Viața modernă este greu de imaginat fără Internet

Viața modernă nu poate fi imaginată fără Internet

Puțini oameni știu despre un lucru atât de util, cum ar fi Internet-priză și chiar mai mult, cum se conectează. Dar, de fapt, această adaptare vă permite să rezolvați multe probleme. În primul rând, face posibilă evitarea slăbirii contactelor din linia furnizată de furnizor și, prin urmare, necesitatea de a solicita angajaților săi reparații periodice; și în al doilea rând, simplifică conectarea diverselor gadget-uri și accesorii, care facilitează foarte mult viața.

 • desen
 • Pregătirea
 • Instrucțiuni pas cu pas (pentru versiunea încorporată)
 • constatări
Zona de lucru, care este situată în dulap

Zona de lucru, care este situată în dulap

desen

Să începem cu faptul că vom lua în considerare variantele tipice ale modelelor prezentate pe piața accesoriilor de pe Internet. Condiționat, acestea pot fi împărțite în două categorii principale, care diferă în modul de instalare:

 1. încastrate;
 2. deasupra capului.
Livolo cutie de ieșire Livolo cu HDMI

Livolo cutie de ieșire Livolo cu HDMI

Modele cu închidere externă

Modele cu închidere externă

Ambele variante sunt utilizate pe scară largă, în timp ce prima este mai preferată la domiciliu, deoarece rezolvă problema ușurinței de utilizare și a gustului estetic, ceea ce este deosebit de important în elegant decorate interior.

Din acestea puteți să distingeți:

 • standard RJ-45;
 • Dual RJ-45 (pentru două rețele paralele).
Dual RJ-45

Dual RJ-45

Model cu patru conectori de rețea

Model cu patru conectori de rețea

Restul structurii este aproape identică, deși există excepții de la regulile care au porturi USB suplimentare etc. Dar în acest caz, să le considerăm nu are sens, deci hai să mergem direct la punctul principal.

Pregătirea

La momentul instalării, trebuie să fie pregătite toate condițiile. În primul rând, este necesar ca cablul principal să fi fost deja pus de la furnizor, iar o ramură să fie făcută direct de la acesta la locul de utilizare. În caz contrar, întreaga procedură nu are bun simț.

Sfat! În mod ideal, ramura este pusă în interiorul pereților, dar acest lucru este extrem de rar, astfel că această procedură trebuie să fie efectuată deja de proprietarul locuinței. Este ascuns în interiorul unui tub din polimer ondulat și instalat într-un canal special, golit înăuntru caramida sau zidarie din beton. Sau este ascuns în spatele ei gips-carton, care pot complica și simplifica procesul de instalare.

Tubul ondulat va ajuta la plasarea unui cablu de rețea în perete

Tubul ondulat va ajuta la plasarea unui cablu de rețea în perete

Problema poate fi achiziționarea unei sticlă de rozetă specială pentru plăcile de gips și chiar a uneltelor speciale pentru tăierea găurilor în plăcile GCR. Cu toate acestea, toate acestea pot fi la îndemâna proprietarului.

Montarea paharului de evacuare

Montarea paharului de evacuare

În rest, cu excepția kitului ambalat în celofan, comandantul va avea nevoie de:

 1. șurubelniță, de preferință tetraedrică (încrucișată);
 2. cuțit, cuțite sau striper (opțional).
Instrumente pentru conectarea prizelor pentru Internet

Instrumente pentru conectarea unei prize de internet

Fiți atenți! Stripper - un instrument profesional care permite persoanelor care sunt angajate în instalații de rețea, cum ar fi administratorii de rețea și tehnicieni, cât mai repede posibil pentru a curăța contactele și să efectueze bordurare.

Stripper, conceput pentru a îndepărta izolația de la capetele firelor sau pentru a tăia cablul în timpul lucrărilor electrice

Stripper, conceput pentru a îndepărta izolația de la capetele firelor sau pentru a tăia cablul în timpul lucrărilor electrice

Instrucțiuni pas cu pas (pentru versiunea încorporată)

Inițial, ar trebui să despachetați și să dezasamblați setul de piese de schimb existente, ca să spunem așa, să separați boabele de pleavă. Apoi, folosind o șurubelniță, este necesară separarea părții exterioare a soclului din interior, care se ascunde în interior pereți într-o gaură specială sau într-un pahar.

Următorul pas este să împărțiți din nou partea interioară cu aceeași unealtă.

Sfat! Dar puteți face acest lucru și cu mâna, apăsând ușor modulul intern cu portul încorporat. Ca urmare, ar trebui să existe un mic fragment în mâini.

Diagrama vizuală a conexiunii la domiciliu la Internet

Diagrama vizuală a conexiunii la domiciliu la Internet

Fiți atenți! Structura produsului poate să difere și să compună know-how-ul producătorului. De exemplu, unii dezvoltatori adaugă o piesă specială numită inel de blocare. Este ușor de separat de partea principală, care este o singură unitate de componente externe și ascunse.

Model de buget Sankou instalare internă

Model de buget Sankou instalare internă 

 • La rândul său, ar trebui să scoateți un capac mic. Puteți face acest lucru cu un cuțit sau aceeași șurubelniță. Sub el va fi o cutie miniaturală cu 8 sloturi și o gaură pentru contracția cablului cu 4 perechi.
 • Următorul pas este deconectarea cablului. Dincolo de perete el ar trebui să plece de aproximativ 10 cm. Este puțin probabil să aibă nevoie Restul, astfel încât să poată fi tăiate cu ușurință, lăsând matura câțiva centimetri.

Sfat! Dacă există o stripteuză, capătul corespunzător al acestuia poate curăța imediat, dar dacă nu, atunci, cu ajutorul unui cuțit, desena un cerc pe mantaua exterioară și atracția generală l după o ușoară mișcare, ruperea la tăiat.

Instrucțiuni pas cu pas pentru conectare

Instrucțiuni pas cu pas pentru conectare

Important! Acest lucru ar trebui făcut cu atenție, deoarece este posibil să se deterioreze miezurile subțiri de cupru situate în interior

 • Apoi, ar trebui să dezasamblați perechile de vene în toroane separate pentru confortul muncii ulterioare.
 • Următoarea etapă este cea mai importantă, deoarece o eroare în procesul de execuție poate costa calitatea întregii lucrări și, în final, toate operațiunile trebuie să fie efectuate de la zero. Esența este aceea de a introduce firele în canelurile corespunzătoare ale fragmentului pregătit cu portul în vene necesare ale cordonului despicat.
Montarea firelor în canalele corespunzătoare

Montarea firelor în canalele corespunzătoare

 • Pentru a funcționa corect producătorii prudenți completează legenda sub forma unui autocolant. Afișează culoarea firului împletit în slotul numerotat.

Există două scenarii de styling, ambele fixate pe un autocolant. Primul scenariu este aplicat cu o schemă directă care presupune următoarea secvență:

număr culoare
1 Orange și alb
2 portocaliu
2 Verde și alb
4 albastru
5 Albastru și alb
6 verde
7 Brown-alb
8 maro

Dar se utilizează exclusiv atunci când se conectează dispozitive de același tip, deci în acest caz ar trebui să utilizați scriptul, codificat sub numele T568B, și anume având o secvență de trecere:

număr culoare
1 Verde și alb
2 verde
2 Orange și alb
4 albastru
5 Albastru și alb
6 portocaliu
7 Brown-alb
8 maro
Routarea corectă a firului"витой пары"

Cabluri corecte pereche torsadată

Prin standard, numerotarea seriei este efectuată, iar pe fiecare parte vor fi marcate 4 sloturi. În fiecare dintre ele este necesar să faceți o trimitere corespunzătoare și să o strângeți până la un clic caracteristic. Dacă este necesar, puteți împinge firele până la capăt cu partea dreaptă a lamei cuțitului.

Sfat! Când toate cablajele sunt instalate corect, puteți verifica asamblarea corectă conectând un cablu de patch-uri conectat la dispozitivul destinație la port, de exemplu, laptop sau un computer personal. Apariția unui semnal de rețea va indica funcționarea reușită.

Apoi, trebuie să deconectați cu grijă dispozitivul și să treceți la pasul de asamblare inversă.

Împingerea cablului de rețea

Împingerea cablului de rețea

Crimper RJ45 RJ11 RJ12 CAT5

Crimper RJ45 RJ11 RJ12 CAT5

 • Înainte de asamblare, este necesar să se taie vasele excesive, lăsând un milimetru pentru fiabilitate. Acum, în ordinea inversă, am pus capacul și fixăm elementul în partea interioară a carcasei.
 • Apoi este montat pe perete sau într-o priză cu ajutorul șuruburilor de montare.
 • Și în ultima etapă, partea decorativă externă este fixă, fără sarcină funcțională.
 • constatări

După cum puteți vedea, complexitatea acestui proces este nesemnificativă. Acest lucru necesită un minim de instrumente și o mică atenție. Dacă aveți nevoie să instalați un tip extern de construcție, atunci problema va fi mai mică, deoarece instalația este facilitată uneori.

Lucrul cu fire rămâne aceeași, dar organismul poate fi complet lipit de perete cu bandă dublu adezivă, deși fiabilitatea oferă găuri de fixare pentru șuruburi de fixare în miniatură.

Cum se conectează o priză de internet: pregătire și instrucțiuni pas cu pas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2