Pemanas tuala logam adalah klasik yang berfungsi untuk bahagian dalaman vintaj atau loteng

Pemanas tuala logam adalah klasik yang berfungsi untuk bahagian dalaman vintaj atau loteng

Moden bilik mandi dikaitkan bukan sahaja dengan bilik mandi itu sendiri, kabin mandi dan sink, tetapi juga butiran kecil dalaman, yang mana cermin, loker, rak, tuala panas dan barangan penting dan berguna yang lain. Kami akan bercakap tentang pemanasan tuala, yang hari ini bukan sahaja tidak hilang kaitan, tetapi telah menjadi lebih popular.

Kandungan:

 • Fungsi peranti
 • Jenis rel tuala yang dipanaskan
 • Bahan yang digunakan
 • Pelbagai bentuk
 • Secara ringkas tentang pemasangan
Kemasan mewah untuk emas - untuk estetika yang benar

Kemasan mewah untuk emas - untuk estetika yang benar

Setuju, pengering lama tidak kelihatan baik pada yang baru klasik atau berteknologi tinggi bilik mandi, dan oleh itu anda perlu memilih rak tuala yang betul, mempertimbangkan dan menilai merit dan demerits model yang berbeza.


Nasihat pakar: Gunakan rel tuala yang dipanaskan sebagai elemen pedalaman. Ia kelihatan baik apabila tidak ada yang menggantung di atasnya. Oleh itu, walaupun pada peringkat reka bentuk, saya cadangkan anda menyediakan kawasan khas untuk pengeringan pakaian. 


Fungsi peranti

Pengering tuala untuk bilik mandi - ini lebih daripada sekadar cara mengeringkan tuala. Peranti ini diperlukan bukan sahaja untuk tuala atau pakaian kecil - ia mengekalkan iklim dalaman yang menggalakkan, mengimbangi kelembapan yang tinggi dan menghalang penampilan cendawan dan kulat.

Satu lagi fungsi penting ini dengan kemunculan peranti mudah - hiasan. Model baru pemanasan tuala akan memberikan penampilan estetik bilik mandi dan kesempurnaan bilik mandi.

Model keluli tahan karat klasik

Model keluli tahan karat klasik

Model bergaya tuala yang hangat dalam bentuk gantungan

Model bergaya tuala yang hangat dalam bentuk gantungan

Pendekatan kreatif untuk reka bentuk dalaman

Pendekatan kreatif untuk reka bentuk dalaman

Jenis rel tuala yang dipanaskan

Pasaran moden produk kebersihan menawarkan jenis pemanasan tuala yang berikut:

Lihat Penerangan Reka bentuk
Air Yang paling popular hari ini, berfungsi kerana sambungan ke sistem pemanasan atau bekalan air panas. Model sedemikian mempunyai penampilan estetik, sedikit berbeza bergantung kepada bahan pembuatan, boleh dipercayai digunakan, tetapi mempunyai beberapa kelemahan. Utama kelemahan ini adalah kebergantungan kehadiran air panas atau pemanasan (berdasarkan jenis paip yang pengeringnya disambungkan) dan proses yang agak rumit untuk memasang struktur. Pengering tuala untuk bilik mandi: 65+ pilihan dalaman bergaya dan tip pereka
Elektrik Ia berfungsi dari elektrik, dan oleh itu ia tidak perlu meminta Pejabat Perkhidmatan Perumahan dan Komuniti tentang penutupan bekalan air, dan ia tidak bergantung kepada pemanasan dan sistem bekalan air panas, yang merupakan kelebihan yang besar. Walau bagaimanapun, terdapat juga kekurangan dalam peranti sedemikian: pertama, penggunaan kuasa dan, akibatnya, bil untuk itu, akan meningkat secara drastik, dan kedua, kita perlu mengambil serius banyak keperluan untuk peralatan elektrik di bilik basah. Pengering tuala untuk bilik mandi: 65+ pilihan dalaman bergaya dan tip pereka
Combi Menyelesaikan masalah kekurangan dua jenis pemanasan tuala, membolehkan anda memilih kaedah pemanasan yang paling mudah dalam kes tertentu. Dengan kehadiran air panas atau pemanasan, mereka bekerja dari sistem ini, dan apabila mereka terputus - dari elektrik. Kelemahan model sedemikian adalah kos yang tinggi dan pemenuhan semua keperluan yang dikenakan pada kedua-dua jenis peranti kedua. Pengering tuala untuk bilik mandi: 65+ pilihan dalaman bergaya dan tip pereka

