Модерне нове зграде се изнајмљују без завршног поправка

Модерне нове зграде се често изнајмљују без завршног поправка

Започните поправку у новој згради, по правилу, прилично страшно. Свако ко се икада сусрео са таквим феноменом ће рећи да на овом путу постоје огромне замке. А ако се ово не узме у обзир, за кратко време можете добити велики проблем, наиме, потребу хитна промена унутрашњости, што ће довести до значајних финансијских трошкова.

 • Главни проблеми
 • Пројектовање
 • За шта: фазе
 • Процеси су чисти
 • Закључци
Стил еклектичан у унутрашњости кухиње

Стил еклектичан у унутрашњости кухиње

Главни проблеми

Главни проблеми везани за поправке у новим зградама:

 1. Скупљање зграде.
 2. Прекомерна влага.
 3. Одличан радни фронт.
 4. Недостатак концепта.
Стан у новој кући има своје мане

Стан у новој кући има своје мане

Свака нова изградња током првих неколико година може се решити

Прва два проблема су повезана са специфичностима конструкције, које морају бити прихваћене. У тренутку испоруке објекта, већина грађевинских организација упозорила је да ће се објекат смањивати, без обзира која структура је монолитна или панелна. И што је најважније, овај процес може трајати годинама у зависности од пратећих фактора. Због тога, измјена просторија добија додатна ограничења.

Важно! Скупљање зграде доводи до чињенице да зидови, плафони, подови куће и станови у њему посебно добијају одређене предрасуде или скеве. У почетку је невидљиво, али ако је доступно завршна обрада и са природним оштећењима због истог скупљања, померање постаје приметно.

Пукотине могу се појавити већ неколико година

Пукотине могу се појавити већ неколико година

Слично томе, утиче и на вишак влаге, добијених зидовима током периода изградње. Постепено се распоређује унутар просторија због природних процеса и временом може довести до погоршања истих завршних материјала.

Различити сушачи зрака ће помоћи у сузбијању вишка влаге

Различити сушачи зрака ће помоћи у сузбијању вишка влаге

Још један важан проблем је прекомјеран обим трансакција. Разлог за то је недостатак услова неопходних за удобан живот у соби. То укључује:

 • Помоћни зид се преклапа.
 • Подно покривање.
 • Зидна декорација и плафон.
 • Намештај.
 • Уграђени апарати.
 • Комуникација.

Последњи би требао укључивати:

 • Снабдевање водом.
 • Канализација.
 • Ожичење.
 • Канали комуникације.

Све ово треба осигурати, јер одсуство таквих услова онемогућава трајно задржавање у затвореном простору. Последњи на листи је недостатак концепта. Неопходно је да станови не буду само функционални, већ и атрактивни. У том циљу, а дизајн-пројекат.

Пројектовање

Најинтересантнији део дизајнирања за новог новца је избор идеја за нову кућу и стан. И у овој фази је боље да не тестирате сопствену снагу, већ да се обратите специјалистима. Они нису само компетентни простор за зонирање и попунити га новим уређајима, али такође и бити у могућности професионално поставити водоинсталатер, уграђени кућни апарати а посебно за ово ће се развити оптимизација комуникационих шема.

Величанствени дизајн дневне собе

Величанствени дизајн дневне собе

Пројекат дневне собе из Икеа

Пројекат дневне собе из ИКЕА

Савет! У случају да је због објективних разлога апел професионалним дизајнерима немогуће, ако су компјутерске вештине доступне, можете их користити специјални програми за дизајн ентеријера. Постоји много њих, и свака садржи многе услужне програме који вам омогућавају да извршите пројектни пројекат одређене собе, на пример, кухиње или купатила.

Ако вештине рачунара нису довољне, лако доступна алтернатива може бити скице направљене ручно на папиру. У овом случају, није потребно све детаљно приказати и лијепо. Такође ће се смањити једноставна шема која описује пројекат са довољним детаљима за његову даљу примјену сопственим рукама или уз помоћ извођача радова.

Скица будућег поправка својим рукама

Скица будућег поправка својим рукама

Апликација за уређење собе са функцијом виртуалне реалности

Апликација за уређење собе са функцијом виртуалне реалности

У фази пројектовања, вреди размислити не само о будућем изгледу и трошковима алата и материјала, већ ио низу свих операција. Препоручује се да се изводе у следећем редоследу:

 1. Обнова и инсталација комуникација.
 2. Тешка завршна обрада.
 3. Привремени декор.
 4. Фина завршна обрада.
 5. Финисхинг декор.
Пре свега, неопходно је обавити полагање комуникација

Пре свега, неопходно је обавити полагање комуникација

 • Први на листи су поновно планирање и инсталација комуникација. Они морају бити учињени од самог почетка, јер ће у наредним фазама измјене бити потребно уништавање околних објеката. Ово повећава сродне трошкове и захтијева додатне напоре за чишћење објекта.

Савет! Постављање комуникација и њихових главних чворова треба размишљати унапријед пројект дизајна стана. Врло је вероватно да ће у циљу побољшања удобности морати да помере или повећају број одређених елемената. То треба учинити само уз дозволу надлежног органа. 

Комуникација мора бити унапред припремљена за пројекат

Комуникација мора бити унапред припремљена за пројекат

 • Следеће на листи је грубо, што укључује пуно прљавог посла који може да се такмичи са количином грађевинских остатака са демонтажом и поновним планирањем.
 • Затим следи привремени декор, чије присуство разликује ову фазу поправке у новој згради од било ког другог. То је овај декор који ће власници видети у наредних неколико година, све док зграда не нађе утврђени облик и неће се ослободити вишка влаге. Отпорност на хабање оваквог декора може се занемарити, јер у већини случајева, након неколико година рада, пређе на њено уклањање и завршне операције.

За шта: фазе

Имајући у виду чињеницу да је већина преображаја потребно учинити одмах, неопходно је идентификовати нарочито важне процесе. Један од њих је систем грејања. Квалитет његове перформансе није одређен одмах, али сложеност измјена може се надметати са најинтензивнијим радним активностима. Због тога је пожељно да се обезбеди могућност његове безболне обраде тако што се додају или уклањају одређени модули, на пример, секције радијатори.

Уградња уређаја за грејање

Уградња уређаја за грејање

Овдје је посебна пажња посвећена радовима извршеним прије куповине објекта, и то:

 1. Теснота врата и отвори прозора.
 2. Квалитет вентилација.
 3. Противпожарни и противпровални аларм.
Посебно обратите пажњу на квалитет електроенергетских мрежа

Посебно обратите пажњу на квалитет електроенергетских мрежа

Савет! Такође је важно у почетку да се брине о квалитету електроенергетске мреже и заштита електричних уређаја, на пример, помоћу РЦД-а. Ово је посебно важно, јер чак и најкомпактнији грађевински алат може имати довољно велику снагу, што може довести не само до периода прекида свјетлости, већ и до изгарања електроенергетске мреже.

Током грубог корака не можете преварити изнад нивоа пода и доводити га до савршенства, јер у многим случајевима он пати од прве године. Због тога естрих није прекривен трајним завршним слојем паркет или чак ламинат.

Савет! Професионалци препоручују коришћење линолеум, Може да издржи истезање у било ком смеру.

Када обрађујете зидове у истој фази, немојте бити опрезни са китом, јер се може брзо пасти, а са њим и површински декор, као што је боје. Стога, код кућа, посебно цигле, боље је да се више воли нивелисање гипсаним плочама и касније валлпаперинг. Из истих разлога користите традиционална завршна обрада плафона такође нема смисла. Боље је замијенити виси, Да увек уживате у равном и атрактивној површини.

Бела цигла изгледа веома елегантно

Бела цигла изгледа веома елегантно

Тепих је савршено за завршетак пода у новом стану

За завршетак пода у новом стану савршено одговара тепиху

Савет! Важно је напоменути да су трошкови грубљавања прилично мали у поређењу са укупним обимом поправке у новој згради. Ово је последица горенаведених ограничења за више дозвољених операција. 

Што се тиче привременог декора, можете користити обична боја на бази воде, Да одредите осветљење у соби. Међутим, ово решење може се користити само привремено. Због тога, као прихватљивија алтернатива, могу се узети у обзир само валлпапери.

Позадина ће вам помоћи да сакријете зидне недостатке

Позадина ће вам помоћи да сакријете зидне недостатке

Савет! Након истека временског периода намењеног природном скупљању, препоручује се поново окренути професионалцима који могу оцијенити тренутно стање зграде прије него што га заврше. Тек након њиховог стручног оцењивања можете дати званичне закључке о евентуалној завршној поправци или потреби да је одложите за одређени период.

Инспекција стања конструкције

Инспекција стања конструкције

Процеси су чисти

Упркос свијетлом називу, овај период може бити најтамнији. Све због тога што је по свом перформансу чешће неопходно ликвидирати недостатке које би се могле појавити током примарног периода рада. Дакле, може се захтевати:

 • Понављам подне заливање и постављање новог премаза.
Завршетак пода

Завршетак пода

 • Замена врата, оквира и прозоре.
 • Поравнавање зидова, полагање плочица.
 • Водоводна замена и цеви.

Дакле, ова врста промене неће бити козметичка, већ капитална. Због тога је за ову фазу потребно додијелити лавовски дио буџета.

Понекад због"усадки" здания приходится проводить замену окон

Понекад, због скупљања зграде, потребно је заменити прозоре

Полагање плочица

Полагање плочица

Директно иза корака завршној је да прати завршне, и у овој фази већ можемо дати одрешене руке у машти и да оствари најинтересантније идеје, јер већ постоје ограничења у квалитету завршних материјала, али можете користити апсолутно било декор и намјештај на крају. Разлог за ово је једноставан: сада ништа не треба померати са места на место или умакнути за период промјена. Дакле, после ове фазе, можете безбедно подићи клавир и храст на горњу етажу намештај сет.

Завршетак ће помоћи у трансформацији вашег ентеријера

Завршетак ће претворити ваш ентеријер

Унутрашњост студио апартмана у модерном стилу

Унутрашњост студио апартмана у модерном стилу

Црвена боја дизајна купатила

Црвена боја дизајна купатила

Закључци

Као што можете видети, поправак у новој згради није процес за слабог срца. То не треба да се обавља сама и у друштву људи, пожељно је да се професионалци, међу којима мора да буде електричара, водоинсталатера, дизајнера и низ специјализованих стручњака, као што су керамичари, покретача и монтери.

Поправак у новој згради боље је поверити тиму професионалаца

Обавестите поправку у новој згради тиму професионалаца

Како започети поправке у новој згради? Корак по корак имплементација и корисни савети од професионалаца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 11