Pătrat Camel într-un dormitor elegant de stil clasic

Pătură într-un dormitor elegant de stil clasic

Camile - navele deșertului - pot exista atât sub soarele incins, cât și într-un climat rece. Îi ajută în termoreglarea piele unică, și nu e de mirare că cumpărarea pături din vată de cămilă este de interes pentru mulți consumatori. Dar, înainte de ao cumpăra, ar trebui să aflați mai multe despre material, proprietățile, avantajele și dezavantajele sale.

 • Ce trebuie să știți?
 • Caracteristicile materialului
 • Avantajele și dezavantajele materiilor prime naturale
 • Tipuri de pături
 • densitate
 • Cum de a distinge de un fals?
Excelent cu stilul eclectic

Pachetul acestui plan este perfect combinat cu stilul eclectismului

 Ce trebuie să știți?

Cumpărând o cară de lână de oaie, aproape toată lumea înțelege cum a fost primită. Dar când vine vorba de locuitorii deșertului, este greu să-ți imaginezi cum să-i iei lîna. Dar, așa cum se spune, nimic nu este imposibil în lume, iar metodele sunt încă inventate. Calea este un animal mare, copt, în zonele aride ale lumii - stepi, deserturi. Ele sunt împărțite în două tipuri:

 1. Două-humped - bactriană. Locuiesc în regiunile de stepă, unde predomină vara uscată, iarna înzăpezită. Linia lor parului este uniformă, groasă și moale. Randamentul materialului din acestea este de până la 10 kg de la un adult mare.
 2. Odnogornye - dromader. Există în regiunile cele mai aride ale lumii, datorită cărora lîna lor este netedă și aurie. Acesta poate da aproximativ 4 kg de materii prime.

Este important să știți! Acoperirea reprezentanților de două căprioare din familia cămilelor este folosită ca o radiator și pentru a crea fire.

Destul de ușor și foarte cald

Produs destul de ușor și foarte cald

Când se colectează lână, animalul nu se pretează la tortură, este extras în felul acesta:

 1. Butașii - apare în fiecare an, imediat după mulaj. Perioada: sfârșitul primăverii - începutul verii.
 2. Colectarea de material după mufarea animalului.

Cea mai valoroasă materie primă este puful - substrat, care se caracterizează prin moliciune. Se obține prin metoda de pieptănare manuală. După extragerea materialului, indiferent de metodă, acesta este sortat. Apoi, firele sunt fabricate, iar din acestea - diferite produse.

Fapt! Pooh poate fi folosit pentru a coase haine de lucru pentru scafandri, exploratori polari și chiar cosmonauturi.

Caracteristicile materialului

Trebuie remarcat următoarele caracteristici ale părului cămilă:

 1. Finețea firelor individuale: cifra medie este de 23 microni. Acest parametru depinde de stâncă și poate varia de la 6 la 120 μm.
 2. Paleta de culori nu este foarte diversă - laptele topit, smântână, bej, maro, maro.
 3. Lana cea mai delicată este cea obținută de la femei.
 4. Mai presus de toate umbra smântână apreciată.
 5. Cele mai bune calități ale materialului din cămile care nu sunt folosite în scopuri de lucru și care trăiesc în stepele Mongoliei.

Lana este foarte apreciată și este costisitoare datorită faptului că este prea mult pentru ao obține de la un animal. Pentru a menține toate calitățile pozitive, nu este pătată și nu oferă tratament suplimentar - acest lucru poate agrava proprietățile.

Cârmă confortabilă cu vată de cămilă

Cârmă confortabilă cu lână

O opțiune excelentă pentru un capac de cămilă ușoară pentru un dormitor

O opțiune excelentă pentru un capac de cămilă ușoară pentru un dormitor

Avantajele și dezavantajele materiilor prime naturale

Înainte de a cumpăra o astfel de pătura originală pentru tine, ar trebui să înveți despre aspectele sale pozitive și negative.

goodies contra
Luminozitate - greutatea este de 2 ori mai mică decât cea a oilor, plus adesea materiile prime nu sunt pătate, nu sunt adăugate fibre sintetice - aceasta asigură o naturalitate absolută Cost - așa cum am menționat deja, prețul unei astfel de pături este destul de ridicat. Deoarece lana animalelor lor poate fi obținută puțin, și nu pe tot parcursul anului
Lanololul este o ceară de animale, prezența sa pe păr permite neutralizarea toxinelor, favorizează întinerirea corpului, îmbunătățește elasticitatea și elasticitatea pielii Îngrijire specifică - lâna acestui animal poate fi curățată numai printr-o metodă uscată
Conservarea căldurii - structura firelor de păr este poroasă, ceea ce ajută la încălzirea perfectă a lânii, dar în același timp nu se va supraîncălzi. Din acest motiv, o reglare termică normală a corpului are loc în orice moment al anului Paleta de culori limitată - pentru că atunci când se creează fire și produse nu se utilizează coloranți, culoarea unei astfel de pături nu va fi atrăgătoare și simplă
Hygroscopicitate - păturăul va absorbi rapid umezeala, dar atât de repede și să-l dea departe. Lana acestui animal nu are proprietatea de a acumula energie electrică statistică Nu folosiți persoanele care au deja o alergie la astfel de produse.
Practicitate - firul diferă rezistență, oboseală, rezistență la murdărie. Ceea ce este interesant este că are capacitatea de a se auto-purifica Este important să se păstreze corect - la urma urmei, acarienii și molii de praf sunt capabili să distrugă produsul.
Materialul natural este hipoalergenic, de la contactul cu pielea nu va exista mâncărime, înroșire. De aceea piesele sale sunt folosite pentru copii. Pe lângă permeabilitatea aerului - un material natural, respiră, ceea ce garantează o circulație excelentă a aerului Păturăul va fi înțepător, dar nu tot. Dacă este făcut din lână de animale tinere, atunci această problemă nu va fi, dacă de la vechi, va "mușcă"
Durabilitatea - cu îngrijire și depozitare adecvată va dura cel puțin 15 ani. Stabilitatea formei - datorită faptului că părul cămilă este foarte elastic, pătura își va păstra forma pe întreaga perioadă de utilizare _____________

Important! Se crede că pătură de păr de cămilă are un efect de vindecare. Materialul, format din fir, asigură un masaj ușor, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și a vasodilatației. Țesuturile sunt restaurate datorită metabolizării îmbunătățite. În plus, utilizarea sa este un mijloc excelent de prevenire a răcelii, reumatismului, radiculitei, durerii articulațiilor.

Tipuri de pături

Aflați aspectele pozitive și negative ale materialului - nu toate acestea, ar trebui să aflați, de asemenea, ce tipuri de astfel de pături există. Prin metoda de fabricare, acestea sunt deschise și închise.

 1. Prima opțiune implică faptul că țesătura produsului este făcută din fire obținute din blana animalului. Datorită faptului că acesta intră în contact permanent cu pielea, adesea în fabricarea unor astfel de accesorii, se folosește puful de cămile tineri - asigură moale și neted. Dar astfel de produse nu sunt la fel de calde ca cele fabricate prin metoda închisă și pot fi numite mai probabile pături decorative.
 2. În ceea ce privește închis, acestea sunt umplute în capac, din material durabil special. În acest caz, utilizați materialul obținut din animale adulte, deoarece nu va exista contact direct cu pielea umană. Pentru a se asigura că materialul care nu este prelucrat în fire nu se pierde, acesta este pus într-o copertă și cusută cu pătrate, adică creează o așa-numită pătura matlasată.
O soluție elegantă pentru un dormitor în tonuri de ciocolată

O soluție elegantă pentru un dormitor în tonuri de ciocolată

Quilt căptușit cu păr de cămilă

Quilt căptușit cu păr de cămilă

densitate

Pe cât de strâns va fi pătură, depinde de capacitatea sa de a economisi căldură. Există produse standard și ușor. De asemenea, acest indicator afectează greutatea: cu atât este mai densă - cu atât este mai groasă și mai caldă.

Ele se disting, de asemenea, prin forță:

Tip de pătură densitate caracteristicile
plămâni 200-220 g / m2 Asemenea excelent pentru utilizare în primăvară și vară.
categorie ușoară 220-280 g / m2 Această opțiune este excelentă pentru incintele încălzite în orice moment al anului.
Toate sezon 300-350 g / m2 Cu ei este confortabil în timpul iernii, în primăvară și toamnă, în vara cu astfel va fi fierbinte.
cald 420 g / m2 Protejează perfect împotriva frigului. O soluție excelentă pentru cei care sunt mereu înghețați.
Pentru un somn cald

Pentru un somn cald

Pătură ușoară

Pătură ușoară

Cum de a distinge de un surogat și de un fals?

Popularitatea și calitățile excelente ale materialului îi atrag pe acei producători care aspiră la câștiguri ușoare prin fals: înlocuiesc fibrele naturale cu un material surogat și sintetic. Prețul pentru o astfel de pătură de pseudo-camper este oarecum mai mic, ca urmare nu există nici o revenire de la cumpărători. Dar, cu un astfel de produs, nu trebuie să așteptăm toate calitățile pozitive menționate mai sus.

Sfat! Pentru a te proteja, ar trebui să știi cum să distingi o pătura de cămilă reală de un surogat și de un contrafăcut. Iată punctele importante:

 1. Carpa în chestiune va fi mai ușoară decât oile.
 2. Dacă materialul este natural, va fi plăcut la atingere, ca puful. Dacă există fibre grosiere - aceasta indică o origine sintetică.
 3. Pentru a verifica naturalețea materialului, se poate efectua următorul test: scoateți câteva fibre și fixați-le în foc. Dacă aceasta nu este o falsă, ar arde prost, încet, topirea are loc fără funingine, iar mirosul este caracteristic arderii părului, a penei.
 4. Lama de cămilă nu se pretează la vopsire, deci dacă produsul este prea luminos, culoare neobișnuită, refuzul de a cumpăra este un fals.
 5. În cazul în care mai mult de 5% din fibrele sintetice sunt prezente în pătură, atunci acesta este un produs semi-lână.
O pătură interesantă, cu adăugarea de vată de cămilă pentru un dormitor modern

Pătură cu vată de cămilă pentru un dormitor modern

În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că pătură de cămilă, dacă este naturală și făcută din lana animalului pretins, are multe avantaje, astfel încât achiziția sa este potrivită pentru climatul nostru dur. Vă asigurăm că nu veți fi dezamăgiți!

Camel pătură: avantajele și dezavantajele produsului și cum să distingem prezentul de un fals?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 5