Pedalaman moden yang cerah

Pedalaman moden yang cerah

Tugas utama bilik tidur Ini adalah persekitaran yang selesa, yang mempunyai rehat yang selesa dan tidur yang nyenyak. Mana-mana pereka, membangunkan sesuatu projek, terutamanya bergantung kepada tujuan bilik. Untuk membuat dalaman bilik tidur sempurna tanpa berunding dengan pakar, anda harus mengikuti peraturan ini. Bagaimana untuk membuat penyelesaian yang menarik dari awal? Mari kita lihat semua perkara utama.

 • Perancangan yang cekap
 • Ciri penamat
 • Warna dan gaya
 • Pemilihan perabot
 • Pencahayaan dan aksesori
Bahagian dalaman mikrofon dalam nada kelabu

Bahagian dalaman minimalis dalam nada kelabu

Perancangan yang cekap

Pada peringkat pertama projek reka bentuk, fungsi bilik tidur ditentukan. Jika bilik itu akan digunakan hanya untuk tidur dan berehat, 14 persegi. m cukup untuk mewujudkan bilik yang luas. Tetapi lebih kerap ia berlaku di dalam bilik tidur yang anda perlu letakkan bilik persalinan atau belajar. Dalam kes ini, apabila merancang, perlu untuk mensmarkkan semua ruang ke dalam zon.

Hiasan bilik ini sesuai untuk remaja

Hiasan bilik ini sesuai untuk remaja

Sebaliknya kabinet hitam dengan nada merah jambu lembut di pedalaman eklektik

Sebaliknya kabinet hitam dengan nada merah jambu lembut di pedalaman eklektik

Katil dengan katil dan almari Adalah kawasan tidur, saiznya bergantung terutamanya pada saiz katil. Jika bilik dua kali ganda, ia akan mengambil masa katil double kawasan seluas 2 x 2 m.

Nasihat! Terdapat juga lebih banyak katil King Size yang luas, tetapi di bilik tidur yang lebih kecil adalah lebih baik untuk meninggalkan perabot besar.

Pilihan yang baik untuk keluarga muda

Pilihan yang baik untuk keluarga muda

Susun atur yang selesa dengan katil berhampiran tingkap

Susun atur yang selesa dengan katil berhampiran tingkap

Almari pakaian di bilik tidur biasanya disampaikan laci dada atau almari. Anda boleh mengehadkan rak terbina dalam, jika anda mahukan lebih banyak ruang kosong. Tetapi almari moden kelihatan hebat di dalam bilik tidur dan tidak mengambil banyak ruang. Biasanya mereka diletakkan di depan tingkap sepanjang dinding. Penyelesaian yang menarik dan berfungsi akan menjadi kabinet sudut.

Penting! Kabinet dalam bentuk meja persalinan dengan sedutan atau meja komputer dengan kerusi berlengan harus terletak di sebelah kiri tingkap, sehingga siang hari dengan benar menerangi kawasan kerja. Perabot harus diletakkan sedemikian rupa sehingga tidak mengganggu pergerakan bebas.

Nasihat! Biarkan ketinggian siling setinggi mungkin. Kotak plasterboard dalam beberapa tahap lebih direka untuk bilik yang luas. Adalah lebih baik menggunakan garis yang jelas dan bentuk mudah - ini adalah visual mengembangkan ruang.

Ciri penamat

Sebagai penamat untuk dinding bilik tidur adalah hebat Plaster Venetian. Anda juga boleh melukis dinding, tetapi anda perlu memilih cat matte, kerana berkilat menghilangkan bilik keselesaan. Untuk menyelesaikan lantai, penyelesaian terbaik akan menjadi parket atau lamina. Siling di dalam bilik tidur kecil harus cukup sederhana dalam bentuk pemutihan, agar tidak membebani ruang. Jika ketinggian membenarkan, gunakan siling yang digantung atau diregangkan.

Tokoh tengah di dalam bilik tidur dianggap sebagai tempat tidur, dan hiasan dinding di kepala katilnya Ini adalah satu penyelesaian yang sangat biasa yang boleh anda gunakan.

Nasihat! Jika dinding kertas dinding dipilih, maka dinding bersebelahan dengan katil, anda boleh menampal kertas dinding atau kertas dinding 3D.

Cara yang paling popular ialah menggunakan kertas dinding dengan corak yang sepadan dengan warna kertas dinding monophonic di dinding lain. Jika anda merancang dalaman yang bergaya, pilihan yang memihak kepada panel dinding yang diperbuat daripada kulit atau beludru akan mengejutkan dengan keindahan dan kemewahannya.

Kertas dinding di kepala katil

Kertas dinding di kepala katil

Penggunaan cetakan dalam penamat bilik tidur sepatutnya menjadi sangat celik. Ketidaksuburan mereka terletak pada hakikat bahawa lukisan besar dapat mengurangkan kawasan itu, membuat reka bentuk mengerikan atau bahkan menghilangkan suasana suasana yang tenang. Oleh itu, anda perlu memilih cetakan dengan berhati-hati, jadi ia mungkin untuk membuat dalaman asli dengan reka bentuk bijak.

Nasihat! Perhatikan bahan semula jadi. Sudah tentu, plastik menarik harga yang menarik, dan penjagaannya adalah minimum. Walau bagaimanapun, ia adalah pokok, flax dan batu menciptakan keselesaan yang sama, yang anda ingin menikmati setiap hari.

Warna dan gaya

Pilihan warna dalam reka bentuk bilik - ini sentiasa keputusan individu pemilik. Tidak peduli betapa berharganya saranan untuk memasuki teduhan tertentu, jika warna ini tidak disukai, maka pembaikan tidak akan bergembira. Oleh itu, kami hanya boleh menawarkan beberapa peraturan untuk menggabungkan dan menggunakan nada yang berbeza.

Bilik tidur 14 m persegi M. m dianggap purata saiz, jadi penyelesaian warna boleh cerah, cerah dan bahkan gelap. Sekiranya anda ingin memperluaskan ruang dengan menjadikan meter yang terhad lebih bebas, maka gunakan warna pastel pasti.

Nasihat! Dengan kecintaan warna gelap, anda boleh menawarkan untuk menghiasi satu dinding dalam nada gelap atau penutup lantai, dan meninggalkan segala yang lain cahaya.

Interior dalam gaya desa

Interior dalam gaya desa

Gaya klasik gelap

Gaya klasik gelap

 • Apabila memilih skema warna, lebih baik bergantung pada aturan tiga warna: nada utama, netral dan cahaya (putih, beige, kelabu) harus menduduki kira-kira 60% daripada keseluruhan hiasan bilik.
 • Nada tambahan, lebih cerah, diberikan kepada kira-kira 30% daripada jumlah kawasan. Ia harmoni dengan yang utama dan menyenangkan mata pemilik bilik (cyan, lilac, merah jambu, hijau terang).
 • Baki 10% adalah penekanan yang diperlukan untuk memberi ruang "sorotan" tertentu. Sebagai peraturan, ia adalah gelap dan berbeza dengan yang utama.

Untuk mencipta gaya di dalam bilik tidur tidak ada sekatan, kerana arahan "paling sejuk", seperti berteknologi tinggi atau loteng, akan mencari peminat mereka. Gaya yang lebih mesra dan sesuai adalah:

 1. provensi;
 2. klasik;
 3. negara;
 4. jepun;
 5. timur.
Penyelesaian yang luar biasa dengan lokasi kandil tidak di tengah siling

Penyelesaian yang luar biasa dengan lokasi kandil tidak di tengah siling

Tempat tidur yang ditangguhkan di pedalaman Scandinavia

Tempat tidur yang ditangguhkan di pedalaman Scandinavia

Nasihat! Cuba untuk menggabungkan gaya yang berbeza, berdasarkan peraturan tiga warna. Lebih baik tidak menyalahgunakan pereka baru dengan pilihan yang berbeza, tetapi anda mampu untuk mencuba arah yang sama untuk pelaksanaannya.

Pemilihan perabot

Tiada bilik tidur boleh dibuat tanpa katil, jadi semua perabot yang lain melengkapkan "biola pertama". Tempat untuk tidur di tempat pertama harus selesa, selesa untuk berehat, dan apabila memilih tilam Perlu diperhatikan kriteria ini pada diri anda tanpa rasa malu. Selalunya ketua katil bersebelahan dinding, dan tetingkap terletak di sebelah kiri atau kanan, bergantung pada susun atur.

