Vsebina

 • Kaj je studio apartma: malo zgodovine
 • Prednosti in slabosti načrtovanja
 • Style studio: kako izbrati pravo notranjost za stanovanje
 • Kako narediti apartma-studio: nasveti za oblikovalce

Pridobitev stanovanja je določena stopnja v življenju vsake osebe. Vsi ne podedujejo stanovanja, ne morejo vsi kupiti velikega in prostornega apartmaja hkrati, zato je za mnoge mlade in celo za poročene pare majhno garsonjero postalo idealna začetna možnost. Toda v resnici v tem stanovanju je treba živeti in verjetno ne eno leto. Zato je prednostna zasnova, premišljen slog in udobje prostorov. Oblikovalci ponujajo na stotine možnosti za ustvarjanje elegantnega in udobnega stanovanja v apartmajih v studio, pri čemer bi se morali držati le skupnih načel in se osredotočiti na priporočila strokovnjakov.

Prostoren in eleganten studio apartma

Prostoren in eleganten studio apartma

Zaradi pomanjkanja sten je stanovanje zračno in prostorno

Zaradi pomanjkanja sten je stanovanje zračno in prostorno

Prvotna organizacija prostora v studijskem stanovanju

Prvotna organizacija prostora v studijskem stanovanju

Kaj je studio apartma: malo zgodovine

Pravzaprav, pojem "studio apartma studio "se lahko šteje precej megleno in zamegljeno, saj v nobenem uradnem dokumentu ta vrsta stanovanja ni opredeljena. Toda na splošno ta stavek pomeni stanovanje brez notranjih predelnih sten.

Prvič v gradbeništvu, ki govori o podobnih stanovanjih v ZDA v 20. stoletju XX stoletja: takrat je bila gradnja za hodnike dodeljena prevelika, vendar premajhna za polnopravna območja. Takšne "psevdo-stanovanja" je bilo odločeno, da se izvajajo brez notranjega dogovora, izolirajo samo kopalnico. Ta varianta stanovanj je padla na dušo in študente, ki gravitirajo proti vesolju, in ustvarjalne osebnosti, ki ljubijo zrak in svetlobo v sobi, in predstavniki srednjega razreda, ki so končno lahko kupili vsaj majhen, vendar dom. Počasi so studio apartmaji prenehali biti majhni, nekatere sobe pa so bile še posebej prostorne in premaknjene v kategorijo elitnega ohišja: dvonivojska, z velikimi okni in zasnovo.

Dvonadstropni studio apartma

Dvonadstropni studio apartma

V naši državi so se taki stanovanja začeli pojavljati šele sredi devetdesetih let - skupaj z vsemi modnimi, zalivali z zahoda. V sodobni Moskvi ali Sankt Peterburgu nihče ne preseneča studio: ta vrsta stanovanj je še vedno priljubljena pri študentih, mladih strokovnjakih in boemih.

Kompaktna in funkcionalna cona v apartmaju

Kompaktna in funkcionalna območje v stanovanju

Opečna stena vizualno ločuje dnevno sobo iz kuhinje

Opečna stena vizualno ločuje dnevno sobo iz udobne in svetla kuhinja

Spalnica je kompakten v niši

Spalnica kompaktno se nahaja v niši

Prednosti in slabosti načrtovanja

To je postavitev studijskega stanovanja, ki je eden od najpomembnejših predmetov: o tem, kako kompetentno in strokovno bo izbrano, je odvisno udobje življenja v stanovanju v prihodnosti. Studio apartmaji, v nasprotju z javnim mnenjem, niso sivi in ​​dolgočasni drobni vogali, primerni samo za rezidenco nezahtevnih študentov. Danes se takšna stanovanja povprašujejo na trgu kot še nikoli prej, zlasti v glavnem mestu in v velikih mestih: to je posledica nižjih stroškov v studiu, tudi v primerjavi s standardom enosobno stanovanje.

Poleg tega so studii v novih stavbah - to so različne oblike in postavitve: najdete lahko različice ene in dvostopenjske, pravokotne in kvadratne, z balkoni in panoramskimi zasteklitvami.

Sodoben dvostopenjski studio apartma

Sodoben dvostopenjski studio apartma

Ločeno je treba razlikovati tip apartmajev "a la studio", za katerega je značilna prisotnost ločene osamljene sobe in kuhinje, skupaj z dnevno sobo. Mnogi menijo, da je ta možnost kompromis in bolj sprejemljiva za domačega potrošnika, ki ni pripravljena na bolj drzne eksperimente.

