Covoare - un detaliu important al interiorului

Covoare - un detaliu important al interiorului

Covoare pe podea au încetat de mult să fie asociate pur și simplu cu un strat de acoperire care are o funcție principală - pentru a face podeaua mai caldă. Astăzi, aceasta este o parte deplină a variațiilor bizare ale decorului și chiar aproape o operă de artă. Practicitatea a dat calea frumusetii, deoarece pentru caldura, tehnologiile bine dezvoltate permit instalați radiatoarele sau încălzire prin pardoseală. Abundența soiurilor este atât de frapantă încât uneori ne pierdem din sortiment și de mult timp nu găsim un răspuns la întrebarea cum să ridicăm un covor pentru interior. În astfel de cazuri, designerii de frunte vin în ajutorul nostru și împărtășesc cu bucurie recomandările lor.

 • Ai nevoie de el?
 • Cum să alegeți covorul potrivit în interior
 • Ce dimensiune ar trebui să fie covorul?
 • Cum de a alege un covor pe podea în interior
 • Formă și conținut
 • Cum de a alege culoarea covorului în interior
 • Cum de a alege un covor în interiorul camerei de zi
 • Câteva puncte utile suplimentare.
Covorul ușor cu un model în dormitorul clasic

Covorul ușor cu un model în dormitorul clasic

Covor alb cu trandafiri texturate în interior

Covor alb cu trandafiri texturate în interior

Bej covor în interiorul camerei de zi

Bej covor în interiorul camerei de zi

Ai nevoie de el?

Cu câțiva ani în urmă, covorul a fost considerat un indicator al statutului, oamenii l-au putut cumpăra, astfel încât oamenii au salvat ultimii bani și au cumpărat cel puțin o mică cale. Astăzi există alte materiale - linoleum, laminat și parchet, care, cu selecție îndemânată, arată impresionant și diferă în avantajul incontestabil - simplitatea în îngrijire! Dar aceasta este o opțiune pentru oameni foarte serioși care nu vor să-și petreacă prea mult timp curățați și să vă gândiți cum să ridicați un covor pentru interior. Fotografiile acestor camere sunt ascetice și spațioase, dar simt că sunt confortabile? De regulă, nu. Acesta este motivul pentru covoare sunt nemuritoare, și oricare ar fi umblat în cercuri, nici de moda capricios, ei pot schimba structura materialului, forma, culoarea, chiar și numirea, dar niciodată nu merg în uitare.

Covoare cu dungi multicolore în bucătărie luminoasă

Covoare cu dungi multicolore în bucătărie luminoasă

Cum să alegeți covorul potrivit în interior

După concepție decora o casă sau un apartament covoare, trebuie să cunoașteți câteva criterii de bază, care ar trebui să se bazeze pe alegerea detaliilor dorite ale interiorului. Această formă, dimensiune, culoare, material și compatibilitate cu mediul înconjurător.

Covor luminos în interiorul camerei de zi

Covor luminos în interiorul camerei de zi

Ce dimensiune ar trebui să fie covorul?

Pentru corelarea corectă a dimensiunilor covorului și încăperilor, trebuie să țineți cont de două puncte principale - pentru a măsura suprafața totală a încăperii și locul unde se presupune că "prietenul nostru decorativ" se află. Apoi, minus 25 cm de pereți, mobilier și alte lucruri pe care le va înconjura, și estimați parametrii aproximați.

Un covor circular mijlociu vă permite să împărțiți camera în zone

Un covor circular mijlociu vă permite să împărțiți camera în zone

În mărime, covoarele sunt împărțite în:

 • mic - până la 3 m2;
 • mediu - de la 3 la 5-6 m2;
 • Mare - de la 6 m2 și mai mult.

Alegerea numărului și dimensiunii va depinde de metoda de plasare pe podea.

Un covor lung lung arată bine într-o bucătărie luminoasă

Un covor lung lung arată bine într-o bucătărie luminoasă

Cum de a alege un covor pe podea în interior

Pentru a respecta armonia externă, trebuie reținută o regulă simplă: suma de acoperire nu ar trebui să fie mai mare decât a treia parte a camerei. Aceasta înseamnă că pot exista versiuni - sau un covor mare în centru sau două echivalente în zone diferite, de exemplu unul în centru, cel de-al doilea în spate televizor și canapea, fie pe diferite laturi paturi, dacă e un dormitor. Principalul lucru este că nu se închid în mod colectiv mai mult de o treime din cameră.

Consiliu: Covoarele mari reduc vizibil camerele, în special dacă sunt nuante întunecate, însă un covor mic va arăta destul de comic într-o sală mare. Este necesar ca aceste lucruri să fie corelate în mod clar.

Raportul corect între dimensiunea covoarelor și dimensiunea camerei

Raportul corect între dimensiunea covoarelor și dimensiunea camerei

Formă și conținut

Formează covoare astăzi nu sunt doar repeta tot felul de forme geometrice. - cercuri, ovale, poligoane, pătrate, trapeze, etc., dar, de asemenea, disponibil sub formă de flori, animale, picături, fulgi de zăpadă, și chiar fantome. Imaginația designerilor deseori elimină complet toate limitele imaginabile.

Masa rotunda si covorul rotund vor decora zona de luat masa

Masa rotunda si covorul rotund vor decora zona de luat masa

Cum sa fii? În mod ideal, trebuie să țineți cont de geometria mobilierului, dacă este dreptunghiulară mese, canapele, dulapuri - același lucru ar trebui să fie și lângă covorul culcat, la fel cu cercurile și ovalele. Cu toate acestea, decoratorii moderni spun că astăzi totul este posibil! Dacă doriți să introduceți o notă de neglijență în clasicul chic - puneți-l cu îndrăzneală, chiar și pe podea camera de zi, bibliotecă sau mare dormitoare, există un trandafir de ceai sau o fantomă albă. Principalul lucru nu este fragmentarea - elementele similare ar trebui să funcționeze în contrast și să fie într-o singură copie, altfel efectul surpriză și zestul vor fi pierdute.

"Потертые" ковры прямоугольной формы добавят ноту небрежности в интерьер и сделают более расслабленную атмосферу

Covoare "șubred" de formă dreptunghiulară vor adăuga o notă de neglijență în interior și vor face o atmosferă mai relaxată

În ceea ce privește conținutul, materialul poate fi orice, la fel ca lungimea grămezii (toate covoarele sunt împărțite în păr scurt, cu morman mediu și lung).

materiale:

 • Lână. Este scump, dar clasice de calitate, astfel de produse sunt fabricate în fabrici de lână, acestea sunt plăcute la atingere, suficient de flexibil și capabil să servească cu fidelitate timp de 50 de ani, rămânând aproape intacte. Ele diferă în tonuri calme și sunt potrivite pentru orice tip de interior. Cu toate acestea, există dezavantaje - extrem de repede se murdare și pot fi consumate de un mol sau rasfat de mucegai, manipulați cu mijloace speciale și să monitorizeze umiditatea camerei.
Covoarele din lână arată scump și luxos în interiorul clasic

Covoarele din lână arată scump și luxos în interiorul clasic

 • Silk. Acest lux strălucitor va costa chiar mai mult decât lâna, dar calitatea lor se repede cu desăvârșire. Covoarele din mătase sunt incredibil de durabile și frumoase, deoarece textura materialului oferă o oportunitate unică de a realiza orice imagine cât mai clar posibil! Covoarele de mătase sunt atât de rafinate încât sunt adesea comparate cu tablourile unor mari pictori și se pare că se pun pe podea folosind Cuverturi de pat pe paturi si canapele.
Mătasele de mătase combină armonios cu articole de uz casnic antic în baie

Mătasele de mătase combină armonios cu articole de uz casnic antic în baie

 • Viscoza. Aceasta este o artă artificială, înfățișând totul foarte asemănător cu mătasea, dar de fapt este celuloză. Nu numai că produc desene de calitate detaliate de mătase „capodopere“, deci încă și nu încreți, nu ștergeți din timp în timp, mai ales nu poluat, și cel mai important, costul de mai multe ori mai ieftin. Aceasta este o soluție ideală pentru toate familiile cu copii, pisici și câini - ieftină și frumoasă.
Covor cu viscoză în interiorul camerei de zi

Covor cu viscoză în interiorul camerei de zi

 • Nylon. Acestea sunt covoare din poliamidă care dau tipare strălucitoare, indicatori de înaltă rezistență și uzură, o elasticitate interesantă și o calitate foarte importantă pentru familiile în care există copii mici - nu se aprind. Deci, dacă, la fel ca în filmul "Înapoi în viitor", fiul sau fiica dvs. a aruncat în mod accidental un incendiu la un covor în sufragerie, să fie blând cu ei.
Covoare din nailon strălucitoare în interiorul holului

Covoare din nailon strălucitoare în interiorul holului

 • Polipropilenă. Acestea sunt cele mai ieftine, frumoase, netede, luminoase și ușor de întreținut covoare, dar viața lor de serviciu nu este lungă, acestea sunt de maxim 5 ani. Pe de altă parte, va oferi o oportunitate de a actualiza interiorul.
Covor din polipropilenă în camera copiilor

Covor din polipropilenă în camera copiilor

 • Poliester. Asemene cu omologii lână, acestea sunt aproape la fel de moale și durabil, aspect luxos pentru a include versiunea lungă și, de asemenea, să păstreze căldura, perfect pentru camere de zi. Dar există două dezavantaje: ele „trage“, poliester - depozitarea perfectă pentru electricitatea statică, și prost țineți formularul în cazul în care acestea trebuie să fie spălate, sau dacă ceva distorsionat.
Covoarele cu poliester arata luxos intr-un interior modern

Covoarele cu poliester arata luxos intr-un interior modern

La alegerea formei și materialului, totul se va baza pe mărimea bugetului, modul de aplicare și circumstanțele însoțitoare - prezența copiilor mici și a animalelor. Desigur, puteți petrece pe un covor alb imaculat, cu peri naturali lungi, dar este acolo, în sensul că zatopchet câinele, va marca păr negru sau pisica razrisuy copii? Sau are sens să punem pe jos un covor subțire de mătase manuală, atunci când ar fi mult mai potrivit să se încline ca o pătură în dormitor estică?

Dacă totul în casă este curat - vă puteți permite culorile luminoase și compoziția naturală, în alte cazuri, materialul sintetic, soluția va depinde de fantezia și prudența proprietarilor.

Consiliu: designerii au observat un moment foarte frumos - cortexul cu coaja lungă este foarte bine combinat cu cămin, situate în această zonă, ele creează cel mai bine un sentiment de căldură și confort.

Covoare lungi în interiorul dormitorului

Covoare lungi în interiorul dormitorului

Cum de a alege culoarea covorului în interior

Deoarece covoarele sunt cumpărate nu pentru sezon, dar de mulți ani, alegerea culorii este foarte importantă, este direct legată de model. Dacă nu sunteți sigur că o culoare strălucitoare vă va potrivi, există o paletă universală care va funcționa în mod inconfundabil în orice interior. Acesta este un aspect multilateral bej și diferite nuanțe de maro - de la cafea, ciocolată până la aproape bordeaux. Aceeași schemă va fi și cu alegerea modelului - modele discrete și fluide, figuri geometrice, valuri sau pur și simplu nuanțe ale unei culori care curge unul în celălalt.

Culorile accentuate în interior pot fi create folosind un covor

Culorile accentuate în interior pot fi create folosind un covor

Iubitorii de extravaganță pot alege orice își dorește inima, bazându-se doar pe 4 puncte ale combinației, ceea ce va corecta ușor direcția și nu va permite fantezie să vă ducă spre gustul neplăcut.

Ce ar trebui să se potrivească culoarea covorului:

 • comun tonul de tapet sau pictura;
 • nuanțe de mobilier;
 • perdele;
 • pardoseală.

Consiliu: covoarele pot avea aceeași schemă de culoare cu pereți, mobilier și perdele, dar nu ar trebui să fie alese exact în tonul podelei, deoarece se "îmbină" cu ea, iar interiorul va pierde un accent luminos.

Combinație armonioasă de covor cu interiorul: o repetare a motivelor florale pentru tapet și covor

Combinație armonioasă de covor cu interiorul: o repetare a motivelor florale pentru tapet și covor

Cum de a alege un covor în interiorul camerei de zi

Și totuși, principala prioritate, unde putem întâlni cel mai adesea un covor, este camera de zi. Ca o regulă, aceasta este cea mai mare cameră care va permite orice experiment, cel mai important - amintiți-vă regulile de mărime și compatibilitate!

Dacă vrem să accentuăm geometria camerei și a mobilierului - merită să alegem covoare cu forme clare. Apropo, nu puneți neapărat un "dreptunghi sub dreptunghiuri" sau "cercuri și ovale sub rotunjimea", uneori covorul sub formă de elipsă este mult mai benefic, subliniază rigiditatea formelor clare și invers.

Covorul cu forme clare arata grozav in interiorul camerei de zi clasice

Covorul cu forme clare arata grozav in interiorul camerei de zi clasice

Ca o legătură între mobilier și covor în camera de zi poate servi tapițerie cu ornamente similare sau perne decorative în ton. De asemenea, cu perdele sau tapet - cu un covor pot combina o paletă de culori sau un model.

Covoare, mobilier și perdele într-un singur stil

Covoare, mobilier și perdele într-un singur stil

În ceea ce privește caracterul practic: living - sala de comunicare, în cazul în care oaspeții vreodată bun venit pe tot parcursul zilei și de a trăi toată casa și animalele de companie (dacă au una), deci este în covor camera de zi ar trebui să aibă o densitate mai mare. Verificat acest punct pur și simplu, atunci când cumpără este pliat de margine și uite - baza mai vizibilă, care este atașat la gramada, cea mai mică densitate și cu atât mai bine va înfunda cu murdărie acolo.

Covoarele de lungă durată cu culori contrastante vor dilua interiorul unui living spațios

Covoarele de lungă durată cu culori contrastante vor dilua interiorul unui living spațios

Consiliu: pentru camera de zi este mai bine să luați un covor cu cea mai mare densitate, ceea ce va facilita îngrijirea.

Pentru ultimul și destul de mult timp, designerii au spus, dintr-un anumit motiv, un solid "nu" modelelor florale, dar dacă vă place stilul Provence, nu renunțați la subiectul preferat de dragul modă. În cele din urmă, casa ta este cetatea ta și ar trebui să te simți confortabilă pentru tine.

Cum de a alege un covor pentru interior: câteva momente utile suplimentare

Ce altceva trebuie să știm când alegem un covor:

 1. Produsul nu trebuie să exude mirosuri strălucitoare sau străine.
 2. Covoarele din lână trebuie impregnate cu compoziții speciale din molii.
 3. Dacă luați covorul fabricat manual, trebuie să te uiți la partea gresită. Ornamentul și culoarea ar trebui să coincidă complet cu partea din față. De asemenea, trebuie să existe întotdeauna o semnătură a autorului.
 4. Dacă răufăcătorii încep să cadă de pe covorul nou achiziționat - nu vă faceți panică. Primele zile sunt normale, unele saturate sunt naturale datorită depozitării și transportului.
 5. Mai greu - nu înseamnă mai bine! Mulți oameni cred că covorul este mai greu, cu atât este mai bine și "mai bogat". De cele mai multe ori, "mai grele" înseamnă - este mai greu de mutat, spălat și îngrijit.
 6. Copiii sunt foarte pasionați de lucruri neobișnuite și există covoare care nu se potrivesc destul de bine descrierii clasice. Dar aceste produse sunt durabile și rezistente la uzură și, cel mai important, interesante pentru copii. De exemplu, unele produse din piele cu intercalarea altor materiale și culori strălucitoare. Ele pot conține marcaje "impresionate" sau elemente convexe. Nu sunt atât de scumpe, dar în camera copiilor interesante sunt tot felul de covoare panda sau imitații sub nisip, cu depresiuni care coincid cu picioarele.
cum să alegeți un covor pentru interior: un covor neobișnuit cu fire colorate în dormitorul adolescentului

Un covor neobișnuit de fire colorate în dormitorul adolescentului

Alegerea unui covor pentru interiorul oricărei încăperi este o chestiune importantă, dar nu atât de complexă cum pare. Principalul lucru este să vă amintiți și să comparați mai multe criterii simple - dimensiune, formă, culoare, compatibilitate. Da, nu uitați să luați cu dvs. dimensiunile calculate și înregistrate ale locului în care se va afla renovarea. Apoi, chiar și cea mai mare sortiment nu vă va face să vă pierdeți capul și să faceți o greșeală când alegeți.

Cum de a alege un covor pentru interior: decoratori sfaturi și 80 de combinații win-win

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 73 =