Течен линолеум е наистина революционен материал за подов дизайн в модерен дизайн

Течен линолеум - това е наистина революционен материал за проектиране на подове в модерен дизайн

Иновационните решения по отношение на ремонтните дейности позволяват на съвременните потребители да избират най-актуалните продукти на достъпни решения за цените у дома, градина, апартамент. Едно от последните думи на технологията е течност linoluem.

 • Цел на линолеум от течен тип
 • Сортове течни продукти
 • Предимства и недостатъци на течния линолеум
 • Характеристики на готвене и работа
 • Преглед на ценови предложения
Модернизъм във вътрешността на хола на частна къща

Модернизъм във вътрешността на хола на частна къща

Пълненето на подове има много предимства

Пълненето на подове има много предимства

Черно-белият под е много впечатляващ

Черно-белият под е много впечатляващ

Кухня, комбинирана с трапезария, в класически стил

Кухня, комбинирана с трапезария, в класически стил

Благодарение на съвременните решения има огромен брой варианти в дизайна на помещенията. Напоследък идеята за линолеум в течна форма започна да се разпространява с висока скорост и ако решите да се запознаете с този качествено нов вид подови настилки, тогава със сигурност ще откриете нови граници в дизайнерските умения. Така че течният линолеум е новост за последен път, което дава възможност да се създаде стилистика на помещение във всяка посока, в зависимост от личните предпочитания на собствениците.

Цел на линолеум от течен тип

Жълт под в интериора на банята

Жълт под в интериора на банята

Ако съставим паралел между сравнителните аналози между валцувания линолеум и течния продукт, можем да заключим, че има само едно общо нещо: целостта на цялото платно. Съществува отдалечена прилика във външните показатели, но ако докоснете повърхността, можете да разберете, че това не е така. Този течен материал, когато е докоснат, е нелепо подобен на керамични плочки, ако разгледате другите параметри, трябва да отбележите, че има разлики във всички посоки. Ако има нужда от подробно отразяване на естеството на тази суровина за секс, "Самонивелиращи се подове".

Ясен течен линолеум във вътрешността на кухнята, декориран в стил Арт Нуво

Ясен течен линолеум във вътрешността на кухнята, декориран в стил Арт Нуво

Подът е един от най-трайните видове покритие

Подът е един от най-трайните видове покритие

Първият произведен линолеум бе приложен стриктно за целите на индустриалните дейности. Разработчиците си поставили за цел създаване на силна солидна основа за подови настилки, които не биха били обект на износване и лесно може да се използва в търговски сгради - промишлени, складови бази. дизайнери тогава дойде идеята за украса на прост непривлекателен на външен вид етаж модел, както и броят на хората, които избират да се използват съвременни материали за проектиране на дома, се е увеличил значително. Освен това, увеличаването на броя на потребителите на този продукт се наблюдава в геометричната прогресия.

Сортове течни продукти

Съвременното пазарно пространство и конкурентните производители предлагат няколко форми и типове самонивелиращи се подове, които се класифицират от пълнители и се предлагат в:

 • цимент и акрил;
 • полиуретан;
 • Смолни.
Течният линолеум се отличава с дълголетието си

Течният линолеум се отличава с дълголетието си

Дизайнерската мебелна тапицерия ще ви помогне да разредите монофоничния интериор

Разнообразната тапицерия на мебелите ще помогне за разреждането на монофоничния интериор

По принцип течен линолеум се използва за промишлени цели, въпреки че полиуретановите продукти се използват за висококачествен дизайн на жилищни сгради. Това не е изненадващо, защото материалът е силен, лек, благодарение на който е възможно да се симулира естествено покритие, без да се прави компромис със собствената му чанта. Дебелината на продукта също варира и тази цифра варира в малък диапазон от 1-7 мм, но ако спазвате препоръките на ремонтните служители, за традиционния товар се препоръчва да изберете материал със слой от 1,5 мм. Тази стойност е достатъчна за безпрепятствено действие на покритието през следващите десетилетия.

Предимства и недостатъци на течния линолеум

Съвършена комбинация от жълто и сиво във вътрешността на спалнята

Ефективна комбинация от жълто и сиво във вътрешността на спалнята

Сравнявайки този тип материал с други елементи, заслужава да се отбележи, че има колосални разлики между него и другите видове подови настилки. Нека да разгледаме неговите положителни аспекти.

 1. Силата е доста голяма, защото продуктите традиционно не са подложени на механични влияния. Тази положителна функция дава предимство на материала подови плочки, обикновен линолеум, паркет съвет.
 2. Важно предимство, което има линолеумът, е неговата цена. Той е идеално оптимален за всички удобства и предимства, които можете да получите, като предпочитате този конкретен материал.

  На пода няма шевове, които могат да запушат мръсотията

  На пода няма шевове, които могат да запушат мръсотията

 3. Първата характеристика като основно предимство позволява тази група продукти да има практически универсален обхват на използване. Това са лични жилища, промишлени съоръжения, складове, магазини, летища.
 4. Устойчив - пода на високо полимерът се характеризира с това, че включва модула слой допринася за отблъскване на вода, така че продуктът може да издържи на пряк удар от течността и този имот позволява да доминират плочки.

  Благодарение на водоустойчивостта, линолеумът е идеален за баня

  Благодарение на водоустойчивостта, линолеумът е идеален за баня

 5. Няма шевове в покритието. Независимо от параметрите на конфигурацията и площта на помещението, този тип продукт ще осигури гладък и гладък под без фуги и това е несъмнено плюс от гледна точка на естетическата работа.
 6. Изобилие от дизайнерски решения: в сравнение с класическите варианти, има голямо пространство за творческа работа, тъй като е възможно да се проектират уникални индивидуални решения в рамките на всякакви решения. Можете да изберете 3D технология, както и да избирате рисунки на всеки обект.

  Течен линолеум - само божествена идея за дизайнери

  Течен линолеум - божествена идея за дизайнери!

 7. Пожарозащита - това се дължи на факта, че покритието е свързана с група от негорими компоненти, така че този тип покритие с пълно дръзновение работи на обществени и промишлени обекти.
 8. Отсъствието на токсичност е друг неоспорим плюс. Ако рационално спазвате характеристиките и технологията на приложение, както и подготовката на материала, то ще бъде 100% в съответствие с всички стандарти за безопасност за здравето не само на възрастните, но и на децата.
 9. Лекотата в процедурите за грижи прави суровината незаменима дори за най-мързеливи хора. Можете да го измиете с всички домакински химикали. Гладката повърхност на материала го прави лесен и лесен за справяне с различни видове замърсители.

  За да сте сигурни, че вашият под е винаги чист, често е достатъчно да го избършете с влажна кърпа

  За да сте сигурни, че вашият под е винаги чист, често е достатъчно да го избършете с влажна кърпа

 10. Дълъг експлоатационен живот - този показател се постига благодарение на високите характеристики на якост. Плюс това или минус - решете за себе си, защото мнозина вярват, че в толкова дълго време сексът може да се отегчи. От друга страна, не е нужно да харчите пари и време, за да го пренаписите за дълго време.

Определено: ако решите да купите течен линолеум, тогава няма да съжалявате. Но за да не се налага да се справяте с различни клопки, е необходимо предварително да разгледате негативните аспекти на използването на материала. Това е относително висока цена и сложност, които могат да възникнат по време на инсталацията. Също така, не е достатъчно широк избор на продукти в рамките на цвят. Независимо дали е необходимо да изберете линолеум течно покритие, Всеки човек решава за себе си и много от хората, които го използват и използват, дават най-добрите отзиви и препоръки.

Характеристики на готвене и работа

В рамките на съвременните строителни складове можете да избирате между две разновидности на подови настилки - едната с компонент и две.

 1. Еднокомпонентните продукти се използват за подготвителни заземяващи събития за всякакъв вид материали. С други думи, тези елементи се характеризират като връзки на независимо привеждане в съответствие. Те се отличават с показатели за висока якост и с помощта на тези продукти е възможно да се създаде идеално гладка повърхност.
 2. Двукомпонентните съединения се използват изключително за довършване на покритията. Ако разгледаме състава, можем да различим епоксидни подове, цимент-акрил и изделия, направени на основата на полиуретан.
Гланцова бежова настилка в кухненския дизайн

Гланцова бежова настилка в кухненския дизайн

Етажът във вътрешността на кухнята в стила на минимализма

Етажът във вътрешността на кухнята в стила на минимализма

Тези отличителни черти само свидетелстват за факта, че по време на процеса на подбор е необходимо да се подхожда най-внимателно към състава и вида на материала. Преди да се създадат условия за създаване на качествена фондация, е необходимо да се проведат редица дейности:

 • изравняване на повърхността за постигане на идеален индекс на равнината;
 • почистване, грундиране и грундиране на основата с 100%, използвайки бързо фиксиращо решение;
 • съставите, използвани за грундиране, трябва да бъдат разграничени с дълбок вид на проникване, те се прилагат в големи количества в два комплекта.
Течни линолеум собствени ръце

Течни линолеум собствени ръце

Технология за създаване на насипен под

Технология за създаване на насипен под

След извършването на тези мерки е необходимо да се изчака сушенето и втвърдяването на "почвата".

Преглед на ценови предложения

Важен въпрос, който тревожи хората, които искат да купят течен линолеум, е цената на квадратен метър. Всичко зависи от мястото на покупката, и то може да се направи онлайн или в специализирани магазини, от специализирани фирми, участващи в изграждането на този тип материали. Продължителността, през която струва чакането за доставка, е до 2 седмици (обикновено). Началната цена на квадратен метър материал е най-малко 350 рубли, на вътрешния пазар можете да намерите и внесени продукти. Също така си струва да се вземат предвид разходите за работа на професионалисти, защото самоносеща зидария Това е сложен процес.

Течен линолеум е идеален за интериор в таванско помещение

Течен линолеум е идеален за интериор в таванско помещение

Подът е устойчив на висока влажност в банята

Подът е устойчив на висока влажност в банята

Така че, ние разгледахме какво е течен линолеум, научих вида на материала и неговото достойнство, цената на квадратен метър. Компетентният избор на продукта ще ви позволи да получите правилния резултат във всеки интериорен стил.

Течен линолеум: 70+ идеи за създаване на перфектни настилки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 60