Microclimatul potrivit este o odihnă completă, un sejur confortabil în cameră și bunăstarea tuturor chiriașilor apartamentului

Microclimatul potrivit este o odihnă completă, un sejur confortabil în cameră și bunăstarea tuturor chiriașilor apartamentului

Cum de a crea un microclimat în apartament care promovează bunăstarea gospodăriilor - o problemă de actualitate pentru cei care au grijă de sănătatea și se străduiește să creeze condiții favorabile de viață într-un spațiu închis. Designerii cunosc moduri eficiente de a umple un apartament cu aer curat de munte și de a întreține temperatura optimă a camerei.

Cuprins:

 • Cum de a încălzi o casă fără a afecta sănătatea
 • Criterii pentru alegerea ferestrelor pentru echipamentele de apartament
 • Subtilitățile alegerii tehnologiei climatice pentru un apartament
 • Recomandări pentru alegerea materialelor de finisare
 • Metode nestandardizate de umidificare și purificare a aerului
Utilizarea materialelor naturale în decorațiuni contribuie de asemenea la un microclimat interior favorabil

Utilizarea materialelor naturale în decoruri contribuie, de asemenea, la un microclimat interior favorabil

Radiatoarele ascunse în spatele unei zăbrele de-a lungul întregului zid

Radiatoarele ascunse în spatele unei zăbrele de-a lungul întregului zid

Plantele interioare reîmprospătează și îmbogățesc aerul înconjurător

Plantele interioare reîmprospătează și îmbogățesc aerul

Ferestre din lemn - este ecologic și sigur

Ferestre din lemn - este ecologic și sigur

Când aerul este uscat, se recomandă utilizarea fântânilor interne

La aer uscat în interior se recomandă folosirea fântânilor casnice

Cum de a încălzi o casă fără a afecta sănătatea

La o temperatură scăzută în afara ferestrei, este extrem de important să funcționați sistem de încălzire, arderea minimă a oxigenului în camerele de zi cu ferestre închise. Pentru a neutraliza acest efect, majoritatea producătorilor de convectoare, încălzitoare cu ulei și infraroșu echipează echipamentul cu umidificatoare încorporate și ionizatoare de aer. Unele modele sunt completate de ventilatoare integrate, accelerarea procesului de încălzire a camerei, dar este necesar să se concentreze atenția asupra efectului opus - circulația rapidă crește automat de praf, iar aerul este saturat cu ea in camere, care au un efect negativ asupra organelor respiratorii ale chiriașilor. Prin urmare, cel mai bun mod de a spori efectul încălzirii apartamentului este de a instala Ecrane reflectorizante pe pereții din spatele radiatoarelor, capabile să mărească semnificativ transferul de căldură al dispozitivelor.

Radiator clasic într-o cameră mică pentru copii

Radiator clasic într-o cameră mică pentru copii

Ameliorarea radicală a microclimatului în apartament va ajuta Sistemul de încălzire echipat cu termoregulatori de înaltă calitate. Din punct de vedere medical, temperatura optimă a camerei este între 18-22 de grade. Pentru a seta acest mod de încălzire sau pentru a regla în funcție de nevoile individuale, este posibilă datorită controlului controlorilor de temperatură, care determină modul optim de funcționare radiatoare în apartament. În plus, sistemul funcțional de încălzire va ajuta nu numai să optimizeze microclimatul în încăperile de locuit, ci și să economisească cheltuielile cu energia termică scumpă.

Utilizarea ecranelor reflectorizante va ajuta la încălzirea apartamentului mai rapid și mai calitativ

Utilizarea ecranelor reflectorizante va ajuta la încălzirea apartamentului mai rapid și mai calitativ

Sfat! Dacă există o lipsă de căldură în casă, este recomandabil să se organizeze loc de joacă, unde în orice moment vă puteți încălzi și bucurați-vă de atmosfera pașnică care vine de la vatră.

Un șemineu confortabil cu decor de piatră

Un șemineu confortabil cu decor de piatră

Datorită dezvoltării inovatoare a designerilor, locuitorii de apartamente pe picior de egalitate cu proprietarii de case private pot instala gaz sau șemineu electric cu o instalare realistă a unei flacără de ardere de foc, sunetul prafului de lemn și a cărbunelui. O caracteristică avantajoasă a șemineelor ​​electrice este lipsa efectului eliberării produselor de ardere dăunătoare caracteristice incendiilor originale. Moda pentru șemineele destinate instalării în apartamente a influențat crearea unei game uriașe de echipamente care pot arăta organic în orice interior, indiferent dacă ar fi minimalist de înaltă tehnologie sau artă Empire.

Respectarea tuturor parametrilor de menținere a unui microclimat confortabil în apartament vă va oferi sănătate și longevitate

Respectarea tuturor parametrilor de menținere a unui microclimat confortabil în apartament vă va oferi sănătate și longevitate

Criterii pentru alegerea ferestrelor pentru echipamentele de apartament

Întrebarea "Cum se creează un microclimat într-un apartament", unde ar putea fi comparată calitatea aerului cu țările cu o ecologie impecabilă, ar trebui să fie întrebată de la începutul reparațiilor majore. Ferestrele trebuie să fie realizate în întregime din lemn natural, permițând aerului din mediul exterior și să nu emită substanțe nocive în timpul încălzirii, spre deosebire de profile din plastic. Atunci când se compară blocurile de ferestre din polimer și din lemn, putem identifica o serie de factori care determină microclimatul în apartament:

Prezența ferestrelor din lemn va ajuta la menținerea unui microclimat favorabil în casă

Prezența ferestrelor din lemn va ajuta la menținerea unui microclimat favorabil în casă

 • Abilitatea copacului de a trece prin aer afectează furnizarea de aer din încăpere cu oxigen. Plasticul elimină efectul schimbului de aer, creând un sentiment de vid într-o cameră cu ferestre închise.
Decorare de perete și ferestre din materiale naturale

Decorare de perete și ferestre din materiale naturale

 • Profilurile de polimeri sunt caracterizate printr-un grad ridicat de electrostatice, care determină atragerea și acumularea de praf, care afectează în mod negativ sănătatea persoanelor alergice. Prin urmare, microclimatul dintr-un apartament cu ferestre din plastic este categoric contraindicat pentru rezidenții care au probleme cu tractul respirator și copiii.
Un dormitor confortabil într-un copac cu izolare excelentă a zgomotului și a căldurii

Un dormitor confortabil într-un copac cu izolare excelentă a zgomotului și a căldurii

 • Când instalați profile din lemn de conifere (pin, brad sau cedru) în apartament, acesta respiră la fel de ușor și liber ca în pădure. Copacii de copaci, chiar după exploatare și prelucrare, timp de mulți ani secretă substanțe biologic active - fitoncide, care dezinfectează aerul de microorganismele dăunătoare. Este de remarcat faptul dovedit științific de eliberare a dioxidului de plastic în timpul încălzirii polimerului, care produce un efect toxic asupra altora.
O baie spațioasă cu o fereastră din lemn, practic pe întregul perete

O baie spațioasă, cu o fereastră din lemn aproape pe întregul perete

 • Nivelul izolației fonice a profilelor din lemn este mult mai mare decât cel al ferestrelor din plastic, deoarece un copac este capabil să dețină atât frecvențe joase, cât și cele înalte, iar polimerii sunt numai frecvențe sonore ridicate. apartamente cu profile de lemn cele mai izolate de zgomotul stradal.
Fereastră mare din lemn în sufragerie, în stilul eclectismului

Fereastră mare din lemn în sufrageria unui stil eclectic

Indicatorii perfecți de hipoalergenitate, grad înalt de rezistență, capacitatea de a rezista la impactul umidității, ultraviolete, fluctuațiile de temperatură determină proprietăți de performanță excelente ferestre din lemn, care ar trebui să fie preferate dacă doriți să creați un microclimat sănătos în apartament.

Subtilitățile alegerii tehnologiei climatice pentru un apartament

Având ca scop crearea condițiilor ideale în mediul intern al apartamentului, este necesar să se îndeplinească sarcina principală - alegerea tehnologiei climatice. Pentru a facilita căutarea, este necesar să se măsoare suprafața locuințelor și să se studieze indicii unui higrometru capabil să determine starea microclimatului într-un apartament. Dispozitivul funcțional este proiectat pentru a controla regimul climatic în interior, unde poate determina instantaneu temperatura și umiditatea aerului.

Un higrometru de perete care măsoară temperatura și umiditatea din încăpere

Un higrometru de perete care măsoară temperatura și umiditatea din încăpere

Tehnologia climatică - un sistem indispensabil de echipamente de locuințe, responsabil pentru aerul din apartament. Are multe modificări, caracterizate prin diferite funcții:

 • Umidificator de aer este capabil să optimizeze rapid microclimatul într-un apartament, normele acestuia fiind determinate cât mai precis posibil pe baza datelor de higrometru. Fără acest dispozitiv pe uscăciunea aerului poate simboliza podelele din lemn scârțâind, peeling tapet, o vedere pipernicit de ghivece cu plante, indiferent de irigare intensivă și fertilizarea terenurilor în timp util, stare de rău. Umidificatoarele au capacități diferite, măsurate în cantitatea de apă evaporată într-o oră. Dispozitivele sunt proiectate pentru o anumită zonă a încăperii, pot fi completate cu filtre pentru purificarea apei, LED-ul de fundal, Capsulele aromate utilizate pentru sesiuni de medicament din plante, o lampă cu ultraviolete, dezinfectarea apei evaporabil stație meteorologică încorporat, un control de la distanță, funcția de blocare a copiilor și a altor componente sub forma unei alarme, o lampă sau organizator. Modelele inovatoare de umidificatoare poate funcționa în modul automat - aparatul măsoară în mod independent, temperatura și nivelul de umiditate in camera, modifica setările și a crea un microclimat confortabil în fiecare cameră de apartamente fără chiriași.
Umiditatea normală a aerului în cameră va reduce riscul bolii, precum și confortul pentru locuitori

Umiditatea normală a aerului în cameră va reduce riscul bolilor, precum și confortul pentru locuitori

 • Aer condiționat - un dispozitiv multifuncțional al tehnologiei climatice, fără de care este dificil să ne imaginăm viața în mega-țările cu praf și în provinciile cu regim de încălzire fluctuant în mod constant. Sistemele moderne split sunt capabile de răcire, încălzire, umidificare a aerului, indiferent de temperatura stradală și de funcționarea echipamentelor de încălzire. Îmbunătățirea microclimatului în apartament studio sau cazare cu camere mici, merită preferat modelele cu un sistem cuprinzător de filtrare și purificare a aerului din praf, nocive pentru impuritățile de sănătate. Ei nu numai că dezinfectează aerul, ci și îl îmbogățesc cu ioni și phytoncide, care lipsesc cu mult din aerul urban. Tehnologiile moderne sunt sistem de separare maxim îmbunătățit, responsabil pentru microclimatul din apartament. Controlul și monitorizarea modului de funcționare al aparatului de aer condiționat este posibilă la distanță, cu ajutorul Wi-Fi. Datorită mobilității sistemului split, puteți seta temperatura optimă a încăperii în timp ce lucrați, într-o călătorie de afaceri sau în mașină în drum spre casă.
În sezonul rece și cald, microclimatul optim va ajuta la crearea unui aparat de aer condiționat

În sezonul rece și cald, microclimatul optim va ajuta la crearea unui aparat de aer condiționat

 • Spalare de aer curăță treptat și umezește aerul: îndeplinește o funcție antibacteriană efectuează ionizare cu plasmă elimină praful, scuamele de animale și spațiu de culoare polen alergen îmbogățește de umiditate lipsă la un nivel optim.
Îmbunătățirea calității aerului este principala sarcină"мойки воздуха"

Îmbunătățirea caracteristicilor aerului - sarcina principală de spălare a aerului

Sfat! Cu o lipsă de spațiu pentru a se adapta sistemele globale despicate, echipamente, umidificare a aerului, sistem de microclimat în apartament permite să scape de problema de uscăciune excesivă a aerului, umiditate, nivelurile de încălzire insuficiente sau ventilarea clădirilor de locuit.

Controlul electronic al climatizării pe telecomandă într-un apartament modern

Controlul electronic al climatizării pe telecomandă într-un apartament modern

Complexul de echipamente completate cu sistemele de inginerie combinate de încălzire, condiționare, ventilație, umidificare și dezumidificare este un model universal de control al climei. Prototipul unui astfel de echipament multifuncțional este sistemul "Casa inteligentă", crearea automată a unui microclimat ideal în apartament.

Sarcina principală a sistemului de climatizare este de a asigura funcționarea neîntreruptă a dispozitivelor de încălzire, a umidificatoarelor și a echipamentelor de ventilație

Principalul complex al sarcinilor sistemului de climatizare este asigurarea funcționării neîntrerupte a dispozitivelor de încălzire, a umidificatoarelor și a echipamentelor de ventilație

Recomandări pentru alegerea materialelor de finisare

Microclimatul apartamentului determină nu numai funcționarea sistemelor split, încălzitoare, umidificatoare și purificatoare de aer, ci și materialele utilizate pentru amenajarea și finisarea încăperilor. Este extrem de important să se studieze efectul asupra mediului asupra detaliilor particulare ale mobilierului și confecționării clădirilor. Prin urmare, pentru finisarea apartament ar trebui să se acorde prioritate plăci ceramice naturale, tratate cu coloranți organici precum Zelij (gresie în stil marocan), hârtie tapet, vopsea cu indicatori hipoalergenici mari, panouri de perete și partiții din ghips, caramida clincher, marmură, granit, lemn parchet și alte materiale naturale fără tratament cu compuși chimici.

Materiale naturale de construcție în decorarea pereților într-un interior modern

Materiale naturale de construcție în decorarea pereților într-un interior modern

Pe lângă un efect benefic asupra mediului, materialele de finisare cu o bază naturală se disting prin durabilitatea funcționării și capacitatea de a nu-și pierde timp îndelungat aspectul. Naturalitatea trebuie să se manifeste în fiecare element al designului interior:

Mozaic în culori naturale, decorând baia

Mozaic în culori naturale, decorând baia

 • material impecabil pentru coastele de cusut și Pătura pot deveni țesături naturale - bumbac, in, mătase, sifon, cambric sau tweed;
Cortina din pânză naturală de in

Cortina din pânză naturală de in

 • ca material optim pentru producția de mobilier poate fi o serie de tipuri diferite de lemn, rattan, viță de vie, sticlă organică, diverse tipuri de metal, naturale piatra pentru fabricarea de blaturi.
Plita si zidul de lucru din piatra de marmura

Plita si zidul de lucru din piatra de marmura

Preponderența componentelor naturale în interiorul apartamentului ajută la crearea unui mediu confortabil în apartament, cât mai aproape posibil de mediul natural cu aerul curat și starea ecologică perfectă.

Decorare de perete la capul patului cu zidărie

Decorare de perete cu zidărie la capul patului

Cum se creează un microclimat într-un apartament: metode non-standard de umidificare și purificare a aerului

Pe microclimatul din apartament poate afecta nu numai sistemele multifuncționale echipamente, dar, de asemenea, detalii tipice ale situației:

 • houseplants pot îmbogăți aerul cu oxigen, pot reduce conținutul de dioxid de carbon, toxine și microorganisme dăunătoare. Filtrarea excelentă a aerului este efectuată de către Chlorophytum, aloe, geranium și pelargonium, nefrozele și alte tipuri de flori de interior. Pentru plasarea lor, puteți utiliza standuri mobile, biblioteci sau ghiveci de flori ornamentale.
Plantele de interior ajută la curățarea aerului din încăpere

Plantele de interior ajută la curățarea aerului din încăpere

 • Acvariul în cameră Este capabil să elimine complet necesitatea de a folosi un umidificator de aer, deoarece evaporarea apei îl saturează complet cu umezeala lipsă.
Acvariul din insula bucătăriei este original și util

Acvariul din insula bucătăriei este original și util

 • Fântână decorativă în cameră va acționa ca un umidificator original, creând un efect vizual dinamic. Există modele staționare și desktop destinate decorului interior. Prin urmare, indiferent de zona apartamentului, puteți alege dimensiunea optimă pentru o fântână de cameră.
Fântâna acasă multifuncțională vă va ajuta să vă relaxați și să umeziți aerul din apartament

Fântâna acasă multifuncțională vă va ajuta să vă relaxați și să hidratați aerul din apartament

 • Aerisirea regulată a apartamentului neutralizează problema uscării aerului, ceea ce este deosebit de important pentru sezonul de încălzire.
Cum de a crea un microclimat în apartament: aerisirea cameră - una dintre principalele activități pentru un microclimat în condiții de siguranță în apartament

Airing camera - una dintre principalele activități pentru a crea un microclimat sigur în apartament

Pentru a consolida sanatatea de uz casnic, a scăpa de sentimentul de oboseală și iritabilitate în casă, este important să se acorde o atenție aproape de a crea un mediu confortabil în apartament, caracterizat prin stare impecabilă umidificat aerului, temperatura fără praf și confortabil cameră. Folosind metode eficiente de încălzire, curățarea și umezirea aerului, va fi capabil de a crea o vreme buna in apartament: o racoare de bun venit în vara și o atmosferă caldă în sezonul persistent rece, bucurați-vă de aer curat, fara alergeni si un sentiment de prospețime de primăvară pe tot parcursul anului.

Cum se creează un microclimat într-un apartament: o prezentare generală a celor mai eficiente metode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *