A Dicenter növénye az eredeti virágokról szív alakú

A Dicenter növénye az eredeti virágokról szív alakú

tartalom

 • A központok típusai
 • A leszállás jellemzői
 • reprodukció
 • A "Broken Heart" gondozása

A Dicentra egy bájos és finom virág, amely sok romantikus legendával társul. A szélességi körzetben jobban ismert a "Broken Heart". A virág alakja nagyon hasonlít egy szívhez, ezért szinte minden országban a név valahogy kapcsolatban van a szeretet és az odaadás szimbólumával.

A Dicentra a szeretet és az odaadás szimbóluma

A Dicentra a szeretet és az odaadás szimbóluma

Európában eredetileg nem nőtt a virágzó virág. Hazája a Távol-Kelet, Kína és Észak-Amerika. Kontinensünkön ez elég egy növény jött Japánból, és először maga Linnaeus írta le.

A fajták közül a különböző árnyalatok színeznek - fehérről pirosra és sárgára is

A fajták közül a különböző árnyalatok színeznek - fehérről pirosra és sárgára is

A nagy dicenter

A nagy dicenter

A növény szülőföldje Ázsia és Észak-Amerika

A növény szülőföldje Ázsia és Észak-Amerika

A központok típusai

A kertészetben körülbelül tízféle dicentert alkalmaznak a meglévő húszból. A mai napig, létrehoztunk egy nagyon változatos fajta Dicentra, ki tudja elégíteni minden esztétikai és éghajlati követelményeinek.

D. Spectabilis

Az első, amelyet Karl Linnaeus ír le, egy csodálatos docens vagy egy spectabilis volt. Ez a növény és virágai hihetetlenül hasonlítanak a szívre. A bokrok meglehetősen magasak (akár egy méter), különösen más fajokhoz képest. A leveleket boncolják és nagyon szépek, így még a virágzás után is. Az ilyen fajták érdekesek:

 • Alba (fehér virágok, bokrok alatta - akár 70 cm-ig);
 • Arany szíve (rózsaszín virágok és fényes arany sárga levelek);
Dicentra spectabilis, Alba minősítés

Dicentra spectabilis, Alba minősítés

Dicentra spectabilis, arany színe

Dicentra spectabilis, arany színe

Tipp Ha szeretsz ősszel, szerezd meg egy GoldHat osztályt. Az arany lombozat még nyáron is kedvére fogja érezni magát.

 • Valentin (gazdag cseresznyevirág).
Dicentra spectabilis, egyfajta Valentine

Dicentra spectabilis, egyfajta Valentine

D. Formosa

A dicentra gyönyörű csak 40 cm-ig terjed, de elegáns fehér (Aurora), krém (Ivory Heart), rózsaszín (Adrian Bloom) és vörös virág (Bacchanal). Érdekes fajta szokatlan ezüstös levelekkel - tavaszi mágia.

Virágzó D. gyönyörű esik a nyári hónapokban.

Dicentra formosa, Aurora

Dicentra formosa, Aurora

Dicentra formosa, Adrian Bloom

Dicentra formosa, Adrian Bloom

Dicentra formosa, Bacchanal fokozat

Dicentra formosa, Bacchanal fokozat

D. Eximia

A dicenter kiváló, vagy kivételes messze a csodálatos alatt. A növény 25 cm-re húzódik, de májustól a fagyokig virágzik. Könnyen elviseli a hőt, ezért jó a kertészek számára a nagy hőmérséklet-amplitúdójú területeken.
D. a levelek kiválóak, mint egy páfrány. szín A virágok rózsaszínre és fehérre korlátozódnak.

Dicentra eximia

Dicentra eximia

D. skandinák

A Dizentra hegymászás egy atipikus, lianószerű növény. Hosszú ágai eléri a két métert, de fekszenek a föld felszínén. A szélességi körzetünkben ez a fajta dicentre általában egyéves.

Dicentra scandens

Dicentra scandens

Tipp Ha a tele a földeden durva, próbáld ki a fagyos fajta "Golden Tears" -et, és a dinocentres virágok fognak virágozni a kertben egészen a késő őszig.

D. peregrina

A vándorlás jegyzőkönyve egy igazi hosszú máj. E faj képviselői már ezer évvel ezelőtt keleten növekedtek. Apró mérete (15 cm), ez a növény nagy fehér vagy fehér virágokkal rendelkezik ibolya-rózsaszín színű.

Külön figyelmet érdemel Égő szívek nemesített fajták D. és D. brodyazhnoy kiváló. A virágai világosak, szinte vörösek, a levelek ezüstösek.

Dicentra peregrina

Dicentra peregrina

Tipp A kert díszítése különböző típusú sűrítőkkel, májusig és ősz végéig állandó virágzást érhet el. A nagy dinocentrikusok tökéletesen illeszkednek tájak a víztestek, D. gyönyörű lesz a csodálatos dekoráció szegélyek. A kövek kertjei még dicsőségesebbé válik a D. hegymászó és a D. csavargónak köszönhetően, eredetileg a hegyekben.

A központ ültetése és gondozása (különösen az adaptált fajták esetében) - a folyamatok egyszerűek.

A Dicenter kitűnő

A Dicenter kitűnő

A leszállás jellemzői

Mivel a Dicenter egy bokor, általában több évig, hogy megtaláljon egy helyet virágágyás óvatosnak kell lenned.

Hol telepíteni?

Helyesen ültetve az üzem nem okoz nehézségeket, és a növekvő dentierek örömére válnak. A webhely kiválasztásakor vegye figyelembe a következő feltételeket:

 • napfényes a fény. Az ideális megoldás a félgömb. A fényes nap a virágzás gyors leállításához vezet, és hátrányosan befolyásolhatja a leveleket. Teljes árnyékban a virágok nem nagyon fognak virágozni;
 • A termékeny talaj. A legjobb, ha a földet humuszral (3 kg / méter) és egy hagyományos ásványtrágyát előszedik a kerti növényekhez (15 g / vödör víz);
 • Vízelvezető. A túlzott agyag és nedves talaj jobban összekeveredik a tőzeggel vagy a homokkal, hogy elkerülje a gyökérrendszer elpusztulását a pangó vízből.
Csinálj szépet

Csinálj szépet

Hogyan telepítsem?

Pit for bokor 40 cm mélyen kell ásni, és hozzávetőlegesen azonos átmérőjű. Ne felejtsd el elhagyni a távolságot a bokrok között (fél méter elég lesz).

A gödör alján ürül - zúzott kő vagy törött tégla. A meglazult talaj, amelyet komposzttal kevernek, kitölti a fennmaradó helyet. Ha a földet meg kell könnyíteni, add hozzá homokot. A talajba kevert mészkőmorzsák kedvezően hatnak a központokra.

Tipp Minden ültetési és átültetési központtal kapcsolatos eljárást kesztyűvel kell végrehajtani. A virág gyökerei mérgezőek. Győződjön meg róla, hogy az állatok nem eszik a gyökér gyökereit, amelyek a föld alól kiüresednek.

Dicenter - a kert szokatlan díszítése

Dicenter - a kert szokatlan díszítése

reprodukció

Elméletileg három lehetséges tenyésztési lehetőség van a dicenterekhez - a vetőmaghoz, a rizómák elosztásához és a föld feletti hajtásokhoz.

A gyakorlatban azonban, a szélességi körzetben a dicenterek magjait nem használják termesztésre. Először is, mert gyakorlatilag nem adnak virágot. Másodszor, még a vásárolt magvakból is, hogy egy teljes körű bokrot termesztenek, nagyon nehéz.

Oroszországban a központ az úgynevezett"разбитое сердце"

Oroszországban a központot "tört szívnek" nevezik,

A szétválás a gyökerek

A felosztást legfeljebb háromévente egyszer, de legfeljebb öt évvel a növény ültetése után végzik el. Ezt tegye meg, mielőtt felveszi a hajtásokat (kora tavasszal) vagy virágzás után (az idő a fajta függvénye).

A dicentre gondosan feltárt. A gyökerek tisztítják és elválnak. Éles kést kell használnia, hogy ne sérüljön újra az üzemben. Válasszuk el a gyökeret olyan részekre, amelyeknek több rügye van. A szeleteket hamuval megszórjuk. A növényeket árnyékos helyen ültetik, és a nap meleg vízzel öntik. A gyökeresedés után át kell helyezni egy előkészített virágágyásra. Az algoritmus a következő:

 • Erődök előkészítése egy virágágyban bizonyos távolságra, a darabok méretének megfelelően;
 • Helyezze a darabokat a lyukakba. Jobb, ha 3-4 darabot helyeznek el egy lyukba, hogy a bokor már az első évben csodálatos és virágzott;
 • Alvás és a föld megdöbbenése;
 • Öntözés. A vizet előmelegíteni kell a napsütésben.
Blooming Dicenter

Blooming Dicenter

Tipp Elosztás előtt hagyja megszáradni a rizózt. A felesleges nedvességtől való megszabadulása rugalmasabbá és rugalmasabbá válik.

graftage

A felszíni hajtások reprodukálása a tavaszon történik. Válassza ki a lövést, amely a bokor alján nő, és éles késsel vágja le. Helyezze a szárat a növekedési stimulánst (kb. Egy napra), majd tegye fel meleg vízzel impregnált talajba, és fedje be egy filmet. A gyökerek egy hónap alatt alakulnak ki, de a lövés ágyánál jobb, ha egy év alatt elhalasztják.