Med najbolj presenetljive prednosti takšnega načrta so naslednje:

 • Studio apartma se odlikuje po širini prostora: zaradi odsotnosti predelnih površin so vizualno velike tudi majhne sobe in hodniki. Studio se nikoli ne bo spopadal s problemom majhne kuhinje preprosto zato, ker kuhinja ni tam, kuhinjska enota v dnevni sobi pa je opremljena z največjim udobjem.
Sobe v apartmaju niso omejene in se zato zdijo bolj prostorne

Sobe v apartmaju niso omejene in se zato zdijo bolj prostorne

 • Studio apartma - funkcionalna soba, saj se vsak prosti meter življenjskega prostora v njem uporablja s polno vrnitvijo. Vse prazne niše so napolnjene s prostornimi omarami, vendar stanovanje ne izgleda kot skladišče ali junk za junk.
Funkcionalna organizacija shranjevanja stvari s stenskimi policami

Funkcionalna organizacija shranjevanja stvari s stenskimi policami

 • Izbira in svoboda ustvarjalnosti je še en plus studio. Izberete lahko vse apartmajske apartmaje za projekte in si zagotovite popolnoma edinstven življenjski prostor, ki ga dopolnjuje s posameznimi funkcijami.
Naredite rekonstrukcijo v studijskem stanovanju, ki ga lahko vsaj vsak dan

Naredite rekonstrukcijo v studijskem stanovanju, ki ga lahko vsaj vsak dan

 • V takem stanovanju opravite popravila, tako globalna kot kozmetična, ne le preprosto in hitro, temveč tudi poceni. Enako velja za preurejanje pohištva: stol, preurejen v drugem kotu, lahko radikalno spremeni izgled stanovanja.
Moderna prenova v studio apartmaju

Moderna prenova v studio apartmaju

Ko govorimo o pomanjkljivostih takih stanovanj, oblikovalci ne opozarjajo le na težko in problematično notranjost studijskega stanovanja, temveč tudi na druge trenutke:

 • Torej, v studijskem stanovanju je težko dodeliti posamezni kotiček za vsakega rezidenta, še posebej, če je več kot dve.
 • Z značilnimi okusi kuhinje ni mogoče obvladovati niti zelo močnega sodobnega ekstraktorja, zato se v določenem trenutku lahko vonj kuhane hrane širi po celotnem domu.
 • Zaradi pomanjkanja particij se v vsakem kotičku sliši vsak zvok v stanovanju: gledanje televizije ali poslušanje glasbe je le v slušalkah, če nekdo počiva.
 • Če želite ustvariti idealen prostor za življenje, ne boste potrebovali le veliko denarja, temveč tudi storitve profesionalnega oblikovalca. Uničiti apartma-studio je zelo preprost in napake v oblikovanju so bolj vidne kot v tradicionalnih stanovanjih.

Izhajajoč iz vseh plusov in minusov, je mogoče takšno stanovanje priporočiti za samske mlade ali pa le začeti življenje zakonca. Apartmajski studio 30 m2 - dovolj prostora za bivanje za eno osebo, vendar se zdi, da se zdi prostorna, tako kot se v stanovanju pojavi še en najemnik.

Za območje v apartmaju lahko uporabljate robnike, police, police

Za območje v apartmaju lahko uporabljate robnike, police, police

Vse sobe v apartmaju so združene, spalnica se lahko skriva za zavesami

Vse sobe v apartmaju so združene, spalnica se lahko skriva za zavesami

Velika okna v stanovanju omogočajo sončno svetlobo

Velika okna v stanovanju omogočajo sončno svetlobo

Style studio: kako izbrati pravo notranjost za stanovanje

V času, ko je srečni lastnik potreba po izbiri oblike studia stanovanja, je čas, da se obrnete na strokovnjake. Oblikovalci sami opozarjajo, da je pravilno načrtovanje in premišljenost prostora v takem stanovanju ključ do uspešne rešitve. Zoniranje celo majhno studio stanovanje je odgovoren in dolgotrajen proces, ki ga je treba izvesti bodisi pod nadzorom strokovnjaka ali mu poveriti v celoti.

V procesu notranjega preizkušanja je treba upoštevati takšne tehnike:

 • Barva. Pri majhnih stanovanjih gre za to metodo dodeljevanja funkcionalnih con, ki veljajo za optimalne, saj ne zahtevajo dodatnega dela in izgleda precej praktično. Oblikovalci svetujejo, naj se ne bojijo novih in poskusijo kombinacije ne samo blizu, ampak tudi kontrastne barve.
Svetli poudarki barv v studio apartmaju

Svetli poudarki barv v studio apartmaju

Nasvet! Preveč nasičeni ali temni odtenki v majhnem studiju morda ne bodo odlična možnost, ampak umazana točka, ki vizualno zmanjša velikost sobe.

