Вишегодишње са розе цветовима

Вишегодишње са розе цветовима

Рогерсија је спектакуларна вишегодишње са великим резбареним лишћем. Има везе са породицом цвијећа гемстоне. Њена пуноправна и пуноправна домовина је Јапан, Кина, Кореја. Ова биљка расте углавном на обалама ријека, у близини слатких водених тијела, на травњацима. Култура се користи за украшавање сенке башту, јер када почиње цветна сезона, високе цвијеће почињу цвјетати преко листја, што савршено допуњује круну.

 • Врсте културе
 • Локација биљака
 • Варијанте репродукције
 • Селекција и садња земљишта
 • Брига
Прекрасна трајница у башти

Прекрасна трајница у башти

Цветање вишегодишње у дизајну пејзажа

Цветање вишегодишње у дизајну пејзажа

Ова биљка добро одговара паприју

Ова биљка добро одговара паприју

Врсте културе

У роду ове биљке постоји више од 8 врста култура. Они расте углавном у горе поменутим земљама. Рогерсиа има велику врсту листја и белог цвијећа, сакупљеног у лијепој цвјетништву. Ова култура ће доминирати у било којој цвјетној башти и привући пажњу својом лепотом и ексцентрицитетом.

Виев Опис Фотографије
Рогерсиа је елдерберри  У Кини расте у боровим шумама. Током цветања класична величина биљке је висине 120 цм. Пећина лишћа, у облику сличном лишћама од елдербери. Инфлоресценце представљају мале кремасте мрље. Цветање почиње у јулу. Рогерсиа: биљне сорте, избор одговарајућег земљишта и финоћа неге
Коњички костањ У природним условима расте у кинеским планинама. Током цветања висина биљке достиже 140 цм или више. Цветови листова имају бронзану боју. Рогерсиа: биљне сорте, избор одговарајућег земљишта и финоћа неге
Циннамон росгесиа У процесу цветања биљке достигну дужину од 1,2 м. Листови имају јаке пецилике. Када се лист се раствара, постаје љубичасто у боји, а затим добија тамнозелене боје. Стабло је разгранато, а социјално цветање представља бешик са белим цвијећем. Рогерсиа: биљне сорте, избор одговарајућег земљишта и финоћа неге
Рогерсиа подопхиллоус У природном окружењу расте у Кини, Јапану, Кореји. Ниједна таква карактеристична особина нема такву културу, осим што је задовољена импресивним бројем рељефних вена. Са растварањем, листови постају бронзани, а затим зелени. Рогерсиа: биљне сорте, избор одговарајућег земљишта и финоћа неге

Поред ових врста, постоји и неколико међуспецијалних хибридних сорти, које такође имају своје карактеристике.

Локација биљака

У процесу одабира локације за садњу усјева потребно је размотрити неколико основних фактора:

 • За саднице, места која су отворена за сунце нису погодна, јер се цвет добро осјећа на пенумбри, а такођер и када је заштићен од хладних вјетрова;
 • завесе могу расти врло брзо, а сваке године имају све већи и већи индикатор површине, што изазива испашу других биљка које су близу;
 • Култура је добро прилагођена за садњу око водних тијела, јер воли влагу;
Кестен костања

Кестен костања

 • биљка треба редовно заливање, али ако се не придржавате основних правила, постоји ризик да ће коријен систем гнути, у вези са којим је у одабраном мјесту постројења вриједно уредити квалитетну дренажу;
 • засадене близу једне друге врсте имају својство перепилиатсиа, тако да бисте требали ставити биљке на велике удаљености;

Савет! У пролеће, ако постоји замрзавање, постоји могућност смрти биљке, тако да је вриједно засадити на мјесту гдје се снијег појављује на крају, посебно ако посјетите локацију ријетко.

Ево неких карактеристика које треба узети у обзир при планирању слетања одређене културе.

Бело пухасто цвијеће са листовима од цимета

Бело пухасто цвеће са листовима кестена

Варијанте репродукције

Семе

Овај процес сматра се најдужим временом, јер је дуготрајна припрема овдје неопходна. Семе сејања се одвија јесен одмах након сакупљања до дубине од 1-2 цм.

Савет! Кутије након сетве морају остати на улици, заштићене од крошње од кише. Током 2-3 седмице постоји хладна стратификација, након чега је потребно пренијети усјеве на мјесто које се сматра топлијим и има температуру од 11 до 15 ° Ц.

Неколико недеља касније се формирају прве пуцке. Када раст достигне 10 цм, потребно је одбацити елементе према различитим потс или чаше. У мају, саднице треба преселити на улицу, али трансплантација на отвореном простору се обавља тек у септембру. Очекујте процес цветања само 3-4 године након трансплантације.

Репродукција семена

Репродукција семена

Дивизија грмља

Како је раст грме подложан раздвајању. Овај метод омогућава истовремено помлађивање и умножавање културе. Најбоље је извршити процедуру у пролећном времену и одмах засадити одвојене елементе у земљишту отвореног типа. На јесен можете поделити грмље, али у овом случају за зиму корени остају у контејнерима са земљом. Буш је у потпуности ископан и ослобођен земљине коме.

Важно! Корен мора бити исечен на такав начин да сваки сегмент садржи најмање једну тачку раста. Да би се избегло сушење корена, одмах је потребно испразнити у припремљено тло.

Млада трајница са тамним листовима

Млада трајница са тамним листовима

Резање

Лист се може укоријенити са пецељом и "пето". Овај метод репродукције користи се током лета. Након процеса сечења се третирају посебном супстанцом, а потом се посадјују у контејнере са влажном и лаганом земљом.

Савет! Сајам у тлу, требају само оне биљке које су успјеле добро искористити. У процесу трансплантације, важно је држати земљу на земљи.

Репродукција помоћу потеза

Репродукција помоћу потеза

Избор тла за биљку и садњу

Требало би да буде подвргнуто добру прераду, богато положено, увек свеже и влажно, а такође и довољно хладно. Буш је отворен у својој слави и задовољан свима својим изгледом, неопходно је изабрати право мјесто за своју локацију (о суптилностима одабира мјеста о којем је већ речено).

Важно такође обезбеђују биљку поузданом заштитом од нацрта. Запамтите да корени не треба да буду у блиском контакту са водом.

Ова лепа трајница ће украсити вашу башту

Овај прекрасни вишегодишњи вртни орнамент

 1. Пре слетања, земља се мора ископати и изравнати. Затим се у њега уводе тресет, хумус и компост.
 2. Шљунковита и глинена тла нужно се допуњују шљунком и песком.
 3. Сајам младих биљака врши се дубоко 6-8 цм.
 4. Пошто је култура велика, вриједно је посматрати растојање између садница - од 50 цм.
 5. Одмах после садње, култура се муља и залијева.

Суптилност узимања

Рогерсија је непроценљив цвет, тако да се бринути за њега неће бити оптерећујући чак ни почетног баштованог.

 • Заливање треба редовно изводити: земљиште се никада не би осушило;
 • у сушним данима могуће је замијенити периодичну наводњавање прскањем;
 • ако је потребно спречити прекомерно испаравање, користи се мулчење на земљи;
Вишегодишња биљка с сјајним великим листовима

Вишегодишња биљка с сјајним великим листовима

Перрине плант цлосе-уп

Перрине плант цлосе-уп

Ова вишегодишња је популарна у дизајну пејзажа

Перенниал је популаран у дизајну пејзажа

 • ако је тло нутритивно, није потребно редовно обрађивање горњих врхова;
 • биљка може да толерише прекомерне мразе, али за хладну сезону треба да се кува постепено;
 • Будући да је ова култура природни антисептик, врло ретко болује од болести.

То су карактеристике садржаја ове невероватне биљке и бриге о њој. Надлежни приступ изласку То ће вашој пејзази пружити јединствен изглед.

У цветном периоду ова биљка ће вам угодити с прекрасном бојом

У цветном периоду, росгезија ће вам угодити с прекрасном бојом

Вишегодишња бачва

Вишегодишња бачва

Рогерсиа: биљне сорте, избор одговарајућег земљишта и финоћа неге

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 59