Το Delphinium ή η σφοδρή επιθυμία είναι πολυετής, αγαπημένη όχι μόνο από τους κηπουρούς: συχνά λειτουργεί ως κεντρικό κίνητρο σε έργα τέχνης

Το Delphinium ή η σφοδρή επιθυμία είναι πολυετής, αγαπημένη όχι μόνο από τους κηπουρούς: συχνά λειτουργεί ως κεντρικό κίνητρο σε έργα τέχνης

Τα πολυετή φυτά θα διακοσμήσουν κάθε τοποθεσία και θα την μετατρέψουν σε έναν καταπράσινο κήπο. Αυτά τα λουλούδια απαιτούν λιγότερη προσοχή και φροντίδα από τα ετήσια, είναι ευκολότερο να ανεχθούν τον χειμώνα, λιγότερο απαιτητικά για φυτά. Μεταξύ των ποικιλιών των πολυετών, μπορείτε να πάρετε κατάλληλο για κάθε χώρο, τοποθετήστε ένα καταπράσινο τοπίο και φωτεινά λουλούδια στολίζουν τους τοίχους του σπιτιού ή κιόσκι σγουρά αμπέλια. Η δημιουργία ενός κήπου λουλουδιών απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά η σωστή προσέγγιση για την επιλογή φυτών είναι η μισή μάχη.

Περιεχόμενα

 • Διακριτικά χαρακτηριστικά των πολυετών
 • Χαρακτηριστικά της φύτευσης πολυετή φυτά
 • Βούτυρο
 • Υψηλά πολυετή φυτά
 • Μεσαία παλιά χρόνια
 • Χαμηλής ανάπτυξης πολυετή φυτά
 • Περίοδοι πολυετών άνθη
 • Αειθαλές φυτά και θάμνοι
Πολλαπλασιασμένος κήπος λούπινων, δελφινιών, κουτσουρεμάτων, παιώνων και όχι μόνο

Πολλαπλασιασμένος κήπος λούπινων, δελφινιών, κουτσουρεμάτων, παιώνων και όχι μόνο

Boxwood και ίριδες σε υπερσύγχρονο σχεδιασμό τοπίου: η ιδέα της φύτευσης φυτών διαφορετικών υψών

Boxwood και ίριδες σε υπερσύγχρονο σχεδιασμό τοπίου: η ιδέα της φύτευσης φυτών διαφορετικών υψών

Διακριτικά χαρακτηριστικά των πολυετών

Πολλοί κηπουροί προτιμούν να φυτεύουν ετήσια φυτά για να διακοσμήσουν τον κήπο, υποκινώντας το με μια πιο πλούσια και ζωντανή άνθηση, αλλά είναι αρκετά απαιτητικοί. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο πολλά χρόνια από αναρριχώμενα φυτά, θάμνους και ποώδη, η οποία επιβεβαιώνεται από πολλές φωτογραφίες, αλλά αν σκεφτεί κανείς όλα τα χαρακτηριστικά κατά την επιλογή των χρωμάτων, σε όλη τη σεζόν, από νωρίς την άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο, ο κήπος θα δούμε ανθοφορία. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των πολυετών, που τα διακρίνουν από τα ετήσια φυτά:

 • Απαιτείται μεταμόσχευση κάθε 2-3 χρόνια.
 • αντοχή στον παγετό.
 • μια μακρά περίοδο ανθοφορίας?
 • ελάχιστη φροντίδα.
 • μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για έναν μικτό κήπο λουλουδιών, καθώς αναπτύσσονται σε ένα μέρος και μπορούν να συμπληρώνονται συνεχώς από άλλα φυτά.

Τα πολυετή φυτά θα είναι μια εξαιρετική βάση για μελλοντικές φυτικές ρυθμίσεις, καθώς μπορούν να διαιρεθούν και να φυτευτούν κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης χωρίς να καταφύγουν σε πρόσθετα απόβλητα. Για το λόγο αυτό, τα πολυετή φυτά είναι πολύ πιο ευεργετικά από τα ετήσια.

Layered διάταξη των φυτών στον κήπο

Layered διάταξη των φυτών στον κήπο

Ένα πολυετές βότανο με διακοσμητικά φύλλα θα βοηθήσει μαζί με την ανθοφορία για τη δημιουργία πολυεπίπεδων συνθέσεων κήπου, διακοσμούν διαφάνειες, χλοοτάπητες και παρτέρια. Επιπλέον, υπάρχουν πολυετή φυτά αναρρίχησης και θάμνοι που μπορούν να λειτουργήσουν ως φράκτες.

Χαρακτηριστικά της φύτευσης πολυετή φυτά

Σε αντίθεση με τα ετήσια, τα πολυετή φυτά πρέπει να φυτεύονται το φθινόπωρο, έτσι ώστε στην αρχή της επόμενης σεζόν να ευχαριστούν το μάτι. Προγραμματίστε το παρτέρι να σχεδιάζεται εκ των προτέρων. Όταν δημιουργείτε έναν κήπο με λουλούδια, θα πρέπει να εξετάσετε όχι μόνο τη συμβατότητα των αποχρώσεων διαφορετικών φυτών, την εξοικείωση με τη φωτογραφία, αλλά και τον χρόνο και το ύψος της ανθοφορίας τους. Τα χαμηλά είδη πρέπει να τοποθετηθούν στο προσκήνιο.

Η ασιατική φιλοδοξία (ασιατικό φως)

Η ασιατική φιλοδοξία (ασιατικό φως)

Συμβουλές! Κατά την φύτευση πολυετών φυτών, είναι καλύτερο να προσανατολιστείτε σε μια προσγείωση με παραγάδια, επειδή τα λουλούδια που ομαδοποιούνται από το ύψος φαίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά.

Βούτυρο

Τα φυτά της οικογένειας του βουτύρου είναι ιδανικά για την καλλιέργεια κήπων, έτσι είναι τόσο διαδεδομένα. Οι κουκουβάγιες είναι κυρίως πολυετείς, αν και μεταξύ αυτών υπάρχουν είδη ηλικίας ενός και δύο ετών, ακόμη και τα ημιπολύμια. Αυτά τα λουλούδια είναι καλά προσαρμοσμένα στο κρύο κλίμα, όχι απαιτητικά στο έδαφος. Στην εμφάνιση, τα buttercups ποικίλλουν σημαντικά. Αυτή η οικογένεια είναι αρκετά εκτεταμένη, ώστε να επιλέξετε τις ποικιλίες που πρέπει να εξοικειωθείτε με τη φωτογραφία.

Για το σχεδιασμό των κήπων, τα buttercups χωρίζονται σε διάφορες ομάδες:

 1. Groundcover, με τη βοήθειά τους γκαζόν και γκαζόν. Αυτές περιλαμβάνουν τη λεκάνη απορροής, το δελφίνιο, την ανεμώνη των δασών.
  Κατακρήμνιση ή aquilegia από την οικογένεια των buttercups

  Κατακρήμνιση ή aquilegia από την οικογένεια των buttercups

  Windbreaker ή ανεμώνη δάσος

  Windbreaker ή ανεμώνη δάσος

 2. Marsh και παράκτια, που χρησιμοποιούνται για φύτευση σε λίμνες κήπου. Μεταξύ αυτών μπορείτε να σημειώσετε kaluzhnitsu, μια περιοχή κολύμβησης (ευρωπαϊκό και ασιατικό), παλαιστής.
  Συνδυασμός χρωμάτων: παλαιστής Carmichael Arends και φραγκοστάφυλο

  Συνδυασμός χρωμάτων: παλαιστής Carmichael Arends και φραγκοστάφυλο

  Η Καλουχνίτσα αγαπάει το υγρό και μολυσμένο έδαφος πάνω απ 'όλα

  Η Καλουχνίτσα αγαπάει το υγρό και μολυσμένο έδαφος πάνω απ 'όλα

  Το Knyazhik, ή ο clematis, - όπως ο clematis, ανήκει στην οικογένεια των buttercups

  Το Knyazhik, ή ο clematis, - όπως ο clematis, ανήκει στην οικογένεια των buttercups

 3. Σγουρά ή λιανάρια, απαραίτητα για το σχεδιασμό κληματαριών, τοίχων, φράχτες κλπ., Για παράδειγμα, clematis και πρίγκιπα.
  Ένα από τα χρώματα Clematis

