Mobilierul de colț este perfect pentru o cameră lungă

Mobilierul de colț este perfect pentru o cameră lungă

mic canapea în bucătăria mică Este cea mai bună opțiune pentru apartamente mici, permițându-vă să creați un pat suplimentar. Mobilă tapițată modernă în bucătărie nu numai că creează un confort - este funcțional din multe puncte de vedere: este un loc de dormit și un loc de ședere la masă și nișe pentru depozitarea lucrurilor.

Cuprins:

 • Canapea mică în bucătăria mică
 • Opțiuni pentru mobilier tapițat 
 • Modele simplificate
 • Principiile de desfășurare
 • Cum de a alege prin stil?
 • Ce ar trebui să fie tapițeria?
 • În ce zonă de bucătărie se pune canapeaua?
Nișa pentru mobilier va economisi spațiu

Nișa pentru mobilier va economisi spațiu

Canapea mică în bucătăria mică

Cană mică - o bucată de mobilier pentru o bucătărie mică, relevantă pentru locuitori Clădirile lui Hrușciov, diferendă. Sunt în țara noastră foarte mult. Prin urmare, locuitorii de apartamente mici în timpul creării de interior merg la tot felul de trucuri. Obiectivul principal - transforma un apartament cu doua camere intr-o casa confortabila, care nu numai dormitor și living-sufragerie, și un pat suplimentar în caz de sosire a rudelor dintr-un alt oraș.

O canapea mică în bucătărie cu un pat în această situație este exact ceea ce aveți nevoie. Bucătăria încetează să mai fie doar o cameră pentru gătit și mănâncă, se transformă în a sala de mese, camera de zi și dormitorul în același timp. nu de puține ori canapea mică pliabilă în bucătărie - o măsură forțată, dacă în alte camere pur și simplu nu au paturi suficiente pentru numărul de locuitori. Apoi, canapeaua de bucătărie se transformă într-un loc de dormit în fiecare noapte.

Gama de modele de canapele de bucatarie de la IKEA

Numele modelului desen caracteristicile
Bedingo Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Mecanismul de derulare este "Cartea". Potrivit pentru un buget mic. Copertă detașabilă confortabilă.
Elvros Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Canapea rotundă cu forme rotunjite și umplută cu spumă poliuretanică. Datorită tapițeriei din piele artificială, aceasta nu absoarbe umezeala și ușurează poluarea.
Karlstad Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Canapele sunt realizate în 1,2 și 3 locuri. Există cutii pentru depozitare. Prin scoaterea cotierelor, veți oferi un loc suplimentar pentru scaun.
Klippan Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Un model compact este popular în rândul publicului tânăr. Kitul include un capac colorat suplimentar.
Levos Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Principalul avantaj - prezența roților și a mecanismului de pliere. Kitul include o saltea cu rigiditate medie, pe care puteți dormi nu numai din când în când, ci și zilnic.
Omotfors Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Modelul bugetar cu un cadru din fibră de sticlă, având un loc pentru depozitare și un mecanism de alunecare. În forma dezvelită este un pat complet, pe care există suficient spațiu pentru un cuplu.
Solsta Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Model ieftin ieftin pentru o bucătărie mică. În forma desfăcută, el va plasa calm doi adulți.
Friheten Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Model unghiular cu o întoarcere în orice direcție. Mecanism retractabil, nișă și 2 perne decorative.
Hagalund Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Designul clasic vă permite să-l plasați în orice interior. Mecanism de pliere, cotiere moi și nișă pentru spălare.
Eskarbi Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă Baza ortopedică cu saltea detașabilă. Excelentă opțiune pentru oaspeți, de asemenea convenabilă pentru cazare și închiriere.

Dacă un apartament arată așatudii, și bucătărie combinată cu living, este o canapea care este trăsătura distinctivă a două zone diferite. Uneori, canapele mici sunt plasate în bucătărie pentru a umple rațional zona, pentru că aici, ca în orice altă cameră, ar trebui să existe confort.

Important! Ar trebui clarificat faptul că conversația este de aproximativ bucătării, a căror suprafață este de cel puțin 9 metri pătrați. m. Dacă dimensiunea camerei este mai mică, canapeaua nu va putea să se extindă. Proprietarii de bucătării foarte mici, de multe ori nici măcar nu știu, în cazul în care pentru a pune frigider, și du-l în coridor.

Bucătării colțuri de bucătărie pentru o mică bucătărie ajuta atunci când oaspeții provin dintr-un alt oraș la proprietarii apartamentului. Cineva va avea un loc în dormitor sau în camera de zi, iar cineva va trebui să stea în bucătărie. În bucătăria de stat dezvelită, canapeaua mică se transformă într-un pat complet, iar dormitul pe ea nu este mai puțin convenabil decât pe canapea în camera de zi.

