Ruang tamu dengan tempat-tempat di sekitar perimeter siling regangan

Ruang tamu dengan tempat-tempat di sekitar perimeter siling regangan

Untuk menerangi siling regangan, gunakan lampu tempat, yang dipanggil tempat. Mereka dianggap paling berjaya untuk pilihan ini. Luminaire sedemikian mempunyai ciri ciri yang membezakannya dari alat pencahayaan yang lain:

 1. tempat mempunyai hinged bahagian yang membolehkan anda menukar arah fluks cahaya, jadi anda boleh mengarahkan rasuk ke arah yang betul;
 2. Peranti tidak direka untuk menerangi seluruh ruangan - ia adalah perhimpunan titik yang mampu menonjolkan zon atau bahagian individu;
 3. mempunyai dimensi kecil dan pelbagai bentuk.

Untuk memilih pilihan yang sesuai untuk situasi tertentu, adalah penting untuk membiasakan diri dengan kelebihan tempat.

Kandungan:

 • Kelebihan tempat
 • Pengkelasan
 • Pilihan penginapan
 • Pemasangan 
Dapur yang terang dengan lampu sorot persegi

Dapur yang terang dengan lampu sorot persegi

Kelebihan tempat

Kelebihan menggunakan lampu seperti menyusun siling regangan termasuk berikut:

 1. Keupayaan untuk memilih penyelesaian pedalaman gaya, kerana lampu boleh menjadi pelbagai bentuk dan reka bentuk.
 2. Pemasangan mudah yang boleh anda lakukan sendiri.
 3. Keupayaan ruang zon dan menjimatkan lampu. Penggunaan tempat membuat kemungkinan untuk menyerlahkan kelebihan dan menyembunyikan kekurangan premis, untuk menekankan butiran tertentu.
Tempat berlipat ganda di ruang tamu moden

Tempat berlipat ganda di ruang tamu moden

Bilik tidur ke arah timur

Bilik tidur dalam gaya oriental

Klasifikasi bintik-bintik

Produk-produk ini dihasilkan oleh pelbagai syarikat dari pasaran domestik dan asing. Di antara pelbagai tempat, klasifikasi berikut boleh dibezakan:

 1. Tempat tertanam. Sebahagian daripada pembinaan menyembunyikan siling regangan, lampu kelihatan menyenangkan secara estetik. Kelemahan adalah beberapa kerumitan semasa memasang. Ia perlu memotong diameter lubang yang diingini, membuat pendawaian dan mengambil cincin termo.
 2. Pilihan permukaan berbeza dalam pelbagai reka bentuk, mereka dipasang di permukaan siling, tetapi perlu diingati bahawa di bawah berat produk kanvas boleh hancur, oleh itu ia perlu diperbetulkan kepada struktur keluli.
 3. Pandangan overhead di tempat sama seperti permukaan, kerana ia dipasang pada pesawat, tetapi peranti itu bersentuhan dengan kanvas, yang kelihatan lebih menarik.
Tempat tertanam dengan potongan perak

Tempat tertanam dengan potongan perak

Tempat atas warna hitam

Tempat atas warna hitam

Versi permukaan untuk siling regangan

Versi permukaan untuk siling regangan

Pelbagai pilihan penginapan

Pelbagai penyelesaian reka bentuk membolehkan penggunaan lampu di pelbagai tempat dan bilik di rumah.

Skim pilihan untuk meletakkan tempat

Skim pilihan untuk meletakkan tempat

Kepada nota! Untuk kemudahan dapur gunakan penonjolan kawasan kerja dan meja makan. Sekiranya saiz bilik kecil, satu meja putar cukup.

