Provence stílusában dominálnak tejfehér árnyalatok, természetes fából készült anyagok és virágos virágok dekorációként

Provence stílusában dominálnak tejfehér árnyalatok, természetes fából készült anyagok és virágos virágok dekorációként

Bejárat a Provence stílusban - Modern, otthonos megoldás otthonában. Minden lakással vagy házzal kapcsolatos ismeretek mindig kezdődnek előszoba, ezért olyan fontos, hogy az első benyomás érintetlen, és pozitív módon állítja be a vendégeket és a háztartás tagjait. És a legjobbak, ha a folyosó stílusa hangsúlyozhatják az egész lakás stilisztikáját, ellentétben a többi helyiséggel.

 • A Provence stílus előnyei a folyosón
 • A stílus lehetséges hátrányai
 • Főbb jellemzők 
 • Bútorok elrendezése a folyosón
 • Fal dekoráció
 • Padló kialakítás
 • Mennyezet a folyosón
 • Kis dolgok és kiegészítők
Az IKEA kisméretű bútorkészlete

Az IKEA kisméretű bútorkészlete

Stílus Provence - az egyik a leginkább szeretett, amikor létrehoz egy belső a konyhában vagy hálószoba. Azonban sokan, miután elrendezték a hangulatos nappali helyiségeket, felejtsd el a folyosón. Ugyanakkor stílusosan kell kombinálni a többi helyiséggel a házban. Ellenkező esetben előfordulhat az egyensúlyhiány.

Nem szükséges meghívni egy professzionális tervezőt, aki foglalkozik a folyosó belsejének kialakításával kapcsolatos valamennyi finomsággal. A tanácsunkkal felfegyverezve, egy bizonyos mértékig szorgalmasan, ezzel sikerrel megbirkózhatunk vele!

Szerves kép egy francia falu számos jellemzőjével

Szerves stílus a francia falu számos jellemzőjével

A Provence stílus előnyei a folyosón

Mielőtt eldönti, hogy a divatos Provence-t a folyosón újra létrehozza, gondosan mérlegelje az előnyöket és hátrányokat. Sokat ebben a kérdésben egyedileg, de számos belső és belső tulajdonságot találhat meg.

Kezdjük a pozitív pillanatokkal:

 1. Először is, a Provence az egyik legegyszerűbb stílus létrehozása. Végül is a tartozékok és belső tárgyak könnyű megtalálni minden releváns boltban. Ezért a Provence stílusú termek csaknem készen állnak.
 2. Másodszor, Provence kellemes színpalettával rendelkezik. Itt te és rózsaszín, és lágy sárga, és levendula, és kék, és elnémított zöldes árnyalatok. Ezek a színek megnyugtatják a megjelenést, és ezért jól néz ki a hálószobában, a konyhában és természetesen a folyosón. Segítenek enyhíteni, és ez a minőség, mint ismeretes, különösen értékes egy folyosón, ahol nincs ablak.

Ezen kívül, a Provence stílusában tartós. Végtére is, a legtöbb elem fából készült, amelynek gyakorlati tulajdonságai vannak. Ezenkívül ez az anyag környezetbarát.

A stílus lehetséges hátrányai

Azonban, amikor a Provence stílusú folyosó újjászületéséről döntenek, figyelembe kell venni a lehetséges negatív szempontokat is. Ez a stílus nagyon népszerű, és ezért úgy tűnik, megverte. De a legtöbb ember még mindig szeretne létrehozni egy hálószoba Provence stílusában vagy a konyhában. Ezért a Provence stílusú folyosó nagyon eredeti lesz. Ezt az egyediséget még inkább kihangsúlyozhatja, a tradicionális Provence-t divatos ellentétes részletekkel hígítva, amelyeket alább tárgyalunk.

Hófehér díszítés modern elemekkel

Hófehér díszítés modern elemekkel

Tipp Ezzel a stílussal azonban óvatosnak kell lenned, máskülönben a kifinomult belső tér helyett a rusztikus Franciaország szellemében kockáztathat, hogy újjáalakítsa a nagymama szekrényének hangulatát. Ezért ajánlott hígítani ezt a belsőt kontrasztos részletekkel.