  Ένα από τα χρώματα Clematis

  Ο παγετός είναι επίσης γνωστός ως"рождественская роза." Тоже из семейства лютиковые

  Ο παγετός είναι επίσης γνωστός ως "Χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο". Επίσης, από την οικογένεια των βουτύρων

Τα πολυετή φυτά της οικογένειας των βουτύρων χωρίζονται σε φως και σκιά, ανάλογα με το είδος. Ο ήλιος είναι απαραίτητος για τον κορμό, τον κλεμίδα και τη βασιλική. Στο penumbra είναι να φυτέψει ακονίτη κουκούλα, μαγιό, adonis, hellebore, ύπνο-γρασίδι.

Ξύλινο χορτάρι και νάρκισσους

Ξύλινο χορτάρι και νάρκισσους

Μεταξύ των βουτύρων υπάρχουν μικρά και ψηλά φυτά. Λουλουδώντας από τα τέλη Ιουλίου, ο βασιλικός που ανήκει στο βούτυρο φτάνει τα 1,8 μ. Σε ύψος. Τα δελφίνια με φωτεινές ταξιανθίες αυξάνονται στα 2 μ.

Το κρυολόγημα (Χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο) είναι ποικίλου χρώματος, από πλούσιο ροζ σε λευκό έως μοβ

Το κρυολόγημα (Χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο) είναι ποικίλου χρώματος, από πλούσιο ροζ σε λευκό έως μοβ

Το μέσο ύψος είναι η λεκάνη απορροής (40-70 cm). Εγκαταστήστε το καλύτερο σε πέτρινες οικόπεδες, κατά μήκος μονοπατιών κήπου ή δίπλα σε δέντρα. Για τα μικρά βλαστούς κυνηγόσκυλα είναι δυνατό να φέρουν μια ανεμώνη και ένα ήπαρ, συνήθως φυτεύουν γκαζόν. Αυτά τα φυτά ανέχονται καλά τη σκιά και μπορούν να φυτευτούν κοντά σε υδάτινα σώματα.

Το ήπαρ, στη Ρωσία εμφανίζεται μόνο σε μία μορφή: hepatica nobilis (ευγενές συκώτι)

Η συκώτι στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε μία μορφή: hepatica nobilis (ευγενές συκώτι)

Για να παρατείνει τη ζωή των πολυετών φυτών από την οικογένεια του βουτύρου, πριν από το χειμώνα πρέπει να καλύπτονται με ξηρά φύλλα ή κλαδιά έλατος. Μόλις σε 3-4 χρόνια (εκτός από τις διετείς ποικιλίες) απαιτείται μεταμόσχευση.

Χαμηλός αιώνιος πολυετός ευρωπαϊκός

Χαμηλός αιώνιος πολυετός ευρωπαϊκός

Υψηλά πολυετή φυτά

Τέτοια φυτά μπορούν να φυτευτούν σε ξεχωριστές ομάδες ή ως ένα αποτελεσματικό σκηνικό συνθέσεων πολλαπλών επιπέδων, όπως στη φωτογραφία. Ανάμεσα στα ψηλά πολυετή φυτά υπάρχουν φυτά ανθοφορίας και φυτά με όμορφα πλούσια φύλλα.

Συμβουλές! Πολλές ποικιλίες πολυετών ψηλών φυτών διαφέρουν κατά τη διάρκεια των βλαστικών διαδικασιών, έτσι αρχίζουν να ανθίζουν αρκετά αργά - στα μέσα του καλοκαιριού.

Στις περιοχές Penumbra του κήπου μπορείτε να φυτέψετε tritsirtis, των οποίων τα λουλούδια μοιάζουν με ορχιδέες ή κρίνα. Tsveti αυτό το πολυετές ξεκινά στις αρχές Ιουλίου, και ευχαριστεί την εμφάνισή του - μέχρι τον πολύ παγετό.

