Lampu bergaya di pedalaman moden

Lampu bergaya di pedalaman moden

Hanya beberapa tahun lalu mentol, Bergantung dari siling dianggap tanda kemiskinan atau pembaikan di pangsapuri. Hari ini ia adalah elemen yang diminta di kawasan pedalaman, yang semakin banyak penyokong. Lampu Edison adalah jauh dari satu-satunya contoh apabila peniaga tiba-tiba menjadi sangat popular.

 • Ciri-ciri & Ciri-ciri
 • Pelbagai bentuk
 • Pilihan operasi
 • Kami memilih lampu untuk reka bentuk
Kombinasi warna hitam dan coklat di bahagian dalam studio

Kombinasi warna hitam dan coklat di bahagian dalam studio

Ciri-ciri & Ciri-ciri

Dari tabiat menyembunyikan bola lampu di candelier atau sconce berlepas pereka yang lebih maju dan lebih maju. Mewujudkan pencahayaan di rumah Hari ini, perhatian lebih banyak dibayar berbanding sebelum ini. Hal ini disebabkan fakta bahawa cahaya memainkan peranan yang besar di pedalaman. Satu contoh menarik ialah bola Edison, yang mempunyai beberapa ciri.

Di samping penyelesaian reka bentuk yang unik yang dapat merealisasikan idea menarik dengan elemen ini, lampu mempunyai banyak kelebihan lain:

 1. mereka mesra alam, kerana mereka tidak mengandungi raksa;
 2. mudah untuk beroperasi, mereka boleh disambungkan ke kartrij standard;
 3. mempunyai pewarnaan warna semulajadi;
 4. dibezakan oleh pelbagai bentuk dan saiz, membuka cakrawala kepada individu kreatif.
Bilik mandi dalam gaya Art Nouveau dengan cermin besar

Bilik mandi dalam gaya Art Nouveau dengan cermin besar

Dapur gelap yang indah di gaya loteng

Dapur gelap yang indah di gaya loteng

Kekurangan ini termasuk kos yang agak tinggi dan jangka hayat yang pendek. Harga berbeza antara 300 dan 1700 Rubles setiap 1 unit. Berbanding dengan mentol biasa perbezaannya adalah sangat besar.

Sebaliknya, lampu Edison tidak memerlukan lampu tambahan. Tetapi kerana kekurangan permukaan tambahan, seperti yang berlaku semasa menggunakan candelier, mentol yang dipanaskan tidak dilindungi.

Penting! Jika mentol lampu terlalu dekat dengan lorong atau rendah di atas kepala, penjagaan mesti diambil untuk tidak membakar diri pada kaca panas.

Kontras dalaman hitam dan putih

Kontras dalaman hitam dan putih

Tempat duduk yang selesa di balkoni

Tempat duduk yang selesa di balkoni

Nasihat! Analog LED lampu retro yang sama, tetapi lebih ekonomik dalam operasi. Daripada benang, kristal digunakan yang dibezakan dengan ketahanan yang lebih besar.

Ciri-ciri lampu retro agak mudah: voltan standard 220 volt, E27 dan E14 socles. Kehidupan perkhidmatan tidak panjang umur dan kira-kira 3500 jam. Pemimpin dalam pengeluaran adalah China, Belanda dan Switzerland. Mereka yang ingin mendapatkan ciri-ciri yang lebih hebat dapat menggunakan mentol lampu LED, yang menggunakan tenaga kurang dan hayat perkhidmatan mereka mencapai 30 ribu jam.

Pelbagai bentuk

Walaupun kelemahannya dan jelas minimalisme, pengeluar telah bekerja dengan baik pada penampilan lampu, mewujudkan pelbagai warna dan bentuk. Kata-kata berasingan sepatutnya filamen tungsten, yang ada di dalam mentol.

Penting! Bilangan benang mencapai 20 helai, yang tidak hanya mempengaruhi penampilan, tetapi juga harga. Lebih banyak daripada mereka, semakin tinggi kosnya.

Juga, lampu-lampu itu berbeza dalam bentuk filamen - mereka boleh dibuat dalam bentuk daun, lingkaran, herringbone, sangkar tupai dan jepit rambut.

Jika dikehendaki, anda boleh mencari mentol lampu untuk setiap selera dan di bawah mana-mana bahagian dalam

Jika dikehendaki, anda boleh mengambil mentol untuk setiap selera dan bahagian dalamnya

Pelbagai jenis mentol lampu dalam reka bentuk pencahayaan atas di atas meja makan

Pelbagai jenis mentol lampu dalam reka bentuk pencahayaan atas di atas meja makan

Nasihat! Ia bernilai memberi perhatian khusus kepada tali untuk mentol lampu, menggunakan pelbagai idea untuk mencipta reka bentuk yang bergaya. Sebagai tambahan kepada kord lurus yang standard, anda boleh membuat gelung atau memutar garland, membuat sekelompok.

Tidak kurang menarik untuk reka bentuk bilik adalah bentuk termos. Mereka boleh menjadi persegi, bulat, trapezoid, segi empat tepat. Selalunya untuk mencipta gaya tertentu menambah kord hiasan. Kehadiran rasa artistik memungkinkan untuk menunjukkan kreativiti dan mewujudkan dalaman yang benar-benar unik.