A friss virágok gazdagsága jellemzi a választott stílust

A friss virágok gazdagsága jellemzi a választott stílust

A Provence stílus főbb jellemzői

Style Provence az a stílus, amely talán a legegyszerűbb megkülönböztetni a többitől. Az egyetlen dolog az, hogy könnyen összekeverhető vidéki stílusban, Azonban ezek a tervezési területek olyan hasonlóak, hogy csak egy szakember láthatja a köztük lévő különbséget.

Tervezési tippek és jellemzők:
 1. Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait

  Pasztell színpaletta (inkább puha rózsaszínű, sötétkék, világoskék, bézs, krém, fehér virágok stb.).

 2. A természetes anyagok túlsúlya (különösen a fa).
 3. Szerelem virágminták (bármiben lehetnek - a dobozoktól a különféle apróságokig a cipőfűbe vésett képekig).
 4. Az elavult dolgok jelenléte;
 5. A természetes textíliákból származó textíliák elterjedtsége: pamut, pamut stb.

A belső tér bármilyen stílusának megteremtése érdekében át kell gondolnia a legkisebb részletességgel. Ezért vegye figyelembe a mennyezet, a padló és a falak díszítésének különlegességeit.

Bútorok elrendezése a folyosón a Provence stílusában

A Provence stílusú folyosón lévő bútorokat gondosan kell kiválasztani. Ennek eredményeképpen gyakorlatilag súlytalan, tágas szobát kell kapnia. Ezért nem szabad felhalmozódni tárgyakkal. A folyosón nincs semmi fölösleges. Lefelé a nehézkes szekrények és a borospoharak!

Világos, anélkül szekrény a folyosón nem kezelni. Ezért igyekezzen a lehető legegységesebbre illeszteni a helyiség belsejébe. Ehhez használja a Provence fehér színű vagy ugyanolyan árnyalatú szekrényt a folyosón, mint a többi. Ez elérni fogja a szelídség hatását.

A bútorok minimális mennyisége alkalmas arra, hogy egy kis helyiségben megnézzük

Egy kis szobában a bútorok minimális mennyisége

Tipp használat akasztók a folyosón a Provence stílusában - cserélni fognak nagytestű szekrényeket, és alkalmasak szezonális ruhák tárolására, amelyeket folyamatosan használ.

Ne károsítsa a folyosó belsejét kis fiókos szekrény és cipőtároló hely. Egy jól elhelyezett tükör még egy apró előteret is létrehozhat csodákkal - vizuálisan bővíti a szobát. Ehhez jobb a modellek kiválasztása kovácsoltvas keretek olyan mintákkal, amelyek tökéletesen illeszkednek a provencei belső térbe.

kinevezés fénykép ár
Polc kalaphoz Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 4 499 ₽
Vásároljon most
"Sokemeletes" polc a cipőkhöz Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 1 999 ₽
Vásároljon most
Pad cipővel polcra Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 5 499 ₽
Vásároljon most
Cipő tároló modul Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 6 999 ₽
Vásároljon most
Felsobó és cipő tárolórekesz Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 3 999 ₽
Vásároljon most
Lábtartó polcszárnyú fehér fából készült cipőhöz Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 4 999 ₽
Vásároljon most
Egy iroda / szekrény. Egy kényelmes bútor, amellyel a cipő mindig kéznél van, de nem látható Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 6 999 ₽
Vásároljon most
A tömör fából készült akasztó ideális helyet biztosít a folyosón Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 3 299 ₽
Vásároljon most
Három rekeszes iroda nem sok helyet foglal el a folyosón Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 7 999 ₽
Vásároljon most
Kovácsolt cipőpolc, amely nyolc párat tesz fel Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait 999 ₽
Vásároljon most

Fal dekoráció

Itt érdemes ragaszkodni a tervezés fő szabályához: vizuálisan bővíteni a helyiséget, használnia kell a világos színeket, és fordítva. Természetesen a folyosóra, amely természetes fénytől mentes, a Provence stílusú tipikus színek üdvözlik. Ez fontos, tekintettel a modern valóságra kis apartmanok. A folyosók gyakran indokolatlanul keskenyek. És ezek vizuálisan is kibővíthetők világos színekkel.