Apartament în stil modern

Apartament în stil modern

Sfat! Nu planificați o canapea în bucătărie ca un dormitor permanent (acest lucru este permis numai în cazuri extreme când nu există nici o ieșire). Majoritatea producătorilor, pentru a minimiza dimensiunile canapelelor de bucătărie, sacrifică confortul unei persoane care se va culca pe acest mobilier.

Canapea pe colt cu tapițerie din piele practică

Canapea pe colt cu tapițerie din piele practică

Opțiuni de mobilier tapițat în bucătărie

Interiorul bucătăriei, în care există mobilier moale, nu poate fi numit banal. Cu toate acestea, cumpărarea unei canapele mici de colț este mult mai dificilă decât alegerea scaune, pentru că trebuie să luați în considerare un număr de factori:

 1. comensurabilitatea canapelei în starea asamblată și a zonei camerei;
 2. dimensiuni în formă dezasamblată;
 3. funcționalitate (prezența cutiilor pentru stocare);
 4. simplitatea transformării;
 5. rezistența structurii;
 6. practicabilitatea tapițeriei;
 7. o canapea mică trebuie să decoreze o bucătărie mică și să nu strică interiorul.

 • Canapea pe colt cu o nișă - aceasta este cea mai bună opțiune pentru o cameră mică. Așezați-l pe acesta este convenabil, iar spațiul de economisire este evident. Canapele canapele pot adăposti adesea mai mulți oameni la masă decât modelele clasice directe. Aproape toate canapele de tip colț sunt echipate cu o nișă pentru a găzdui toate tipurile de ustensile de bucătărie.

Astfel de mobilier poate fi extins la dimensiune un pat complet, iar în starea asamblată ocupă puțin spațiu. Canapele de bucătărie pentru o bucătărie mică sunt semicirculare. Dacă camera este foarte mică, ar trebui să cumpărați un model fără posibilitatea transformării, dar cu rafturi laterale și o cutie mare sub scaun.

Un astfel de design va ajuta la ascunderea tuturor lucrurilor rar exploatate, de exemplu, mașină de tocat carnea electrică, aerogrill. Și pe rafturile pe care le poți pune vază, ceas, un receptor mic și alte elemente.

Mobila îndoită creează un pat suplimentar

Mobila îndoită va pune la dispoziție un pat suplimentar

În apartament studio set modele semi-circular pliante, care, dacă este necesar, transforma într-un pat mare. Pentru cei care preferă funcționalitatea și confortul, producătorii produc canapele modulare, care își schimbă configurația la cererea proprietarului. Adesea, astfel de modele sunt completate de un mini-bar și un raft pentru reviste, sub scaunul de acolo cutii de depozitare.

Sfat! alegere canapea modulară, cumpărătorul ar trebui să acorde o atenție deosebită calității cadrului. Dacă nu este puternică, atunci trei transformări frecvente pot eșua repede.

Suită modulară într-un apartament studio

Suită modulară într-un apartament studio

Modele simplificate de canapele mici

Canapele pliabile cu paturi - o altă opțiune pentru bucătărie. Deși cana nu se extinde foarte mult, este destul de convenabil să dormi pe ea. Acestea sunt una și două, dar pentru bucătărie trebuie să cumpărați primul. Cu toate acestea, în cazul în care bucătăria nu este standard și are dimensiuni mari, puteți cumpăra o canapea dublă pentru ea.

Aceste modele vin cu sau fără spătar. Ele au două variante de transformare - retractabile și pliabile. Unele canapele sunt dotate cu sertare secrete pentru diferite mici.

O bucătărie mică nu este o scuză pentru a nu avea o canapea confortabilă

O bucătărie mică - nici o scuză pentru a renunța la o canapea confortabilă

 • Divan-bancă Este un model care este conceput pentru a sta și a stoca lucruri rare folosite. Astfel de mobilier poate fi numit "dulap cu un scaun". Se distinge prin simplitatea, ușurința, confortul și prețurile scăzute. Cel mai adesea producătorii de astfel de bănci aleg producătorii de materiale ușoare.

În planul stilistic, banca de canapea este neutră, astfel încât se potrivește perfect în orice interior. Pentru a decora acest designer de mobilier recomanda utilizarea Perne de diferite dimensiuni, forme și culori. Unele canapele de colț sunt completate de o masă, care, dacă este necesar, se transformă într-un alt loc la masă.