Tempat menyerlahkan meja dapur

Tempat menyerlahkan meja dapur

 • Dalam bilik tidur atau ruang tamu dewan menggunakan beberapa tempat, paling sering sepasang angka (4 atau 6 keping) - semua bergantung pada saiz bilik dan kecerahan lampu yang diperlukan.
Bilik tidur dalam warna lembut

Bilik tidur dalam warna lembut

 • Untuk koridor atau lorong adalah penting untuk mencipta kecerahan cahaya yang mencukupi. Anda boleh memilih satu tempat dengan beberapa lampu atau versi peranti tunggal. Mereka terletak di perimeter atau di tengah-tengah bilik.
Bilik itu diterangi dengan baik kerana tempatnya

Bilik itu diterangi dengan baik kerana tempatnya

 • Di tapak semaian, tidak penting untuk mematuhi geometri yang jelas, di sini perkara utama adalah fungsi. Diperlukan menerangi tempat untuk permainan atau kelas dengan kanak-kanak. Intensitas dipilih supaya tidak memejamkan mata, tetapi juga tidak menyentuh mata anda.
Bilik kanak-kanak yang bergaya

Bilik kanak-kanak yang bergaya

 • Untuk bilik mandi di mana kelembapan udara meningkat, dengan pengaturan lampu adalah penting untuk mematuhi keselamatan. Ini mestilah produk dengan kepungan tertutup.
Bilik mandi dengan lampu terbina dalam kecil

Bilik mandi dengan lampu terbina dalam kecil

Nasihat! Tempat boleh digunakan bukan sahaja di tempat tinggal, tetapi juga di dalam susunan kafe, pejabat dan ruang runcit. Mereka akan berfungsi, sebagai contoh, di galeri, kerana mereka akan dapat menyerlahkan pameran individu.

Pemasangan

Satu perkara penting dalam pemasangan lampu ialah pemasangan pendawaian elektrik. Sebelum meneruskan pemasangannya, adalah perlu untuk menentukan dengan jelas di mana tempat akan ditempatkan lampu tempat.

Proses penghantaran

Proses penghantaran

Nasihat! Pertama sekali, lukis gambarajah elektrokomunikasi. Kemudian pilih rentetan dan panjang kabel, berhati-hati membeli penebat untuk wayar dan kotak simpang, serta pengikat.

Pemasangan struktur terbina dalam

Pemasangan struktur terbina dalam

Perhatikan! Di tempat pemasangan, perlu memasang tayar logam, dan juga untuk memotong bukaan di web, di mana wayar sambungan adalah output.

Menyambungkan perhatian

Menyambungkan perhatian

Kaedah untuk menetapkan tempat

Terdapat beberapa pilihan untuk menetapkan lekapan lampu:

 1. Pasang di cangkuk. Jadi produk yang digantung dipasang. Selalunya cangkuk berada di dalam pinggan. Dengan bantuan dowel, mereka boleh diikat di mana saja. Selepas filem itu ditegangkan, tempat di mana cangkuk diletakkan ditandakan di atasnya. Pada kanvas itu terpaku cincin, dan dari lubang yang terhasil mendapatkan wayar-wayar yang dipasang pada peranti itu.
 2. Pemasangan pada rak boleh laras. Pilihan ini sesuai untuk pemasangan peranti tunggal. Rak dilampirkan selepas pemasangan baguette untuk kain ketegangan. Pada filem di tempat pemasangan platform, cincin plastik terpaku, maka luminaire dipasang pada pendawaian dan dipasang ke dalam lubang.
 3. Pemasangan pada platform. Pilihan ini digunakan semasa memasang lebih banyak tempat. Untuk menggantung peranti, gunakan bar khas yang dilampirkan pada gadai janji.
Pemasangan dibuat di cangkuk

Pemasangan dibuat di cangkuk

Susunan rak

Susunan rak

Memasang lampu pada platform

Memasang lampu pada platform

Kepada nota! Tempat bukan sahaja boleh dipasang di siling, tetapi juga letakkan di atas permukaan dinding untuk mencipta lampu tambahan.

Siling untuk siling regangan: pandangan, lokasi dan tip untuk pemasangan yang betul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 44