Продуктите на Geberit, предназначени за монтаж на стени, ще ви издържат много години, благодарение на високото качество и надеждност

Продуктите на Geberit, проектирани за монтаж на стени, ще ви издържат много години, благодарение на високото качество и надеждността

Водопроводни работи винаги предизвикват много трудни въпроси дори за майстори, които са се занимавали с такива дейности в продължение на години. Пример за това са новите устройства, като инсталирането на Geberit. Проблеми възникват, ако инструкцията липсва или е на неразбираем език. Ето защо, ние се вгледаме по-нататък и преподаваме основите.

Съдържание:

 • Дизайн функции
 • Подготовка на
 • Как да сглобим модел на рамка за окачена тоалетна?
 • Как да се изгради блок модел?
 • Инсталацията завърши
 • данни
Мозайка във вътрешността на хигиеничната стая

Мозайка във вътрешността на хигиеничната стая

Дизайн функции

Този дизайн е съвсем нов и се появи в съвременния живот, напоследък благодарение на висящи тоалетни чинии. Това е набор от взаимосвързани детайли, скрити зад декоративна стена, създадена на базата на гипсокартон. Благодарение на специалната си структура, тя ви позволява надеждно да фиксирате водопроводната мрежа и да я свържете към водоснабдяването и канализацията без никакви проблеми и най-важното - ще замени традиционния обемист, неудобен за използване дренажен резервоар.

Съвет! Подобни продукти се произвеждат серийно, поради което да се притеснявате, че няма да има никакви подробности за ремонта, не е необходимо, тъй като в пълния набор от доставки се въвеждат всички най-необходими.

Има няколко произведени модификации и всеки има свои собствени технически характеристики, но принципът на тяхната работа е еднакъв. Основната им разлика е типът. Това се случва:

 1. блок;
 2. RAM памети.
Скрита инсталационна система

Скрита инсталационна система

 • Първият тип има един съществен недостатък, тъй като може да бъде монтиран изключително върху столицата или носещите стени. Направи го баня, разположена в централната част у дома или апартамент, е невъзможно.
 • Вторият тип е лишен от този недостатък, но има някои резерви, когато е задължителен.

Освен това има варианти, които се различават по външния вид, които позволяват тоалетна чиния не на стената, а в ъгъла тоалетна.

Окачените тоалетни чинии напоследък станаха много популярни

Окачените тоалетни чинии са много популярни днес

Да се ​​знае това или онази опция за продажба е проста: блокът е лишен от плъзгаща се рамка и се състои изключително от такива компоненти като:

 1. фитинги;
 2. резервоар;
 3. фиксиращи елементи;
 4. декоративни аксесоари.

Изберете монтажа в зависимост от мястото, където планирате да инсталирате водопроводната инсталация.

Подготовка на

Преди да започнете основния процес, трябва да подготвите работното пространство и да получите необходимите инструменти. Ще ви е необходимо следното:

 • удар;
 • безжичен с бормашини (включително бетон);
Инсталирането на инсталацията е по-добре поверено на професионалистите

Инсталирането на инсталацията е по-добре поверено на професионалистите

 • ниво сграда;
 • рулетка;
 • гаечни ключове с подходящ размер;
 • нож и български с дюзи за рязане на гипсокартон;
 • шпатула;
 • маркер.
Дървесина във вътрешността на тоалетната

Дървесина във вътрешността на тоалетната

Стилна баня с тоалетна

Стилна баня с тоалетна

От допълнителните консумативи са полезни:

 1. Дюбели, монтирани в монтажните отвори;
 2. силиконов уплътнител;
 3. монтажна пяна;
 4. винтове за GKL;
 5. довършителни маджун.

Ако процедурата се извършва в жилище, преди всичко е необходимо да се демонтират старите столове и да се излитат стенни облицовки.

Демонтиране на старата тоалетна чиния

Демонтиране на старата тоалетна чиния

Премахване на старата облицовка на стените

Премахване на старата облицовка на стените

Следващата стъпка може да бъде преместването на отвора за канализация в съответствие с планираното оформлението и дизайна на помещенията. Това може да се постигне с помощта на специални устройства - адаптери, изработени от пластмаса.

Фитинги за канализация

Фитинги за канализация

Обърнете внимание! Тази процедура ще изисква разглобяване на част подови покрития. 

Дъга за монтаж на стена

Дъга за монтаж на стена

За да направите това, подът около дупката се задълбочава с перфоратор и адаптерът се фиксира върху него. Освен това, свободното пространство около него се излива с циментово-пясъчен разтвор или самонивелираща смес за пода. Следващата стъпка може да започне след окончателното изсушаване на разтвора.

Как да сглобим модел на рамка за окачена тоалетна?

 • От компонентните материали рамката е сглобена, към която е закрепена резервоар. Регулирайте височината, позицията хоризонтално и вертикално, като използвате предоставените скоби и винтове, фиксирани към рамката.
 • Крайният продукт ще достигне почти един и половина метра височина. В същото време неговите компоненти ще бъдат на следващата височина от нивото на пода според стандарта:
име разстояние
Бутон за източване 100 cm
Тоалетна чиния 45 сантиметра
Отпадъчен канал 25 сантиметра
 • При използване на нестандартни санитарни изделия тези стойности могат да се коригират по същия начин като разстоянието между очите на тоалетната седалка. За удължаване на живота на професионалистите препоръчваме да замените металните стелажи с пластмаса, ако са с подходящ размер.
Модел за монтаж на рамки

Модел за монтаж на рамки

Обърнете внимание! Трябва да се отбележи, че между пода и монтажа е необходимо да се установи технологична разлика от 2 см.

 • Следва монтажа на продукта. Това трябва да става със строго придържане към хоризонталите и вертикалите. Ако е необходимо, за това се използват нивелир, овал и маркер, маркирайки точките и линиите на монтаж. На тях завършената рамка се завинтва към подовата настилка в предварително пробити отвори с поставени в тях дюбели.
Маркиране и монтаж на модела на рамката

Маркиране и монтаж на модела на рамката

Свързване на барабан и канализация

Свързване на резервоара и канализацията

Свързване на тоалетната

Свързване на тоалетната

Важно! Когато пробивате дупки в пода, не забравяйте, че вътре в него може да има комуникационна или отоплителна система. Ако е повреден, предната част на ремонтните работи може да се утрои.

 • Не забравяйте, че височината на рамката и съответствието на хоризонталата се променят с винтове и се проверява качеството на конструктивното ниво.
 • След това трябва да свържете водопровода с гъвкав маркуч, а към изхода от канализацията - съответните пълни фитинги. Ако е необходимо, той може да бъде заменен с гофриран аналог, а след това и окончателна проверка за стегнатост на връзките.
Обърнете специално внимание на качеството на гъвкавите маркучи

Обърнете специално внимание на качеството на гъвкавите маркучи

 • Накрая включете дупките и инсталирайте монтажните щифтове.

Как да се изгради блок модел?

Функция от този тип е неговата гъвкавост. В повечето случаи може да се използва за пода и шарнирни тоалетни чинии, обаче, инсталацията ще бъде малко по-различна.

Маркиране за блоков модел

Маркиране за блоков модел

 1. Първо, трябва да направите маркер, а именно да приложите ос на симетрия и в съответствие с нея да приложите други точки и линии. Тяхната позиция и необходимото разстояние между тях може да се намери от пълната инструкция. Според установените марки дупките се пробиват или пробиват от перфоратора и в тях се монтират дюбели за крепежни елементи.
 2. След това трябва да поставите резервоара за източване и да го свържете с маркуч към водопровода.
 3. На последния етап за окачването на тоалетната седалка е необходимо да завинтвате щифтовете и в случай на подовата стойка да правите нови марки на етаж, за да ги пробиете и да фиксирате ключалките, след като сте направили същата процедура с коляното. За връзката им се използват специални фитинги, наречени маншети.
Завършване на готовата конструкция с гипсокартон

Завършване на готовата конструкция с гипсокартон

Към бележката! Може да е необходимо да покриете и болтовете с капачките и да свържете бутона, ако това не е направено от производителя.

Инсталацията завърши

След като всички компоненти са инсталирани, сглобени, фиксирани и проверени за течове, те преминават към образуването гипсокартонени плоскости. За фиксиране на GCR може да се наложи да се монтира рамка, основана на метални профили.

Съвет! Изберете корпус, който е устойчив на намокряне. Това ще удължи срока на експлоатация.

Плочките са идеални за завършване на банята

Плочките са идеални за завършване на банята

При гипсокартонени платове е необходимо да се осигурят отрязъци с подходящ размер за:

 1. щифтове;
 2. изхода на купата;
 3. вход за отводняване;
 4. клавиатура.
Рязане на дупки

Рязане на дупки

Те могат да бъдат направени с мелница с кръгла дюза с необходимия диаметър. Платове трябва да бъдат закрепени на следните места на стъпки от 10 см:

 • по периметъра;
 • върху помощните водачи.

Съвет! Напълнете празнините отстрани на платното с монтажна пяна.

Когато корпусът е готов, шевовете се покриват с подготвен пълнеж и след изсушаването се довършва. Монтирането на декоративната клавиатура и основния санитарен продукт завършва процедурата.

Важно! Ако се използва преградата плочка или керамични плочки, да монтирате купата 10 дни след нейното инсталиране.

Монтиране на окачена тоалетна чиния

Монтиране на окачена тоалетна чиния

Декоративна клавиатура Geberit Sigma 10

Декоративна клавиатура Geberit Sigma 10

данни

Geberit е добре известно име в света на ВиК. Това е свързано с появата на първите скрити отводнителни цистерни. Сега под тази марка са издадени няколко линии с подобни продукти, адаптирани към изискванията на пазара. И това е тази компания, която предоставя на потребителите широк диапазон от бюджет до първокласен клас.

Не всеки ще може да завърши инсталацията, тъй като това изисква не само голям набор от умения от монтаж на водопроводни инсталации до монтаж на плочки и гипсокартон прегради, но и доста широка гама от инструменти, оборудване и специфични консумативи, които средният капитан ще трябва да закупи. Въпреки това, при правилна и задълбочена подготовка ще бъде възможно да се направи това.

Инсталация Geberit: приложението и всички подробности за самоинсталацията

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 71