Σχεδιασμός τραπεζαρίας με στοιχεία πολυτέλειας και τεχνολογίας ρετρό

Σχεδιασμός τραπεζαρίας με στοιχεία πολυτέλειας και τεχνολογίας ρετρό

Το steampunk στο εσωτερικό είναι μια λακωνική ενσάρκωση Γοτθικά κλασικά, Βικτωριανή πολυτέλεια της παλιάς Αγγλίας (πρόκειται για το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα) και κοντά στυλ σοφίτα βοηθητικό εξοπλισμό με εμπορικούς εμποτισμούς art deco. Αφού εμφανίστηκε αρχικά στη δεκαετία του '80 ως ένα καθαρά λογοτεχνικό φαινόμενο, το steampunk έχει εισχωρήσει στον κινηματογράφο, στη μόδα και, φυσικά, στον μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι αντιπροσωπεύει αυτή η πρωτότυπη και πρωτότυπη ροή στο σχεδιασμό.

  • Λίγο για την εμφάνιση του steampunk
  • Χαλκός, ορείχαλκος και χυτοσίδηρος για μπάνιο
  • Φωτισμός στο πνεύμα του ρετρό
  • Βικτωριανά έπιπλα
  • Vintage και αντίκες
Ενδιαφέρουσα σχεδίαση του καθιστικού σε στυλ steampunk

Ενδιαφέρουσα σχεδίαση του καθιστικού σε στυλ steampunk

Λίγο για την εμφάνιση του steampunk

  • Ο πατέρας του steampunk είναι ο Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Kevin Wayne Jeter. Ήταν αυτός που την άνοιξη του 1987 χρησιμοποίησε τη λέξη steampunk (σε μετάφραση από το αγγλικό ατμό - ατμός, punk - punk) ως μια πιο ευρύχωρη και κάπως ειρωνική εναλλακτική λύση στην υπάρχουσα λογοτεχνική τάση του cyberpunk.

Η βασική διαφορά από την steampunk κυβερνοπάνκ έγινε έμφαση που δίνει στην πραγματική ζωή, ή τουλάχιστον υπό όρους αποδεκτή τεχνολογία (ελέγχεται εγκαταστάσεις, αερόπλοια και υποβρύχια) και τραβήξτε τα στοιχεία του Victorian φαντασίας. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αυτού είναι το μυθιστόρημα του Χέρμπερτ Γουέλς The Time Machine.

Ως εκ τούτου, αν είστε στην εφηβεία είχε διαβάσει τα μυθιστορήματά του, αγαπούσε «Captain Nemo» του Ιουλίου Βερν, η ατμόσφαιρα των κόσμων του William Gibson και τσάι Mevil, το παράτολμο και τολμηρή σχεδίαση steampunk δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Έτσι, πού ξεκινάτε;

Διακόσμηση τοίχου με μηχανισμούς

Διακόσμηση τοίχου με μηχανισμούς

Γίγαντας εγκατάσταση στην είσοδο στο σαλόνι

Γίγαντας εγκατάσταση στην είσοδο στο σαλόνι

Χαλκός, ορείχαλκο και χυτοσίδηρο για μπάνιο

Το πρώτο πράγμα είναι να μιλήσουμε για τους ακρογωνιαίους λίθους των στεαμνούκων - σιδερένια στοιχεία στο φινίρισμα: κομψό χαλκό, ορείχαλκο, βαρέος χυτοσίδηρος ή μεταλλικά πριτσίνια με σημάδια διάβρωσης. Όλα αυτά ακριβώς θα τονίσουν την ατμόσφαιρα του εσωτερικού σας. 

Εάν έχετε προγραμματίσει να αλλάξετε το βαρετό ακρυλικό μπάνιο σε μια μαζική από χυτοσίδηρο με σκαλισμένα πόδια - τότε εδώ είναι το ύψιστο σημείο! Συμπληρώστε την εικόνα με λαμπερό χαλκό θερμαινόμενη πετσέτα, και χρησιμοποιήστε τις παλιές τεχνικές βαλβίδες ως διακόπτες στο μίξερ. 

Για τη σημείωση! Για έναν καθρέφτη αξίζει να το επιλέξετε μαζικά σφυρήλατα ή ορειχάλκινα πλαίσια σε στυλ vintage. Επίσης, μια εξαιρετική προσθήκη στους τοίχους θα είναι μια ποικιλία γραναζιών, πτερύγια βουρτσισμένου χαλκού και η ενδιάμεση συμπλοκή των παλαιών σωλήνων επικοινωνίας.

Κάνοντας έναν καθρέφτη με ένα πλαίσιο εικόνας

Κάνοντας έναν καθρέφτη με ένα πλαίσιο εικόνας

Στυλ steampunk με στοιχεία art deco

Στυλ steampunk με στοιχεία art deco

Φωτισμός στο πνεύμα του ρετρό

Ιδανική λάμπα για αυτό το στυλ - ρετρό λαμπτήρα Edison. Αν κατά την υλοποίηση του σχεδίου μελέτης δοθεί περισσότερη έμφαση στη βικτοριανή Αγγλία, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το τρύγο πλαστικοί λαμπτήρες με ογκομετρικό αποχρώσεις.

Αντί της κύριας πηγής φωτός, σας συμβουλεύουμε να κρεμάσετε ένα τεράστιο λαμπτήρα, στυλιζαρισμένο ως παλιό διακριτό. Όσο ακριβέστερος γίνεται ο σκελετός και οι λεπτομέρειες του ιπτάμενου σκάφους σας, τόσο πιο αυθεντικό θα είναι ολόκληρο το εσωτερικό του δωματίου.

Τεράστια διαπερατότητα αντί για παραδοσιακό πολυέλαιο

Τεράστια διαπερατότητα αντί για παραδοσιακό πολυέλαιο

Συμβουλές! Κατ 'αναλογία με στυλ σοφίτα σε steampunk, κάθε ανοιχτή επικοινωνία στους τοίχους και την οροφή φαίνεται πολύ οργανική. Συνεπώς, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην χρησιμοποιείτε Τεντωμένες οροφές και δομές γύψου. Βρουταλισμός, απλότητα και κάποια εσκεμμένη αγένεια στο φινίρισμα - τον ιστό σας.

Λαμπτήρες τοίχου από σωλήνες νερού

Λαμπτήρες τοίχου από σωλήνες νερού

Οι λαμπτήρες Edison θα σας βοηθήσουν να δώσετε έμφαση στο στυλ του steampunk

Οι λαμπτήρες Edison θα σας βοηθήσουν να δώσετε έμφαση στο στυλ του steampunk

Φουτουριστικός πολυέλαιος για φωτισμό αίθουσας

Φουτουριστικός πολυέλαιος για φωτισμό αίθουσας

Βικτωριανά έπιπλα

Για να παίξει η αισθητική της ατμόσφαιρας ατμού θα βοηθήσει την αφθονία του δέρματος στην ταπετσαρία των επίπλων. Δερμάτινος καναπές "Chesterfield" και ένα ζευγάρι καλαίσθητων καρέκλες χαμηλής ποιότητας - η ιδανική εταιρεία για το steampunk.

Καλό δέρμα έπιπλα

Καλό δέρμα έπιπλα

Πολυτελές καναπέ Chesterfield στο φόντο ενός παλιού παγκόσμιου χάρτη

Πολυτελής καναπές "Chesterfield" στο φόντο ενός παλιού παγκόσμιου χάρτη

Παλιά τραπέζια ραψίματος με αυστηρά γοτθικά σφυρηλατημένα στοιχεία στη διακόσμηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί κονσόλα στο καθιστικό ή υπνοδωμάτιο. Είναι επίσης μια μεγάλη λύση αντί για τραβήγματα για την τηλεόραση υπό την προϋπόθεση ότι είναι αναρτημένο από τον τοίχο. 

Η ιδέα! Η οθόνη πλάσματος ή η οθόνη υπολογιστή μπορούν να πλαισιωθούν με ένα επιχρυσωμένο πλαίσιο ή πλαίσιο από χαλκό και έναν τοίχο τοποθετημένο θερμαντήρα ή ένα πάνελ ελέγχου κλιματισμού Στυλίστε κάτω από τη λαμπρή μονάδα ελέγχου ενός παλιού υποβρυχίου βαθέων υδάτων.

Ως α καφέ ή τραπεζάκι του καφέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τεράστιο ρετρό στήθος ή μια βαλίτσα με μια πληθώρα από μεταλλικές κλειδαριές και πριτσίνια. Σχετικά με τα ίδια που χρησιμοποίησαν οι κινηματογραφιστές κατά τη διάρκεια της λήψης της σειράς ταινιών για τον κόσμο του Harry Potter, Joan Rowling.

Η ιδέα! Ο ρόλος του ασυνήθιστου βιβλιοθήκη μπορεί να εκτελέσει αρκετούς λεπτούς καμπύλους σωλήνες. Μην ανησυχείτε αν είναι παλιές και φορεμένες, είναι αυτά τα δείγματα που θα φανούν τα πλέον συμφέρουσα ως βάση για παχουλό φύλλωμα με επιχρυσωμένες, λαστιχένιες ρίζες. 

Μαύρο σετ κουζίνας με ορείχαλκο

Μαύρο σετ κουζίνας με ορείχαλκο

Ένα τραπέζι σαλονιού με μηχανισμό που εκτελεί διακοσμητικό ρόλο

Ένα τραπέζι σαλονιού με μηχανισμό που εκτελεί διακοσμητικό ρόλο

Vintage και αντίκες

Για την τελική λεπτομέρεια, κάθε εικόνα χρειάζεται τόνους, και οι εσωτερικές συνθέσεις σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελούν εξαίρεση. Ακόμα και αν παρατηρήσετε όλες τις συμβουλές και τις ιδέες μας, αλλά ξεχάστε να φέρετε μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία της απαραίτητης εποχής στο σχεδιασμό του steampunk - όλες οι προσπάθειες δεν μπορούν να φανούν τίποτα. Έτσι, υπομείνετε υπομονετικά και ρίξτε μια ματιά στα πράγματα γύρω σας. Ίσως δεν χρειάζεται να πάτε μακριά και ένα vintage τηλέφωνο με μια κομψή σκόνη χειρός χαλκού στο σας γκαράζ?

Από τα αρχαία αντικείμενα μπορείτε να διακοσμήσετε ένα πολύ κομψό εσωτερικό

Από τα αρχαία αντικείμενα μπορείτε να διακοσμήσετε ένα πολύ κομψό εσωτερικό

Συμβουλές! Σε αγορές διατάξεις των ψύλλων, από εργάτες κουρέλι, αντικέρ, ακόμη και οι εργαζόμενοι αμαξοστάσιο του τραμ μπορεί να είναι για το τίποτα (και μερικές φορές δωρεάν) για να αγοράσει ένα υπέροχο πρωτότυπο αξεσουάρ στυλ steampunk. Μετά από μια ελάχιστη αποκατάσταση, μπορούν να γίνουν το πραγματικό κόσμημα του σχεδίου σας! 

Αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στις παλιές (μπορείτε να παραμείνετε εκτός λειτουργίας) καρτέλες ή άλλες γραφομηχανές. Συμπληρώνουν τέλεια τα μεταλλικά ράφια ή, προαιρετικά, θα γίνουν μια πρωτότυπη διακόσμηση για κονσόλες.

Ταπετσαρίες φωτογραφιών στην κρεβατοκάμαρα

Ταπετσαρίες φωτογραφιών στην κρεβατοκάμαρα

Αναρτήθηκαν με μικρούς πολυελαίους για φωτισμό γραφείου

Αναρτήθηκαν με μικρούς πολυελαίους για φωτισμό γραφείου

Εάν είστε οπαδός της αισθητικής των υποβρυχίων και του καπετάνιου Nemo, μπορείτε να εγκαταστήσετε πλαϊνά παράθυρα με μαύρο ή σκούρο μπλε γυαλί στον τοίχο. Αν θέλετε, μπορείτε φωτίζουν, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα επιτόπου φωτισμό σε μερικές από τις ζώνες του δωματίου. Στη γειτονιά μπορείτε να τοποθετήσετε μαζικά βαρόμετρα τοίχου σε μια θήκη από χαλκό, κομψή σύνθεση οικογενειακών φωτογραφιών με αποτέλεσμα σέπια σε πλαίσια ορείχαλκου, χαλκού ή ξύλου.

Συμπληρώνουν το προκύπτον σύνολο των τοίχων ή επιτραπέζια μαυρισμένα με χρήση των ακόλουθων καρτών, λεκέδες και γδαρσίματα, σχέδια των αερόπλοιων ή τα λεπτομερή σχέδια των κινητήρων φουτουριστικό ατμού. Μπορούν να είναι όμορφα τοποθετημένα μέσα ντουλάπια και ράφια, κρεμάστε στους τοίχους.

Μεγάλα μηχανικά ρολόγια θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση του εσωτερικού σας

Μεγάλα μηχανικά ρολόγια θα είναι μια εξαιρετική εσωτερική διακόσμηση

Αντίκες αρχειοθήκες στο σχεδιασμό του καθιστικού

Αντίκες αρχειοθήκες στο σχεδιασμό του καθιστικού

Συμβουλές! Μην ξεχάσετε τις κλασικές σφαίρες με επιχρυσωμένα στοιχεία. Επίσης, καλές επιλογές για δέρμα εκτέλεση καρτών με ανάγλυφο.

Το τελευταίο πλεονέκτημα στην πολυμορφία στυλ μπορεί να είναι τεράστιο ρολόι με λατινικούς αριθμούς και έναν ανοικτό μηχανισμό εργασίας. Συνιστάται βεβαίως ότι, παρά την αρχαιότητα, να δουλεύουν - τότε μπορείτε να καθίσετε στα αγαπημένα σας βράδια τα βράδια δερμάτινη πολυθρόνα, καπνίστε έναν σωλήνα ή πιείτε αγγλικό τσάι, παρακολουθήστε τη μετρούμενη πορεία του ρολογιού και, φυσικά, προγραμματίστε τις μελλοντικές σας περιπέτειες.

Στυλ steampunk στο εσωτερικό: η αισθητική των ατμομηχανών και η λαμπρότητα της βικτοριανής Αγγλίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1