 • Svetloba. Aktivni deli studia običajno uporabljajo svetle luči in številne vire osvetlitve: in lestenci, in točkovne luči, vendar v rekreacijskem prostoru ali spalnici je sprejemljiva razpršena in mehka svetloba iz ene ali dveh sten. Ta metoda vam omogoča, da označite območja v stanovanju in poudarite ključne podrobnosti.
Dobro razmišljane funkcionalne razsvetljave v apartmaju

Dobro razmišljane funkcionalne razsvetljave v apartmaju

 • Material. Uporaba različnih zaključnih materialov za kuhinjo, dnevno sobo, spalnico in študij je idealna zasnova za sprejem v studio. Na primer, ploščice na tleh na kuhinjskem področju in laminat v glavni sobi. Hkrati je izjemno pomembno vzdrževati harmonijo in ravnovesje: različne vrste materialov morajo ustrezati barvi ali teksturi.
Za stene različnih prostorov so bili uporabljeni različni zaključni materiali

Za stene različnih prostorov so bili uporabljeni različni zaključni materiali

 • Značilnosti oblikovanja. Razlike v stropu ali nadstropju so lahko odličen način za nastanitev v studiu. Večplastne strukture iz mavčnih plošč na stropu ne ločijo samo kuhinje iz dnevne sobe, temveč tudi poudarijo podrobnosti s pomočjo premišljene osvetlitve. Vendar talne podij ne uživajo enake široke priljubljenosti v naši državi, deloma zaradi že tako nizkih stropov in kompleksnosti namestitve takšnih struktur.
Spalnica in kopalnica se nahajajo na majhni dvigani ploščadi

Spalnica in majhna kopalnica se nahajajo na majhnem hribu. Osvetlitev v kopalnici porazdeljeno enakomerno.

Najpogosteje za studie izberejo rezervirane sloge - minimalizem ali hi-tech. Omogočajo prostor, ki je ne samo moden in privlačen, ampak tudi udoben. Toda nihče ne prepoveduje uporabe elementov drugih stilov po navadi: na primer, da dopolnite sobo z lestenec v slogu Art Nouveau ali da v dnevni prostor postavite udoben kavč za državo.

Nasvet! Mešanje slogov se lahko šteje za eno od vrednih možnosti za osvežitev interneta v studiu: ta način je na voljo vsem in omogoča, da postane resnično edinstven apartma.

Majhen in udoben studio apartma

Majhen in udoben studio apartma

Notranjost apartmaja je izdelana iz belih tonov

Notranjost apartmaja je izdelana iz belih tonov

Svetli barvni elementi razredčijo belo monofono notranjost

Svetli barvni elementi razredčijo belo monofono notranjost

Kako narediti apartma-studio: nasveti za oblikovalce

 • Stanovanjska stanovanja za popravilo - postopek je hiter in vznemirljiv ter lahko spremenite videz vašega majhnega, a prijetnega ohišja tudi z barvo in čopičem.
 • Lastniki studijskih apartmajev morajo biti pripravljeni na določene težave pri čiščenju. Pogosto zaradi pomanjkanja polnopravnega koridorja ulicni prah in umazanija vstopita v glavno sobo, zato oblikovalci močno priporočajo, da se vhod vpiše vsaj z gibljivimi predelnimi stenami ali omarami.
 • Optimalna barvna rešitev za stanovanje takšne postavitve so lahki odtenki: naredijo prostor lažji in bolj zračen. Bež, modra, rumena, zelena - to je odlična gama za studio.
Kuhinja v svetlem apartmaju je okrašena v temnih barvah

Kuhinja v svetlem apartmaju, okrašen v temnih barvah

 • Pohištvo v studiu mora biti funkcionalno. Dragi srci, zabave ali dotikanje puffinov niso tukaj, če ne izpolnjujejo svoje funkcije. Modularno ali večnamensko pohištvo je dobrodošlo, saj vam omogoča, da uporabite prostor s koristjo.
 • Za vizualno širitev studio apartmaja se uporabljajo ogledala, steklo in druge sijajne površine. Raztegnjen strop, sijajni sprednji kuhinjski set, steklena miza s krom nožami, drsna vrata z ogledalnimi vrati, nameščanjem ogledal na stene - tukaj je nekaj cenovno dostopnih in učinkovitih načinov za vizualno več stanovanja.
Svetli in prostorni studio apartma

Svetli in prostorni studio apartma

Moderna dekoracija majhnega apartmaja

Moderna dekoracija majhnega apartmaja

Kuhinjski zid"утоплена" в небольшую нишу

Kuhinjska stena je "utopljena" v majhni niši

Studio apartma - video

Studio apartma - fotografija

Kaj je apartma-studio: razumemo stanovanje vprašanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 83