Динамична, готово неон наранџаста у дизајну купатила

Динамична, готово неон наранџаста у дизајну купатила

Сваки власник бар једном у свом животу мора поправити купатило, гдје је главни елемент дизајна у сваком тренутку био и биће плочице у купатилу. Свеже фотографије и видео материјали из каталога водећих декоратора показују широк избор стандардних стилова и непојмљивих комбинација за све укусе: од класике до оригиналних решења. Истовремено, сви власници који имају на располагању велике или мале купатило могу да приуште да примене било коју од опција - цена овог питања је веома демократска.

Садржај

 • Зашто плочице?
 • Једноставно и укусно
 • Шарена слагалица
 • Шетња по Лоувру
 • Одступање од стандарда
 • Победничка комбинација
Контраст црно-бијели украс

Контраст црно-бијели украс

Деликатне морске нијансе плочица мозаика, чији облик ствара илузију о кретању токова воде

Деликатне морске нијансе плочица мозаика, чији облик ствара илузију о кретању токова воде

Зашто изаберемо плочице?

Плочица остаје најзахтевнији материјал у сваком тренутку, без обзира на моду. Да, данас постоји много замена и јефтиније аналогије, али ми увек изаберемо плочице. Зашто?

Комбинација сјајних и мат керамичких плочица повезаних са озбиљношћу купатила

Комбинација сјајних и мат керамичких плочица повезаних са озбиљношћу купатила

Класичне беле плочице положене на све познате начине"кабанчик"

Класична бела плочица, положена на све познате начине "свиње"

Прос:

 • највећа отпорност на влагу;
 • издржљивост је висококвалитетан материјал, поред тога, данас постоје специјални алати и лепак који омогућавају да плочица послужи деценијама. Уз одговарајућу негу, не бледи, не одјећа, не бледи;
 • практичност - лако се чисти, може се опрати било којим хемијским препаратима за домаћинство;
 • велики избор облика, боја и величина;
 • флексибилност у стилским правцима - примењује се у свим дизајнерским идејама.
Избор плочица треба преузети са потпуном одговорношћу

Избор плочица треба преузети са потпуном одговорношћу

Цонс:

 • релативно комплексно постављање;
 • присуство шавова и зглобова;
 • цена је виша од других материјала, међутим, то више него покрива дуговечност у употреби.

Неспорне предности плочица у потпуности покривају све његове релативне недостатке. Из карактеристика материјала схватамо да се поправак у купатилу врши једном у веома дуго вријеме, али зато што постоје ствари које не би требало спашавати. Као што знате, мизер плаћа два пута. Пошто је давао предност плочици, остаје одлучити о избору типа и технике инсталације.

Хармонична комбинација неколико врста плочица: постоји узорак"паркетный" способ выкладывания глазурованной плитки, и простая укладка квадратной плитки на полу, и нейтральная белая шестиугольная на стенах

Складан комбинација неколико типова плочица: у фото присутна и шаре "паркет" начин поставити нека глазиране плочице, и једноставна инсталација квадратних плочица на поду и неутралних белих хекагонал зидова

Ако поправите мало купатило, кухиње, хале или спаваћа соба доноси са собом пуно "како" и "зашто?" о материјалима који су коришћени, а затим са купатило Није неопходно дуго размишљати: у 9 од 10 случајева даје се предност плочице. Како победити статичко, али функционално керамичка облога?

5 увек актуелне идеје журе за спашавање!

Једноставно и укусно

Претерано боје, теме и стиле дирецтионс у једној соби захтева већу вјештину. Зашто нереди и компликовати унутрашњост? Запамтите: све генијално је једноставно.

Агелесс комбинација црно-белих: трендовски ефекат"ombre" из мозаики в душевой

Агелесс комбинација црно-белих: тренди "омбре" ефекат из мозаика у туш кабини

Одредите с бојом

Психолози широм света не претерају да нам понављају да боја зидова снажно утиче не само на наше расположење, већ и на наше добростање. Купатило је дизајнирано да се опусти, обнови снагу и надокнађује енергију тела, због чега је вредно приступати избору боје у овој просторији уз посебну пажњу.

Винтаге"выцветший" зеленый паттерн как фон для необычной деревянной ванны

Винтаге "бледи" зелени узорак као позадина за необично дрвено купатило

Правила су једноставна - сви топли нијанси се сматрају енергичнијим и ојачавајућим, савршено су комбиновани са присуством туша. Ако ви и ваша породица се користи за брзо се истуширам и раде на послу, и брзо опрати и "пасти" у кревет ноћу - је да изаберете жута, наранџаста, па чак и црвене тонове. Али ако ваш режим није пожурен, или за потпуну рестаурацију, ништа не може замијенити топло ароматично купатило, само хладне нијансе ће помоћи потпуном опуштању. То је све нијансе плаве, зелене, смиривање нервног система, а можда чак имају тамно сиве или црне боје како би се олакшала потапање свести у световима фантастике, далеко од свакодневног живота до гуме.

Имитација таласа или пешчаних дина у рељефу плочица је сада на врхунцу моде. Нарочито изгледа одлично са доњим или горњим рефлекторима, као на слици

Имитација таласа или пешчаних дина у рељефу плочица је сада на врхунцу моде. Нарочито изгледа одлично са доњим или горњим рефлекторима, као на слици

Зашто воде керамику?

Керамичке плочице су универзалне и лепе, не зависе од величине собе и савршене су за мали купатило или импресивну величину собе. Одликује се широким избором облика и боја, асортиман и цјеновни распон грађевинских радњи за керамику у стању су да задовоље захтеве и стилске претраге свих купаца. Керамика има низ предности и минималне контроверзне тачке, које су више него покривене малим трошковима, такве плочице ће коштати јефтино.

Плава, зелена и златна. Оријентални мотиви у комплексним обрасцима

Плава, зелена и златна. Оријентални мотиви у комплексним обрасцима

Како одабрати:

 1. Идентификујте са општим стилом купатила.
 2. Да купимо заштитне материјале за површине испод плочице, јер је купатило соба са високом влажношћу, а ми нисмо потребни плесни и гљивице.
 3. Размислите о прибора и врсти водовода под плочице, јер, као што знате, и мали детаљ може да упропасти утисак, ако не и зачине на посуду за кувара.
 4. Да размислите, да ли је потребно исправити запремину простора. Ако је тако, вреди предвидети да ће вертикално постављена плочица визуелно повећати висину, хоризонтално - ширину (укупна површина).
Хексагоналне плочице

Хексагоналне плочице

Узбегнуто купатило има неспорне предности - је јефтиније од других опција и није преплављено непотребним стварима, ствара се осећај прозрачности и ширине простора. Добро је за љубитеље минимализма и људи који су посвећени идеалном поретку. Па, ако изненада власник изгледа као досадна врста таквог купатила, он лако може разблажити озбиљност додатних елемената.

Плафонска плоча повећава простор

Плафонска плоча повећава простор

Направите дизајн стил минимализма Више празнични и интересантнији ће помоћи свијету прибор.

Елегантни светли акценти у купатилу у стилу минимализма

Елегантни светли акценти у купатилу у стилу минимализма

Елегантна додатна опрема може се одабрати између обојених или дугих ручника, смешних сапунских посуда, необичних огледала, полица, ормара и других.

Шарена слагалица

Сећате се детињства, али више не сакупљате, али само покупите вишебојну слагалицу - мозаик плочице за купатило, - узбудљиво и забавно. Осим тога, бићете пријатно изненађени разноврсним избором мозаика за плочице у продавницама.

Мозаик плочице су увек у тренду

Мозаик плочице су увек у тренду

Мозаик плочице апсорбују све врлине керамике и одликују се додатним предностима инхерентним само њему. Поред влаге отпор, лакоћа његе и других кључних карактеристика материјала, због мале величине, што омогућава несметано терена неправилности зидова, пожељно је да победи нишу или закривљене делове зидова, она ће везати за било коју површину, итд, али што је најважније, она има предност. - Могућност да донесе необичан цртеж.

