Imej tradisional untuk gaya perkiraan ruang tamu yang dipilih

Gaya loteng di ruang tamu

Hiaskan rumah anda dengan lukisan sentiasa dianggap berprestij. Ini adalah seni sebenar yang memerlukan pengetahuan dan rasa gaya. Lukisan-lukisan dipilih berdasarkan gaya dalaman sedia ada. Tetapi kadang-kadang anda mahukan sesuatu yang asal, tidak standard. Popular sekarang loteng dan berhijrah ke seni halus, dan tidak perlu bahawa ruangan itu sendiri dibuat dalam gaya yang sama. Sudah tentu, dalam bilik tidur klasik imej dalam gaya loteng akan kelihatan asing.

 • Ciri gaya pada kanvas
 • Ciri-ciri Loteng Penting
 • Pilih karya seni dalam gaya loteng
Gambar pada pokok itu menyerlahkan gaya hiasan yang dipilih

Gambar pada pokok itu menyerlahkan gaya hiasan yang dipilih

Ciri gaya pada kanvas

Loft, atau gaya perindustrian mula mempopularkan pada 50-an abad yang lalu. Ia tidak ditentukan oleh keinginannya untuk mencipta arah reka bentuk baru, tetapi keperluan mengubah kilang-kilang dan kilang-kilang lama ke tempat tinggal. Mereka pastinya tidak berbeza keanggunan.

Kepada nota! Di dunia moden, arah ini adalah salah satu yang paling mahal dalam pelaksanaannya.

Ciri-ciri utama lukisan adalah keterukan, kesejukan, minimalisme. Tetapi memperkenalkan di pedalaman di mana-mana bilik karya seni yang sama, harus diingat bahwa semua item yang ada di dalamnya mesti digabungkan dengan satu sama lain. Untuk mengelakkan diri, lebih baik terhad kepada minimalisme. Jika di apartmen bandar yang standard ini sukar dilakukan, maka anda perlu sekurang-kurangnya berusaha untuk ini - merancang peletakan setiap item.

PhotoCollage hiasan dinding yang indah

Kolaj foto - hiasan dinding yang berkesan

Ciri-ciri Loteng Penting

Bahagian dalam gaya ini adalah ruang terang yang besar. Lukisan di dalamnya seharusnya berbeza, menonjolkan latar belakang dinding.

Antara ciri-ciri lain:

 1. Warna-warna yang digunakan dalam gambar mestilah ringan dan sejuk.
 2. Jika bilik itu sendiri dihiasi dengan warna-warna yang berat, ia sesuai untuk menambah kecerahan. Ia akan sangat berbeza dengan alam sekitar dan menyegarkannya, mengimbanginya.
 3. Jangan lupa bahawa apabila menghiasi bilik dengan lukisan, anda perlu meninggalkan elemen hiasan asas: wayar terbuka, paip, dinding mentah konkrit atau batu bata, bahagian logam.
 4. Minimalisme. Kerja-kerja itu haruslah mudah, tanpa cahaya dan bayangan yang rumit. Anda juga boleh menggunakan gambar yang tidak ditarik, tetapi poster, poster.
 5. Saiznya. Produk gaya loteng sentiasa besar, menduduki hampir seluruh dinding. Sudah tentu, adalah penting untuk mempertimbangkan dimensi keseluruhan bilik: semakin kecil, gambar yang lebih ringkas.

Pilih karya seni dalam gaya loteng

Gaya perindustrian sangat pelbagai. Tetapi ada keperluan utama: imej harus menekankan arah utama.

Penting! Ia kelihatan seperti di dalam gaya loteng anda boleh menggunakan mana-mana gambar, tetapi tidak. Adalah penting untuk tidak keterlaluan atau merosakkan, tetapi untuk menekankan gaya dan tidak memecahkan keharmonian yang dirancang. 

Lukisan modular dalam gaya asal

Lukisan modular dalam gaya asal

Kreativiti imej menarik perhatian

Kreativiti imej menarik perhatian

Potret

Ini adalah penyelesaian bukan standard tetapi asli. Dalam gambar boleh digambarkan:

 1. Rumah itu.
 2. Watak-watak sejarah.
 3. Keperibadian terkenal yang lain.

Nasihat! Terutama gambar asli dari rupa abad yang lalu, dan tidak semestinya asal - ini boleh menjadi semula jadi berkualiti. Poster di bingkai dibenarkan. Terlihat baik gambar seni.

Gabungan gabungan imej yang tidak harmonis

Gabungan gabungan imej yang tidak harmonis

Kerja seni di rak

Gambar-gambar tidak selalu perlu diletakkan di dinding, agak mudah untuk meletakkannya di dinding. rak. Ia adalah bernilai memasang rak kayu dan memasang bingkai pada mereka. Pilihan ini mudah kerana anda boleh mengubah mood dengan hanya menyusun semula, menggantikan imej.

Pelbagai kain membuat keselesaan dan keselesaan tulen di dalam bilik

Pelbagai kanvas mencipta kesesuaian, kecantikan dan keharmonian

Melukis pada kanvas kayu dimensi besar

Lukisan pada kanvas kayu dimensi besar

Poster, grafik, lukisan modular

Antara pilihan sedemikian:

 1. Poster. Terutama rupa asal seperti di mana latar belakang adalah dinding bata.
 2. Adegan cerah atau hitam dan putih.
 3. Watak kartun pada latar belakang putih.
 4. Triptych modular. Ia boleh diposisikan secara tidak simetri, yang mewujudkan rasa pergerakan. Lukisan-lukisan modular yang sangat luar biasa dengan tiruan logam berkarat, gangsa, bata.
 5. Foto-foto yang menggambarkan megacities, dan dari sudut yang berbeza dan dalam pelbagai warna.
 6. Abstraksi. Tema itu, yang setiap tahun semakin popular. Di sini bidang untuk fantasi adalah besar, hampir tidak terdapat sekatan pada saiz, bentuk, warna yang digunakan. Ia boleh menjadi pelengkap kepada pedalaman yang sedia ada, dan aksen yang terang, tempat yang segera menangkap mata anda.
 7. Perincian pelbagai mekanisme, nod peralatan, bahagian.

Peta

Nasihat! Mereka boleh diletakkan di atas poster, kanvas. Keadaan wajib adalah pergeseran. Ia harus memberikan gambaran bahawa gambar itu sudah berabad tahun. Kad apa jenis, tidak mengapa.

Pilihan pelaksanaan asal:

 1. Benua.
 2. Peta untuk memburu harta karun.
 3. Pepejal atau terang. Dalam kes yang kedua, lebih kontras dan lebih cerah peralihan, lebih baik.
 4. Peta modular di dunia.
Imej pada motif lama

Imej dengan motif retro

Lukisan di atas pokok itu

Mungkin ini adalah peranti paling asal yang boleh anda bayangkan. Pada kayu mana-mana imej akan kelihatan asli. Keadaan utama: jangan sembunyi, tetapi menekankan tekstur kayu. Pemisahan papan dialu-alukan, serta mereka penuaan.

Nasihat! Perhiasan semacam itu boleh dibuat dengan tangan anda sendiri, dan dari bahan-bahan yang diperbaiki.

Kesimpulannya

Gaya perindustrian adalah apa yang diperlukan untuk individu kreatif yang memerlukan ruang dan kebebasan. Terdapat praktikal tiada sekatan terhadap bahan yang digunakan, gaya, idea. Anda boleh buat apa-apa di sini!

Aksen di dinding: 60+ varian lukisan bergaya dalam gaya loteng untuk pedalaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 67 =