Με ένα μικρό τετράγωνο, είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφριά χρώματα

Με ένα μικρό τετράγωνο, είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφριά χρώματα

Το έργο της τοποθέτησης δύο πολύ διαφορετικών λειτουργικών ζωνών σε ένα χώρο δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλο. Εξετάστε μερικά από τα κόλπα σχεδιασμού για υπνοδωμάτιο-σαλόνι στα 17 τετραγωνικά χιλιόμετρα. m. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές θέσεις σε αυτήν την περίπτωση, αλλά είναι αρκετά ρεαλιστικό να τοποθετήσετε εδώ αυτό που χρειάζεστε. Επιπλέον, μπορεί να φανεί κομψό, μοντέρνο και ταυτόχρονα να προσφέρει άνεση στους ιδιοκτήτες.

 • Χρώμα και έπιπλα
 • Στιγμές που πρέπει να λάβουμε υπόψη: οι απόψεις των σχεδιαστών
 • Ζώνη πάνω απ 'όλα
 • Το σωστό μέρος για ένα κρεβάτι
 • Λειτουργικότητα και ενότητα
 • Φωτισμός
 • Συμπέρασμα
Μια κομψή εσωτερική λύση στο στυλ σοφίτας

Μια κομψή εσωτερική λύση στο στυλ σοφίτας

Χρώμα και έπιπλα

Αυτά τα δύο σημαντικά σημεία θα πρέπει να εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή. Από τη σωστή επιλογή τους εξαρτάται από τη συνολική εντύπωση του δωματίου, την άνεση. Ας αρχίσουμε παλέτα χρωμάτων. Ό, τι μπορεί να πει κανείς, 17 τετρ. το m είναι ένα μικρό δωμάτιο, και δεδομένου ότι του ανατίθεται διπλή λειτουργική εργασία, η παλέτα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

 • Είναι σημαντικό να θυμάστε ένα πράγμα: Τα ανοιχτά χρώματα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των μικρών χώρων. Θα το επεκτείνουν και θα το κάνουν άνετο για την αντίληψη. Όμως, οι φωτεινές αντιθέσεις συνδυασμού οπτικά στενό, μειώστε το δωμάτιο.
Το λευκό χρώμα αυξάνει οπτικά την περιοχή

Το λευκό χρώμα αυξάνει οπτικά την περιοχή

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητο να υπάρχει όλη την ώρα μπεζ τοίχους και λευκές οροφές, είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν έντονες προεκτάσεις στα έπιπλα, τα υφάσματα. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο μια αρχική εικόνα.

Σημαντικό! Ακόμη και οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε αραιωμένα, ξεθωριασμένα χρώματα. Μπορεί να είναι μοβ, κίτρινο και ακόμη κόκκινη απόχρωση.

Όταν δεν υπάρχει πολύς χώρος είναι καλύτερο να μην επιλέξετε τα ογκώδη έπιπλα

Όταν δεν υπάρχει πολύ χώρο, είναι καλύτερα να επιλέξετε έπιπλα nebromozdkuyu

Το δωμάτιο πρέπει να έχει έπιπλα. Μεταξύ των πιο απαραίτητων:

 1. Το κρεβάτι, μπορεί επίσης να είναι ένας καναπές.
 2. Ντουλάπα ή συρταριέρα.
 3. Κομοδίνο ή ένα χαμηλό τραπέζι.
Το κρεβάτι κοντά στο παράθυρο χωρίζεται από έναν μεγάλο καθρέφτη

Το κρεβάτι κοντά στο παράθυρο χωρίζεται από έναν μεγάλο καθρέφτη

Το πιο σημαντικό πράγμα κατά την επιλογή δεν είναι να επιτρέψει ακαταστασία, αλλιώς θα είναι δυσάρεστο να είναι σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Τα έπιπλα πρέπει να είναι ελαφριά, πολυλειτουργικά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί Τα γωνιακά κιτ είναι ντουλάπια, θήκες επίδειξης, συρταριέρες. Είναι καλά στην εξοικονόμηση χώρου και ταυτόχρονα εκτελούν ένα εξαιρετικό λειτουργικό φορτίο.

Σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τις συνήθεις, αλλά δυσκίνητες πολυθρόνες, καμπύλη, βαθιά γραφεία. Αυτό είναι όλο, βέβαια, βολικό, αλλά κυριολεκτικά "τρώει" χώρο. Είναι καλύτερο να αγοράσετε και να οργανώσετε τα απαραίτητα, χωρίς τα οποία είναι αδύνατο να το κάνετε χωρίς, και μετά την προσθήκη άλλων επίπλων, εάν υπάρχει ανάγκη.

Εσωτερικό σε μαλακά γαλακτοκομικά και μπεζ-γκρι τόνους

Εσωτερικό σε μαλακά γαλακτοκομικά και μπεζ-γκρι τόνους

Συμβουλές! Υπάρχει ένας πολύ ελεύθερος χώρος κάτω από το ανώτατο όριο, το οποίο αξίζει τον κόπο να ξεχαστεί. Εκεί μπορείτε να κανονίσετε ράφια και ακόμη και ράφια.

Στιγμές που πρέπει να λάβουμε υπόψη: οι απόψεις των σχεδιαστών

Ο συνδυασμός οποιωνδήποτε ζωνών σε ένα είναι πάντα δύσκολο, επειδή κάθε ένας πρέπει να έχει λειτουργικότητα. Αλλά αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, πρέπει να βγείτε έξω και να εφεύρουν κάτι ενδιαφέρον.

Σκεφτείτε προσεκτικά

Είναι αυτή η πρώτη συμβουλή που πολλοί σχεδιαστές θα δώσουν. Συνδυάζοντας το υπνοδωμάτιο με το σαλόνι σε ένα τόσο μικρό χώρο ένα δύσκολο έργο είναι επίσης επειδή ο σκοπός των χώρων είναι διαφορετικός. Το υπνοδωμάτιο - ένα οικείο μέρος όπου απαγορεύεται η είσοδος κάποιου άλλου. Σαλόνι - ένα δημόσιο δωμάτιο όπου μπορείτε να πάρετε μια ποικιλία από επισκέπτες, ακόμη και εντελώς ξένοι.

Ένα μικρό ελαφρύ ντουλάπι κρύβει ένα κρεβάτι πίσω του

Ένα μικρό ελαφρύ ντουλάπι κρύβει ένα κρεβάτι πίσω του

Σε αυτή την πολυμορφία ιδιαίτερης πολυπλοκότητας. Μια παρόμοια επιλογή θα πρέπει να επιλέγονται από εκείνους που πολύ σπάνια λαμβάνουν τους επισκέπτες, μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι άνετο να είσαι στο δωμάτιο.

Για τη σημείωση! Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα πλήρες υπνοδωμάτιο. Δηλαδή, μπορεί και θα είναι κάπως απομονωμένη (χωρίσματα για να μας βοηθήσει), αλλά δεν θα μπορέσουμε να κόψουμε όλους τους ήχους.

Εκτεταμένη διάταξη του δωματίου με ζωνοποίηση χρησιμοποιώντας χρώματα ταπετσαρίας στον τοίχο

Εκτεταμένη διάταξη του δωματίου με ζωνοποίηση χρησιμοποιώντας χρώματα ταπετσαρίας στον τοίχο

Επιλογή με ένα καναπέ-κρεβάτι αντί για ένα πλήρες κρεβάτι δεν είναι πάρα πολύ βολικό. Το πρώτο - συνεχώς πρέπει να εξαπλωθεί και να κάνει τα κλινοσκεπάσματα. Δεύτερον - ο καναπές δεν μπορεί να ονομαστεί το πιο άνετο μέρος για μια καλή ξεκούραση.

Σημαντικό! Όταν οι επισκέπτες τοποθετούνται στο κρεβάτι σας για να παρακολουθήσουν τηλεόραση - αυτό δεν είναι επίσης η πιο άνετη και υγιεινή επιλογή.

Ζώνη πάνω απ 'όλα

Όταν συνδυάζετε ζώνες σε ένα δωμάτιο, είναι σημαντικό να διαχωρίζετε σωστά το ένα από το άλλο. Βοήθεια θα έρθει:

 1. Κουρτίνες - φαίνεται όμορφο και κομψό, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να πλένονται τακτικά, επειδή κερδίζουν γρήγορα σκόνη. Είναι καλύτερα να έχετε δύο σύνολα (ίδια ή διαφορετικά).
 2. Ξύλινα χωρίσματα - πρωτότυπο και διεξοδικό, αλλά όχι πάντα κατάλληλο σε αυτό ή εκείνο το ύφος.
 3. Γυαλί - φαίνονται όμορφα, ευάερα, μην μπλοκάρει το διάστημα, το φως περνά μέσα από αυτά σε μια και τη δεύτερη κατεύθυνση. Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο δεν δίνουν ηχομόνωση, αλλά δεν θα σας αφήσουν να αποσυρθείτε - όλα αυτά φαίνονται μέσα από αυτά.
 4. Ράφια, οθόνες - μια καθαρά συμβολική διάκριση, η οποία δημιουργείται απλώς για οπτικό χωρισμό. Μέσα από αυτά όλα μπορούν να δουν και να ακουστούν.
Μια δημοφιλής έκδοση του zoning χρησιμοποιώντας γυάλινα χωρίσματα

Μια δημοφιλής έκδοση του zoning χρησιμοποιώντας γυάλινα χωρίσματα

Συμβουλές! Μια άλλη συσκευή ζωνών - κάθετη με πασαρέλα. Από πάνω είναι βολικό να τοποθετήσετε το καθιστικό και το κρεβάτι πρέπει να κρυφτεί κάτω από αυτό. Είναι πιο βολικό να πραγματοποιηθεί μια τέτοια υποδοχή εάν ο χώρος είναι ορθογώνιος, επιμήκης.

Επίσης, είναι εύκολη η τοποθέτηση ζωνών με κουρτίνες

Επίσης, είναι εύκολη η τοποθέτηση ζωνών με κουρτίνες

Το σωστό μέρος για ένα κρεβάτι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το χώρο καθιστικού από την κρεβατοκάμαρα. Φυσικά, είναι δύσκολο να το κάνετε, αλλά αν δεν θέλετε να δείτε τους καλεσμένους στο κρεβάτι σας, αυτό πρέπει να γίνει πρώτα. Το καλύτερο είναι να στείλετε την τηλεόραση στο σαλόνι.

Συμβουλές! Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεόραση στο κρεβάτι, θα πρέπει να το κρεμάσετε σε βραχίονες που μπορούν να περιστραφούν κατά 180 °.

Το κρεβάτι δεν θα είναι πολύ αισθητό εάν τοποθετηθεί σε μια θέση

Το κρεβάτι δεν θα είναι πολύ αισθητό εάν τοποθετηθεί σε μια θέση

Τώρα ας μιλήσουμε για τη θέση του κρεβατιού. Βέλτιστο να το στείλετε στην μακρινή γωνία, συνήθως αυτό το μέρος δίπλα στο παράθυρο. Έτσι θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η ευκολία της κρεβατοκάμαρας, θα είναι πιο απομονωμένη, άνετη. Δεδομένου ότι το κάθισμα παραθύρου είναι αρκετά ελαφρύ, θα πρέπει να φροντίσετε για την κατάλληλη διακόσμηση. Χοντρό κουρτίνες - τα περισσότερα.

Λειτουργικότητα και ενότητα

Αν και οι λειτουργίες των χώρων είναι διαφορετικές, πρέπει να ενωθούν από μια κοινή «ιστορία». Ο στυλίστας πρέπει να επιλέξει ένα, γιατί η αρμονία είναι πολύ σημαντική. Θυμηθείτε τι δεν μπορείτε να κάνετε χώρος χωρισμού:

 1. Κατανομή λειτουργικών περιοχών με διαφορετικά, ασύμφορα χρώματα. Αυτή η λύση θα μειώσει μόνο τα μάτια σας.
 2. Δημιουργήστε διαφορετικά στυλ που είναι πολύ διαφορετικά.
 3. Οι φωτεινές αντιθέσεις με το ίδιο στυλ.

Βέλτιστη για να φτιάξετε ένα υπνοδωμάτιο με ένα σαλόνι, μερικές διαφορετικές στον τόνο. Δείξτε πού είναι ο τόπος, μπορεί να χωριστεί σε ζώνες που χρησιμοποιούν έπιπλα ή τα εν λόγω διαμερίσματα.

Φωτισμός

Για την κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πιο οικείο σενάριο. Εδώ κανείς δεν θα ασχοληθεί με θέματα που απαιτούν έντονο φωτισμό. Αλλά εδώ είναι ένα βιβλίο πριν πάτε για ύπνο για να διαβάσετε, ίσως θέλετε. Επιλογή - κρεμάστε στην περιοχή για τη λυχνία ύπνου, φωτιστικό δαπέδου, μπορείτε να τοποθετήσετε τη λάμπα οροφής. Κατά βούληση Προβολέας LED.

Μια άλλη σημαντική πτυχή. Δεδομένου ότι μια ζώνη θα είναι στο παράθυρο και η δεύτερη είναι σε απόσταση από αυτήν, θα γίνει εμπόδιο στο φυσικό φως. Μπορείτε να βγείτε από αυτή την κατάσταση επιλέγοντας το σωστό φωτισμό, και στη συνέχεια δεν ξεχνάμε και τον τομέα των ζωνών.

Κεντρικό φωτισμό κορυφής, καθώς και ένα επιπλέον πάτωμα σε κάθε μία από τις ζώνες

Κεντρικό φωτισμό κορυφής συν ένα πρόσθετο πυθμένα σε κάθε μία από τις ζώνες

Σημαντικό! Διαμονή πολυέλαιοι το κέντρο της κοινόχρηστης αίθουσας είναι μια κακή ιδέα. Ακόμη περισσότερο είναι ένα λείψανο, το οποίο είναι καλύτερο να ξεφορτωθεί.

Όσο για το καθιστικό, τότε θα πρέπει να υπάρχει φως. Ο πολύ πολυέλαιο - το κεντρικό στοιχείο - μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, αλλά στο κέντρο αυτής της συγκεκριμένης λειτουργικής περιοχής. Συνιστάται η τοποθέτηση τοπικών φωτεινών πηγών, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι σκοτεινές κουρτίνες κρύβουν την περιοχή ύπνου

Οι σκοτεινές κουρτίνες κρύβουν την περιοχή ύπνου

Κορυφή φωτισμού πάνω από το κρεβάτι

Κορυφή φωτισμού πάνω από το κρεβάτι

Συμπέρασμα

Για να οργανώσετε όλα όσα χρειάζεστε για μια άνετη ζωή, στο υπνοδωμάτιο-σαλόνι για 17 τετραγωνικά μέτρα. m δεν θα είναι δύσκολο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ευγενικά τα έπιπλα, μην ξεχνάτε τη διαίρεση σε ζώνες και επιλέξτε υψηλής ποιότητας φωτισμό. Η άνεση σε αυτή την περίπτωση είναι στα χέρια σας, αν και όλα αυτά μπορούν να ανατεθούν στον σχεδιαστή.

Ζώνη με φωτεινό καναπέ

Ζώνη με φωτεινό καναπέ

Συμβουλές για τους σχεδιαστές: πώς να σχεδιάσετε την τοποθέτηση ζωνών και το εσωτερικό του υπνοδωματίου-σαλόνι για 17 τετραγωνικά μέτρα. m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 40