Kellemes kék árnyalat fehérben kombinálva Provence-t

Kellemes kék árnyalatok kombinálva fehérvel Provence stílusban

Az ötlet! Kiváló alternatíva a tapéta lehet festeni a falak vagy festmény kiválasztása. Ebben az esetben különleges árnyalatot érhet el.

Ha azonban kreatív vagy, és nem félek a kísérletektől, akkor miért ne kevered a különböző textúrák és rajzok háttérképét? Például a fal bizonyos részei azonosíthatók a virág fényesebb háttérképek segítségével. Ez egy nagyon divatos tendencia a közelmúltban.

Stílusos kép egy falusi házban

Stílusos kép egy falusi házban

A háttérkép textúrájával is játszhatsz. Nem feltétlenül kell sima, de konvex mintázatúak lehetnek, például térfogatú színek.

Egy másik divatirányzat, amelynek használata csak a választott stílust hangsúlyozza, - a fal aljának díszítése panelekkel vagy táblákkal. Különösen a Provence stílusa megfelelő, fehér vagy természetes színű festékek.

A természetes szövetek és a befejező anyagok túlsúlya

A természetes szövetek és a befejező anyagok túlsúlya

Padló kialakítás

A legszervezettebb Provence-stílus újbóli létrehozásához különös figyelmet kell fordítani a padlóra. Ehhez megfelelő a linóleum, és parkett vagy laminált. A legfontosabb dolog -, hogy fedje le a legjobban, mint egy természetes fa.

Tipp Style Provence nem igazán értékeli az ilyen megoldásokat a padlóra, mint a laminált és a linóleum. Azonban a jelenlegi realitásokat figyelembe véve szabadon engedheted meg magadnak és megengedhetsz ilyen fedezetet. Csak a természetesnek kell lennie. A mai napig megvásárolható egy laminált, amely megjelenésében nem rosszabb, mint a parketta.

Parketta természetes fából - az egyik legfontosabb elem egy adott stílus megtervezéséhez

Parketta természetes fából - az egyik legfontosabb elem egy adott stílus megtervezéséhez

Különleges csillogás az előcsarnokában, ha mesterségesen öregedett anyag hatását bevonja. Ezzel a technikával azonban vigyáznia kell arra, hogy ne legyen hézagos érzés. Nagyon ökológiai módon fog kinézni és csempe a folyosón. Ez az anyag ideális Provence stílusának újjáépítésére.

Az eredeti hatás, amelyet a folyosóra való kilátással érhet el kerámia burkolólapok az öregedés hatásával.

Ugyanakkor emlékezni kell arra, hogy ez egy törékeny és hideg anyag, így csak a küszöböt tudja befejezni. Így kijelöl egy helyet a cipők számára.

Tipp Ha nem biztos abban, hogy valami, akkor jobb, ha korlátozza magát a szokásos fedezetet, különben kockázatot vállalsz arra, hogy összetévesztetlen lehetőségeket szedsz és összetörd a stilisztikát.

Nagyméretű kerámia csempe díszíti a padlót a házban

Nagyméretű kerámia csempe díszíti a padlót a házban

A folyosón lehet hagyni szőnyeg. De ebben az esetben különleges követelmény a bevonat minőségére, mivel minden hibája látható lesz.

Tipp Ha szeretné, hogy a csarnok még hangulatosabb és meleg, ez segít kis szőnyeg. Válassza ki a nem kompakt modelleket egy kis halomral. A túl hosszú halom összegyűlik a túl sok por.

