Μοντέρνο εσωτερικό με σκούρα έπιπλα στο κεφάλι του κρεβατιού

Μοντέρνο εσωτερικό με σκούρα έπιπλα στο κεφάλι του κρεβατιού

Ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο - ένα απαραίτητο πράγμα. Είναι υπέροχο αν συμβάλλει επίσης στον εξορθολογισμό της χρήσης του χώρου που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα. Αυτό αφορά τη ρύθμιση συστήματα αποθήκευσης πάνω από το κρεβάτι. Αυτό το τμήμα του τοίχου είναι ως επί το πλείστον άδειο ή καταλαμβάνεται με διακοσμητικά στοιχεία.

 • Για τον εξοπλισμό ή όχι;
 • Παραλλαγές των κατασκευών
 • Υλικά
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Συμπέρασμα
Σκούρες κουρτίνες στο χρώμα του σκούρου πολυστρωματικού υλικού

Σκούρες κουρτίνες στο χρώμα του σκούρου πολυστρωματικού υλικού

Για τον εξοπλισμό ή όχι;

Μια τέτοια ερώτηση τίθεται επακριβώς από εκείνους που σκέφτονται, κρέμονται ένα ντουλάπι ή ράφια πάνω από το κρεβάτι ή όχι. Υπάρχουν επιχειρήματα και για τα δύο και για τα. Πλεονεκτήματα:

 1. Υπάρχει ένα ακόμη σύστημα αποθήκευσης, ενώ ο χρήσιμος χώρος στο πάτωμα δεν γλιστράει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό.
 2. Σε αυτό μπορείτε να προσθέσετε τα πιο απαραίτητα πράγματα - κάτι που πρέπει να είναι πάντα στο χέρι.
 3. Αυτό το στοιχείο επίπλων είναι συμπαγές, και ως εκ τούτου η τιμή του είναι χαμηλή.
 4. Δεν είναι δύσκολο να τοποθετήσετε ένα ντουλάπι πάνω από το κρεβάτι, αλλά είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό σύμφωνα με το αναμενόμενο φορτίο.
 5. Ο ήδη έτοιμος σχεδιασμός μπορεί να ενημερωθεί, να βελτιωθεί.
Κάθισμα καμάρας πάνω από το κρεβάτι

Κάθισμα καμάρας πάνω από το κρεβάτι

Άνετα και λειτουργικά έπιπλα

Άνετα, λειτουργικά έπιπλα

Ενσωματωμένος φωτισμός επίπλων στην κεφαλή του κεφαλιού

Ενσωματωμένος φωτισμός επίπλων στην κεφαλή του κεφαλιού

Όσον αφορά τις αρνητικές στιγμές, είναι επίσης:

 1. Εάν τοποθετήσετε εσφαλμένα το περίβλημα ή τα ράφια στο ύψος του τοίχου, δεν μπορούν να αποφευχθούν τραυματισμοί (κεφαλές).
 2. Αν η στερέωση ή η υπερφόρτωση είναι ανεπαρκής, η δομή μπορεί να πέσει πάνω στο κρεβάτι.

Σημαντικό! Πριν αγοράσετε ένα τέτοιο γραφείο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε άνετα όταν υπάρχει κάτι που κρέμεται πάνω από το κεφάλι. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να επισυνάψετε ένα φύλλο χαρτιού στον προβλεπόμενο χώρο για έπιπλα, που θα ήταν παράλληλα με το κρεβάτι. Μπορούν να γίνουν κατανοητές οι αισθήσεις κατά προσέγγιση.