Фантазија пиксел воде приче. Није потребно поставити цртеж, понекад је једноставно у хаотичном реду да уреди мозаик плочице

Фантазија пиксел воде приче. Није потребно поставити цртеж, понекад је једноставно у хаотичном реду да уреди мозаик плочице

Врсте мозаик плочица:

 1. Од природног камена - због своје чврстоће и отпорности на механичка оштећења, углавном се користи за подове. Може бити гранит, мермер, мање често оникс или јаспер. Трошкови таквог мозаика расте у сразмери пропорционалности реткости камена.
 2. Керамика - користи се за зид и простор испод купатила, има све нијансе палете боја, што омогућава да подигнете било коју боју и направите украс сваке сложености.
 3. Стакло - разликује се сјај, осветљеност и лакоћа његе, стакло је посебно отпорно не само на влагу, већ и на ефекте хемикалија.
 4. Метал - најреалнији облик употребе, јер апсолутно није отпоран на воду, повремено се користи у просторијама са ниском влажношћу.

  Чврсти континуални кружни огледалачки мозаик у футуристичком ентеријеру

  Чврсти континуални кружни огледалачки мозаик у футуристичком ентеријеру

Најпопуларније због најбоље комбинације цене и квалитета су керамичке или стаклене мозаик плочице.

Цртамо у мозаику:

Ако буџет дозвољава да се "очисти", можете да поставите цео периметар са невероватним шарама или чак створите целе мозаичне слике на зидовима.

Једноставан, али врло стилски вертикални узорак, обложен мозаиком

Једноставан, али врло стилски вертикални узорак, обложен мозаиком

Ако су финансије мало "певање романса", не морате напустити омиљени мозаик, једноставно можете ставити нагласак - поставити нишу, направити слику на само једном лицу или радном зиду. Ово ће избјегавати велике трошкове.

Избор слике:

 1. Геометријски валцер је најједноставнија верзија која ће савршено исправити све неправилности зидова или простора.

  Зигзагс и шаблон"шеврон" из плитки - всегда выигрышный вариант

  Зигзагс и шевронски шаблон плочица су увек добитна опција

 2. Цвјетна башта - из модних слика великих цвијећа никад неће изаћи, али ће изгледати добро у великом купатилу, а за малу је боље одабрати друге цртеже.

  Плоскост, која је постала веома популарна - цвијеће цветове трешње и јапанске скице. Да издржимо јапански стил, супротно популарном стереотипу, веома је тешко. Али ако успете - постајете ремек дело ремек-дела

  Плоскост, која је постала веома популарна - цвијеће цветове трешње и јапанске скице. Да издржимо јапански стил, супротно популарном стереотипу, веома је тешко. Али ако успете - постајете ремек дело ремек-дела

 3. Галерија слика - ако можете величину, на зидовима можете направити мини-музеј са фрагментима ремек-дела светске уметности.
 4. Морске дубине - увек нас привлачи море, а где, као у купатилу, можемо стварати право подводно царство, као идеју, све од стилизованих таласа до рибе, сирена или Нептуна са тридентом.

  Плочице у облику вага

  Плочице у облику вага

Шетња по Лоувру

Сликовити панел у купатилу ће вам рећи о вашем укусу боље од најсветлих лудачких тирада. Оријентални обрасци, оригиналне линије цвећа - који ће вашу купатилу разликовати од хиљада других.

Зидни панел који ће одушевити љубитеља холандског порцелана

Зидни панел који ће одушевити љубитеља холандског порцелана

Овдје можете дати пуну вољу маште - од репродукције класичних слика до креација с властитим рукама. Ако немате вештине постављања мозаичних зидова, можете наручити своју скицу од професионалаца. Специјално оспособљени стручњаци ће створити готову плочу, а увек постоји могућност куповине готових производа у продавници зграда.

Абецеда цртежа врло малих мозаик плочица у купатилу у јапанском стилу

Абецеда цртежа врло малих мозаик плочица у купатилу у јапанском стилу

Материјали за панел:

 1. Плочица је најпопуларнија врста, заљубила се у људе по најнижој цени и разноликости текстуре и боја. Још један плус - овај материјал је отпоран на влагу. Минус је крхкост, али нећемо премлатити плочастог мозаика са махом?
 2. Керамички гранит - плоче са имитацијом камених стена, тежак, али врло издржљив и звучни материјал. Одликује га прилично висока цена, али је најтрајнија и изгледа веома профитабилна, јер је сложена са прилично великим плочама, није погодна за мале купатила.
 3. Мозаик - панел од малих делова, од којих смо већ говорили у одјељку о мозаичким плочицама изнад. Као панел су фиксирани у одређеном редоследу са лепком на мрежи. Материјал било ког - керамика, стакло, вјештачки или природни камен, метал и тако даље.
Керамичке плочице су идеалне за креирање цртежа у просторији са високом влажношћу

Керамичке плочице су идеалне за креирање цртежа у просторији са високом влажношћу

Панел и димензије купатила:

Ако је купатило велико, онда испод панела има смисла да истакнете не само један, већ неколико зидова, неће бити ограничења у избору слике и материјала. Остаје само да се прилагоди однос обима маште и расположивих финансијских могућности.

На кратком зиду можете поставити велики образац

На кратком зиду можете поставити велики образац

Ако је купатило мале, одмах започните "али". У таквој просторији, боље је одабрати само један дио једног зида испод панела, иначе ће се простор видљиво смањивати још више. Такође је потребно избјећи одређене парцеле или велике слике, а самим тим најбољи су мали геометријски украси, апстракције, пејзажи који могу створити перспективу. Важно и избор величине - што је мања просторија, мањи су плочице, идеално решење ће бити мозаик панел.

Одступање од стандарда

Ко је рекао да све треба по правилима? Склоните се од навике само једног корака - и промена на боље ће се бринути за вама. Изванредност ће увек бити цењена.

Гости ће ценити неконвенционалност вашег размишљања

Гости ће ценити неконвенционалност вашег размишљања

Покушајте да користите плочасту завршну обраду за локално зидови, плафон или туш кабина, смјестљиво мјешавајте плочице различитих величина и облика да бисте нашли оно што вам се стварно допада.

Једна од иновација данас је била фотографија на плочици.

Мозаика слика на зиду

Мозаика слика на зиду

Ова услуга се недавно појавила, његова суштина сводила се на чињеницу да се користи посебна технологија примјене слике на површину плочице с једним бојама. Овај цртеж је издржљив, не гребље, не бледи и не брише. Као идеја, можете изабрати било коју слику - било да је то ваша омиљена разгледница или фотографија. Даље, потребно је само купити плочицу од једне тоне и наручити пхотопаннел у специјалној компанији. Тамо се слика штампа на специјалном папиру, покривеном лаком, навлаженом и наношеном на плочице. Заправо подсјећа на децалске слике из детињства, али неизбрисив и одличан квалитет. Даље плочице са имиџом се пале у посебну пећницу, где папир гори, а шаблон се апсорбује у саму плочицу.

Победничка комбинација

Корисно! Стаклене клизне завесе за купатило - сорте, принципи уградње, решења за боју и текстуру, предности и слабости стаклених жалузина

Стаклена стационарна преградна туш кабина. Цијените комбинацију каменог и смарагдног финог стакленог мозаика

Стаклена стационарна преградна туш кабина. Цијените комбинацију каменог и смарагдног финог стакленог мозаика

Плочица са сликама на тему графита

Плочица са сликама на тему графита

Ваша сретна карта у дизајну ентеријера најчисте собе може бити хармонија наизглед супротно стилова плочице. За разлику од текстура, геометријски обрасци и површина појединачних квадрата доносе савршену формулу за завршетак купатила. На поду је стављање плочица, њена једноставност и свестраност, наглашава оригиналност нестандардних комбинација.

Кокетни акценат са релиефном геометријском плочом пригушене црвене боје

Кокетни акценат са релиефном геометријском плочом пригушене црвене боје

Коју врсту плочица бирају и како да победите своје купатило је питање укуса и фантазије сваког власника. Међутим, вриједно је запамтити: не све што блесава злато, и мјери величину собе с обимом својих амбиција; али и да разумемо још једну заједничку истину: нисмо толико богати да купујемо јефтине ствари. Дајте предност висококвалитетном материјалу који се окреће. Доношење ова два правила на златно средство и њихово благовремено подизање свести омогућиће да се из купатила створи истинско ремек-дјело ван времена које ће задовољити деценијама.

55 Светле идеје плочица у купатилу: комбинација лепоте и практичности (фотографија)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =