Моделът на открито бонбони е идеален за просторна баня

Моделът на открито бонбони е идеален за просторна баня

Ремонти в баня, Всеки е изправен пред въпроса за правилния избор на тоалетна чиния. Такива производители на продукти произвеждат в голямо разнообразие от модели и видове, като всеки от тях има свои собствени характеристики, предимства и недостатъци. За да изберете подходяща тоалетна, си струва да разгледате моделите, които модерната индустрия предлага. Един от вариантите, които се използват от много години, е тоалетна чиния с рафт в купата.

съдържание

 • Дизайн функции
 • Плюсовете и минусите на тоалетните чаши на купата
 • Разнообразие от производители и модели
 • Избор на тоалетна чиния
Изглед на купата на подовата тоалетна чиния

Изглед на купата на подовата тоалетна чиния

Дизайн функции

Този модел е завършен от много хора бани в апартаментите Съветско време, то се нарича табелка. Тоалетната има някаква изпъкналост върху купата, която се нарича рафт. Най-често рафтът има изпъкналост за потока на водата. Моделите се разделят на начина на изтичане на водата - те могат да бъдат хоризонтални или вертикални, както и наклонено изхвърляне на вода.

Ъглова конструкция с вградена цистерна

Ъглова конструкция с вграден резервоар

Стоките се произвеждат от фаянс, порцелан, стомана, пластмаса или стъкло. Най-популярните са първите два вида материали. Освен това, можете да видите някои разлики в изхвърлянето на вода:

Тип мивка Удобства
Каскаден тип Когато се използва, купата се изплаква равномерно.
Душ версия на мивката В това изпълнение изплакването се извършва около периметъра на купата.
Система за натрупване Първо тоалетната се пълни с вода, след това всичко се измива в канализационната система. Тази опция е по-малко икономична, тъй като тя ще отнеме много вода за източване.

Както всеки продукт, тоалетната с рафт в купата има предимства и недостатъци, които влияят върху избора на потребителя. Като се има предвид тези моменти, вие лесно ще намерите подходящата опция за вашето жилище.

Плюсовете и минусите на тоалетните чаши на купата

Основната положителна точка при използването на този модел е липсата на водни пръски. Освен това, ако някой обект попадне в тоалетната, той може лесно да бъде отстранен, тъй като той ще падне върху рафта, а не директно в мивката. Този вид обаче има няколко недостатъка:

Основната разлика между купичките на купата е, че дренажният отвор с леко изместване напред и по пътя на потока на водата от мивката към канала има депресия

Основната разлика между казанчетата е, че дренажният отвор се измества напред и по пътя на потока вода от мивката към изтичането има депресия

 1. по-голям воден поток в сравнение с други модели;
 2. бързо замърсяване на рафта;
 3. появата на ръжда и варовик върху трамплин за вода;
 4. неприятни миризми, които остават след зачервяване.
Етаж вариант, в който всички тръби са скрити

Етаж вариант, в който всички тръби са скрити

Производителите обаче се опитват да намалят недостатъците на тоалетните чаши на купата и това прави моделите доста популярни сред потребителите. Благодарение на голямата селекция и разнообразие от цени, можете да си купите тоалетна за всяко ниво на доходи: от скъпи до богати интериори до бюджетни модели, които лесно могат да се поберат малки апартаменти-студия, популярен сред съвременните жители на мегаполисите.

Разнообразие от производители и модели

Подобно на останалите модели табелните плочи се намират в три типа: окачени, под или моноблок. Класически вариант е подовата тоалетна. Най-често се използва благодарение на лесната инсталация и сравнително евтините разходи.

Ако е инсталирана банята подово отопление, добре е да се даде предпочитание модел на окачване. В този случай купата е прикрепена към стената, а резервоарът се крие в ниша от гипсокартон. Този модел ще ви помогне да избегнете затрупването на стаята.

За гащеризоните можете да избирате шампанско с необичаен дизайн - моделът ще украси тоалетната.

Продуктите на тавичките са не само местни компании, но и марки за внос. Най-често това са полски стоки, чешки или шведски. Цената зависи главно от материала на производство и популярността на марката. Германските фирми произвеждат висококачествени скъпи продукти. Италиански марки предлагат продукти от необичайни форми и цветове. Финландските производители правят продукти от нестандартни формуляри.

Съвет! Най-достъпни - стоки на полски и китайски производители. Стоките на руски, беларуски и украински компании са с ниска стойност и често се произвеждат от внесени части.

Модерен облик на санитарно оборудване

Модерен облик на санитарно оборудване

Избор на тоалетна чиния с рафт в купата

При избора на тоалетна трябва да разгледате някои точки:

 • Първо погледни в стаята си. Неговият размер, канализационните тръби и външният дизайн са много важни. Това ще определи кой модел си струва да купите - етаж, окачване или бонбони.
 • На второ място, трябва да определите материала, от който ще бъде направена тоалетната. Най-издръжливите и лесни за поддръжка са фаянс и керамични модели.
Имитация на камък във формата и материалите на тоалетно оборудване

Имитация на камък във формата и материалите на тоалетно оборудване

 • На трето място, помислете за решение за интериорен дизайн, така че тоалетната да се вписва в стила и цветове в банята.
 • Наличие или отсъствие на система против разливане. Въпреки че тази точка не е много важна за тоалетната купа тип купа, обаче, производителите неотдавна често са инсталирали тази система на своите продукти.
Просторна баня в оригинален дизайн

Просторна баня в оригинален дизайн

Предвид горните съвети, можете лесно да намерите правилния модел за баня. В допълнение, всичко зависи от личните предпочитания и доходи на човека. Не винаги е оправдано да се купуват скъпи стоки, защото скъпите не означава непременно високо качество. Често бюджетните модели на местните производители не служат по-малко време, отколкото техните скъпи аналози за внос.

Спестявайки пространство и красив естетичен вид ще ви помогне да създадете висулка в банята

Окачените конструкции в банята ще спестят място и ще помогнат за създаването на красив естетически външен вид

Можете да посетите магазините за сгради или да помислите за сайтове, които се специализират в ВиК. В каталозите на интернет портала е възможно да се запознаете с подробното описание на стоките, да научите отговорите за тяхното приложение и да оценявате полезните прегледи на различните модели. Всичко това ще ви помогне да направите правилния избор и да спестите пари.

Финландските продукти ще помогнат за създаването на стилен интериор в банята

Финландските продукти ще помогнат за създаването на стилен интериор в банята

Тоалетна чиния с рафт в купата: плюсове и минуси на строителството и съвети за избор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 56