Kárpitozott kárpit természetes anyagból

Kárpitozott kárpit természetes anyagból

Textilek a belső térben Ez egy kiváló lehetőség a hangulatos légkör és a vonzó megjelenés megteremtésére. Fedő kanapé Nem csak segíteni fogja a szoba megjelenését - védelmet nyújt kanapé kárpit a szennyezéstől. Egy közvetlen kanapé számára, hogy ne legyen nehéz, de mi van a sarokkal? Kitaláljuk.

 • Nehézség és kényelem
 • Eredeti ötletek
 • Mesterkurzus a szabáshoz
 • Varrási tippek
A kézzel készített kötött hüvely nagyon stílusosnak tűnik

A saját kezéből készült kötött ujjú ruha nagyon elegánsnak tűnik

Nehézség és kényelem

Valójában fedő - Nagyszerű minden kanapénál. Egyszerű módja a megjelenés megváltoztatására, az újdonság bemutatására anélkül, hogy túl sok erőfeszítést kellene tennie. Időt és pénzt takarít meg, mert sokkal olcsóbb egy szövet megvásárlása, mint egy kanapé húzása. Ezenkívül magad is varrhat.

Fontos! Ha a családnak van háziállata, akkor a kanapéra nem lehet fedél nélkül, mert a kedvtelésből tartott gyapjú könnyebben mosható, mint eltávolítani a kárpitból. És nem nehéz törölni.

Frissítheti a belső teret egy új bútorzattal

Frissítheti a belső teret egy új bútorzattal

Az egyik legjelentősebb költségelem a szövet, mert a méret sarok kanapé nagy még a legkompaktabb modellekben is. Kiválasztásakor meg kell jegyezni, hogy erősnek és kopásállónak, kellemes tapintásúnak és vonzó megjelenésűnek kell lennie.

Eredeti ötletek

A borító, vagy úgynevezett köpeny, nagyon különböző lehet. Hogyan csináljunk néhány ponton?

 1. A használat intenzitása és a szoba stilizációja.
 2. A kanapé mérete és a költségvetés.
 3. A teremtés ideje és a készségek.

Népszerű borítók típusai:
 1. Vásárolt vásárolt ruhadarabból. Talán ez a lehetőség a legegyszerűbb, leggyorsabb végrehajtás, de nem a legolcsóbb. Egy ilyen termék illeszkedik a kialakított helyiséghez a megfelelő színválaszték és az anyag szerkezete.
 2. Steppelt. Egy darabból varrva is van, de az ügynek többre van szüksége, mivel mind az elején, mind pedig a rossz oldalon használható. A takaró borítás létrehozásának folyamata meglehetősen hosszú, mivel az egész területet megfelelő "mintázattal" kell áttörni.
 3. A termék a patchwork varrás technikájában jött létre. A tapasztalt kézművesek új textíliákat használnak eredeti hatásuk és gyönyörű mintázatuk megteremtésére, de a textilek maradványai nagyon alkalmasak. A régi dolgokból varrhatsz ilyeneket.
 4. Kötött. Az ilyen termék létrehozása sokáig tart, de az eredmény megéri. Természetesen annak érdekében, hogy elkezdjük kötni, meg kell kapni egy csomó fonalat, és a készségeket dolgozni kötőtű vagy horgolt.
Házi paplantakaró

Házi paplantakaró

Valójában több lehetőség van a borító létrehozására, és Önnek kell döntenie, melyik választási lehetőséget választja.

Fontos! A sarokdoboznak nem feltétlenül szükséges, hogy egy darabból álló tok legyen az összes bútorfelület fedésére. Teljesen lehetséges az egyedi téglalap alakú köpenyek használata ülések és párnák. Varrni egy ilyen lehetőséget - sokkal könnyebb és gyorsabb.

Mesterkurzus a szabáshoz

A patchwork varrás vagy a kötött burkolat technikáját nem fogjuk figyelembe venni. Tartsuk a szokásos kaput, amelyet bármelyik hostess le tud varrni.

Méréseket végzünk

Ez a pont az első és a legfontosabb. A végeredmény a mérések és a figyelem pontosságától függ. Mindent meg kell mérnie - a háttámla, az ülés, a teljes magasság. Amit másoknak kell mérni, a fedél kialakításától függ.

Fontos! Amikor vásárol egy szövet, akkor mindig kell venni a mozgásteret kibocsátási.

Ha nincs varrási tapasztalat, szükség van arra, hogy rajzoljon bútorlapot papíron, ahol minden dimenziót meg kell tenni. A kapott anyagmennyiséghez még 1 métert kell hozzáadni. Nem szükséges azt gondolni, hogy felesleges, megfelelő időn belül a fedelet törölni fogják, és ez a probléma javításra is felhasználható.

A helyes mérések növelik a munka sebességét

A helyes mérések növelik a munka sebességét

A szövet kiválasztása

Válasszon egy szövetet ehhez a munkához. Ha nem rendelkezik varrási készséggel, akkor ne vegyen egy mintás szövetet: az egybeesés nehéz lesz. A legjobb anyagok ma:

 1. jacquard.
 2. Flock.
 3. Shinil, plüss felülete van.
 4. Rakott.
 5. Öko bőr.
 6. Szőrme mesterséges vagy természetes.

minta

Az első lépésben elvégzett mérések milliméteres papírra kerülnek át, miközben emlékeznek a vágás irányára. Papírminta létrehozása után átvihető egy szövetre. Kényelmes, lapos felületen. A rajzoláshoz a legjobb, ha krétát vagy vékony szappant használunk.

Tipp A papírminta nem "utazik" az ügyben, ezért rögzíteni kell a csapok segítségével.

A kiszereléshez szükséges feladat megkönnyítése segít a kis varróeszközöknek

A varrási feladat megkönnyítése érdekében a kisméretű varróeszközöket segíti

Egyéb fontos pontok:
 1. Miután körbevett a minta, 1-1.5 cm-rel többször meg kell ismételnie a vonalat. Ez lesz a varrat és a peremfeldolgozás margója.
 2. A juttatásokat többet kell tenni, ha kétség merül fel a mérések helyességével kapcsolatban. Ez lehetővé teszi, hogy javításokat végezzen a varrás során.
 3. Fontos, hogy a borítás nem túl szűk bútor. Előttünk a feladat nem az, hogy előzni, hanem frissíteni a bútorok megjelenését.
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a varratok és a kárpitozás milyen mértékű

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a varratok és a kárpitozás milyen mértékű

varró

Az első dolog a mintázási vonalban a varratot kell varrni, nem lehet túl erős, csak tartsa a fedelet az integritását.

Tipp Mielőtt kézzel vagy kézi úton megkezdi a varratokat, fontos, hogy kipróbálja a terméket szófa. Ha a köpönyeg helyesen ül - nem csipet, nem túl sokat nyúlik, és nem süvít, akkor minden rendben van.

Csak a varrni kell a jelölést, és sima lesz a varratok, úgyhogy kinézetesebbek lesznek. Ha a szövet szélei hajlamosak a felszívódásra, azokat speciális varrattal kell kezelni.

A végső szabási folyamat

A végső szabási folyamat

Varrási tippek

Annak érdekében, hogy a borító eredeti legyen, a következő tippeket használhatja:

 1. Ne félj használjon szalagokat, íjak, szegélyek - ez teszi egyedivé a terméket, és segít a tervező fantáziák megvalósításában. Itt persze fontos, hogy ne túlzásba vegyük.
 2. Ha a szabásmód tapasztalatlansága miatt bizonyos hiányosságok vannak, akkor ezek segít a párnák rögzítésében. Nos, ha ugyanabból a szövetből készülhetnek, mint maga a borító.
 3. Annak érdekében, hogy szilárdan a helyén maradhasson, rugalmas sávot kell létrehozni körülötte.
 4. Egy szinttepon vagy hab réteg hozzáadja a hangerőt.
Gyönyörű és könnyen használható"одежда" для мягкой мебели

Gyönyörű és könnyen használható "ruhák" a kárpitozott bútorokhoz

Frissítse a lakást egy velúr sapkával

Frissítse a lakást egy velúr sapkával

következtetés

Készítsen egy fedőlapot egy sarokkanapé számára, egy kicsit nehezebb, mint egy egyenes számára, de ez teljesen lehetséges a saját kezével. A legfontosabb, hogy figyelembe vegyék a terv sajátosságait, és óvatosan mérjék meg a méréseket.

A sarokba ágyazott kanapék: a bútorzárók frissítésére és a varrás mesterkurzusára vonatkozó lehetőségek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =