Datorită calităților unice ale sticlei, posibilitățile sale de a construi casele sunt nesfârșite

Datorită calităților unice ale sticlei, posibilitățile sale de a construi casele sunt nesfârșite

Înainte de proprietari gospodării de multe ori se pune întrebarea: ce tip de construcție pentru a alege pentru construcția de locuințe? Sfera de arhitectură și design se schimbă atât de activ încât printre proiectele propuse este dificil să se facă o alegere. Mai întâi de toate, trebuie să determinați materialul pentru construcții. Sticla devine din ce în ce mai populară astăzi. Acum este făcut din nu numai elemente mici în formă ferestre și geamuri de uși. Astăzi sticla este materialul principal pentru montarea structurilor originale.

  • avantaje
  • Caracteristicile casei de sticlă
  • Tehnologia erecției
  • comunicare
Casă scheletată din piatră și sticlă

Casă scheletată din piatră și sticlă

avantaje

Casele de sticlă au apărut relativ recent în țara noastră, așa că puțini oameni au experimentat deja particularitățile lor. În ciuda popularității, astfel de desene sau modele sunt alese până acum numai de cunoscători de frumusețe, dar toate pentru că puțini sunt familiarizați cu avantajele lor. Printre avantaje se numără următoarele:

  1. estetice;
  2. simplitatea erecției;
  3. economisirea energiei.
Proiect de proiectare a carcasei de sticlă

Proiect de proiectare a carcasei de sticlă

Fațada panoramică a clădirii oferă o priveliște frumoasă

Fațada panoramică a clădirii oferă o priveliște frumoasă

La nota! Primul lucru care sperie construcția unor astfel de structuri pe site-ul dvs. este frica de îngheț, mai ales în latitudinile noastre reci. De fapt, geamurile cu geam dublu au un design special, astfel încât acestea sunt ideale pentru orice teren, în ciuda climatului.

Datorită absenței barierelor la pătrunderea soarelui, această structură economisiți bani pe iluminatul electric. Casa este plină de lumină cu răsăritul soarelui, și numai după ce coboară, trebuie să porniți luminile electrice. Chiar și în timpul iernii, razele soarelui încălzesc încăperea. Dar necesitatea încălzirii rămâne în continuare.

În ciuda complexității designului, este foarte ușor de asamblat. Principalul lucru este să observăm corect algoritmul și să respectăm parametrii necesari. Construcțiilor li se poate oferi o varietate de forme, care vă permit să le potriviți în majoritate design peisagistic.

Caracteristicile casei de sticlă

În ciuda tuturor avantajelor lor, astfel de case au anumite particularități și dezavantaje care ar trebui luate în considerare înainte de a alege un proiect. În primul rând, acest lucru se datorează vizibilității complete a zidurilor, ceea ce face posibilă revizuirea tot ce se întâmplă în casă. În această privință, viața privată a chiriașilor este pierdută.

Sfat! Acest defect poate fi corectat prin utilizarea perdele glisante pentru zone individuale. De asemenea, dacă este posibil, trebuie să instalați un gard înalt neobservat.

Perdelele pe toate ferestrele vor ajuta la păstrarea misterului a ceea ce se întâmplă în interiorul clădirii

Perdelele pe toate ferestrele vor ajuta la păstrarea misterului a ceea ce se întâmplă în interiorul clădirii

Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a elimina această problemă este utilizarea unui sticlă reflectorizată specială care are o suprafață oglindă în exterior.

Important! Cu toate acestea, în acest caz, cantitatea de lumină solară care trece în interior este redusă. Merită să luați în considerare acest lucru atunci când alegeți acest material.

O altă trăsătură este complexitatea îngrijirii. Spre deosebire de cele mai multe materiale tradiționale, sticla necesită un tratament mai frecvent pentru a menține curățenia. În acest caz, pot fi necesare detergenți și echipamente speciale. În cazul în care clădirea are mai mult de un etaj, atunci pentru lucrările de purificare trebuie să fie aplicate la o companie de curatenie specializata.

Sticla reflexivă este mai scumpă, dar material practic pentru case transparente

Sticlă reflectorizantă - material mai scump, dar practic pentru case transparente

Este importantă complexitatea dezvoltării unui proiect pentru construirea unei case rezidențiale din sticlă. În acest scop, se recomandă să se adreseze specialiștilor a căror experiență nu va permite erori în calculele și selecția materialelor. Același factor conduce la următorul dezavantaj. Erecția este alcătuită din mai multe etape lungi, la care trebuie efectuate consultații regulate ale clientului și ale specialiștilor în scopul obținerii rezultatului dorit.

Tehnologia erecției

  • Case de sticlă, denumite în continuare half-timbered, a venit la noi din Germania. În mod tradițional, pentru baza lor a fost folosit un cadru din lemn, în care au fost introduse panouri de sticlă.

Piața modernă a materialelor de construcție permite simplificarea procesului de montaj, făcând astfel așa ecologic, precum și modelele tradiționale.

Structura din lemn creează un stil exclusivist al clădirii

Structura din lemn creează un stil exclusivist al clădirii

Construcția de cadre din material transparent

Construcția de cadre din material transparent

Pentru construirea de facilități similare astăzi utilizați un fascicul lipit, neacoperit cauciucat vopsea, care servește drept cadru. Elementul principal este ferestrele cu geam dublu.

În funcție de proiect, clădirea poate consta dintr-o cutie sau poate avea pereți despărțitori, care, de asemenea, sunt recomandați să fie din sticlă. Acest design intern va realiza efectul maxim al unității cu lumea exterioară. De asemenea, pot fi clădiri -O poveste sau au mai multe nivele.

Sfat! Atunci când alegeți un material, este necesar să luați în considerare nivelul său de protecție împotriva soarelui. Transformarea și dimensiunile sticlei joacă un rol important, ceea ce permite extindeți sau reduceți spațiul.

comunicare

încălzire, alimentarea cu apă, canalizarea sunt singurele elemente care pot strica întregul proiect al proiectului. Prin urmare, alegerea și instalarea acestora trebuie abordate foarte atent.

Țevile care asigură intrarea apei curgătoare în clădire și eliminarea deșeurilor ar trebui utilizate în cantitatea minimă.

Sfat! Cel mai bine, dacă locul în care este instalat echipamentul, la care sunt conectate, comunicațiile vor merge sub podea.

Economiile de căldură din această structură au fost deja menționate mai sus. Dar este de remarcat faptul că pentru utilizarea energiei solare este cel mai profitabil și este necesar să instalați o casă în partea de sud a site-ului.

Casă cu trei etaje, cu fațadă panoramică

Casă cu trei etaje, cu fațadă panoramică

În cazul în care trebuie să instalați încălzire, cea mai bună opțiune pentru această facilitate va fi încălzire prin pardoseală. În funcție de metoda de alimentare, acesta poate fi de două tipuri - electric și abur. Ambele variante se disting prin faptul că țevile sau benzile prin care se transferă căldura sunt situate în podea. Pentru al ascunde, este mai bine să o utilizați plăci ceramice. Dar dacă nu doriți să încălcați conceptul de design interior, atunci opțiunea ideală va fi epoxidic 3D etaj cu orice compozitie aleasa pentru gustul tau.

Vedere excelentă și unitate cu natura

Vedere excelentă și unitate cu natura

concluzie

Vino la noi din Germania, casele de sticlă reprezintă o opțiune excelentă pentru locuințe. Ele au un aspect estetic unic, care, cu alegerea corectă a locului de instalare, vă permite să vă bucurați nelimitat de caracteristicile naturii. În același timp, clădirea în sine este sigură pentru mediu. Este important ca, dacă urmați tehnologia aranjamentului, acestea pot fi folosite în orice moment al anului.

Variante de proiecte și specificitatea construcției de case de sticlă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 35