Domača vrtna gazeba starih zastekljenih notranjih vrat

Domača vrtna gazeba starih zastekljenih notranjih vrat

Mnogi ljudje se zanimajo za to vprašanje, kako zgraditi gazebo iz improviziranih materialov z lastnimi rokami. O tem vam ne bomo le povedali, temveč vam bomo dali tudi primere v obliki fotografije. Kdorkoli državna parcela je težko predstavljati brez izvirnega gazeba, odvisno od destinacije, lahko imajo različne velikosti in modele. Treba je omeniti, da preprosti arbors, izdelani z lastnimi rokami, pogled na mestu včasih bolj udobno in razločno kot pripravljene rešitve.

Vsebina:

 • Funkcionalnost, velikost in oblika
 • Paviljoni za dachas iz kovine
 • Gradimo arbore z drevesa
 • Gradnja arbov iz opeke
 • Paviljoni iz polikarbonata
 • Nestandardna rešitev
 • Priprava ozemlja
 • Fundacija pod gazebo
 • Montaža okvirja
 • Krovstvo in stene
Kovinski okvir pergole z vrbovimi stenami

Kovinski okvir pergole z vrbovimi stenami

Ponarejeno majhno gazebo za sprostitev na vrtu

Ponarejeno majhno gazebo za sprostitev na vrtu

Palica s paletami in svetlobnim tilom

Palica s paletami in svetlobnim tilom

Zanimiv mini gazebo z okroglim vhodom

Zanimiva mini-soba z okroglim vhodom

Majhen leseni podaljšek ograje v kotu dvorišča

Majhen leseni podaljšek ograje v kotu dvorišča

Funkcionalnost, velikost in oblika

Če še niste postali lastnik takšne prvotne stavbe in boste samo ustvarili vrhunec za vašo spletno stran, nas bo naš nasvet zagotovo prijel. Ni tako težko izdelati gazebo iz improviziranega materiala, kot se zdi na prvi pogled. Preden začnete graditi, je treba določiti namen uporabe. Najpogosteje se uporabljajo kot počivališča. Glede na velikost podjetja, ki jo želite sestaviti v tem gazebo, je odvisna velikost.

Uporabljajo se več dimenzionalnih konstrukcij, pogosto kot zunanja poletna kuhinja. V tem primeru Gazebo je lahko opremljen s posebno pečico, miza za kosilo in kuhanje in prostor za shranjevanje pripomočkov. Manjše je mogoče opremiti lažje, mizo in prostor za sprostitev velikega podjetja. Precej majhne zgradbe so lahko oblikovane za majhno podjetje, ne nameščajo nobene dodatne opreme, razen mize in sedežev. Tudi vrtnino je mogoče izračunati kot počivališče za par ali celo eno osebo. V tem primeru najpogosteje niso opremljeni s sedeži, temveč s posebnimi ležalniki ali viseče mreže.

Trikotni vrtni vrt v bližini cvetlične postelje

Trikotni vrtni vrt v bližini cvetlične postelje

Ustvariti projekt za gradnjo vrtne vrtnice, je treba določiti njegovo obliko. Seveda ima bolj estetski pomen kot funkcionalen. Obstajajo tri glavne vrste oblik drgnjenja:

 • Poligonalno. Klasična različica poligonalnih dreves je šesterokotnik ali osmerokotnik.
Panoramska vrtna vrtna garnitura, v kateri je prijetno preživeti čas v topli in hladni sezoni

Panoramska vrtna vrtna garnitura, v kateri je prijetno preživeti čas v topli in hladni sezoni

 • Pravokotni. Ta vrsta gazebo je najlažje zgraditi z lastnimi rokami.
Half-pokrita, podolgovata arbura s peskovnikom za malčka

Half-pokrita, podolgovata gazebo s peskovnikom za malčke

 • Okrogla. Za njihovo oblogo je potrebno uporabiti dobro ukrivljen material ali pa mora biti polena odprta.
Okrogle arbore iz kovinskih palic in lahkega polikarbonata

Okrogle arbore iz kovinskih palic in lahkega polikarbonata

Ko se odločite za velikost, je vredno izbrati material, iz katerega bo izdelan vaš gazebo. Za gradnjo lahko uporabite kakršna koli improvizirana sredstva, na primer materiale, ki so ostali po izgradnji drugih predmetov, ali pa izberite nekaj nestandardne možnosti. Če ste pri izgubi določili material in oblikovanje, si lahko ogledate možnosti predstavljenih foto paviljonov iz improviziranih materialov.

Vrtni gazebo v obliki koče

Vrtni gazebo v obliki koče

Paviljoni za dachas iz kovine

Kovina je zelo primeren material za ustvarjanje enostavnega gazeba z lastnimi rokami. Za izgradnjo glavne konstrukcije lahko uporabite okrogle ali kvadratne cevi, kovinske vogale ali kovinske profile. Takšen okvir je mogoče obrezati s kosi valovitega kartona, žične mreže, žične palice, iz katerih je mogoče posnemati ponarejena ograja. Seveda, za delo s kovino, in še posebej pri uporabi variante z žico, je potrebno imeti varjenje in jo lahko uporabiti. Profilirane folije je mogoče pritrditi na posebne kovinske vijake, mrežo pa je mogoče preprosto naviti z žico.

Vrtni prostor za sprostitev, zgrajen iz rabitsa

Vrtni sedeži za rekreacijo, zgrajeni iz rabitsa

Nasvet: Če želite podaljšati življenjsko dobo vaše zgradbe, je zaželeno, da ga barvate s posebno barvo za kovino.

Kombinacija lesa in kovine pri gradnji majhnega gazeba

Kombinacija lesa in kovine pri gradnji majhnega gazeba

Stavba arburi iz drevesa

Drevo je bolj dostopen material za enostavno izdelavo gazeba z lastnimi rokami. Če želite ustvariti okvir, seveda morate uporabiti dnevnike ali stolpce. Za plating lahko uporabite vezane plošče, skodle ali plošče. Ti so zašiti blizu ali rešetke, odvisno od vaših estetskih preferenc. Orodja za erekcijo arburi iz drevesa zagotovo je vsak lastnik. To je druga vrsta žag, kladiva, pri uporabi lesenih vijakov - izvijač ali izvijač.

Prostorno gazebo na dvorišču z žarom

Prostorno gazebo na dvorišču z žarom

Eden od možnosti za leseno gazebo se lahko gradi konstrukcije iz lesenih palet. Seveda je za njeno ustvarjanje zaželeno, da z lastnimi rokami revidirate možnosti foto arbov iz materialov pri roki in izberete najbolj primeren. Posebnost palet je, da predstavljajo že končane lesene bloke, ki jih je preprosto treba pravilno namestiti in pritrditi skupaj.

Palete so bolj udobne v kombinaciji z mehkimi okrasnimi blazinami

Palete so bolj udobne v kombinaciji z mehkimi okrasnimi blazinami

Nič manj zanimive možnosti za ustvarjanje vrtne vrtnice lahko postane ograja. Ta možnost, če je pravilno izdelana, navadno ima edinstven estetski videz. Toda to je precej težaven proces. Treba je ustvariti okvir, vanj vstaviti ne le palice, na katerih bo streha počivala, temveč tudi kljukice, postanejo osnova za tkanje. Nadalje ga je potrebno povezati s palicami iz palice ali drugega elastičnega materiala. Obstajajo različni način tkanja in ustvarjanje vzorcev. Obstaja veliko možnosti za letečo fantazijo. Tudi zaradi dejstva, da je material precej upogljiv, je mogoče oblikovati kakršnokoli obliko.

Odprite tkano arburo iz tankih vej

Odprite tkano arburo iz tankih vej

Nasvet: da bi les, ki je narejen iz lesa, traja dlje, morajo biti pobarvani s posebno barvo na lesu ali lakirani za delo na prostem.

Prostorno gazebo iz lesa, zaprto z obeh strani

Prostorno gazebo iz lesa, zaprto z obeh strani

Gradnja arbov iz opeke

Brick Arbori so precej močni in trpežni. So zelo prijetne in udobne. To je veliko lažje, da jih opremite z lahkim ali celo pečico, če je potrebno. Takšni paviljoni pogosto spominjajo na mini mini hiše. Če želite ustvariti to vrsto gradnje, morate imeti spretnosti polaganja opeke. Prav tako je poleg osnovnega materiala potrebno tudi proizvajati surovine za proizvodnjo cementne malte, in sicer peska in cementa.

Brickwork pri gradnji vrt gazebo

Brickwork pri gradnji vrt gazebo

Paviljoni iz polikarbonata

Polikarbonat se vedno bolj nahaja kot gradivo za izdelavo gazeba. Ima veliko prednosti glede na druge materiale. Montaža arbury iz polikarbonata ni zelo delovno intenziven proces, ta gradivo ni tako drago kot zgoraj. Pomemben dejavnik je tudi dejstvo, da ima ta tip strukture poseben estetski videz. Polikarbonat je precej elastičen, tako da bo vašemu gazebu dati želeno obliko, ki je eden redkih materialov, primernih za oblikovanje okroglih arbov.

Polikarbonat - eden od priljubljenih materialov za gradnjo arbors

Polikarbonat - eden od priljubljenih materialov za gradnjo arbors

Nestandardna rešitev

Zelo učinkovit videz kombiniranih arburjev, ki je ustvarjen iz več zgornjih materialov. To vam omogoča, da zmanjšate porabo enega materiala na račun drugega in povečate kakovost zasnove. Nekateri materiali se lahko uporabijo kot prekrivajoče za vse vrste arbur, na primer valovite plošče ali polikarbonat. Dobro bodo delovali tako z lesenimi kot tudi z lesenimi kamen paviljoni. Ali, na primer, kot okvir, lahko uporabite lesene palice, pri čemer mora biti tudi gazebo poleg strehe pokrit s kuncem. Vse je odvisno od količine materialov, ki so vam na voljo, in od sposobnosti, da ravnate z njimi.

Kamniti štedilnik v gazebu iz skrilavca in finega granita

Kamniti štedilnik v gazebu iz skrilavca in finega granita

Poleg vseh zgornjih materialov lahko uporabite nestandardni pristop pri gradnji gazeba z lastnimi rokami. Ena taka možnost je lahko izdelava plastičnih steklenic. Gradnja gazeba, izdelanega iz takšnega materiala, vam ne bo omogočila samo prihranka denarja, temveč tudi pomaga, da se ponovno izognete zamašitvi okolja. Seveda, za izgradnjo potrebne strukture, morate izbrati tog okvir. Potem izberite možnost povezave steklenic. Uporabljajo se lahko kot celota, vendar jih lahko razrežemo na plošče. Načini pritrditve steklenic so različni. Lahko jih strgate na palice, vstavite samo tesno drug v drugega, pritrdite z žico. Arbur iz tega materiala bo videti precej izvirno.

Kreativno in proračunsko gazebo iz plastičnih steklenic

Kreativno in proračunsko gazebo iz plastičnih steklenic

Da bi zgradili poletno kočo z lastnimi rokami iz improviziranih materialov, morate imeti nabor orodij za delo z njimi in njihovo sposobnost obdelave. Kateri koli od navedenih materialov, ki jih uporabljate za gradnjo vaše vrtne mreže, bo ta postopek v vsakem primeru vključeval enake stopnje.

Dekoracija dvorišča - lesena gazeba s svetlobnim tilom

Dekoracija dvorišča - lesena gazeba s svetlobnim tilom

Priprava ozemlja

Izbrati morate najprimernejši kraj v vašem vrt namestiti gazebo. Počistite vse, kar je odveč, od vej, vsake smeti. Če je kraj, kjer boste za izgradnjo te strukture, je bil nekoč štor in pustili, da je nujno potrebno, da se odpravi ven, saj iz korenin, ki poteka pod pergolo, poraščena more iti, da bodo uničili temelje. Če želite to narediti, morate videl panj na tla, nato pa na tla pour solnice, potem je zaželeno, da se skrije lokacijo film.

Priročna lega gazeba na koncu dvorišča ob ograji

Priročna lega gazeba na koncu dvorišča ob ograji

Treba se je znebiti trave. Seveda, brez sončnih žarkov Rastline ne rastejo, toda to je dobro znano dejstvo, da lahko trava prekine celo asfalt. Večina rastlin so zelo dolge korenine, ki gredo globoko v zemljo, tako da tudi če jih poškoduje, vse rastlina začne ponovno rasti, in še vedno tako kot mlada rast lahko poškoduje temelje. Ker se na tleh, na katerem bo postavljena ognjišče, popolnoma znebiti trave, je to ozemlje treba obravnavati s posebnimi kemikalijami - herbicidi.

Majhna pokrita oljka, ki se nahaja na leseni ploščadi na dvorišču

Majhna pokrita oljka, ki se nahaja na leseni ploščadi na dvorišču

Fundacija pod gazebo

Ko je mesto očiščeno, je treba izkopati jamo za nalivanje temeljev. Lahko je dve vrsti:

 • Trak - zagotavlja betoniranje le del, nad katerim se bo zgradil okvir in stene. Da bi to naredili, je potrebno izkopati jarko okoli petdeset centimetrov globoko vzdolž oboda. Opaž je postavljen nad jarkom. Vstavite kovinsko strukturo palic, ki so zvarjene skupaj ali tesno vezane z žico. Potem nalijte beton. Za njegovo proizvodnjo se uporabljajo pesek, cement, gramoz in voda. Delež peska in cementom odvisna od stopnje slednje, vendar je delež pesek, da gramoza v vsakem primeru mora biti 2: 1 in vodo - glede na maso cementa 50%.
Jasen primer trakove

Jasen primer trakove

 

 • Monolitna podlaga se pogosteje uporablja za bolj dimenzijske zgradbe. Njegove prednosti niso samo, da vzdržuje težke obremenitve, temveč tudi v tem, da je to pripravljena osnova za vse vrste tal. Za to vrsto se jamo izkoplje po celotnem območju stavbe. Opaž je postavljen le ob obrobju. Ustvarite ogromno kovinsko konstrukcijo iz zgoraj omenjenih palic. Napolnite z istim betonom kot trakom.
Monolitna podlaga za gradnjo gazeba

Monolitna podlaga za gradnjo gazeba

Montaža okvirja

Naslednja faza gradnje arbira je erekcija trupov. Če želite to narediti, uporabite glavne materiale - dnevnike, tramove ali cevi glede na število vogalov v gazebo. Premer materiala za bazi naj bi bilo približno 14 cm, in če je kvadratne cevi ali vrat, morajo približna velikost je 10 x 10 cm. Fundacija prilagoditi podlaga, lesa, kovine, ki je pritrjen na okvir. Po namestitvi glavnih žarkov se zamenjajo z najprimernejšim materialom. Na zgornji del nosilca so pritrjeni špirovci, na katerih bo streha držala. Tudi splavi se zamenjajo. Ustvarite temelj za streho. Če ste postavili paviljon iz lesa, je priporočljivo, da se takoj odpre okvir s posebnim premaz in barve, kot da je iz železa, pa ni mogoče storiti, ker slikarstva materialov ni mogoče izvesti varjenje.

Ergonomična vrtna letev iz naravnega materiala z okrasnimi elementi

Ergonomična vrtna letev iz naravnega materiala z okrasnimi elementi

Gazebo iz priročnih materialov z lastnimi rokami: možnosti fotografij za streho in stene

Po namestitvi okvirja nadaljujte pokrivati ​​streho. Kot je bilo že omenjeno, lahko katerikoli material, ki preprečuje prodiranje deževnice v strukturo, deluje kot strešni material. Odvisno od vrste strešnega materiala je izbrana tudi način pritrditve. Profilirana folija je pritrjena na posebne vijake, skrilavec je prirejen z ustreznimi žeblji. Še vedno je tak material kot mehka streha, je na splošno samolepilna, jo postavlja preko strešnega materiala.

Streha za gazebo iz naravnih materialov in stekla

Streha za gazebo iz naravnih materialov in stekla

Nadalje nadaljujemo plating poletne hiše. Zgoraj smo že razpravljali, da lahko za to uporabite kateri koli material, ki ga imate na voljo. Odvisno od materiala se izbere način pritrditve.

Prvotna obloga vrtnega gazeba iz lesenih letvic

Prvotna obloga vrtnega gazeba iz lesenih letvic

Pokrito pripravljeno gazebo z barvo za material, ki smo ga uporabili. Ta postopek ne bo dal samo estetike v poletno hišo, temveč tudi podaljša življenjsko dobo. To ne velja samo za prevleko, saj pogosto že pobarvan, dobro, in, seveda, polikarbonata, katerega bistvo leži v svoji transparentnosti in plastike ne potrebujejo dodatne obdelave.

gazebo iz priročnih materialov z lastnimi rokami: foto-barvani svetlobni paviljon iz palet z uporabo svetlega tekstila

Barvani svetlobni paviljon iz palet z uporabo svetlega tekstila

To je vse: preprosta gazeba iz razpoložljivih materialov je pripravljena. Uporabite ga lahko za ta namen. Želimo vam prijetno bivanje!

 

Gazebo iz priročnih materialov z lastnimi rokami: 75 navdihujočih idej za poletni počitek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 40 =