Din motive de siguranță, fiecare baie trebuie să fie echipată cu un sistem de evacuare a scurgerilor

Din motive de siguranță, fiecare baie trebuie să fie echipată cu un sistem de preaplin

Locuințele umane moderne sunt echipate cu o mulțime de echipamente, fără de care este dificil să ne imaginăm viața. Acestea includ baie. Nu este vorba doar de un container în care se efectuează proceduri de dimineață și de seară, ci de un set complex de elemente care circulă în fluid. Este echipat nu numai cu componente funcționale de bază, ci are și caracteristici de securitate. De exemplu, protecția împotriva supraîncărcării, care evită inundarea aproapelui și apartament în cazul în care intrați mai mult în baie decât în ​​mod normal.

 • Simpla scurgere
 • Drenarea semi-automată
 • Despre calitate
 • Sfaturi utile pentru instalare
Geamuri panoramice în baie

Geamuri panoramice în baie

Simpla scurgere

Ca și alte echipamente, debitul de scurgere a fost inițial mecanic și a avut un design elementar pentru instalare și demontare, pentru care nu sunt necesare abilități speciale. Acestea includ astfel de componente:

 • Gâtul canalului este proiectat să echipeze deschiderea inferioară a rezervorului și să îl conecteze la priză;
Ferestrele mari vor umple camera cu lumina soarelui

Ferestrele mari umple camera cu lumina soarelui

 • Gura de deversare este montată în panoul lateral îngust al cadă și conectată la robinetul lateral, ceea ce asigură că excesele intră în sistem;
 • sifon (un ducker) este un fragment la care sunt conectate părțile menționate mai sus. Sarcina sa principală este de a transporta lichid în sistemul de canalizare și de a împiedica mirosul să se întoarcă în cameră datorită dispozitivului curbat;
 • Furtunul care leagă preaplinul și sifonul este proiectat să transporte apă de la primul la al doilea;
Suprafețe scurte de scurgere din plastic

Suprafețe scurte de scurgere din plastic

 • Un tub conceput pentru a deplasa lichidul din dyker direct în canal.

Această construcție încă mai există astăzi în România apartamente moderne. Dar cel mai comun era celălalt - semiautomat.

Dispozitiv semiautomatic de scurgere-deversare

Până în prezent, cel mai des întâlnit este un sistem semiautomat avansat. Este mai practic și mai convenabil. La fel ca modelele anterioare, acesta include un sifon și tuburi pentru scurgerea lichidelor. În plus, aceasta include:

 1. o unitate de control pentru ridicarea și coborârea conectorului este un buton, un inel rotativ, un mâner sau o supapă destinată să comute fișa în poziția "deschisă" și "închisă";
 2. supapă - fișă, conectată la mecanism;
 3. un cablu care leagă supapa și comanda;
Baie elegantă de ceramică

Baie elegantă de ceramică

O baie comodă Art Deco

O baie comodă Art Deco

Semiautomatul de scurgere începe să-și îndeplinească funcțiile după apăsarea butonului sau prin rotirea supapei de pe unitatea de comandă, în spatele căreia se ascunde cablul de ridicare și coborârea capacului.

De regulă, pentru a crea o imagine mai estetică și armonioasă, părțile exterioare ale sistemului sunt decorate panouri decorative. Există însă și modele în care cablul rulează din exteriorul furtunului de preaplin. Această soluție nu este atât de plăcută din punct de vedere estetic, dar, în același timp, face posibilă repararea sau înlocuirea cu ușurință a acestei părți, dacă este necesar.

Important! În acest caz, dacă cablul trece prin interiorul furtunului de refulare, structura are un aspect mai atractiv, dar în caz de spargere nu poate fi reparată, este necesară înlocuirea completă.

Despre calitate

 • Unul dintre principalele avantaje ale preaplinului semi-automat de scurgere este absența contactului mâinilor cu lichid când acesta este activat. Acest lucru este foarte important, deoarece apa din rezervor poate fi prea mare sau, dimpotrivă, o temperatură scăzută.
 • Dar scurgerea semi-automată are și dezavantaje. Acestea includ fiabilitatea anumitor modele. De regulă, acest lucru se aplică produselor mai ieftine, dubioase, a căror durată de viață este scurtă.
Wirquin sifon semi-automat, crom din alamă

Wirquin sifon de cadă semi-automat, alamă cromată

Piața modernă este bogată în sortimentul de dispozitive sanitare

Piața modernă este bogată în sortimentul de dispozitive sanitare

Este important să se acorde atenție materialului din care se face mecanismul. Până în prezent, producătorii oferă următoarele tipuri de legături:

 1. din plastic;
 2. metal negru cu acoperire cromată;
 3. metale neferoase;
 4. oțel inoxidabil.

Sfat! Dacă intenționați să instalați singur debitul, atunci rețineți că metalul este mai puțin flexibil decât cel plastic, iar în timpul instalării sunt posibile defecțiuni frecvente, după care trebuie să achiziționați un set nou.

Sifoanele ieftine cu preaplin nu vor dura mult timp

Sifoanele ieftine cu preaplin nu vor dura mult timp

Instalarea de instalații sanitare se poate face prin mâinile proprii

Puteți instala instalațiile sanitare

De asemenea, este necesar să se ia în considerare materialul de la care se face dykerul. Cele mai frecvente sunt următoarele:

 • plastic aplicată cel mai adesea, a devenit cea mai populară datorită costului accesibil. Are o viață de serviciu destul de lungă, dar aspectul acestui element nu este deosebit de estetic;
 • negru metal din ce în ce mai obișnuit sifoane, deoarece nu are un aspect deosebit de atractiv, în ciuda costurilor accesibile și a duratei de viață îndelungate;
 • metal colorat, precum și oțel inoxidabil - cele mai rezistente, durabile materiale, sunt rezistente la coroziune, în timp ce astfel de piese pot completa stilul general al camerei. Folosindu-le, puteți crea un stil retro. Singurul dezavantaj al acestui lucru este costul ridicat.
Stilul scandinav în interiorul băii

Stilul scandinav în interiorul băii

Indiferent de materialul pe care îl alegeți pentru cabina de duș, vă recomandăm să acordați atenție calității mărcii și a produsului. Acesta este principalul indicator atunci când cumpărați. De regulă, astfel de lucruri sunt dobândite în funcție de starea financiară a familiei.

Dar țineți minte că nu trebuie să urmăriți ieftinițe și producători dubiosi. Utilizarea mecanismelor substandard poate duce la pierderi semnificative asociate cu următorii factori:

 • trebuie să înlocuiți întregul set;
 • pierderile cauzate camerei ca urmare a scurgerilor;
 • Posibile pierderi cauzate vecinilor ca urmare a inundațiilor etc.
Siguranța substandard vă poate aduce multe probleme

Siguranța substandard vă poate aduce multe probleme

Este mai bine să cumpărați instalații sanitare de calitate, decât să compensați pierderile cauzate vecinilor ca urmare a inundațiilor

Este mai bine să cumpărați instalații sanitare de calitate, decât să compensați pierderile cauzate vecinilor ca urmare a inundațiilor

Sfat! Amintiți-vă că metalul neferos nu poate fi mai ieftin decât cel plastic. Și dacă întâlniți astfel de produse, nu-i dați o preferință, deoarece este cel mai probabil o căsătorie.

Sfaturi utile pentru instalare

Design de baie în stil oriental

Design de baie în stil oriental

Interiorul strălucitor al băii, combinat cu toaleta

Interiorul strălucitor al băii, combinat cu toaleta

 • Fiecare echipament are propriile caracteristici de instalare. Complet cu achiziția ar trebui să treacă instrucțiuni pas cu pas, care trebuie să fie studiate cu atenție și urmate fără întârziere. Acest lucru va evita deteriorarea elementelor în timpul instalării.
 • Chiar dacă ați ales cele mai bune produse de calitate din metale neferoase și de la producători bine-cunoscuți, vă rugăm să rețineți că orice sistem este afectat de condițiile de funcționare, astfel încât acesta poate servi mai puțin decât timpul necesar. Pentru a monitoriza starea chiuvetei, încercați să oferiți acces vizual la ea.
Sistem de evacuare a scurgerilor pentru băi semiautomate: sfaturi utile pentru instalare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2