o cârpă moale sau foarte curată vid de curățare.

O opțiune interesantă pentru un copil

O opțiune interesantă pentru un copil

Cum să lipiți: câteva sfaturi

Tehnologia de decorare a pereților interiori cu ajutorul tapetului de țesături depinde de tipul de bază, deoarece determină exact ce adeziv ar trebui ales: pentru hârtie substrat un tip de adeziv este destinat, și pentru non-țesute - complet diferit.

La nota! La suprafață, care va fi aplicat pe astfel de tapet, a prezentat, de asemenea, unele cerințe, inclusiv uscăciunea și puritatea.

Tapetul Jacquard completează stilul clasic

Tapetul Jacquard completează stilul clasic

Sfat! însuși procesul de lipire Un astfel de material începe cu tăierea benzilor de tapet, dar nu cu un cuțit, la fel ca în cazul materialelor tradiționale, dar numai cu foarfece.

Dacă tapetul are o bază de hârtie, atunci acesta trebuie să fie murdărit cu un adeziv pre-pregătit. Dacă pe bază nețesută, atunci adezivul trebuie aplicat nu pe tapet, ci direct pe perete. Stripes de tapet adeziv articulație la comun, foarte atent, încercând să se asigure că excesul de lipici nu se încadrează pe fața lor.

Fabric tapet pentru pereți: tot ce aveți nevoie pentru un interior cald și ușor vintage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6