Tritsirtis, επίσης γνωστό με τα ονόματα"садовая орхидея" и "жабья лилия"

Το Tritsirtis, επίσης γνωστό ως "ορχιδέα στον κήπο" και "αλεπού"

Τα λούπινα αγαπούνται από πολλούς κηπουρούς, αυτά τα ανεπιτήδευτα λουλούδια φαίνονται πολύ φωτεινά και διακρίνονται από μια τεράστια ποικιλία αποχρώσεων. Αυτά τα φυτά φαίνονται καλά όταν φυτεύονται σε ξεχωριστές ομάδες, και στο λουλούδι σύνολο, είναι ιδανικά συμπληρώνεται από μικρότερα λουλούδια. Ανάμεσα στα ψηλότερα φυτά του κήπου είναι ηλίανθος. Τα μεγάλα λουλούδια του με σχήμα πηχτής, χρυσαφί-καφέ χρώματος, είναι ορατά και έξω από την περιοχή, καθώς το ύψος των στελεχών φτάνει τα 2,5 μ.

Φυλλώματα με ηλίανθο: ανθίζει τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Φυλλώματα με ηλίανθο: ανθίζει τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Για να δώσετε τη δομή των ανθισμένων κήπων, γεμίζοντας το φόντο, με Echinacea rudbeckie (χρυσές μπάλες). Η ταξιανθία τους τέλεια σε αρμονία με άλλα φυτά. Αρχίζουν να είναι πράσινες ήδη νωρίς την άνοιξη, μεταφέροντας εύκολα το χειμώνα. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε το rudbeckie έτσι ώστε να μην αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον κήπο, δεδομένου ότι αυτό το λουλούδι έχει ζιζανίων συνήθειες.

Ανθεκτικός στον παγετό εχινόκεα purpurea

Ανθεκτικός στον παγετό εχινόκεα purpurea

Σε διάφορες περιοχές, το rudbeckia λαμβάνει διαφορετικά ψευδώνυμα: το γνωρίζουμε ως φλογερή ή χρυσή μπάλα, στην Αμερική είναι σαν"черноглазая Сьюзен", а в Германии как "солнечная шляпа"

Διαφορετικές άκρες rudbeckia λάβει διάφορα ψευδώνυμα: στην περίπτωσή μας είναι γνωστή ως μια πυρκαγιά ή μια χρυσή μπάλα στην Αμερική - ως «μαυρομάτικα Susan,» και στη Γερμανία ως το «καπέλο»

Μεσαία παλιά χρόνια

Η ιδανική λύση για κάθε κήπο είναι τα πολυετή φυτά με ύψος 30-80 εκ. Και, κοιτάζοντας τη φωτογραφία, μπορείτε να εκτιμήσετε ποια είδη θα χωρέσουν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Οι Ίριδες θα είναι ένα στολίδι οποιουδήποτε κήπου. Αυτό το κομψό λουλούδι είναι κατάλληλο όχι μόνο για τη διακόσμηση του παρτέρι, με τη βοήθειά του μπορείτε να τονίσετε αποτελεσματικά τη λίμνη στην περιοχή, τις ίριδες των φυτών κοντά σε κιόσκι ή σε άλλο χώρο αναψυχής. Για το σχεδιασμό των αλπικών λόφων είναι καλά είδη νάνων. Ανάλογα με την ποικιλία, οι ίριδες μπορεί να είναι φωτοφιλικοί ή να προτιμούν μερική σκιά.

Όλες οι αγαπημένες ίριδες είναι τα ανθεκτικά πολυετή της εκπληκτικής διακοσμητικότητας

Όλες οι αγαπημένες ίριδες είναι τα ανθεκτικά πολυετή της εκπληκτικής διακοσμητικότητας

Ένας από τους ηγέτες της καλλωπιστικής κηπευτικής είναι η καθημερινή, εύκολη στη φροντίδα και έχοντας πολλές ποικιλίες. Αναπτύσσεται καλά στη σκιά, και όμορφα φύλλα θα συμπληρώσουν οποιαδήποτε σύνθεση.

Οι κουλούρες είναι πολύ όμορφα και ταυτόχρονα σχετικά ανεπιτήδευτα. Είναι καλύτερο να αισθάνεστε τον εαυτό σας σε μέτριο φως

Οι κουλούρες είναι πολύ όμορφα και ταυτόχρονα σχετικά ανεπιτήδευτα. Είναι καλύτερο να αισθάνεστε τον εαυτό σας σε μέτριο φως

Η πραγματική διακόσμηση του κήπου θα είναι παιώνιες, δίνοντας στο χώρο την κομψότητα. Οι αποτελεσματικές ταξιανθίες είναι ζωγραφισμένες σε τόνους από λευκό σε καφέ. Εκτός από τα τρίαινα pions, υπάρχουν επίσης ποώδη, με αυτό το όνομα είναι κρυμμένα φυτά για αρχάριους κηπουρούς. Οι χλοοτάπητες παιώνιες αρχίζουν να ανθίζουν τον επόμενο χρόνο μετά τη φύτευση, αλλά διαρκούν πολύ λιγότερο από ό, τι σε δέντρα. Οι παιώνιες είναι αρκετά απαιτητικές, μόνο τα ανόργανα λιπάσματα θα τους ταιριάζουν, εκτός από αυτό, είναι απαραίτητο να παρέχουν άφθονο πότισμα.

Οι παιώνιες δεν χρειάζονται παρουσίαση. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα μέρος για δεκαετίες

Οι παιώνιες δεν χρειάζονται παρουσίαση. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα μέρος για δεκαετίες

Ένα από τα πιο δημοφιλή και ανεπιτήδευτα λουλούδια μπορεί να θεωρηθεί ένα χαμομήλι κήπο, το οποίο φαίνεται καλό σε κάθε παρτέρι. Έχει μια μεγάλη περίοδο ανθοφορίας, απαιτώντας μέτρια άρδευση και τα απλούστερα λιπάσματα. Ανάμεσα στις ποικιλίες του χαμομηλιού κήπου, μπορείτε να βρείτε τέτοια ονόματα: nivian, pyrethrum. Διαφέρουν, πρώτα απ 'όλα, στο χρώμα και το μέγεθος των ταξιανθιών.

Κήπος χαμομήλι - πολυετές, ανθίζει από τον Ιούνιο στους περισσότερους παγετούς

Κήπος χαμομήλι - πολυετές, ανθίζει από τον Ιούνιο στους περισσότερους παγετούς

Οι μικροκαλλιεργητές μικρού προβλήματος θα παραδώσουν πολυετείς αστέρες (δεν πρέπει να συγχέονται με τα ετήσια που ανήκουν στην ίδια οικογένεια). Ανθίζουν μέχρι τους πρώτους παγετούς, ανάλογα με το είδος. Τα λουλούδια μπορούν να έχουν διαφορετικές αποχρώσεις: ροζ, πασχαλιά, κίτρινο και μπλε αποχρώσεις. Οι Asters απαιτούν έδαφος και λιπάσματα, προτιμούν βιολογικά.

mnogoletnie_rasteniya_15

Astra New England

Κανένας όμορφος κήπος δεν μπορεί να κάνει χωρίς phlox. Αυτά τα θαυμάσια φυτά πολύχρωμα είναι εύκολο να φροντίσουν, μοιάζουν με τα ζιζάνια στη συμπεριφορά, οπότε είναι σημαντικό να παρακολουθεί την ανάπτυξή τους. Για τους λαμπτήρες φθορισμού δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις, συνιστάται η μεταμόσχευση τους κάθε 6 χρόνια. Στην ίδια οικογένεια, μπορείτε να διακρίνετε φλοξ νάνος, τα οποία είναι κατάλληλα για το σχεδιασμό διαφανειών ή γκαζόν, σχηματίζοντας ένα πυκνό floral κάλυμμα.

Phlox (σε μετάφραση από ελληνικά -"пламя") – нетребовательны к освещению и характеристикам почвы

Τα φλοξά (που μεταφράζονται από την ελληνική ως "φλόγες") - δεν είναι απαραίτητα για τον φωτισμό και τα χαρακτηριστικά του εδάφους

Ένα παράδειγμα πολυετών φυτών μεσαίου ύψους, που διαφέρουν στην όμορφη ανθοφορία, μπορεί να εξυπηρετήσει: rhodiola rosea, astilba, Ο μονάρχης είναι διπλός. Αυτά τα λουλούδια παρακαλώ την εμφάνισή τους όλο το καλοκαίρι, και με μια επιλογή από αποχρώσεις η φωτογραφία θα βοηθήσει.

Ο Μόνταρ ήρθε σε μας από τη Βόρεια Αμερική. Το φυτό είναι πολύ αρωματικό, παράγει μια πολύ μεγάλη ποσότητα αιθέριου ελαίου. Με την ευκαιρία, από φυσικά φυτά, αυτό είναι το μόνο φάρμακο που δίνει ένα αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της μούχλας

Ο Μόνταρ ήρθε σε μας από τη Βόρεια Αμερική. Το φυτό είναι πολύ αρωματικό, παράγει μια πολύ μεγάλη ποσότητα αιθέριου ελαίου. Με την ευκαιρία, από φυσικά φυτά, αυτό είναι το μόνο φάρμακο που δίνει ένα αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της μούχλας

Καταπληκτική μορφή του Bush Rhodiola

Καταπληκτική μορφή του Bush Rhodiola

Ανθισμένη Rhodiola rosea

Ανθισμένη Rhodiola rosea

Χαμηλής ανάπτυξης πολυετή φυτά

Τα λουλούδια με ύψος στέλεχος μέχρι 30 cm θα συμπληρώσουν αποτελεσματικά το κρεβάτι λουλουδιών ή θα σχηματίσουν μια κουβέρτα στο λόφο. Αυτά περιλαμβάνουν κολοκύθες, γεντιανή, γεράνι, βαμβάκι, φασκόμηλο, γαρύφαλλο νάνου.

Μπλε ανθοφορία του φασκόμηλου

Μπλε ανθοφορία του φασκόμηλου

Γεράνι: πρόσφατα σε μεγάλη ζήτηση στο σχεδιασμό τοπίου. Είναι σε θέση να σχηματίσει πυκνά παχιά

Γεράνι: πρόσφατα σε μεγάλη ζήτηση στο σχεδιασμό τοπίου. Είναι σε θέση να σχηματίσει πυκνά παχιά

Φωτεινά χαμηλά λουλούδια - μπλε φραγκοστάφυλο, κίτρινο ή ροζ adonis του Amur - απολαύστε την τέλεια σκιά.

Barvinok - ερχόμενος μισό θάμνος

Barvinok - ερχόμενος μισό θάμνος

Περίοδοι πολυετών άνθη

Κήπος λουλούδια-πολυετή φυτά μπορούν να ανθίσουν από τα μέσα της άνοιξης μέχρι αργά το φθινόπωρο.

Οι κρόκοι και οι τουλίπες αρχίζουν να ανθίζουν νωρίς. Πολύ διακοσμητικός και συγκριτικά ψηλός κρόκος"Grand yellow" из семейства ирисовые цветет сразу после того, как сошёл снег; но при этом он сложен в выращивании и легко дичает

Οι κρόκοι και οι τουλίπες αρχίζουν να ανθίζουν νωρίς. Μια πολύ διακοσμητική και συγκριτικά υψηλή ποικιλία κρόκου "Μεγάλο κίτρινο" από την οικογένεια των ίριδων ανθίζει αμέσως μετά το λειωμένο χιόνι? αλλά ταυτόχρονα είναι πολύπλοκο στην καλλιέργεια και εύκολα άγρια

Άνοιξη ανθοφορίας

Ένα παράδειγμα τέτοιων φυτών μπορεί να χρησιμεύσει ως κρόκος, οι κηπουροί γνωρίζουν τέσσερα είδη, μεταξύ των οποίων τα πιο δημοφιλή είναι τα ολλανδικά υβρίδια. Από τον Απρίλιο, υάκινθος, νάρκισσους και τουλίπες έχουν αρχίσει να ανθίζουν. Αυτά τα φυτά έχουν πολλές μορφές και χρώματα, ανέχονται καλά το χειμώνα και προτού αρχίσουν όλοι να ευχαριστήσουν την έξοχη εμφάνισή τους.

Τα κενά ανάμεσα στις τουλίπες είναι πολύ όμορφα καλυμμένα με μικρά ξεχασμένα ξεχνάμε. Γενικά, αυτή είναι μια κλασική, γνωστή τεχνική στον σχεδιασμό του τοπίου

Τα κενά ανάμεσα στις τουλίπες είναι πολύ όμορφα καλυμμένα με μικρά ξεχασμένα ξεχνάμε. Γενικά, αυτή είναι μια κλασική, γνωστή τεχνική στον σχεδιασμό του τοπίου

Καλοκαίρι ανθοφορία

Το καλοκαίρι ανθίζουν πολύχρωμες ανθισμένες κουλούρες, κολοκύθες, πεπόνια, φλοξ, κουδούνια, ίριδες, gladiolus. Λεπτά κρίνα είναι αρκετά απαιτητικά στη φροντίδα, συχνά άρρωστος, αλλά με τη σωστή προσέγγιση διακοσμούν τον κήπο με κομψούς μεγάλους οφθαλμούς διαφόρων χρωμάτων. Πριν από την κατάψυξη, με σωστή φροντίδα, ανθίζει ένα 2χρονο καμπάνα. Όλα τα φυτά αυτής της οικογένειας έχουν διαφορετικά σχήματα και χρώματα, με τη βοήθειά τους είναι εύκολο να διακοσμήσετε τον οικόπεδο στον κήπο. Παραδείγματα θεαματικών πολυετών, που ανθίζουν το δεύτερο μισό του καλοκαιριού είναι επίσης η Βερόνικα μακρόπτερο, ηλίανθος και ένας κήπος γεμάτος με το άρωμα της λεβάντας.

Veronica με μακρύ φύλλα σε φόντο νάνος μπλε ερυθρελάτης

Veronica με μακρύ φύλλα σε φόντο νάνος μπλε ερυθρελάτης

Συμβουλές! Κάθε φυτό, τόσο ετήσιο όσο και πολυετές, ανθίζει για περίπου τρεις εβδομάδες. Συνιστάται να φυτέψετε φυτά 8-10 διαφορετικών ειδών και με διαφορετικές περιόδους ανθοφορίας.

Αειθαλές φυτά και θάμνοι

Εκτός από την ανθοφορία και διακοσμητικά-φυλλοβόλα, αειθαλή φυτά, για παράδειγμα, το μπαμπού, το κουτσομπολιά, thuja, θα ταιριάζει στο σχεδιασμό του κήπου. Μερικοί από αυτούς μπορούν να καυχηθούν για την ανθοφορία, για παράδειγμα, φράουλες, aukuba, heather.

Πλαίσιο μπορεί να δοθεί οποιοδήποτε σχήμα

Πλαίσιο μπορεί να δοθεί οποιοδήποτε σχήμα

Βαθμολογία Tui"форевер голди"

Βαθμολογία Tui "Forever Goldie"

Αειθαλείς θάμνοι πάρα πολύ, επιλέξτε το σωστό για έναν κήπο μπορεί να είναι από τη φωτογραφία. Ό, τι έχει επιλεγεί, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο φωτισμός του χώρου και η μέση ετήσια θερμοκρασία.

Arbutus ή Arbutus. Είναι απεικονίζεται στο οικόσημο της Μαδρίτης και φτερά εκεί σε όλα τα είδη σημείων και αντικειμένων της αστικής υποδομής. Τα μεγαλύτερα δείγματα φτάνουν σε ύψος 5 μ., Αλλά αυτό δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του τοπίου - το arbutus μεγαλώνει πολύ αργά για δεκαετίες και αιώνες. Πολύ δεν αρέσει η μεταμόσχευση.

Arbutus ή Arbutus. Είναι απεικονίζεται στο οικόσημο της Μαδρίτης και φτερά εκεί σε όλα τα είδη σημείων και αντικειμένων της αστικής υποδομής. Τα μεγαλύτερα δείγματα φτάνουν σε ύψος 5 μ., Αλλά αυτό δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του τοπίου - το arbutus μεγαλώνει πολύ αργά για δεκαετίες και αιώνες. Πολύ δεν αρέσει η μεταμόσχευση.

Πολυετείς (70 φωτογραφίες): Όλες οι καλύτερες ποιότητες και ιδέες για έναν πολυτελές κήπο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 38