Κομψά σκούρα έπιπλα

Κομψά σκούρα έπιπλα

Έπιπλα για ένα μικρό διαμέρισμα

Έπιπλα για ένα μικρό διαμέρισμα

Τοίχος από τούβλα στο εσωτερικό

Τοίχος από τούβλα στο εσωτερικό

Παραλλαγές των κατασκευών

Με βάση το σχεδιασμό, το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας και κάποιους άλλους παράγοντες, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μία ή την άλλη παραλλαγή του συστήματος αποθήκευσης παραπάνω κρεβάτι. Δεν χρειάζεται να είναι πρότυπο κρεμαστή σειρά. Βολικές παραλλαγές:

 • Ψευδοροφή. Αυτή είναι η απλούστερη επιλογή, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Τοποθετημένα εύκολα, στην πώληση μπορείτε να βρείτε προϊόντα από διαφορετικά υλικά. Η διαδικασία στερέωσης τοποθετείται σε βραχίονες, βίδες ή άγκιστρα. Αρνητικές πτυχές τέτοιων μοντέλων δεν είναι πολύ αξιόπιστη σταθερότητα και η απουσία περιοριστών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του σχεδιασμού.
 • Modular. Αυτή η επιλογή είναι πιο ενδιαφέρουσα, καθώς θα είναι δυνατή η αλλαγή της θέσης κατά την κρίση της, ενώ θα γίνουν προσαρμογές στο σχεδιασμό του δωματίου. Τα αρχικά ντουλάπια μοιάζουν με σκάλες ή κελιά. Ένα σύνολο ορισμένων τμημάτων μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από το κεφαλάρι ή σε ολόκληρο το τείχος, κάτω από το οποίο βρίσκεται το κρεβάτι.

 • Ράφι, ράφι. Αυτές είναι δομές πολλαπλών επιπέδων που πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε μεγάλα υπνοδωμάτια. Και πρέπει να υπάρχει επαρκές ύψος οροφής. Λόγω του γεγονότος ότι το ράφι έχει μεγάλες διαστάσεις, το βάρος του είναι επίσης σταθερό, επομένως τα στοιχεία εγκατάστασης πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.
 • Νύχτες. Μπορούν να οργανωθούν σε ένα κρεβάτι σε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο. Για τη διευθέτηση των κόγχων, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας τοίχος γυψοσανίδας. Δεν πρέπει να επιβαρύνονται με μεγάλο βάρος. Αυτά τα συστήματα αποθήκευσης θα είναι περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο.

Υλικά

Τα ερμάρια πάνω από το κρεβάτι μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Μπορείτε να επιλέξετε πολλά:

 • Στερεό ξύλο. Τέτοια σχέδια θα είναι η βέλτιστη λύση, αλλά μόνο αν η φυλή δεν είναι βαριά. Διαφορετικά, η ασφαλής στερέωση στον τοίχο θα είναι ένα πρόβλημα. Ο ύπνος κάτω από ένα τέτοιο έπιπλο θα είναι επικίνδυνο. Το ξύλο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές. Κατά την κατασκευή ξύλινων επίπλων, η ρητίνη και η φορμαλδεΰδη δεν χρησιμοποιούνται.
 • Ξύλινες μοριοσανίδες ή μοριοσανίδες - αυτό είναι το πιο κοινό υλικό για την κατασκευή επίπλων σήμερα. Στην απλούστερη μορφή, αυτό είναι ένα πριονίδι που πιέζεται με κάποιο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ενώσεις κόλλας, οι οποίες, όταν θερμαίνονται, μπορούν να απελευθερώνουν φαινόλες. Γενικά, το ποσό τέτοιων εκπομπών είναι μικρό, αλλά εάν είναι δυνατόν να επιλέξετε ένα ντουλάπι από άλλο υλικό, είναι προτιμότερο να το κάνετε.
Μινιατούρες λαμπτήρες

Μινιατούρες λαμπτήρες

Πολυτελής κλασικός πολυέλαιος σε μοντέρνο εσωτερικό

Πολυτελής κλασικός πολυέλαιος σε μοντέρνο εσωτερικό

Κλασικό ασπρόμαυρο εσωτερικό

Κλασικό ασπρόμαυρο εσωτερικό

 • MDF - αυτό είναι ένα πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό αναλογικής μοριοσανίδας. Η παραγωγή της πραγματοποιείται σύμφωνα με μια διαφορετική τεχνολογία. Αυτό είναι που καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση των πιο τολμηρών σχεδιαστικών φαντασιώσεων στο υλικό.
 • Πλαστικά, γυαλί, μέταλλο. Μη τυπικές επιλογές, αλλά για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο σε ένα φουτουριστικό, μινιμαλιστική ή hi-tech ύφος - εξαιρετική επιλογή. Πλαστικά και μεταλλικά ερμάρια μπορεί να είναι πολύ ελαφριά. Ταυτόχρονα, η μορφή τους είναι πρωτότυπη και η εμφάνιση είναι θεαματική.
Ζεστό εσωτερικό σε χρώμα μέντας