Canapea (pat în bucătărie) în conformitate cu principiul de desfășurare

Dacă se achiziționează o canapea nu numai pentru ședința la masă, ci pentru a fi folosită ca o dală, ar trebui aleasă o variantă de transformare. Astăzi există mai mult de zece tipuri de mecanisme pentru canapele pliante.

nume Utilizare zilnică Compartiment pentru spălătorie locație
carte
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
Este problematică, trebuie depuse eforturi da Este necesar să vă îndepărtați de perete
tangou
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
confortabil da Este necesar să vă îndepărtați de perete
evroknizhka
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
Cu toate acestea, convenabil, dacă nu există roți -
puteți deteriora podeaua
da confortabil
pantograf
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
Convenabil, fără daune la podea da confortabil
Cougar
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
confortabil Doar în modelele de colț confortabil
otoman
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
confortabil Este spațios Este necesar să vă deplasați ușor de perete
acordeon
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
Un efort este necesar nu Există multe locuri pentru desfășurare
debrosabile
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
confortabil nu compact
Franceză clapetă
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
Nu - suprafața patului nu este puternică. Funcționarea zilnică va fi o problemă nu confortabil
rotativ
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
confortabil nu confortabil
American clapetă
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
Oferă un somn confortabil, un design durabil nu confortabil
delfin
Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă
Mecanism de scurtă durată Există, spațios confortabil

Cu cele mai populare ar trebui să citească mai mult.

 • "Dolphin" sau "cangur" pentru bucătărie - cele mai bune opțiuni. În familia tuturor bucătării colțuri este posibil să se observe un astfel de mecanism de transformare. Pentru ca canapeaua să se transforme într-un pat, trebuie să scoateți de sub scaunul lung un element suplimentar, care va servi ca loc de dormit, cu o mișcare ușoară. Acest model este potrivit pentru orice bucatarie, inclusiv una foarte mica.
Mecanism de pliere"Дельфин" - удобен для более просторных помещений

Mecanismul de pliere "delfin" este convenabil pentru camere mai spațioase

Sfat! Atunci când cumpărați o astfel de canapea, trebuie să vă asigurați că designul este echipat cu închizători de primăvară. Prezența acestora indică calitatea mobilierului.

Mânerele franceză sunt atractive în aspect, iar spatele lor este elegant și frumos. Dar în transformare, spătarul nu este implicat. Principiul de desfășurare a unei astfel de canapele similar cu o clapetă normală. Datorită faptului că canapelele franceze ocupă foarte puțin spațiu, aceasta este o opțiune ideală pentru bucătării mici.

Fustă franceză în tapițerie de lac

Fustă franceză în tapițerie de lac

 • sedafleks - este asemănător cu o canapea franceză, dar costă mai mult. Dar poate fi achiziționat pentru utilizare permanentă ca dana. În timp ce prima opțiune este potrivită doar pentru o exploatare frecventă.

Dar canapele drepte drepte pentru camere mici sunt cel mai puțin adecvate, și există mai multe motive pentru aceasta:

 1. ele sunt dificil de descompus;
 2. ei nu pot stoca lucruri;
 3. mecanismele acestor modele sunt foarte "capricioase";
 4. în formă dezasamblată, acest design ocupă prea mult spațiu.
Sedaflex în bucătărie va arăta greoaie

Sedaflex în bucătărie va arăta greoaie

Un model bun este "acordeonul". Este fiabil, ușor de descompus, dar necesită mult spațiu, deci este mai potrivit apartamente studio.

O canapea-carte poate avea mai multe variante:

 • tick-tock;
 • relaxați-vă;
 • evroknizhka;
 • cioc.

Dacă intenționați să-l utilizați permanent, trebuie să cumpărați "Click-clack" sau "eurobook". În aceste modele, departamentele sunt prevăzute pentru stocarea tuturor ustensilelor și sunt expuse destul de simplu. Cărțile clasice nu sunt concepute pentru o transformare frecventă, așa că ar trebui să fie achiziționate dacă utilizarea în pat este planificată numai în cazuri rare.

"Книжка" от IKEA со сменными чехлами и комфортным матрасом

"Rezervați" de la IKEA cu capace detașabile și saltea confortabilă

Sfat! Cumpărați "eurobook", dați preferință modelelor care sunt descompuse folosind profile de ghidare. Rolerele sunt mai puțin fiabile în funcționare.

Cum de a alege o canapea în stil?

Atunci când creați un design interior al oricărei camere, mobilierul este selectat în funcție de stil. Această regulă se aplică în bucătărie. Există mai mulți factori pe care ar trebui să îi acordați atenție atunci când cumpărați o canapea pentru această cameră:

 • clasicism necesită achiziționarea unui model simetric de țesături cu ton neutru. Elemente de forjare și sculptură în lemn.
 • pentru Interiorul englezesc mobilier tipic de nuante nobile, ale căror elemente individuale sunt încrustate cu aurire și monograme. Pot fi completate cu perne și perii.
 • Mobilier antic Acceptă o canapea moale din colț de culoare roșie sau galben strălucitoare.
 • Stilul imperiului necesită pompă și pretenție. Prin urmare, locul de dormit în bucătăria în stil imperial ar trebui să fie subliniat luxos.
 • pentru minimalismul Ar trebui să cumpărați un model simplu, dar funcțional tonuri neutre sau pastelate.
Interiorul clasic cu elemente tradiționale de decor