Pilihan operasi

Versi moden dengan sempurna menghasilkan semula ciptaan asal Thomas Edison yang cemerlang, memperkenalkan nota trend yang bergaya. Menggunakan lampu retro sebagai a hiasan dalaman kafe, bar dan restoran telah lama menubuhkan sendiri dan tidak kehilangan kaitannya. Penerapan penemuan Edison di persekitaran rumah adalah arah baru, mendapat populariti. Hari ini ini adalah elemen biasa reka bentuk dalam gaya vintaj dan loteng.

Nasihat! Untuk digunakan sebagai lampu utama, adalah perlu untuk menggabungkan beberapa mentol lampu ke dalam rasuk untuk mencipta cahaya yang cukup. Sekumpulan 5-10 unit kelihatan tidak kurang menarik daripada biasa candelier.

Dapur putih minimalis dengan kaunter bar

Dapur putih minimalis dengan kaunter bar

Interior dalam gaya negara dengan sconces di dinding

Interior dalam gaya negara dengan sconces di dinding

 • Penggunaan lampu pijar digunakan secara meluas di negara-negara Scandinavia. Sangat menyenangkan untuk merasai cahaya hangat dalam iklim utara yang sejuk. Pada pendapat penduduk, pencahayaan semacam itu seperti matahari terbenam atau nyala api. Terima kasih kepada benang nipis, yang tersusun secara figuratif, cahaya ternyata sangat lembut dan romantis.
 • Di pedalaman rumah, sumber pencahayaan luar biasa yang paling sering digunakan di bilik tidur, dapur atau ruang makan. Botol khas warna keemasan menambah kehangatan, menjadikan zon rehat lebih selesa. Lampu sedemikian lebih biasa apabila reka bentuk gaya klasik di pedalaman.
Bilik mandi kecil dalam warna-warna cerah

Bilik mandi kecil dalam warna-warna cerah

Gaya perindustrian dalam reka bentuk ruang tamu

Gaya perindustrian dalam reka bentuk ruang tamu

Idea ini! Untuk sconce adalah stilization yang sangat sesuai untuk antik lilin, dengan itu menambah kehangatan dan keselesaan ke bilik tidur. Buat ruang untuk membaca buku Anda boleh menggunakan lampu retro yang tergantung dari siling.

Mentol lampu Edison kelihatan hebat di ruang makan atau di dapur, sambil mewujudkan suasana bar yang mesra atau ketat minimalisme. Dalam kes ini, penampilan mentol sangat penting.

Anda juga boleh membuat kalungan sebagai hiasan untuk sebarang sambutan. Di bawah Tahun Baru keputusan itu akan dihargai oleh orang dewasa dan kanak-kanak. Pada musim panas, garland boleh dihias arbor di halaman, Lampu elegan akan menambah senja ke warna baru.

Kami memilih lampu untuk reka bentuk

Pemilihan mentol lampu bergantung terutamanya pada reka bentuk bilik. Butiran tersebut melengkapkan idea am, sambil melaksanakan fungsi asasnya selari. Adalah perlu untuk mempertimbangkan jenis pencahayaan bergantung kepada sama ada ia adalah sisi, atas atau pusat. Pilihan yang tepat akan membantu untuk menghapuskan kelemahan, visual mengembangkan ruang dan mewujudkan aksen.

Penampilan asal mewujudkan suasana istimewa, jadi lampu Edison harus digunakan di pedalaman dengan hati-hati, kerana mereka tidak sesuai di mana-mana.

Nasihat! Filamen tungsten figur, terima kasih kepada corak ekspresif, segera menarik perhatian dan mempunyai keupayaan untuk mengawal persepsi visual. Sekiranya anda membuat perjanjian dengan teliti, sumber cahaya semacam itu akan memberi anda hasil yang sangat baik!

Ruang tamu yang luas dan cerah di sebuah rumah persendirian

Ruang tamu yang luas dan cerah di sebuah rumah persendirian

Bahagian dalaman bilik tidur moden dengan lampu sisi katil tetap ke siling

Bahagian dalaman bilik tidur moden dengan lampu sisi katil tetap ke siling

Nasihat! Apabila memilih mentol lampu, anda perlu memberi perhatian kepada penanda. Dengan bantuannya, voltan ditentukan apabila digunakan. Sekiranya tidak melebihi angka ini, hayat perkhidmatan dapat dikurangkan dengan satu pertiga atau lebih.

Selain penampilan, ia patut memberi perhatian kepada kuasa dan jenis topi. Sekiranya kuasa lampu Edison dipadankan, kecerahan yang pertama akan terasa kurang. Ini adalah kerana benang vintaj dalam cahaya terang kurang jelas, yang bermaksud penampilannya yang luar biasa hilang. Dengan kuasa lampu Edison 100 W, setara dengan lampu piawai adalah lebih kurang 50 watt.

Penggunaan mana-mana peralatan lampu memerlukan pematuhan dengan peraturan asas:

 1. Apabila beroperasi, adalah wajar menggunakan kartrij yang memenuhi keperluan GOST.
 2. Jangan buka lampu dalam keadaan panas, anda mesti tunggu seketika sehingga ia benar-benar sejuk.
 3. Lampu retro sensitif terhadap pergerakan mana-mana, jadi lampu bergerak lebih baik.

Mewah loteng: idea-idea 60+ laconic dengan lampu retro Edison di kawasan pedalaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 33