Modern belső tér sötét bútorokkal az ágy fején

Modern belső tér sötét bútorokkal az ágy fején

Szekrény a hálószobában - szükséges dolog. Ez nagyszerű, ha segít abban, hogy racionalizáljuk a korábban nem használt térhasználatot. Ez a megoldásra vonatkozik tárolórendszerek az ágy felett. A fal ezen része többnyire üres, vagy dekoratív elemekkel van elfoglalva.

 • Felszerelni vagy sem?
 • Építési változatok
 • anyagok
 • Hasznos tippek
 • következtetés
Sötét függönyök a sötét laminátum színeiben

Sötét függönyök a sötét laminátum színeiben

Felszerelni vagy sem?

Egy ilyen kérdést pontosan azok kérdeznek meg, akik gondolkodnak, függesztenek egy szekrényt vagy polcok az ágy felett vagy nem. Vannak érvek mind és ellen. előnyei:

 1. Van még egy tárolórendszer, míg a hasznos hely a padlón nem besurranó. Ez különösen fontos, ha a hálószoba kicsi.
 2. Ebben benne lehet a leginkább szükséges dolgokat - valamit, ami mindig kéznél van.
 3. Ez a bútorelem kompakt, ezért alacsony az ára.
 4. Nem nehéz egy szekrény felhelyezése az ágy felett, de nagyon fontos, hogy ezt a várható terhelésnek megfelelően tegye meg.
 5. A már kész konstrukció frissíthető, javítható.
Arch páncélzat az ágy fölött

Arch páncélzat az ágy fölött

Kényelmes és praktikus bútorok

Kényelmes, funkcionális bútorok

Beépített bútor világítás a fej fején

Beépített bútor világítás a fej fején

Ami a negatív pillanatokat illeti, azok is:

 1. Ha helytelenül helyezi a szekrényt vagy a polcokat a fal magasságába, akkor a sérülések (fejfelvételek) nem kerülhetők el.
 2. Ha a rögzítés vagy a túlterhelés nem megfelelő, akkor a szerkezet leeshet az alvókon.

Fontos! Mielőtt ilyen szekrényt vásárolna, meg kell próbálnia kényelmesen aludni, ha valami fel van függesztve. Ehhez egy lapot kell elhelyezni a bútorok kívánt helyére, amely párhuzamos az ágyzal. Hozzávetőleges érzéseket érthetünk.

Stílusos, sötét bútorok

Stílusos, sötét bútorok

Bútorok kis lakáshoz

Bútorok kis lakáshoz

Téglafal a belső térben

Téglafal a belső térben

Építési változatok

A kialakítás, a hálószoba mérete és egyéb tényezők alapján a fenti tárolási rendszer egyik vagy másik változatát kell választani ágy. Nem kell szabványnak lennie lógó készlet. Kényelmes változatok:

 • Felfüggesztett szekrény. Ez a legegyszerűbb lehetőség, hasonlóan a konyhában használthoz. Könnyen szerelhető, eladásra különböző anyagokból származó termékek találhatók. A szerelési eljárás zárókra, csavarokra vagy horogokra van szerelve. Az ilyen modellek negatív aspektusai nem túl megbízható stabilitást és a korlátozók hiányát eredményezik, ami a tervezés csökkenéséhez vezethet.
 • Moduláris. Ez a lehetőség sokkal érdekesebb, mivel lehetőség van a helyszín saját belátása szerint történő változtatására, miközben a szoba kialakításának módosítására kerül sor. Az eredeti szekrények lépcsőnek vagy cellának tűnnek. Egyes darabok egy csoportja közvetlenül a fejtámla felett vagy az egész falon helyezhető el, amely alatt az ágy áll.