Interiorul clasic cu elemente tradiționale de decor

 • modern - Binele decor, asimetrie și forme non-standard sunt binevenite aici.
 • baroc - este prezența unor forme netede și rotunde, tapițerii de lux.
 • pentru Provence sau bucătăria din țară va face o canapea mică.
 • În direcție pop art combinate cu succes cu forme clasice și decoruri neobișnuite.
 • Pentru mobilier în stilul Art Deco tipice finisaje strălucitoare luminoase, dar nu puteți exagera, în caz contrar, canapeaua va arăta un pic lame.
Stilul Art Nouveau cu un set de mobilier cu accente

Stilul Art Nouveau cu un set de mobilier cu accente

Sfat! Deoarece scopul principal al bucătăriei este gătit, vor exista întotdeauna spray-uri, evaporare și friabile. Având în vedere acest fapt, pentru canapeaua de bucătărie ar trebui să prevadă capace detașabile.

Capacele înlocuibile vă ajută să durați mai mult

Capacele care pot fi înlocuite vor ajuta mobilierul să dureze mai mult

Ce ar trebui să fie tapițeria?

Cel mai practic tapițerie de mobilier pentru încăperi, în care este preparată mâncarea, este o piele sau piele de vinil (o piele de piele, care este mult mai ieftină decât un analog natural). Această tapițerie:

 1. Nu vă fie teamă de stropirea uleiului și a sosului;
 2. este puternic;
 3. rezistent la arsuri;
 4. nu necesită îngrijiri speciale.
Tapițerie practică și elegantă pentru cutiile de bucătărie

Practic, tapițerie elegantă pentru mese de bucătărie

Aceste materiale sunt recomandate familiilor în care există copii mici, deoarece copiii consumă adesea în mod incorect, ceea ce duce în mod invariabil la pete pe tapițerie.

Cu toate acestea, piele și omologul său artificial nu sunt singurele materiale acceptabile în bucătărie. Fabrica de mobilă modernă oferă clienților materiale practice durabile care nu se tem de pete și nu absoarbe mirosurile.

Sfat! De exemplu, puteți alege mobila cu tapițerie din velur sau rattan.

Velor de vopsea de mobilier face camera mai ciudat și mai cald

Velor de vopsea de mobilier face camera mai ciudat și mai cald

Dacă este o bucătărie mare, atunci nu este absolut nimic de îngrijorat: canapeaua poate fi instalată la o distanță maximă de placă și de suprafața de lucru. La o asemenea distanță, sprayurile de la mâncarea pregătită nu sunt îngrozitoare pentru el.

În interiorul oricărei bucătării se vede mobilier tapițat eficient cu tapițerie culori pastelate. Canapeaua albă este o opțiune elegantă, dar este marcă. Dacă proprietarii casei aderă Tradițiile japoneze, ar trebui să se uite la mobilierul cu tapițerie luminată, completat cu perne.

Contrast contemporan cu detalii strălucitoare

Contrast contemporan cu detalii strălucitoare

Sfat! Mobilier tapițerie trebuie ales în armonie cu schema de bază a situației. Doar luând în considerare toate subtilitățile, puteți realiza interiorul ideal al bucătăriei, în care există o canapea.

Imagine rece scandinavă a interiorului spațiului bucătăriei

Stilul scandinav în stilul rece

În ce zonă de bucătărie se pune canapeaua?

Plasarea canapelei în zona de luat masa are mai multe opțiuni:

 • Sub fereastră. Colțul și construcțiile drepte clasice sunt potrivite pentru o astfel de structură.
 • În centrul bucătăriei. Această opțiune este potrivită pentru o bucătărie mare sau un apartament studio. Într-o zonă mică, o astfel de plasare nu va funcționa.
 • Spre zona de lucru. În cazul în care bucătăria are un aspect standard, o canapea setat opus dulapuri și placă, în paralel. Dacă canapeaua este dreaptă, există suficient spațiu în colț pentru a instala frigiderul.
 • Chicinetă cu masă sau pur și simplu o canapea de colț va fi soluția optimă pentru plasarea în colțul bucătăriei. Cu această dispunere, restul spațiului pe care puteți plasa frigiderul și alte obiecte utile este eliberat.

Sfat! În bucătărie ar trebui să alegeți întotdeauna canapele cu o nișă pentru depozitarea lucrurilor. Acest lucru vă permite să eliberați camera de obiecte care sunt utilizate rar.

Canapea într-o bucătărie mică: o prezentare generală a modelelor de canapele practice pentru o zonă de bucătărie confortabilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =