Bahagian luar biasa

Bahagian luar biasa

Kebanyakannya dalaman moden, di mana ruang bebas dan lebih banyak lagi skim warna neutral, memerlukan kehadiran aksen yang terang. Sebagai peraturan, perbezaan yang luar biasa dan aksesori bergaya bertanggungjawab untuk kontras ini. Salah satu perhiasan moden yang paling kreatif dan bergaya di kawasan pedalaman dianggap sebagai lava-lampu atau kerana ia juga dipanggil dengan cara yang mudah - "lampu dengan buih".

  • Sejarah
  • Ciri Peranti
  • Lampu di pedalaman
  • Bagaimana untuk memilih lampu lava
Laci dada kayu di dalam bilik tidur

Laci dada kayu di dalam bilik tidur

Sejarah

  • Lampu lava Ini adalah aksesori rumah yang melakukan fungsi lampu dan hiasan asal. Peranti ini adalah bekas kaca, di mana gliserin telus berinteraksi dengan parafin dengan lampu pijar. Melalui kaca silinder yang diterangi parafin sentiasa bergerak, menghasilkan bentuk aneh dan pergerakan huru-hara.
Pengasas ciptaan yang luar biasa ini

Pengasas ciptaan yang luar biasa ini

Menarik untuk mengetahui: Lampu pertama dicipta pada tahun 60an abad yang lalu di UK. Prototaip lampu masa depan adalah bekas kaca yang telus, di mana telur telah direbus.

Orang Inggeris E. Craven-Walker melihat pergerakan lilin dalam air mendidih, yang melaporkan kesediaan produk. Mengambil asas sebagai asas tindakan, Walker mula membangunkan reka bentuk dan membuat yang pertama model lampu, bernama Astro.

Hiasan untuk dalaman dalam gaya loteng

Hiasan untuk dalaman dalam gaya loteng

Seorang usahawan yang berminat yang berminat dengan Adolf Wertheimer, yang membeli hak untuk lampu dan melancarkan pengeluaran aksesori di Amerika. Produk yang luar biasa, dipanggil Lava Lite, Mereka dengan cepat menakluk penduduk negeri-negeri dan menjadi lambang tahun 60-an.

Fakta! Lampu ini sangat popular di kalangan hippies. Kesan hipnotik gelembung menggelegak bertepatan dengan keadaan jiwa mereka dan falsafah zaman itu.

Ciri Peranti

Namanya perlawanan Lava Lite terima kasih kepada pergerakan yang mengingatkan lava cair. Cecair berminyak mengalir dari bawah ke atas dengan kelajuan yang berbeza, secara berkala mengubah bentuk dan arah gerakan. Peranti moden terdiri daripada bekas, lampu, komponen cecair di dalam silinder, asas dan tudung.

Gambarajah struktur

Gambarajah struktur

Kesan lava dicapai kerana dua cecair yang mempunyai kepadatan yang berbeza, yang tidak bercampur dengan satu sama lain. Cecair yang lebih berat, apabila dipanaskan, jatuh dan meningkat dengan lebih cepat, mewujudkan pergerakan huru-hara. Pelbagai jenis lampu dekoratif membolehkan pilih aksesori mana-mana warna, saiz dan reka bentuk.

Nasihat! Pada penggunaan pertama, ia mungkin mengambil masa sehingga 3 jam untuk gelembung bermula, supaya bahan menjadi panas. Jika parafin melalui tempoh masa ini tidak mula bergerak, ia patut cuba menyalakan lampu sekitar paksi 2-3 kali.

Lampu di pedalaman

Peranti pencahayaan yang sangat baik dengan kesan menarik adalah reka bentuk yang sangat kreatif. Di samping itu, pemilik lava-lampu mencatatkan bahawa beberapa minit perenungan pergerakan gelembung membantu untuk terjun ke dalam keadaan relaksasi dan meditasi yang lengkap. Di samping itu, aksesori mudah digunakan, ia dicirikan oleh ketersediaan dan serba boleh.

Kawasan kerja dengan kerusi yang selesa

Kawasan kerja dengan kerusi yang selesa

Biasanya, suplemen lampu lava dalaman moden, di mana nilai tertinggi adalah pemborosan dan keluaran yang tinggi. Walau bagaimanapun, peranti ini agak serba boleh dan membolehkan peminat hiasan asal untuk memohon di hampir semua pedalaman! Terima kasih kepada penampilan yang eksotik dan reka bentuk yang bergaya, lampu berkesan menekankan semua kelebihan bilik.

Aksesori bergaya luar biasa di tapak semaian

Aksesori bergaya luar biasa di tapak semaian

Kepada nota! Penggunaan lampu yang paling biasa ialah meja tepi katil atau tempat kerja di sebelah komputer. Seperti lampu seperti cahaya malam ia agak mudah kerana cahaya yang menggelegak.

Tetapi skop peranti ini tidak terhad kepada bilik tidur atau kabinet. Aksesori hiasan terletak di ruang tamu, akan membantu anda untuk berehat dengan sempurna di atas sofa di hadapan tarian gelembung gelembung berwarna.

Pedalaman Jepun

Pedalaman Jepun

Nasihat! Cuba pasang lava lampu di tapak semaian. Reka bentuk menarik yang terang dengan gelembung sangat menyenangkan untuk kanak-kanak dan membantu melawan ketakutan malam tanpa menggunakan pencahayaan asas.

Kawasan rekreasi yang selesa

Kawasan rekreasi yang selesa

Bagaimana untuk memilih lampu lava?

Seperti kebanyakan kes, semasa memilih aksesori untuk pedalaman rumah Ia patut memberi tumpuan kepada reka bentuk dan kos. Selalunya, luminaire dipilih oleh warna, kerana kandungan yang terang harus sesuai dengan konsep keseluruhan bilik dan membuat pemilik gembira. Di samping itu, anda perlu memberi perhatian kepada ciri-ciri berikut:

  • Mengisi silinder. Parafin atau lilin mempunyai pergerakan yang lebih tenang dan membantu untuk berehat selepas hari yang sukar. Tetapi jahitan berbeza watak yang lebih bertenaga dan sesuai untuk mengecas positif.
  • Reka bentuk. Luminaire boleh mempunyai penampilan moden, ia sesuai untuknya minimalisme atau hi-tech. Atau, sebaliknya, melambangkan fesyen abad yang lalu, mewujudkan gaya retro.
Pelbagai bentuk dan saiz

Pelbagai bentuk dan saiz

Aksesori tiga warna terang

Aksesori tiga warna terang

  • Saiznya. Biasanya lampu rumah mempunyai dimensi dalam lingkungan 30-75 cm, yang mana Sesuai untuk pemasangan di atas meja. Tetapi ada juga lebih banyak spesimen berskala besar sehingga 1 meter, yang di pedalaman menduduki kedudukan istimewa.
  • Ciri teknikal. Walaupun kesamaan semua lampu, sebelum membeli, anda perlu membiasakan diri dengan peraturan pengendalian produk. Ini termasuk masa kerja, bateri dan penjagaan produk.
Hiasan hiasan yang bergaya dan luar biasa

Hiasan yang terang, bergaya dan luar biasa

Nasihat! Lava-lampu - bagus untuk hadiah. Ia boleh berjaya diletakkan di rumah dan di tempat kerja. Pada masa yang sama, tidak sukar untuk mencari model yang murah dan murah. 

Lampu lava di pedalaman: petua untuk memilih lampu luar biasa dengan buih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =