Ceainic electric - un lucru indispensabil în orice bucătărie

Ceainic electric - un lucru indispensabil în orice bucătărie

Cum să curățați ceainicul electric de la scară - această întrebare este pusă de mai multe amante. Fără îndoială, un ceainic electric este un lucru convenabil și practic care va fi întotdeauna la îndemână. Cu toate acestea, din când în când, se formează scale în cadrul acestui dispozitiv și, dacă nu este combătut în timp util, atunci va fi foarte dificil să îl eliminați mai târziu. prin urmare descaltare este important să se producă în mod regulat.

Cuprins:

  • Motive pentru formarea scării
  • Moduri clasice de curățare a cazanului de la scară
  • Agenți anti-scale tradiționale care folosesc sifon
  • Cele mai recente realizări ale științei pentru puritatea fierbătorului
  • Alte remedii folclorice dovedite
  • Mijloacele industriei alimentare pentru combaterea gunoiului
  • Modalități de curățare a unui ceainic de sticlă
Scum se formează în toate cazanele electrice, indiferent de model

Scum se formează în toate cazanele electrice, indiferent de model

Scum afectează negativ gustul și calitatea apei în sine

Scum afectează negativ gustul și calitatea apei în sine

Scum poate afecta negativ funcționarea unui ceainic electric

Scum poate afecta negativ funcționarea unui ceainic electric

Motive pentru formarea scării

După cum se știe, pentru a combate orice fenomen negativ, este necesar să cunoaștem motivele apariției acestuia. Magneziul și calciul, o parte din apa de la robinet, ca urmare a fierbei sale formează placa foarte notorie. În plus față de aceste substanțe în apă, de regulă, există și alte săruri. De la robinet bucătărie fluxul de carbonat de apă, care determină gradul de duritate al acestuia, care este de grad mediu sau ridicat.

Apa de la robinet - sursa principală a raidului pe fierbător

Apa de la robinet - sursa principală a raidului pe fierbător

Principalul motiv pentru apariția scalei este nivelul ridicat al durității apei de la robinet. Din acest motiv, atunci când apa fiartă, se eliberează o cantitate mare de sare, care în cele din urmă se așează pe pereții interiori și pe partea inferioară a ceainicului. În același timp, datorită scalei, durata de funcționare a cazanelor electronice poate scădea semnificativ. De aceea este recomandabil să curățați în mod regulat.

Inițial, scara în timpul formării sale are o structură poroasă. În această stare, poate fi ușor îndepărtată cu ajutorul mijloacelor improvizate. Dar dacă nu curățați în mod regulat ceainicul, acest lucru complică foarte mult complexitatea curățării. Astfel, de câte ori fierbem apă, cu atât mai rapid se va forma scara în fierbător. În cazurile critice, scara acoperă pereții și fundul ceainicului în mai multe straturi, care sunt greu de dispus.

Acest tip are un ceainic electric care nu este supus unei decolorări regulate

Acest tip are un ceainic electric care nu este supus unei decolorări regulate

Moduri clasice de curățare a cazanului de la scară

Scum se formează în principal pe obiectele de încălzire din interiorul cazanului, precum și pe acesta pereți și zi. Aceste detalii trebuie curățate.

Există mai multe modalități de a curăța rapid un ceainic electric de la scară. În mod tradițional, pentru combaterea gunoiului plictisitor s-au folosit următoarele mijloace: oțet, sifon, sare, acid citric. Susținătorii abordărilor mai moderne sugerează utilizarea Coca-Cola. Este utilă în gospodărie și murături, chiar și în curățarea cartofului. Când utilizați aceste instrumente, nu trebuie să cheltuiți bani în plus.

Set pentru eliminarea fierbătorului de pe scară: oțet, acid citric, sifon

Set pentru eliminarea fierbătorului de pe scară: oțet, acid citric, sifon

Alte opțiuni mai moderne de combatere a scării includ utilizarea compușilor chimici achiziționați, cum ar fi, de exemplu, "Antinacipina". În acest caz, va trebui să cheltuiți pentru achiziționarea lor. În primul rând, luați în considerare căile populare de combatere a gunoiului.

Unele remedii folk pentru descaltare

Poate că cel mai faimos remediu popular împotriva scalării este utilizarea acidului citric. Acesta este un mod simplu și în același timp destul de eficient. În primul rând, se toarnă o lingură de acid citric în fierbător și se umple cu apă. Apoi fierbeți apa. În plus, este necesar să clătiți bine fierbătorul sub un curent de apă rece și fierbeți-l din nou.

A adormi acidul citric este necesar direct în fierbător

A adormi acidul citric este necesar direct în fierbător

Cu ajutorul acestui instrument puteți curăța perfect zidurile fierbătorului, oricât de mulți "testeri" ai acestei metode se plâng că în acest fel nu puteți depăși spuma formată pe fundul ei. Totul depinde de cazan și de nivelul scării.

Acidul citric va ajuta la curățarea pereților cazanului oricărui model

Acidul citric va ajuta la curățarea pereților cazanului oricărui model

Pentru a curăța ceainicul electric de la scară cu acid citric este o metodă sigură și dovedită de a scăpa de placă. Cu toate acestea, dacă metodele descrise nu vă sunt potrivite sau dacă nu aveți "incidentele" necesare, atunci există o altă modalitate populară de a elimina scara. Luați în considerare modul de curățare a ceainicului electric de la scară cu oțet. Apropo, acest instrument poate veni și la îndemână anti-mucegai în apartament.

Consiliu: în aceste scopuri este mai bine să se folosească oțet de masă de 9%.  

Se toarnă 1,5 litri de apă și 200 ml în fierbător. oțet. Lăsați amestecul rezultat să se așeze timp de aproximativ 20 de minute. Apoi fierbeți apa împreună cu oțetul. Apoi, fierbătorul trebuie clătit din nou cu apă. Se toarnă apă proaspătă și se fierbe de mai multe ori. Scurgeți apa și clătiți din nou fierbătorul pentru a îndepărta resturile de oțet. Ca rezultat, veti primi un ceainic absolut curat si stralucitor. Cu toate acestea, în cazul în care spuma a format destul de mult și întărite prea mult, atunci este posibil să nu se lase complet. Cu toate acestea, această metodă are un dezavantaj - este mirosul, format din oțet fierbinte, care umple întreaga bucătărie. Spre deosebire de oțet, acidul citric nu lasă un miros neplăcut după utilizare.

Curatarea otetului este o metoda sigura si fiabila

Curatarea otetului este o metoda sigura si fiabila

Agenți anti-scale tradiționale care folosesc sifon

O altă modalitate populară de a lupta împotriva gunoiului implică utilizarea de sodă. Ca și în "rețeta" anterioară, avem nevoie de o lingură de ingredient (de ex., Sifon). Umpleți-l cu apă exact la fel de mult ca și ceaiul. Apoi, apa cu sifon trebuie fierbată și clătiți în mod necesar fierbătorul cu apă de la robinet.

Consiliu: Pentru cel mai bun efect, dacă este necesar, frecați scala cu un burete cu o parte groasă.

Apoi, în cazanul din nou, trebuie să turnați apă și fierbeți. Apa este mai bine să fiarbă și să fuzioneze de două ori, astfel încât ultimul reziduu de sodă să dispară.

Soda este potrivit pentru curățarea unui ceainic electric și a unui ceainic obișnuit. Plan de curățare

Soda este potrivit pentru curățarea unui ceainic electric și a unui ceainic obișnuit. Plan de curățare

Datorită acestei metode, scara pe pereții și partea inferioară a ceainicului devine mai des, ceea ce face mult mai ușor de îndepărtat. Cu toate acestea, această metodă nu garantează eliminarea completă a scalei. Dar, totuși, efectul va fi vizibil. Pentru următoarea opțiune de îndepărtare a stratului de calciu, dumneavoastră, în plus față de sifon, veți avea nevoie și de sare. Se toarnă două linguri de sifon în fierbătorul tău. Se toarnă cu apă și se adaugă soluția rezultată și o lingură de sare de masă obișnuită. Apoi, apa din fierbător ar trebui supusă la fierbere. Pentru cel mai bun efect, lăsați soluția rezultată în fierbător timp de aproximativ 10 minute, apoi topește toată apa.

Apoi, fierbătorul trebuie clătit din interior cu apă de la robinet. Și mai multe ori fierbeți fierbătorul, umplându-l mai întâi cu apă proaspătă. În cele din urmă, eliminați resturile amestecului. Este suficient să faceți acest lucru de câteva ori.

După curățarea sifonului - fierbătorul este din nou pregătit pentru utilizare

După curățarea sifonului - fierbătorul este din nou pregătit pentru utilizare

Consiliu: se crede că această metodă este și mai eficientă decât cele precedente. În acest caz, scara dispare complet nu numai din pereți, dar și din partea inferioară a dispozitivului. În cel mai rău caz, veți avea doar un mic strat de scară, care poate fi ușor eliminat cu un burete convențional.

Acum știți cum să curățați ceainicul electric de la scară cu sifon.

Cele mai recente realizări ale științei pentru puritatea fierbătorului

Dacă nu sunteți un susținător al metodelor populare sau nu v-au ajutat să scăpați complet de scară, atunci veți fi ajutat prin mijloace chimice pentru combaterea plăcii nedorite. Am reușit să mă dovedesc pe piața internă "Antinacipin". Înarmat cu instrucțiunile de funcționare, turnați agentul în aparat, umpleți fierbătorul cu apă și fierbeți-l. Spălați dispozitivul cu apă curentă, apoi fierbeți de câteva ori (cel puțin 3). Acest lucru va elimina resturile de substanță chimică.

Una dintre variantele de Antinacipin este un mijloc de combatere a scării

Una dintre variantele de Antinacipin este un mijloc de combatere a scării

În recenzii se remarcă faptul că acest remediu se curăță perfect perete ceainic, totuși lasă fundul să nu fie curățat până la capăt. Printre caracteristicile negative ale acestui remediu se poate observa un miros neplăcut. În plus, compoziția chimică este întotdeauna mai periculoasă decât remediile folclorice dovedite.

Țineți minte că, prin utilizarea mijloacelor chimice de combatere a scării, afectați nu numai plăcile însăși, ci și pereții și fundul instrumentelor, ceea ce poate duce la distrugerea structurii lor. Prin urmare, dacă preferați să utilizați mijloacele industriei moderne, încercați să o faceți cât mai rar posibil.

Catevă cu efect de curățare efectiv: înainte și după

Catevă cu efect de curățare efectiv: înainte și după

Alte remedii folclorice dovedite

Apple și coaja de cartof ca un remediu împotriva scării folosite de străbunicii noștri. Este real astăzi. Și, cel mai important, este ecologic și sigur atunci când este folosit corect. Mai întâi trebuie să spălați bine coaja brută de cartofi (în mod alternativ, puteți folosi și măr). Se fierbe în fierbător timp de aproximativ o jumătate de oră. După o astfel de procedură, scara nu trebuie să lase urme. Acest efect se realizează datorită faptului că cartofii și mărul conțin în compoziția lor acizi specifici care împart depozitele de sare.

Coaja de cartof - un mod ecologic de curățare a fierbătorului

Coaja de cartof - un mod ecologic de curățare a fierbătorului

Ca o alternativă pentru combaterea deșeurilor formate, este de asemenea adecvată și soluția salină. Aceasta este o remedie populară verificată. Acest lucru este posibil datorită faptului că saramura conține oțet, care, după cum se știe, perfectă scala.

Ceainicul din plastic este cel mai bine curățat cu remedii folclorice

Ceainicul din plastic este cel mai bine curățat cu remedii folclorice

Mijloacele industriei alimentare pentru combaterea gunoiului

Nu a fost niciodată un secret pentru nimeni că o bine cunoscută băutură carbogazoasă Coca Cola poate fi utilizată cu ușurință în alte scopuri și poate ajuta la rezolvarea problemelor interne de rutină. Vă poate ajuta să curățați și ceainicul de la scară. Acest lucru este posibil datorită prezenței în băutură a acidului citric, care, după cum deja știm, ajută la eliminarea scării. Volumul sifonului necesar depinde de cât de mare este boilerul.

Coca-Cola obișnuită este potrivită pentru curățarea unui ceainic

Coca-Cola obișnuită este potrivită pentru curățarea unui ceainic

Se toarnă băutura la jumătate din ceainic. Lăsați cel puțin 15 minute. Acest lucru este necesar pentru ca tot gazul să părăsească Coca-Cola. După aceasta, fierbeți aparatul, opriți-l și lăsați-l să stea timp de aproximativ 30 de minute. Lăsați apa să se răcească, apoi turnați Coca-Cola în chiuvetă. Ștergeți interiorul boilerului de pe scară cu un burete pentru spălare faianță. După aceea, fierbătorul ar trebui să fie spălat bine din interior, fierbeți deja apă curată obișnuită. Va trebui, de asemenea, să fie drenat.

De asemenea, puteți utiliza Coca-Cola pentru a curăța pereții exteriori ai fierbătorului

De asemenea, puteți utiliza Coca-Cola pentru a curăța pereții exteriori ai fierbătorului

Consiliu: Toate instrumentele nu ar trebui adăugate la apă fierbinte. Utilizați numai apă rece. În caz contrar, puteți obține cea mai neașteptată reacție chimică.

Pentru a curăța fierbătorul de la scară nu se transformă în tortură pentru dvs., efectuați sistematic măsuri preventive care vor împiedica formarea unui raid. Deci, pentru fierbere este mai bine să nu folosiți apă clorată filtrată din robinet, ci apă filtrată sau distilată. Curățarea regulată a cazanului va preveni și multe probleme. Astfel, se recomandă să se efectueze "măsuri de curățare" cel puțin o dată pe lună.

Curățați fierbătorul fără a vă scutura în interior

Curățați fierbătorul fără a vă scutura în interior

Amintiți-vă că folosiți toți agenții anti-scale descrisi mai sus, ar trebui să fierbeți bine și să clătiți fierbătorul de mai multe ori, astfel încât să nu rămână urme de detergenți, chiar dacă acestea sunt naturale. La urma urmei, acizii nu sunt sigure pentru organism. Acum, în arsenalul dvs. cu siguranță există noi modalități de a curăța ceainicul electric de la scară.

Cum să curățați un ceainic electric de la scară: modalități pentru un fierbător de sticlă

Un considerent separat merită întrebarea cum să descalupați sticlă ceainic electric.

În principiu, curățați ceainicul de sticlă și descrieți opțiunile de mai sus, cum ar fi:

  • sifon;
  • oțet;
  • acid citric.

Cu toate acestea, trebuie să vă reamintim că atunci când curățați ceainicul de sticlă, nu puteți folosi partea dură a buretelui, deoarece acesta poate zgâria suprafața sensibilă.

Cum să curățați un ceainic electric de la scară

Ștergeți fierbătorul din sticlă electrică de la scalare este într-adevăr destul de simplu

Ca agent de curățare alternativ Articole din sticla puteți folosi lamaie și oțet. Pentru a face acest lucru, amestecați două linguri de suc de lămâie (acid citric) și două linguri de oțet cu un litru de apă. Amestecul trebuie fiert timp de aproximativ 10 minute. Apoi, ștergeți cu un burete umezit (partea moale). Apoi, conform schemei deja cunoscute, clătiți fierbătorul cu apă și fierbeți-l pentru a îndepărta urmele rămase din remediu.

Există un alt instrument dovedit pentru curățarea unui aparat electric de sticlă. Pentru asta vei avea nevoie de Kalgon. Acest lucru înseamnă pentru mașinile de spălat vase are în compoziția sa componente speciale. Acestea vă permit să depășiți depozitele de sare, înmulțind-le foarte mult. Datorită acestui lucru puteți curăța cu ușurință suprafața fierbătorului. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o linguriță de Calgon, diluată în trei litri de apă. Amestecul trebuie fiert în fierbător. Apoi trebuie să fie turnat și aparatul să fie spălat în apă caldă. Apropo, acest instrument va ajuta de asemenea la fixarea cu spumă și sedimente în mașină de spălat vase.

Ceainic electric cu frigider încorporat fără scală

Ceainic electric cu frigider încorporat fără scală

Vă sfătuim după această procedură să fierbeți fierbătorul și să îl clătiți din nou pentru a scăpa de resturile acestui produs chimic. Astfel, după ce ați făcut cunoștință cu aceste mijloace, știți cât de ușor este posibilă curățarea gunoiului cu un ceainic electric.

Cum să curățați un ceainic electric de la scară: cârnați de viață folositori și sfaturi pentru o curățenie perfectă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 31 =