Interiorul luxos și elegant, care face o impresie incredibilă

Luxosul interior impresionant al bucătăriei baroce

bucătărie - acesta este locul în care proprietarul petrece mult timp, dar nu pentru toată lumea această cameră ar trebui să fie simplă și concisă. Cel care alege baroc, cu siguranță gândește în afara casetei. Se caracterizează prin solemnitate, pompositate, fundamentalism. Adesea, o astfel de decizie este tipică pentru cei care sunt adepți ai aristocratismului, splendoarei, bogăției. Crearea unei astfel de frumuseți este o altă sarcină, deoarece este necesar să se ia în considerare toate particularitățile. Despre aceasta, vom vorbi mai în detaliu mai târziu!

conținut

 • De unde vine stilul?
 • Caracteristici notabile
 • decorare
 • Dotare
 • iluminat
 • Elemente importante de decor
Acest stil este potrivit pentru decorarea camerelor spațioase

Acest stil este potrivit pentru decorarea camerelor spațioase

De unde vine stilul?

Stilul baroc a apărut în Italia în secolele XVII-XVIII. Mod a fost dictat de către dinastii regale și de familii foarte bogate. Statutul ar trebui să fie subliniat și să se evidențieze cât mai mult posibil de pompositate. Folosit tot ce este mai scump: țesături de aur, mobilier, incrustate cu pietre prețioase, turnare.

Fiți atenți! Expresii luminoase de stil baroc - Vorontsovsky și Sheremetievsky palate, care sunt în Sankt Petersburg.

Execuția modernă a vechiului stil italian

Execuția modernă a vechiului stil italian

Interesant, acest design a fost practicat chiar si printre reprezentantii stratului de mijloc. Desigur, în astfel de condiții, a fost creată doar iluzia de lux - oamenii doreau să fie ca nobilii lor și regi.

Nu este ciudat faptul că acest stil a pătruns în bucătării moderne, deși nu se mai folosesc prea multe pietre de pompare și pătrundere, dar pentru anumite caracteristici puteți afla în continuare direcția. Deci, vă puteți simți un adevărat aristocrat înconjurat de splendoarea concentrată.

Regula principală pentru crearea unui interior este menținerea unității de stil în întreaga casă

Regula principală pentru crearea unui interior este menținerea unității de stil în întreaga casă

Caracteristici notabile

Această opțiune decorarea bucătăriei puteți evidenția o caracteristică importantă - tendința de exces. Această frază arată perfect ce și cum va arăta în cameră. Printre alte caracteristici caracteristice:

 1. Liniile rotunjite, forme curbiliniare.
 2. Articole de interior cu o inserție bogată.
 3. Pictura pe pereți.
 4. Un număr mare oglinzi suprafete.
 5. Textile grele și masive.
 6. contrast turnare.
 7. Poate fi prezent coloană.
 8. Obligatoriu pompos candelabru în stilul palatului.

Stilul baroc este caracterizat de contraste vii care subliniază ideea. Exemplu: fațadele întunecate și o ștanțare de aur sau argintiu pe ea. Combinații de culori populare:

 • verde și auriu.
 • Alb cu albastru/ aur.
 • Bordeaux cu cer albastru.
Demonstrația maximă a măiestriei și a superiorității - principala caracteristică a stilului

Demonstrația maximă a măiestriei și a superiorității - principala caracteristică a stilului

Important! Dacă vă uitați atent la imaginile bucătăriilor decorate pentru stil baroc luxos, puteți vedea predominanța liniilor verticale peste liniile orizontale, în special dulapuri, tapet, draperii.

O combinație bogată de luciu neagră și"золота"

Combinație efectivă de luciu neagră și "aur"

decorare

Pentru a crea un astfel de patos și stil strălucitor, trebuie să muncești din greu și, ca în orice cameră, totul începe cu finisarea suprafețelor: pereți, tavan, podea. În barocul clasic Se presupune utilizarea materialelor naturale și, dacă le alegeți dintr-un anumit motiv, este imposibil, trebuie să le dați un astfel de efect.

Pentru utilizarea cu fața în față:

 1. piatră.
 2. Specii de lemn scumpe.
 3. Mătase naturală.
Folosirea materialelor naturale creează o imagine mai scumpă

Utilizarea materialelor naturale va crea un interior mai scump

Desigur, acestea sunt opțiuni ideale, dar nu întotdeauna există o posibilitate financiară și tehnică de a le folosi. Înlocuitorii artificiali vin la salvare, ceea ce este extrem de dificil să se facă distincția în exterior. Mai mult, astfel de materiale au parametri tehnici mult mai mari și sunt mult mai practice.

Opțiuni de înlocuire:

Alternativa 1 Alternativa 2 Alternativa 3
Pe podea destul de ușor puteți utiliza parchet scump și moody, dar un laminat mai accesibil dar rezistent la uzură Finisarea podelei în zona de lucru poate fi realizată cu ajutorul plăcilor din granit ceramic puternic Pe pereți, în loc de plăci de marmură, este posibil să se plaseze panouri decorative din miezul presat, care în timp este mai ieftin. În plus, astfel de materiale sunt mai ușoare, ceea ce înseamnă că nu trebuie să te gândești cum să le rezolvi

Important! În zonă de recreere (cantină) este necesar să se stabilească covor, și ar trebui să aibă o lungă durată. Această soluție va face camera caldă și confortabilă.

Deși cu finisarea și crearea unui stil, totuși pereții, podeaua și tavanul joacă rolul unui fundal pentru mobilier și elemente decorative. De aceea este necesar să acordăm o atenție deosebită potrivirea culorilor, pentru a nu exagera cu patosul. Performanță excelentă - ton silențios. Nu uitați că sarcina principală în acest caz este de a umbri viitorul mobilier și de a crea o impresie holistică.

Crema nuanțe în bucătăria tradițională italiană

Crema nuanțe în bucătăria tradițională italiană

Pentru pereți, puteți alege această opțiune:

 1. Serigrafie.
 2. Acoperire cu vopsea mată.
 3. Aplicarea tencuielilor venețiene.
 4. Lipire cu tapet monofonic neted sau texturate.
Pereți decorați cu tencuială decorativă și piatră naturală

Pereți decorați cu tencuială decorativă și piatră naturală

Oricare dintre aceste opțiuni se potrivește perfect stilului baroc. Silkscreening și Tencuiala venețiană - acestea sunt modalități destul de scumpe de finisare, pe care numai un specialist o poate face. În ceea ce privește pictură și lipire, atunci nu va exista nici o dificultate pentru proprietarii înșiși.

Important! Nu uitați de elementul important, care este considerat semnul distinctiv al stilisticii - acesta este contrastul cu turnarea stucului. Dar cu asta nu trebuie să exagerați, este important să simțiți măsura - există elemente destul de suficiente în placare.

Stucul ajută la crearea unei unități de stil și compoziție

Stucul ajută la crearea unei unități de stil și compoziție

Trebuie asigurată deschiderea ferestrei și ușilor. Va fi potrivit aici fir, decorate cu aurire. Ușile însăși trebuie să fie făcute bicuspid, astfel încât acestea vor arăta mai mult ca cele ale palatului. Panza ar trebui, de asemenea, să fie decorată cu elemente decorative.

Sfat! În bucătăria barocă, trebuie să acordați o atenție specială plafonului: doar alb, fără finisaje, nu va funcționa. Puteți face o continuare a pereților, repetând stucul și auritul. O altă opțiune - plafonul picturi murale, care descriu subiecte vechi.

Decor de tavan clasic cu pictura si stuc

Decor de tavan clasic cu pictura si stuc

Sfat! Nu este dificil să cumpărați fresce de tavan, deoarece producătorii moderni oferă o gamă largă de fresce gata făcute, precum și cele personalizate. Sunt create pânzele bază nețesută, ceea ce le face durabile, ușor de lipit și practic.

Dotare

Setul cu cască pentru gătit ar trebui acordată o atenție deosebită. Ar trebui să fie pretențios, combinați cu succes soliditatea și eleganța. Caracteristicile caracteristice sunt numeroasele bulgări și bulgi. Puteți observa predominanța unor forme ca o ovală, o spirală. Decorează fațadele cu lemn mozaic, bronz.

Important! Cea mai importantă sarcină atunci când alegeți un headset nu este să traversați linia dintre pretentiozitate și gust prost. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsurați forma, dimensiunea, culoarea mobilierului cu finisajul finisat și alte elemente ale interiorului.

Mobilierul neobișnuit subliniază stilul antic al interiorului

Mobilierul neobișnuit subliniază stilul antic al interiorului

Există unele elemente obligatorii care trebuie să fie prezente în orice caz. Setul este destul de standard:

 1. Dulapuri de podea - trebuie să fie masive.
 2. servante, în care există fațade de sticlă.
 3. Dulapuri cu balamale.

Pe elemente de lemn sunt permise, chiar ornamente sculptate și inlay-uri sunt binevenite. Elementul necesar - mânere răsucite, care sunt foarte asemănătoare cu lucrările manuale. Adesea, pentru a crea o atmosferă specială, vopselele de email sunt folosite pentru a acoperi suprafețele.

Sfat! Tehnica ar trebui ascunsă cât mai mult posibil. Alb standard frigider sau mașină de spălat vase va ieși din stilul general. Soluția - utilizarea fațadelor cu montare pe ușile tehnologiei. Singurul lucru care nu poate fi ascuns este cuptor și o sobă.

Zona de lucru a setului de bucătării este perfect mascată de atributele stilului ales

Zona de lucru a setului de bucătării este perfect mascată de atributele stilului ales

iluminat

O altă caracteristică notabilă a bucătăriei baroce este generoasa iluminat. Și nu doar un candelabru, cu atât mai mult cu atât mai bine, cu atât mai bine. Este important să creați accesul la cameră cu lumină naturală din fereastră.

Sfat! Poate fi folosit spoturi deasupra suprafeței de lucru, dar nu într-o cantitate foarte mare. Bineînțeles și mai aproape de stilistul baroc sunt sconturile montate pe perete și centrala mare candelabru.

Nu uitați că atunci când alegeți iluminarea, trebuie să luați în considerare înălțimea plafoanelor. Atunci când un similar design în bucătărie apartament mediu, apoi de la difuzarea candelabrelor încă merită abandonate. Dacă parametrii camerei permit, apoi la geamul din față, cristalul nobil etc.

Frumos candelabru de cristal în centru - un element de iluminare obligatoriu

Frumos candelabru de cristal în centru - un element de iluminare obligatoriu

Elemente importante de decor

Ar trebui, de asemenea, să acorde atenție. Printre cele mai caracteristice elemente ale decorului:

 1. Sculpturi din porțelan și faianță.
 2. Figurine din piatră.
 3. pictat vaze cu flori proaspete.
 4. Ceas vechi cu pendul.

Din nou, atunci când alegeți cel mai important lucru - nu exagerați și încadrați-vă în stil.

concluzie

Bucătăria barocă este ceva care poate atrage, fascina și surprinde. Această decizie stilistică în apartament nu este ușor de implementat, de cele mai multe ori fiind echipate într-o casă privată, unde există un spațiu necesar, înălțimea tavanului și ferestrele mari.

Glitter și sofisticarea Renașterii: 60 de interioare luxoase ale bucătăriei baroce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =