tartalom

  • Építési és munkafunkciók
  • Kétkörös fali gázkazán: előnyök és hátrányok
  • Fali gáz kétkamrás kazánok: a termelők minősítése

Gázkazánok fűtési rendszerek két falú fal - valódi lehetőség arra, hogy megvédje magát a közszolgáltatások "ápolásától", hogy ne fizessen rendes összeget tényleg hideg akkumulátorok és figyelmesen hallgatják a csapdából érkező zúgást, ahelyett, hogy felforrósították a forró vizet. És ha a tulajdonosok Apartmanok csak autonóm fűtési rendszerek kifejlesztése, majd a magánlakástulajdonosok számára ez a megoldás alapvetően megnöveli az élet kényelmét.

A kétkörös kazánok nagyon elegánsak és modernek, és lehetővé teszik, hogy bármilyen beltéri modellt válasszon

A kétkörös kazánok nagyon elegánsak és modernek, és lehetővé teszik, hogy bármilyen beltéri modellt válasszon

Ilyen modern technológiával a család melegséget és kényelmet biztosít

Ilyen modern technológiával a család melegséget és kényelmet biztosít

A kétkörös kazánok nagyon érdekes és stílusosak

A kétkörös kazánok nagyon érdekes és stílusosak

Építési és munkafunkciók

Szerkezetileg a kétfázisú fali kazán két áramkört és egy hőcserélőt tartalmaz. Az első áramkör zárt, fűtési körként működik, de amikor egy forró vízcsap nyílik, egy speciális szelep lezárja a fűtési rendszert, és a hűtőközeg elkezd áramlani a melegvíz-körbe. A víz elkezd felmelegedni, majd jön a csap.

Meg kell érteni, hogy a daru felnyitása idején a ház fűtési rendszere nem működik, és ha elég meleg vizet használ, akkor a hűtőközeg lényegesen lehűlhet. Amikor a forró vízcsap zárva van, a szelep ellentétes irányban működik, majd a fűtési rendszer teljes egészében helyreállítja a munkáját.

Egy elegáns kazán vizuálisan kiegészíti a konyhabútorokat

Egy elegáns kazán vizuálisan kiegészíti a konyhabútorokat

A kazán a ház bármely helyiségében található

A kazán a ház bármely helyiségében található

Mivel otthoni fűtésű kétkörös fali gázkazánok vannak beépítve, szinte mindig zárt égéskamrával rendelkeznek. A levegőt egy koaxiális kéményen keresztül táplálja - egy kettős cső, amelyen keresztül oxigént szállítanak kívülről és a füst az utcára irányul.

Sokkal kevésbé gyakori a kazán nyitott égéskamrával történő felszerelése, bár egyszerűbb az építőiparban és sokkal olcsóbb. Fő hátrányuk az, hogy az égés során közvetlenül a helyiségből levegőt vittek be, és az égéstermékek eltávolítására egy nagyon hatékony rendszer szellőzés és egy minőségi kémény. Ha egy lakás önálló fűtésének kérdése, a gyakorlatban ez a változat nagyon nehéz megvalósítani.

Stílusos dupla áramkörű kazán a modern belső térben

Stílusos dupla áramkörű kazán a modern belső térben

A helyesen illeszkedő modell a fürdőszobai belső tér stílusos kiegészítőjévé válik

A helyesen illeszkedő modell a fürdőszobai belső tér stílusos kiegészítőjévé válik

Kétkörös fali gázkazán: előnyök és hátrányok

A kettős áramkörű kazánok fő előnye, hogy képesek önállóan biztosítani a legmegfelelőbb életkörülményeket, különösen a magánvagyonnyilvántartásban. Mivel a falra szerelt gázkazánok gyártása viszonylag új, a piacon szinte minden modell egyfajta koncentrátumot képvisel a legfejlettebb és innovatív technológiák területén a hőtechnika területén. Ezért - nagy hatékonyság (nagy hatékonyság) és biztonság.

Ezeket úgy tervezték, telepítés az épületen belül, a maximális hőveszteségének csökkentése a szállítás során a melegvíz fogyasztók (cső hosszának a forró vizet a kazánból a daru nem haladhatja meg a 7 m). Ezért a méretek nagyon kompakt, de lehet szerelni keringtető szivattyúk, tágulási tartály, hőmérők, nyomásmérők és különböző érzékelők, amelyek a biztonságot. Mégis, a kompakt gázkazán van egy hátránya - a viszonylag kis mennyiségű áramot, hogy hatásos fűtésének nem haladja meg a 200 m2.

A falra szerelt kazánok modellje meglehetősen kompakt és nagyon szép

A falra szerelt kazánok modellje meglehetősen kompakt és nagyon szép

A kétkörös gázkazán harmonikusan illeszkedik a konyhába

A kétkörös gázkazán harmonikusan illeszkedik a konyhába

Ha beszélünk a hiányosságokat, elsősorban - hanem szükségszerűség megfigyelni pontosan a hatalom a kazán a fűtővíz. Az útlevél feltüntetett termékre milyen vízfogyasztás számított modell, és ha gyenge, és a forró víz csak elég, hogy egy vízkivételi ponton, például a konyhába (vagy több, de ebben az esetben ez is lehet használni meleg víz egy helyen, más szavakkal - megmoshatod edények, de nem fogadhatja el zuhanyzóval). Ha a víz áramlása nagyobb, mint a névleges vízáramlás, a felhasználó nem fogja megkapni a szükséges vízhőmérsékletet. Ennek elkerülése végett telepíteni lehet egy forróvíz tárolót, amely kompenzálja a hiányt.

Tipp Megfelelő működésének biztosítása érdekében az egy-kazán teljesítményt kell körülbelül 6,6 liter / perc (körülbelül 400 l / h), illetve és a két vizes szivattyúzási teljesítménye legyen kétszer olyan magas.

A kazán beépíthető a konyhabútorba, és egyáltalán nem lesz észrevehető

A kazán beépíthető a konyhabútorba és teljesen láthatatlan lesz

A konyha belsejében lakonikus dizájnú pohár

A konyha belsejében lakonikus dizájnú pohár

Emlékeztetünk továbbá egyéb hiányosságokra is:

  • energiafüggőség - a normál működés a legtöbb kettős fali gázkazánok találkozik egy meglehetősen bonyolult modern elektromos automatizálás. Innen két nehézség egyszerre. Először - ha a villamos áram kikapcsol, a kazán egyáltalán nem működik. A második - a telepítenie kell az elektrosztatikus leválasztók (stabilizátorok), mint az elektronika, különösen létrehozó európai gyártók, nagyon érzékeny a változásokra (ugrás) a villamos energia, a különbség a hálózati
  • késés - kapni közvetlenül a csapból melegvíz nem működik, akkor időbe telik, amíg a kapcsolót a kazán víz fűtési mód és lecsepegtetett, amíg a víz, amely a csőben, és volt ideje lehűlni
  • a fali gáz kompakt méretei miatt A kazánok fűtési folyamatait kis méretű dobozokban szervezik, ahol vékonyfalú (általában réz, a hőátadás javítására szolgáló) csövek vannak elhelyezve. Alacsony vízminőségben (és a legtöbb víz esetében a csapvíz pontosan ez) a kalcium-lerakódások a csövek falán helyezkednek el, és végül teljesen eltömődhetnek.
A gázfali kazánok számos előnnyel rendelkeznek

A gázfali kazánok számos előnnyel rendelkeznek

Beépített konyhabútor kazán - láthatatlan nélkülözhetetlen asszisztens

Beépített konyhabútor kazán - láthatatlan nélkülözhetetlen asszisztens

Tipp A fűtésre szánt víz beadása előtt át kell haladnia a szűrőn - beszerelése és az időszakos cseréje olcsóbb, mint a vízfűtőkör javítása (cseréje)

  • A falra szerelt kazán élettartama általában alacsonyabb, mint a padló változata

Ha megpróbáljuk elemezni az ilyen típusú hőtechnikai berendezések fejlesztésének fő tendenciáit, megjegyezzük a következőket:

  • fokozatos leépítésére a piacon nagyon erős modell a kettős fali kazánok - német Vaillant bemutatott kazán kapacitása 36 kW, aztán a dél-koreaiak - a cég Daewoo javaslatot terjesztett elő, amelynek kapacitása 40 kW, de a legtöbb elérte az olasz FRISQUET, elindított egy sor szuper-teljesítmény (45 kW) fali kazánok
  • a kazánok működésének tehetetlenségének csökkentése érdekében faliszekrényes kazánok összeszerelése tároló kazánokkal. A német Viessmann, Nova Florida, Frisquet, Hermann és Ferroli kazánokat gyártottak egy kis (kb. 4 literes) beépített mikroprocesszorral. És Baxi továbbment, felszerelve a Baxi Nuvola termékcsaládot 60 literes beépített kazánokkal. Vannak olyan modellek, amelyeknek elég nagy kazánja van, és Biasi, Ferroli és Buderus
  • intelligens vezérlőrendszerek, amelyek az optimális fűtési módot választják (a levegőnyomást, külső és belső hőmérsékletet, gáznyomást stb.). Ezenkívül megkönnyítik a gázkazán beépítését a közös "intelligens ház" rendszerbe
Anélkül, hogy ilyen felszerelést nem tehet meg több, mint egy modern otthon