A természetes anyagok meleg padlója nem igényel padlószőnyeget

A természetes anyagok meleg padlója nem igényel szőnyeget

Mennyezet a folyosón

Tekintettel a a mennyezet, itt minden egyszerűbb. Használhatja a szokásos opciókat. Azonban jobb, ha előnyben részesítjük a fagyos mennyezetet, így fényes bűbájos lehetőségeket adnak az érdekesebb belső terek számára.

Ha nem szeretné korlátozni magát a hagyományos klasszikus megoldásokkal, akkor tekintsen a most divatos verzióval díszes gerendák. Alternatív megoldásként használhatja mennyezeti dekoráció fa táblákkal. Ez azonban felesleges munkafeltétel.

Különös figyelmet kell fordítani csillár. Egyszerűnek kell lennie: Provence stílusa nem fogad el csillogást és mindenféle élvezetet. Ügyeljen a kovácsolt elemek és minták csillárokra. Különösen jó, ha a tükörrel kapcsolatos hasonló részletekkel kombinálják. Nem rossz, ha kiegészíted a középső világító falburkolatokat vagy asztali lámpát. Ez utóbbiak a fiókosládára helyezhetők.

Tipp Legyen óvatos a fa mennyezettel. Ha úgy döntesz, hogy ezt a lehetőséget választja, akkor korlátozza magát a fa táblák használatával a falakon, különben a szoba hasonlít házikó vagy fürdő.

A mennyezet érdekes szerkezete vonzza a figyelmet

Stílusos tartományi elegancia

Bejárat a Provence stílusában: trivia és kiegészítők

A Provence stílusban kialakított csarnok dizájnja, mint senki más, üdvözli az összes olyan csecsebecsék jelenlétét, amelyek még a legelmaradottabb belső teret is átalakíthatják. A belső tér elrendezésében és kényelmében a következő szép részletek segítenek Önnek:

 1. kis tárgyak tárolására szolgáló dobozok;
 2. dekoratív párnák, szétszórva lőállás vagy török;
 3. tükrök mintás kerettel;
 4. fiókos szekrény, idős tollakkal stb.
 5. különböző betétek a ólomüveg, epoxigyanta és egyéb természetes anyagok.

Adhatja a folyosó egy bizonyos falusi elegáns, üzembe egy nagy vázát vadvirágok a padlón. Külön figyelmet kell azonban fordítani annak helyére. Szükséges olyan módon elhelyezni, hogy ne zavarja a cipő lefejtését és viselését.

Tipp Gondolj a bejárat dekorációjára és belső ajtók. Díszítse őket szándékosan egyszerű durva ágak koszorúival. Számukra, a szezontól függően, gondtalanul csatolhat virágokat, bogyókat vagy gyümölcsöt. És milyen fantáziagyártás lesz az új évre!

A közelmúltban divatos a különböző stílusok kombinációja a belső térben, ami megteremti eklekticizmus. A Provence stílusában lévő belső tér sikeresen felhígulhat más irányú elemekkel, hogy hangsúlyozzák a kortárs dekorációt. Így Provence tökéletesen kombinálható olyan megoldásokkal, mint a rusztikus, elegáns sikkes és ország. Használhatod és dekorációs elemeket kölcsönözhetsz tetőtéri stílus. Mindenesetre, miután eldöntött egy ilyen kísérletet, gondosan átgondoljon mindent, különben meghiúsíthatja az egész tervet.

A megfelelő kiegészítők segítenek a kiválasztott stílus újbóli létrehozásában

Tartozékok hangsúlyozzák a kiválasztott stílust

A Provence stílusú előcsarnok érdekes, releváns megoldás. Azonban köteles betartani a szomszédos stílusokat a többi szoba belsejében. Ellenkező esetben sem Ön, sem vendégei nem fognak lenyűgözni a tér egységessége, és a stílusbeli különbségek csökkentik a szemét. Ezért gondoljon át a folyosó belső kialakításán, ugyanolyan stílusban, mint más szobák.

Csarnok Provence stílusában: hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a folyosóra és a francia kényelem titkait

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 67