A Dicentra kiváló telített rózsaszín és lila szín

A Dicentra kiváló telített rózsaszín és lila szín

A "Broken Heart" gondozása

Hogyan lehet nőni egy dicenteret? Különleges bonyodalmak, amikor elhagyja magát, nem merül fel. Időben a növény öntözésével és táplálásával kiváló eredményeket érhet el.

hőmérséklet

A Dietzentra jól reagál a hőmérsékletváltozásokra, de fél a tavaszi fagyoktól. Különösen veszélyes a fiatal bokor fagyasztása. Ennek elkerülése érdekében tavasszal a növény hajtását egy film vagy más nemszövött anyaggal borítják.
Télen a menedék általában nem készül. Ha a fagyok nagyon súlyosak, a gyökerek körül a földet tőzegréteggel (legfeljebb 8 cm-es) vagy fenyőágakkal boríthatják. Amikor ilyen felmelegedést hoz létre, biztosítania kell, hogy az újrafogás ne induljon el.

Az alacsony dicenterek jól néz ki a vegyes ültetvényekben - virágágyások, szegélyek, a diákon

Az alacsony dicenterek jól néz ki a vegyes ültetvényekben - virágágyások, szegélyek, a diákon

világítás

Már említettük, hogy a dicentra biztonságosan képes elviselni mind a fényt, mind az árnyékot. De a szélsőségekre jobb, mégsem, hogy ne hozza. A félárnyék az optimális módja a bokor hosszú és időszerű virágzásának.

A zenekarunkban a legegyszerűbb Dicenter a csodálatos

A zenekarunkban a legegyszerűbb Dicenter a csodálatos

Nedvesség és öntözés

Nem tolerálható semmiféle kiszáradás vagy túlhidratáló adagoló. A víz a talajban stagnáló hatással van a gyökerekre, és a növény halálához vezethet. A vízelvezetés ebben a vonatkozásban fontos szerepet játszik egy nedves talajban ültetett cserje életében.

Az öntözés gyakorisága függ a talaj állandó hőmérsékletétől és szárítási sebességétől. Az öntözés után ne felejtse el lazítani a talajt.

Bájos szívek

Bájos szívek

További trágyázás

A tavaszi fényes rügyek megszerzéséhez a szúnyoghálót adagoljuk. A virágzási periódus alatt további 3-4 ilyen készítményt készítenek. Amikor a növény elhalványul, nem fáj, hogy nitrogént tartalmazó műtrágyával táplálja.

Szerves műtrágyák is hasznosak. A tél végén egy bokor alatt egy komposzt és egy karbamid szétszóródik, ősszel pedig egy molyhogolyót használnak.

Fontos, hogy tavasszal hozzáadjuk a talajt, ellenkező esetben a gyökerei kijönnek, ami virulencia miatt nem túl jó.

Az elegáns és gyönyörű dicenter nem hagy semmit közömbös

Az elegáns és gyönyörű dicenter nem hagy semmit közömbös

fametszés

A virágzás nem fakulnak évről évre, a hervadt virágokat el kell távolítani. A szezon végén a hajtásokat egyáltalán levágják, körülbelül 5 cm-t hagyva.

Kihangosítsa a csokrot

Kihangosítsa a csokrot

Betegségek és kártevők, azok elleni küzdelem módjai

A Dicentra egy növény, amely ellenáll a betegségeknek és kártevőknek. A problémák elkerülése érdekében a bozót megelőző permetezést kell végrehajtani levéltetvek és csigák segítségével (például Iskra Bio vagy Zolon).

Annak érdekében, hogy megakadályozza a gyűrű alakú folt megjelenését a leveleken, és a virágok ne érjenek el a mikrolemez betegségben, a gyomlálást rendszeresen el kell végezni. A földet formalinoldattal (5%) kell kezelni egy hónappal a bokor ültetése előtt.

Dicenter - videó

Дицентра - fotó

Dicentra (60 kép): faj, reprodukció, ültetés és gondozás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 49 =