Berhampiran katil, di kedua-dua belah pihak, harus berdiri meja tepi katil. Ia mudah untuk meletakkan mereka perlawanan dan jika perlu, masukkan sedikit perubahan.

Nasihat! Penyelesaian yang sempurna adalah untuk membeli Set bilik tidur yang termasuk katil, almari dan dada laci atau almari pakaian. Semua item dibuat dalam satu reka bentuk dan persoalan keserasian tidak semata-mata timbul.

Katil kayu pepejal yang indah

Katil kayu pepejal yang indah

Bilik tidur dan ruang kerja dalam satu bilik

Bilik tidur dan ruang kerja dalam satu bilik

Jika perlu untuk memilih hanya almari, maka pilihan terbaik untuk bilik tidur 14 m persegi M. akan menjadi almari pakaian. Ia mengambil sedikit ruang, kelihatan sangat bergaya dan mempunyai kapasiti yang baik. Potongan-potongan perabot lain disusun mengikut keperluan. Tetapi lebih baik untuk tidak membongkar ruang yang sudah kecil dengan banyak barang tambahan.

Nasihat! Fikirkan menjaga perkara: jika dalam rancangan bilik tidur letakkan almari pakaian, pastikan kabinet yang dipilih mengandungi semua yang anda perlukan. Ketiadaan item "tambahan" menyumbang kepada kebersihan ruang.

Pencahayaan dan aksesori

Pencahayaan yang paling biasa adalah dua fasa - atas dan tempatan. Ini sering cukup untuk semua tugas. Untuk penyelesaian yang betul, anda perlu mengambil kira fungsi bilik.

Penting! Sekiranya kawasan kerja dirancang di bilik tidur, adalah dinasihatkan untuk menambah bilangan dengan menggunakan sconce atau lampu meja.

Pembinaan ketegangan dan siling yang digantung membolehkan anda meletakkan lampu halogen di tempat yang betul. Pilihan yang paling mudah adalah lingkaran di dekat katil, yang mudah dimatikan. Semua lekapan ringan sepatutnya mempunyai kemasan serupa dengan stylistics, supaya tidak mengganggu keharmonian.

Jangan lupa untuk menghiasi bilik tidur warna bilik, kerana sayur-sayuran bukan sahaja sempurna dengan gaya apa pun, tetapi juga menembusi udara dengan oksigen. Boleh digantung di dinding periuk dengan batang kerinting atau letakkan periuk bunga di sudut bebas di atas lantai.

Lampu siling yang ditangguhkan di kepala katil

Lampu siling yang ditangguhkan di kepala katil

Cahaya klasik dengan pencahayaan tengah

Cahaya klasik dengan pencahayaan tengah

 • Gambar-gambar di bilik tidur Adalah aksesori yang sesuai yang tidak mengambil banyak ruang. Pilihan lukisan itu bergantung sepenuhnya pada pilihan rasa, tetapi lebih baik tidak menyimpang kuat dari skema warna dan konsep umum. Gambar boleh digantung di dinding di kepala katil atau di seberangnya - jadi ia sentiasa kelihatan.
 • Bilik tidur kelihatan hebat cermin: sebagai tambahan kepada kemudahan yang jelas bagi wanita, ia menyumbang kepada pengembangan visual dimensi ruang, memberikan cahaya dan airiness melalui refleksi. Sering kali, cermin sudah dipasang di dalam almari, dan anda secara khusus boleh memilih model sedemikian, menyelamatkan diri daripada membeli elemen tambahan.
Siling digantung dengan pencahayaan LED

Siling digantung dengan pencahayaan LED

Lampu tempat tidur dan lampu meja sudah mencukupi

Lampu tempat tidur dan lampu meja sudah mencukupi

Nasihat! Pencahayaan mesti dipertimbangkan sebelum memulakan pembaikan. Jangan pasang warna Lampu belakang LED, penggunaan dimmers yang lebih baik. Suis dan soket di sebelah katil bukan hanya mudah, tetapi kadang-kadang penting.

Dari projek reka bentuk untuk pemilihan aksesori: kami membuat reka bentuk bilik tidur dengan keluasan 14 meter persegi. m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9