Az ilyen berendezések nélkül nem lehet modern otthont

A gázfali kazánok harmonikusan kombinálódnak a konyha, a fürdőszoba és a folyosó belsejével

A gázfali kazánok harmonikusan kombinálódnak a konyha, a fürdőszoba és a folyosó belsejével

Fali gáz kétkamrás kazánok: a termelők minősítése

Mivel a fali gázkazán beépítve van, magasabb biztonsági követelményeket rónak rá. Először is, csak a már bevált márkákat kell vásárolni, és lehetőleg azoknak az eladóknak, akiknek a gyártótól külön bizonyítvánnyal rendelkeznek. Gyakran az ilyen társaságok vesznek részt kazánok üzembe helyezésében, és munkatársaikat a gyártó cégek szolgáltató központjaiban képzik, és rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel.

Kétségtelen vezetők a német vállalatok: Bosch, Vaillant, Buderus, Viessmann. Ezek nagyon innovatív gázkazánok, melyeket a kiváló minőségű teljesítmény, tömörség, különleges megbízhatóság és vonzó kialakítás jellemez. Plus - a modellek széles választéka, amely lehetővé teszi a kazán kiválasztását, figyelembe véve az otthon egyedi jellemzőit. Ha vannak hátrányai ezekkel a kazánokkal, akkor ez valószínűleg az ár, a legolcsóbb Bosch 35 ezer rubelből indul ki, és a Viessmann - 40 ezerről. Ezenkívül a németek számára problémát jelent, hogy 30 kW-os teljesítményű kettős áramkörű kazánokat vegyenek fel.

Stílusos, szép kazán Viessmann

Stílusos, szép kazán Viessmann

Kazán Ariston stílusos, tömör design

Kazán Ariston stílusos, tömör design

A kazán a"стальной" наружностью идеально подойдет к стилю хай-тек или минимализму

Az "acél" megjelenésű kazán ideális a hi-tech vagy a minimalizmus számára

Olasz gyártók Ariston, Ferroli, Baxi, Nova Florida és Saunier Duval határozottan elfoglalta a középső árkategóriában, így - a vezetők összesített eladások. A cég támaszkodik megfizethető áron (a minimális ár a gáz turbó kazán Ariston indul 25-27 ezer fő), és a magas minőségű, kombinált egyszerű, kényelmes és megbízható rendszer. Ugyanakkor, a „top» Ferroli és Baxi modellek egyike a legfejlettebb automatikus modell - Még van egy öndiagnosztikai rendszer. További plusz - a cégek alkalmazkodnak modelljét, figyelembe véve sajátosságait az orosz piacon, és ez - gázkazánok is működtethető alatt kerüli gáznyomás.

Vegye figyelembe a Vaillant leányvállalatát, a szlovák gyártó Protherm védjegyét. Ha analógiát keres, a leginkább felfedező szövetség Skoda a Volkswagen számára. A Protherm a Vaillant kazánok kicsit leegyszerűsített változata, megfizethető áron (27 ezer darab), míg az alkatrészeket Szlovákiában és Németországban gyártják.

Vigyázz a szeretett család melegére - vásárolj kettős áramkörű kazánt

Vigyázz a szeretett család melegére - vásárolj kettős áramkörű kazánt

Egyre érzi benne a piacon a mi ázsiai gyártók, elsősorban - Navien (Navien), ahol egy márkanév alatt egyesíteni több koreai vállalat - «kelta», «Kiturami», «Daewoo».

A termelés saját innovatív fejlesztéseken alapul, amelyek kivételes jellemzőkkel és fogyasztóink számára fontosak - megfizethető áron - lehetővé téve a gázfali kazánok beszerzését. Mindenekelőtt az instabil gáz- és víznyomással történő üzemeltetésre tervezték, és a kazán elektronikája és automatizálása védve van az elektromos hálózat "szeszélyeitől". Ezenkívül nagyon alacsony külső hőmérsékleti viszonyok között dolgoznak. A kényelem, a kényelem, a modern fejlesztés és a jó teljesítmény - mindez lehetővé tette a Navien számára, hogy a közepes árkategóriában megtapadjon.

További információ a falra szerelhető gáz kettős körű kazánokról - lásd a videók áttekintését:

Gáztüzelésű kazánok duplafalú - fotó

A gázfűtési kazánok két falúak: kényelmesebb életet élni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 21