 • Polc, polc. Ezek többszintű szerkezetek, amelyeket csak nagy hálószobákban szabad használni. És kell lennie egy megfelelő mennyezeti magasságnak. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fogasléc nagy méretű, súlya is szilárd, ezért a szerelési elemeket nagyon komolyan kell venni.
 • Fülkékben. Egy nagy hálószobában fekvő ágyon lehet elrendezni. A fülkék elrendezéséhez szükség van egy gipszkarton fal létrehozására. Nem szabad túlterhelni nagy tömeggel. Az ilyen tárolórendszerek inkább dekoratív elemek lesznek.

anyagok

Az ágy fölötti szekrények különböző anyagokból készülhetnek. Többet is kiválaszthat:

 • Tömör fa. Ezek a minták az optimális megoldás, de csak akkor, ha a fajta nem nehéz. Ellenkező esetben a falon történő biztonságos rögzítés probléma. Az ilyen bútorok alvása veszélyes lehet. A fa környezetbarát és biztonságos. Fából készült bútorok, gyanta és formaldehid használata esetén nem használják.
 • Laminált forgácslap vagy laminált forgácslap - ez a bútorgyártás legáltalánosabb anyaga ma. A legegyszerűbb formában, ez egy fűrészpor nyomott bizonyos módon. Ebben az esetben ragasztóanyagokat használnak, amelyek fűtött állapotban fenolokat szabadíthatnak fel. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen kibocsátás mennyisége kicsi, de ha lehetséges, hogy egy szekrényt válasszanak egy másik anyagból, jobb ezt tenni.
Miniatűr éjjeliszekrény

Miniatűr éjjeliszekrény

Luxus klasszikus csillár a modern belső térben

Luxus klasszikus csillár a modern belső térben

Klasszikus fekete-fehér belső tér

Klasszikus fekete-fehér belső tér

 • MDF - ez egy tartósabb és tartósabb analóg forgácslap. Gyártása egy másik technológia szerint történik. Ez lehetővé teszi, hogy megtestesítsék a legmerészebb tervezési fantáziákat az anyagban.
 • Műanyag, üveg, fém. Nem szabványos lehetőségek, hanem egy modern hálószoba egy futurisztikus, minimalista vagy hi-tech stílusban - kiváló lehetőség. A műanyag és fém szekrények nagyon könnyűek lehetnek. Ugyanakkor formájuk eredeti, és a látvány látványos.
Hangulatos belső tér menta színben

Hangulatos belső tér menta színben

Figyelj! Üvegmodelleket kell megrendelni, mivel nem találhatók a bútorüzletekben. Ezenkívül csak akkor használhatók fel, ha a tulajdonosok az ideális tisztaságot és rendet betartják, mivel az anyag teljesen átlátszó.

Minimalista könnyű bútorok fogantyú nélkül

Minimalista könnyű bútorok fogantyú nélkül

Fagerendák a plafonon világos klasszikus belső térben

Fagerendák a plafonon világos klasszikus belső térben

Belsőépítészet szecessziós stílusban

Belsőépítészet szecessziós stílusban

Hasznos tippek

Amikor az ágy feletti helyet választja, érdemes megtanulni néhány szakértői tippet a telepítési folyamatról, és nem csak. Emlékezzen néhány alapvető szabályra.

 1. Kísérletet. Ez azt jelenti, hogy ne korlátozzod a fantáziádat. Kombinálja a színskálát, helyszín, használt anyagok, különböző alakú és méretű elemek. Ez nem csak új tárhelyet biztosít, hanem egy "szeszélyt", frissséget a hálószobába.
 2. Figyelem a telepítésre. Már többször említésre került, hogy óvatosnak kell lenni a kabinet lógására ilyen helyen, mert az alvó számára való veszély valóságos. Nem kell megtakarítani a kötőelemeket.
 3. Döntse el az elhelyezést. A szekrénynek először is nem szabad beavatkoznia, és másodsorban működőképesnek és kényelmesnek kell lennie. Különösen figyelmet kell fordítani a lógó magasságra: a fejléc nem a nap legjobb kezdete.
 4. Terhelést. Nem kell mindent tárolnia, amennyit csak tud. A terhelési normát szigorúan be kell tartani, és nem kell ellenőrizni.
 5. A dolgok elvesztésének kizárása beállított határértékek - alacsony oldalak elöl.

következtetés

Az ágy feletti szekrény eredeti és funkcionális. Ez a nem biztonságos hely sok otthonban nagyszerű megoldás lehet, ha nincs elegendő tárolórendszer. Ugyanakkor az ilyen bútorok sikeresen kiegészítik a szoba megjelenését és frissítik.

Nyitott ruhatár a belső térben

Nyitott ruhatár a belső térben

A kontraszt sötét laminált fehér falakkal jól néz ki

A kontraszt sötét laminátum hatékonyan fehér falakkal néz ki

Szekrények a hálószobában az ágy felett: belső használat, anyagok és beépítés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 63