Shades of green sangat menyegarkan bilik

Cahaya musim bunga hijau menyegarkan bilik

Mana-mana pereka akan mengesahkan bahawa tidak lebih daripada tiga warna harus dimainkan di pedalaman pada masa yang sama, seperti untuk bilik tidur. Ini bukan sahaja tempat untuk tidur dan berehat, tetapi juga untuk pertemuan pasangan dan pencinta, jadi sangat penting untuk menjadikannya selesa untuk kedua-duanya. Warna hijau dianggap menenangkan, dan putih Oleh itu, neutral menghiasi bilik tidur dengan nada ini - penyelesaian yang baik.

  • Gabungan yang sempurna
  • Pilihan konsep
  • Wallpaper
  • Barang hiasan
  • Langsir yang betul
  • Bagaimana untuk memilih perabot yang betul?
Gabungan harmonis beberapa warna yang berbeza

Gabungan harmonis beberapa warna yang berbeza

Gabungan yang sempurna

Putih boleh diambil sebagai asas, pilih kertas dinding dan perabot, dan hijau akan melengkapkannya sebagai langsir, linen katil atau permaidani. Jangan takut bermain dengan warna - pilih warna pastel limau, malachite, zaitun, zamrud, pistachio atau warna teh hijau. Mereka boleh digabungkan dengan dos kecil dengan kuning dan coklat.

Dinding dan perabot tidak boleh menjadi warna yang sama, dan lebih baik untuk tidak menggunakan banyak warna-warna terang yang bersaing antara satu sama lain, mereka hanya dibenarkan sebagai aksesori kecil.

Nasihat! Untuk bilik yang menghadap ke utara, "epal hijau" dan bayangan pistachio adalah ideal. Emerald dan konifer lebih sesuai untuk bilik tidur yang besar dengan siling yang tinggi.

Sekiranya anda mahukan versi yang lebih gelap, anda boleh memilih warna lumut atau zaitun, yang digabungkan sepenuhnya dengan mustard. Reka bentuk ini akan memberikan perlindungan dan ketenangan. Bahan yang sesuai untuk alam semula jadi, dan tekstil linen. Jangan lupa tentang peraturan untuk tidak mencampur warna hangat dengan yang sejuk.

Interior dalaman bilik tidur dari pereka

Interior dalaman bilik tidur dari pereka

Nasihat! Bedspreads dan langsir - bahagian pedalaman yang sangat penting, dan jika terdapat rasa sesuatu yang berlebihan atau, sebaliknya, kekurangan, ia patut menggantikannya.

Imej Romantik bilik kecil remaja

Gaya romantis bilik kecil remaja

Pilihan konsep

Reka bentuk harus membawa idea tertentu, maka bilik tidur tidak akan bertindak dengan tiring dan menyebabkan kebosanan. Terdapat beberapa konsep popular dalam reka bentuk bilik tidur.

Etchikal

Persatuan pertama, hijau, adalah alam semula jadi, jadi untuk gaya eko, anda perlu memilih warna rumput dan daun yang digabungkan dengan kulit coklat dan warna gelap bumi. Dalam hiasan harus ada motif tumbuhan, perabot - dari bahan semula jadi, dan lantai lebih baik untuk memilih kayu, maka semuanya akan wujud dengan harmoni yang mungkin.

Hidupan liar di dalam bilik anda

Hidupan liar di dalam bilik anda

Tropika

Motif utama gaya "Tropik" adalah gabungan warna berkayu dan hijau, serta penggunaan jerami, buluh, cawangan pokok dan unsur-unsur semula jadi yang lain. Di dalam bilik tidur sedemikian, anda dapat merasakan diri anda seolah-olah di pantai pulau eksotik atau di dalam hutan yang rimbun.

Kepada nota! Kami mengalu-alukan penggunaan motif etnik dalam hiasan, contohnya, patung kayu dari Asia, topeng Afrika atau aksesori yang tidak biasa gaya kolonial.

Satin-putih kanopi ia perlu di sini kerana tidak mustahil dengan cara itu, serta pokok palma dalam tab mandi, dan tidak semestinya hidup. Kilang itu akan menjadi aksen akhir syurga tropika kecil anda.

Interior dalaman tropika dengan warna putih yang dominan

Interior dalaman tropika dengan warna putih yang dominan

Relaksasi

Buat tempat kelonggaran maksimum akan membantu gabungan dinding hijau dan putih, serta seks dan perabot coklat. Pedalaman mestilah minimalis: anda boleh menambah beberapa tumbuhan hijau, menggelegak kecil air pancut dan tikar untuk meditasi.

Nota timur dalam susunan bilik tidur kecil

Nota timur dalam susunan bilik tidur kecil

Taman bunga

Untuk wanita muda dan perempuan, anda boleh membuat bilik yang menyerupai taman bunga, di mana warna hijau digabungkan dengan warna merah jambu lembut, lilac, lavender dan lain-lain warna pastel. Penekanan utama harus ditempatkan pada tanaman, letakkannya bukan hanya pada tingkap, tetapi juga di lantai dan, mungkin, bahkan di dinding

Bilik yang bergaya untuk seorang gadis remaja

Bilik yang bergaya untuk seorang gadis remaja

Klasik

Untuk lantai, warna perak, marmar atau granit akan mendekati juga. Perabot adalah lebih baik untuk memilih klasik atau dalam gaya vintaj. Agar tidak keterlaluan, anda boleh menggunakan elemen hiasan yang mudah seperti bingkai kosong. Jangan lupa lampu sorot kecil, yang akan membantu untuk mencipta lampu yang betul.

Sekeping perabot di Malaysia"живом цвете"

Sekeping perabot perabot dalam warna "hidup"

Gaya Asia

Untuk pilihan ini, warna putih tulen dan warna hijau semulajadi, yang boleh dicairkan perabot kayu gelap atau rotan. Sebagai elemen hiasan, anda boleh menggunakan aksesoris oriental yang luar biasa, tikar rotan, bunga atau tapak tangan. Tetapi lukisan moden atau perabot akan menjadi tidak diperlukan.

Permaidani lantai eksklusif mewujudkan rasa selesa

Permaidani lantai eksklusif mewujudkan rasa selesa

Berteknologi tinggi

Untuk pendaftaran masuk gaya berteknologi tinggi elemen penting kaca dan logam, serta teknologi terbina dalam, sebagai contoh, TV skrin lebar skrin rata. Untuk mengalahkan pedalaman akan membantu meja kopi bulat kecil dari kaca, lampu lantai. Hasilnya, bilik perlu kelihatan selesa dan minimalis.

Ketat berteknologi tinggi dengan bahan tambahan limau kapur yang hangat

Ketat berteknologi tinggi dengan bahan tambahan limau kapur yang hangat

Fusion dan eklektik

Gaya eklektik - campuran beberapa varian. Ia membolehkan anda menggabungkan candu klasik yang besar, TV terbina dalam, hiasan dinding dengan hiasan dan langsir warna pastel, yang diperbuat daripada bahan semula jadi yang ringkas. Batas sahaja terlalu terang, warna tepu.

Jumlah hijau yang mencukupi tidak akan membebani bilik

Jumlah hijau yang mencukupi tidak akan membebani bilik

Minimalisme

Jika anda menyukai bilik tidur yang luas, tenang dan sederhana, perlu memilih gaya minimalis atau Scandinavian. Untuk melakukan ini, gunakan hanya nada meredam: putih, kelabu, kopi, khaki, pudina, dan sebagai utama - zaitun atau malachite. Untuk sedikit mencairkan kebosanan, anda boleh menggunakan hiasan trivia warna-warna cerah dan untuk memagar mereka dengan zon berfungsi.

Reka bentuk versi mudah dan ketat dalam gaya minimalis

Reka bentuk versi mudah dan ketat dalam gaya minimalis

Wallpaper untuk bilik tidur hijau yang terang

Lebih-lebih lagi, apabila dihiasi interior, orang-orang meninggalkan kedua-dua memihak kepada lapisan lain, tetapi jika anda mendekati perniagaan dengan rasa, anda boleh mencapai gabungan yang sangat baik gaya dan kecantikan. Sebagai contoh, adalah perlu untuk meninggalkan kanvas licin, kerana itu lebih mudah untuk melukis dinding dengan cat.

Nasihat! Lebih baik memilih variasi bertekstur atau pelepasan, dan digunakan sebagai aksen Kertas dinding.

Mencairkan hijau boleh menjadi wallpaper laut

Mencairkan hijau boleh menjadi wallpaper laut

Jika anda ingin menambah bergaya bilik hijau, salah satu dinding boleh dihiasi dengan kertas dinding dengan corak yang besar - ini akan mengembangkan ruang secara visual. Tidak mustahil untuk menutup semua dinding dengan kertas dinding itu, ia akan membebankan bilik tidur dan ia tidak mungkin untuk berehat mudah di dalamnya.

Kepada nota! Kertas dinding boleh menjadi "kemuncak" dari bilik tidur jika menutupi dinding mereka kepala katil. Mereka seolah-olah akan membawa anda ke hutan sejuk atau ke pantai pulau-pulau tropika. Di tempat sedemikian, tidur akan menyenangkan dan santai.

Hiasan dinding yang menenangkan dengan kertas dinding yang menggambarkan hutan pagi

Hiasan dinding yang menenangkan dengan kertas dinding yang menggambarkan hutan pagi

Barang hiasan

Aksen yang betul diletakkan memainkan peranan penting, kerana mereka boleh menukar bilik di luar pengiktirafan. Objek-obyek seperti itu boleh menjadi bantal, lekapan, selimut, cenderahati, lukisan. Mereka sepatutnya dalam jumlah kecil dan harmoni melihat gaya stylist keseluruhan bilik. Bunga hidup atau panel luar biasa akan menarik perhatian dan membangkitkan imaginasi.

Adalah penting untuk mengingati pencahayaan. Di dalam bilik tidur hijau-putih, cahaya itu tidak seharusnya terlalu terang, kerana bilik itu sendiri agak terang. Jangan gunakan lampu kuning, kerana mereka akan memesongkan gambaran keseluruhan pedalaman.

Sedikit gloss dalam butiran hiasan tidak menyakitkan

Sedikit gloss dalam butiran hiasan tidak menyakitkan

Nasihat sedikit! Untuk reka bentuk bilik tidur putih-hijau, jangan gunakan permukaan berkilat dan cat berkilat, lebih baik memilih bahan-bahan lembut dengan tekstur kompleks, contohnya kain atau poros. Juga, anda perlu mengimbangi warna terang dan gelap tanpa mengira naungan utama.

Palet lembut hijau akan membantu mewujudkan suasana yang menyenangkan di dalam bilik untuk bersantai

Palet lembut hijau akan membantu mewujudkan suasana santai di dalam bilik

Langsir betul untuk bilik tidur putih-hijau

  • Jika bilik tidur berada di sebelah cerah dan kebanyakan masa ia mempunyai cahaya semula jadi yang cukup, maka lebih baik memilih hijau gelap langsir, bahawa terdapat peluang untuk menarik mereka dan berbaring untuk berehat pada siang hari. Ini juga berlaku bagi kawasan-kawasan di Rusia, di mana malam putih berlaku pada musim panas.
  • Jika bilik pergi ke sebelah utara dan sering atau sepanjang masa berasa sejuk, lebih baik memilih langsir dari tisu berat tebal warna panas.

Kepada nota: ia adalah dibenarkan untuk memilih langsir untuk linen atau karpet, perkara utama adalah bahawa mereka tidak bergabung dengan dinding, jika tidak, bilik akan terlalu berat dan akan "menghancurkan".

Langsir putih adalah pilihan yang sesuai untuk sebarang majlis, tetapi mereka sukar untuk dijaga, terutamanya memandangkan air sering memancarkan kain putih yang tidak menyenangkan ke kain itu. Jangan gunakan warna merah dengan gabungan hijau dan putih, kerana ia akan menyebabkan kerengsaan dan "memotong mata anda."

Warna pastel yang ideal untuk mana-mana bilik tidur

Warna pastel yang ideal untuk mana-mana bilik tidur

Bagaimana untuk memilih perabot yang betul?

Ke bilik tidur adalah kerja holistik, dan bukan satu set elemen individu, anda perlu menjaga semua butiran, tetapi anda perlu memulakan dengan perabot. Lebih baik memilih pokok semula jadi dari kedua-dua warna cahaya dan gelap. Sudah tentu, perabot dari pelbagai pepejal sangat mahal, jadi anda boleh mengambil lebih murah, tetapi dengan fasad semulajadi.

  • Di dalam bilik dihiasi gaya Provence, idealnya akan kelihatan seperti katil kayu, dicat putih. Sekiranya tidak ada peluang untuk membeli barangan vintaj, mereka boleh menjadi berusia buatan.

Kadang-kadang semua hiasan bilik tidur disimpan di atas perabot. Anda boleh memilih katil dengan kepala katil yang tinggi atau kanopi, letakkan di lantai lembut ottomans dan kerusi tinggi untuk meja wanita dengan cermin.

Sudah tentu, menjaga penampilan, jangan lupa tentang keselesaan. Tilam, bantal, plaid dan linen katil sepatutnya selesa dan lembut dari bahan-bahan yang tidak menyebabkan kerengsaan pada kulit dan tidak boleh ditumpahkan semasa mencuci pertama.

Bahagian dalaman bilik tidur putih-putih: rahsia gabungan yang harmoni dan pilihan hiasan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 8 =