Nasihat! Apabila memilih, jangan memberi keutamaan kepada pemanasan tuala yang diimport hanya kerana negara pengeluaran. Kebanyakan mereka tidak bertujuan untuk digunakan dalam realiti kita, di mana air dalam sistem bekalan air panas adalah persekitaran yang agresif kerana ketepuan oksigen dan kandungan kotor.

Aksesori bergaya untuk bilik mandi

Aksesori bergaya untuk bilik mandi

Pipa tembaga di lokasi yang menarik akan berfungsi sebagai pengering di bilik mandi

Paip tembaga yang diletakkan dengan sempurna memenuhi peranan rel tuala yang dipanaskan

Bahan yang digunakan

Air pengering dihasilkan dari pelbagai bahan, tetapi yang paling popular dan praktikal mereka diiktiraf keluli tahan karat. Rel tuala air yang dipanaskan dari keluli tahan karat adalah salah satu daripada pilihan yang paling tidak kontroversi, dengan mudahnya melihat perubahan suhu dan pengaruh persekitaran yang agresif dalam bentuk air dari sistem bekalan air panas atau sistem pemanasan.

 • Pengering tuala diperbuat daripada keluli tahan karat boleh berwarna, digilap atau krom bersalut, yang memperluaskan fungsi hiasan mereka untuk pelbagai jenis premis.

Juga digunakan untuk pengeluaran pengering keluli hitam, tetapi ia adalah berbahaya bagi air yang biasanya mengalir di paip bangunan pangsapuri. Bahan tersebut hanya dibenarkan untuk digunakan di rumah-rumah dimana sistem bekalan air individu dilengkapi.

Nasihat! Membeli tuala yang dipanaskan dari keluli hitam, untuk sebuah apartmen biasa, adalah berguna untuk memilih sistem litar dua dengan penukar haba tambahan. Reka bentuk peranti ini akan melindungi dari air dengan kekotoran.

Satu lagi bahan yang sedang dipertimbangkan - tembaga. Ia dicirikan oleh tahap kekonduksian haba yang tinggi, tiada kerentanan terhadap kakisan, pemanasan pantas, berat badan rendah dan kemudahan perhimpunan. Tembaga digunakan sekiranya semua pendawaian diperbuat daripada bahan ini.

Tidak sesuai untuk kebanyakan rumah kita produk logam bukan ferus. Mereka sangat terjejas oleh suhu tinggi dan kandungan sebatian logam di dalam air. Pemanas tuala sedemikian dibuat di negara lain, dan ia direka untuk keadaan lain.

Idea asal untuk bilik yang luas

Idea asal untuk bilik yang luas

Bahan bukan standard untuk pembuatan peranti ini

Bahan bukan standard untuk pembuatan peranti ini

Kadang-kadang tembaga dianggap sebagai bahan untuk rel tuala yang dipanaskan, tetapi peranti ini juga lebih sesuai untuk sistem pemanas luar negara.

Penting! Paip rumah pelbagai tingkat sering mengalami penurunan tekanan (palu air), yang boleh mencapai 8-10 bar, dan produk tembaga tidak selalu dapat menampungnya.

Mereka boleh dipasang di dalam kotej dan pinggir bandar rumah dengan input haba individu, di mana tekanan sangat jarang melebihi 3 bar mark. Untuk tipikal pangsapuri Pemanas tuala pemanas yang tahan karat, yang mempunyai tekanan operasi 10-15 bar, lebih sesuai.

Pengeringan yang terbuat dari tembaga

Pengeringan yang terbuat dari tembaga

Pelbagai bentuk

Sesetengah apabila memilih ditolak hanya dari rupa reka bentuk, walaupun ini tidak betul. Bagi para penikmat seperti kecantikan luaran, beberapa jenis pemanfaian tuala disediakan:

 1. zigzag (U-, S- atau berbentuk M), yang kadang-kadang ditambah di sepanjang perimeter oleh paip yang lebih besar;
 1. tuala hangat "tangga", diwakili oleh dua paip menegak dan beberapa rentas lampu (sering ditambah dengan rak dari rel dari atas);
 1. Model individu direka bentuk sebagai karya seni sebenar (dalam bentuk Tumbuhan, bentuk geometri kompleks, dan lain-lain). Mereka kelihatan hebat dalam reka bentuk dalaman, tetapi selalunya mereka diperbuat daripada bahan-bahan jangka pendek.

Nasihat! Apabila memilih tuala yang lebih panas, pertimbangkan parameter bilik mandi anda, khususnya kawasan bilik. Sekiranya bilik mandi adalah kecil, adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada paip berbentuk U atau M yang kecil. Dan jika luas, anda boleh memilih "tangga" atau varian dengan rak.

Tangga klasik di dalam bilik kecil

Tangga klasik di dalam bilik kecil

Bentuk luar biasa dalam gaya Art Nouveau

Bentuk luar biasa dalam gaya Art Nouveau

Bentuk serpentine dengan sudut tajam

Bentuk serpentine dengan sudut tajam

Pilihan yang paling umum untuk hari ini ialah "Ladder", sambungan yang boleh berbeza: bahagian bawah, pepenjuru, sisi. Yang paling sesuai untuk pembinaan komunikasi di bangunan pangsapuri adalah pemanas tuala yang dipanaskan dengan sambungan sampingan: air melalui saluran kiri atau kanan dari bawah dan keluar melalui saluran atas pada sisi yang sama. Apabila memilih jalur tuala yang dipanaskan, penting untuk mempertimbangkan jarak antara salur keluar dan keluar dan garis pusat paip bekalan.

Nasihat! Selalunya pilihan dibuat antara mekanisme putar atau berputar. Sejak cincin getah, digunakan sebagai anjing laut, habis dengan cepat di tanur berputar, para pakar menyarankan memilih model yang dipasang dengan tegar ke dinding dan tidak bergerak.

Pemasangan yang stabil dan selamat

Pemasangan yang stabil dan selamat

Dekorasi putih dengan permukaan reflektif

Dekorasi putih dengan permukaan reflektif

Secara ringkas tentang pemasangan

Sebelum membeli peranti, anda harus memberi perhatian kepada ketersediaan dokumen-dokumen berikut:

 1. pasport teknikal produk;
 2. arahan pemasangan;
 3. sijil kebersihan;
 4. cadangan untuk operasi;
 5. kupon jaminan.

Pemasangan pemanas tuala yang dipanaskan termasuk beberapa peringkat: penyelarasan dengan ZhEK menutup bekalan air panas, hapus struktur lama, memasang kren dan lompat "pintasan" (jika perlu), pasangkan rel tuala panas yang dipanaskan dan semak kualitinya. Sekiranya tidak ada kemahiran, lebih baik mengarahkan sambungan pemanas tuala kepada pakar. Dalam tangan yang mahir, proses ini akan mengambil masa tidak lebih dari 2-3 jam.

Rak untuk tuala dalam gaya minimalis

Rak untuk tuala dalam gaya minimalis

Interior eksklusif terima kasih kepada bentuk asal pengering untuk tuala

Interior eksklusif terima kasih kepada bentuk asal pengering untuk tuala

Pengering klasik akan membantu memberi tumpuan kepada elemen hiasan lain

Pengering klasik akan membantu memberi tumpuan kepada elemen hiasan lain

Aksen berair di pedalaman dalam gaya loteng

Aksen berair di pedalaman dalam gaya loteng

Mana-mana juruelektrik boleh mengatasi pemasangan tuala elektrik yang lebih panas, kerana anda hanya perlu memperbaikinya dinding. Di sini, lebih penting ialah langkah-langkah persediaan: pilihan lokasi terpencil dari bilik mandi, pemasangan soket dengan perumahan kalis air, asas rel tuala yang dipanaskan dan sambungannya melalui RCD (peranti penutupan perlindungan).

Pengering tuala untuk bilik mandi: 65+ pilihan dalaman bergaya dan tip pereka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 36 =