Ζεστό εσωτερικό σε χρώμα μέντας

Δώστε προσοχή! Τα γυάλινα μοντέλα θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις παραγγελίες, καθώς δεν υπάρχουν σε καταστήματα επίπλων. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο αν οι ιδιοκτήτες τηρούν την ιδανική καθαρότητα και την τάξη, καθώς το υλικό είναι απολύτως διαφανές.

Μινιμαλιστικά ελαφρά έπιπλα χωρίς λαβές

Μινιμαλιστικά ελαφρά έπιπλα χωρίς λαβές

Ξύλινα δοκάρια στην οροφή σε ένα ελαφρύ κλασικό εσωτερικό

Ξύλινα δοκάρια στην οροφή σε ένα ελαφρύ κλασικό εσωτερικό

Εσωτερικό σε στυλ αρτ νουβό

Εσωτερικό σε στυλ αρτ νουβό

Χρήσιμες συμβουλές

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο πάνω από το κρεβάτι, αξίζει να μάθετε μερικές συμβουλές εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης και όχι μόνο. Θυμηθείτε κάποιους βασικούς κανόνες.

 1. Πειραματιστείτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιορίζετε τη φαντασία σας. Συνδυάστε τη χρωματική γκάμα, θέση, υλικά που χρησιμοποιούνται, διαφορετικά στοιχεία σχήματος και μεγέθους. Αυτό δεν θα προσφέρει μόνο ένα νέο αποθηκευτικό χώρο, αλλά θα φέρει επίσης μια "ζέστη", φρεσκάδα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.
 2. Προσοχή στην εγκατάσταση. Έχει ήδη αναφερθεί πολλές φορές ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την ανάρτηση ενός γραφείου σε ένα τέτοιο μέρος, επειδή ο κίνδυνος για έναν ύπνο είναι αρκετά πραγματικός. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε την προσφορά συνδετήρων.
 3. Αποφασίστε σχετικά με την τοποθέτηση. Το ντουλάπι δεν πρέπει, πρώτον, να παρεμβαίνει και, δεύτερον, να είναι λειτουργικό και βολικό να λειτουργεί. Ιδιαίτερα είναι απαραίτητο να προσέξουμε το ύψος του κρεμαστού: μια κεφαλίδα δεν είναι η καλύτερη αρχή της ημέρας.
 4. Φόρτωση. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε ό, τι μπορείτε. Ο κανόνας φόρτισης πρέπει να τηρείται αυστηρά και να μην ελέγχεται για αντοχή.
 5. Για να αποκλείσετε την απώλεια των πραγμάτων είναι περιοριστές ρύθμισης - χαμηλές πλευρές μπροστά.

Συμπέρασμα

Το ντουλάπι πάνω από το κρεβάτι είναι πρωτότυπο και λειτουργικό. Αυτό το ακάλυπτο μέρος σε πολλά σπίτια μπορεί να είναι μια μεγάλη διέξοδος αν δεν υπάρχουν αρκετά συστήματα αποθήκευσης. Με αυτό το είδος επίπλων, μπορείτε να συμπληρώσετε με επιτυχία την εμφάνιση του δωματίου και να το ανανεώσετε.

Ένα ανοιχτό γκαρνταρόμπα στο εσωτερικό

Ένα ανοιχτό γκαρνταρόμπα στο εσωτερικό

Αντίθετο σκούρο έλασμα φαίνεται ωραίο με λευκούς τοίχους

Αντίθετο σκοτεινό φύλλο φαίνεται αποτελεσματικά με λευκούς τοίχους

Ερμάρια στην κρεβατοκάμαρα πάνω από το κρεβάτι: εσωτερική χρήση, υλικά και εγκατάσταση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 33