Η διαδικασία εμβάπτισης σε κρύο νερό μετά από ένα ατμόλουτρο ήταν περισσότερο από ένα αιώνα

Βύθιση σε κρύο νερό μετά από ένα ατμόλουτρο - μια παράδοση αιώνων

Μετά την επίσκεψη λουτρά Ένα σημαντικό στάδιο είναι η εμβάπτιση σε κρύο νερό. Είναι σπάνιο να τοποθετηθεί σάουνα κοντά στη δεξαμενή, καταφύγετε έτσι σε μια εναλλακτική επιλογή και κάντε μια γραμματοσειρά ή λεκάνη. Η τελευταία επιλογή είναι δαπανηρή και χρονοβόρα για να διατηρηθεί, αλλά η γραμματοσειρά είναι πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να αγοράσετε ένα κενό στο κατάστημα οικοδομικών υλικών.

 • Η ποικιλία των σύγχρονων γραμματοσειρών
 • Υλικά 
 • Πλαστική γραμματοσειρά και πώς να την εγκαταστήσετε;
 • Κριτήρια για τη σωστή επιλογή
Ένα εξοχικό σπίτι με άνετο καθιστικό

Ένα εξοχικό σπίτι με άνετο καθιστικό

Ο πρώτος σκοπός της γραμματοσειράς είναι η βαφτιστική τελετή στον ναό, αλλά στον σύγχρονο κόσμο χρησιμοποιήθηκε σε σάουνα για να βουτήξει σε κρύο νερό μετά από ένα ζεστό ατμόλουτρο. Τις περισσότερες φορές η γραμματοσειρά είναι μικρού μεγέθους, επιτρέποντάς σας να μείνετε σε ένα μικρό δωμάτιο.

Για τη σημείωση! Μερικές φορές υπάρχουν επιλογές για την τοποθέτηση μιας γραμματοσειράς κοντά σε μια σάουνα στο δρόμο. Μπορεί να γίνει μέρος σχεδιασμό του πεδίου και ταυτόχρονα δημιουργούν άνετες συνθήκες για τη χρήση του λουτρού.

Η ποικιλία των σύγχρονων γραμματοσειρών

Τα προϊόντα διακρίνονται από τους τύπους τοποθέτησης και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται. Αν μιλάμε για τις μεθόδους εγκατάστασης, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν τέτοιες παραλλαγές γραμματοσειρών, όπου το καθένα διαφέρει στο σχεδιασμό και στη μέθοδο εγκατάστασης:

 • Ο καλύτερος τύπος γραμματοσειράς. Αυτή η έκδοση του σχεδίου είναι ενσωματωμένη στον τοίχο ή στην οροφή του δωματίου. Με τη βοήθεια ενός σχοινιού ή ενός ειδικού μοχλού, ένα άτομο μπορεί να ρίχνει νερό από τον εαυτό του από ένα ανασταλμένο δοχείο που γυρίζει και στη συνέχεια επιστρέφει στην αρχική του θέση και γεμίζει με νερό. Αυτός ο τύπος είναι εύκολος στην εγκατάσταση, μικρό σε μέγεθος και δεν απαιτεί πολλά ακριβά υλικά και εργαλεία.
Αναστολή γραμματοσειράς

Αναστολή γραμματοσειράς

Αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδανικός για μικρά δωμάτια

Αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδανικός για μικρά δωμάτια

 • Σε βάθος τύπος γραμματοσειράς. Είναι ένα είδος μικρής αλλά βαθιάς πισίνας που είναι εξοπλισμένο σκάλες. Τις περισσότερες φορές γίνεται σε ξεχωριστό δωμάτιο ή στο δρόμο κοντά στο κτίριο λουτρά.
Μικρή βεράντα με δεξαμενή για λήψη νερού μετά από μπάνιο

Μικρή βεράντα με δεξαμενή για λήψη νερού μετά από μπάνιο

 • Καθαρή προβολή της γραμματοσειράς. Πρόκειται για μια δεξαμενή γεμάτη με νερό που είναι κατασκευασμένη στο έδαφος ή στο πάτωμα. Επικοινωνία σε αυτό. Αυτή η επιλογή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.

Η διαφορά στις γραμματοσειρές από τα υλικά παραγωγής

Πληροφορίες! Υπάρχουν πέντε τύποι πρώτων υλών, εκ των οποίων γραμματοσειρές: μέταλλο, σκυρόδεμα, ξύλο, πλαστικό και σύνθετο υλικό.

Για έναν σε βάθος τύπο, το σκυρόδεμα είναι πιο κατάλληλο. Η ανοικτή γραμματοσειρά συχνά κατασκευάζεται από μέταλλο, ξύλο, πλαστικό ή σύνθετο υλικό. Μια επιμήκης έκδοση μπορεί να συνδυάσει πολλά δομικά υλικά ταυτόχρονα.

 1. Τα πιο απλά σε λειτουργία είναι τα πλαστικά και τα σύνθετα υλικά.
 2. Το ξύλο είναι μια φιλική προς το περιβάλλον πρώτη ύλη, αλλά θα απαιτήσει ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείται.
 3. Το Σκυρόδεμα σας επιτρέπει να δημιουργείτε προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αν κοιτάξετε κάθε υλικό ξεχωριστά, μπορείτε να δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

 • Μοντέλα χάλυβα. Αν και οι κατασκευαστές παράγουν τα προϊόντα αυτά σε διάφορες μορφές και διαμορφώσεις, δεν μπορούν να ονομαστούν δημοφιλή. Αυτό οφείλεται στις δυσκολίες μεταφοράς και εγκατάστασης. Με την αισθητική έννοια, σπάνια ταιριάζουν εσωτερικό μπάνιο, που επιδεινώνει την εμφάνιση. Από τις θετικές στιγμές, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την ικανότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα να κρατήσει το καθεστώς θερμοκρασίας του νερού αρκετά χαμηλό.
Χάλυβα κατασκευή σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

Χάλυβα κατασκευή σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

 • Προϊόντα από σκυρόδεμα. Αυτή είναι μια δημοφιλής επιλογή, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σχήμα σύμφωνα με το γούστο σας. Αυτός ο σχεδιασμός διατηρεί το νερό στην ίδια θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα και η αυξημένη ανθεκτικότητα επιτρέπει τη χρήση της γραμματοσειράς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τα μείγματα, μπορούμε να σημειώσουμε το κόστος εργασίας της εγκατάστασης.
 • Πλαστικά προϊόντα για σάουνα. Το μειονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι η δυνατότητα γρήγορης θέρμανσης, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από πολλά πλεονεκτήματα - χαμηλό κόστος, εύκολη παράδοση και συναρμολόγηση, ευκολία εγκατάστασης, υψηλή αντοχή και μεγάλη διάρκεια λειτουργίας.
Η ψηφιδωτή διακόσμηση φαίνεται πολύ ωραία

Η ψηφιδωτή διακόσμηση φαίνεται πολύ ωραία

Κατασκευή πλαστικών προϊόντων για σάουνα

Κατασκευή πλαστικών προϊόντων για σάουνα

 • Σύνθετοι τύποι γραμματοσειρών. Αυτός είναι ένας συνδυασμός πλαστικού και υαλοβάμβακα. Μπορεί να πωληθεί σε αποσυναρμολογημένη και σε ενοποιημένη μορφή. Το υλικό κατασκευής προσδίδει μεγάλη αντοχή στο προϊόν, ενώ έχει μικρό βάρος. Η απλή εγκατάσταση είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα υπέρ τέτοιων επιλογών.
Σύγχρονη γραμματοσειρά με σύστημα υδρομασάζ

Σύγχρονη γραμματοσειρά με σύστημα υδρομασάζ

 • Ξύλινα μοντέλα. Η πιο φιλική προς το περιβάλλον έκδοση της γραμματοσειράς, αλλά ένα τέτοιο προϊόν είναι δύσκολο να φτιάξετε τον εαυτό σας. Αυτή είναι μια κλασική έκδοση της γραμματοσειράς για σάουνες, αλλά αρκετά δαπανηρή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής και την ποιότητα του δέντρου. Στην παραγωγή, τέτοιοι τύποι δέντρων, όπως δρυς, οξιά, κέδρο ή λειχήνες. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τα μειονεκτήματα τέτοιων μοντέλων - η πολυπλοκότητα της κατασκευής και η απαιτητική συντήρηση στη διαδικασία λειτουργίας.
Ξύλινο χειροποίητο προϊόν κολύμβησης

Ξύλινο χειροποίητο προϊόν κολύμβησης

Πλαστική γραμματοσειρά και πώς να την εγκαταστήσετε;

Ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου προϊόντος, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία τοποθέτησης του σε ή κοντά στο δωμάτιο.

Συμβουλές! Ο απλούστερος και γρηγορότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε μια πλαστική γραμματοσειρά. Αφού επιλέξετε και αγοράσετε το μοντέλο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του.

Για να γίνει αυτό, προετοιμάζεται ένας χώρος, μετά τον οποίο κατασκευάζεται ένα ξύλινο πλαίσιο σύμφωνα με τις διαστάσεις του επιλεγμένου προϊόντος. Τοποθετήστε τη δεξαμενή στο πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε οι πλάκες και οι τοίχοι της γραμματοσειράς να έχουν κενό χώρο μεταξύ τους. Εάν το εξωτερικό μέρος του πλαισίου είναι ραμμένο με ένα δέντρο, θα δώσει την εντύπωση ότι η γραμματοσειρά είναι κατασκευασμένη από ξύλο.

Κατά την εγκατάσταση μιας δεξαμενής από σκυρόδεμα, η εργασία εκτελείται με τον ίδιο τρόπο όπως όταν δημιουργώντας μια λεκάνη απορροής.

 1. Για αρχάριους, ένα λάκκο θεμελίωσης σκάει όχι λιγότερο από 1,5 μ. Βάθος.
 2. Στο κάτω μέρος τοποθετείται ένα μεταλλικό πλέγμα σε ύψος 5 cm από το έδαφος, και στον τοίχο σταθερή ενίσχυση.
 3. Μετά από αυτό, εγκαθίσταται ένας ξυλότυπος και κατασκευάζεται μια αποχέτευση. Γεμίστε το σκυρόδεμα για τον πυθμένα και τα τοιχώματα του προϊόντος κάθε φορά για να αποκτήσετε ένα μονόλιθο.
 4. Έχοντας αφαιρέσει το ξυλότυπο, παράγουν αντικείμενα που βλέπουν, γι 'αυτό και χρησιμοποιούνται πιο συχνά κεραμικό πλακάκι. Στο τέλος της διαδικασίας, σκάλα και άλλα αξεσουάρ.
Εγκατάσταση του ξυλότυπου

Εγκατάσταση του ξυλότυπου

Παρασκευή του διαλύματος

Παρασκευή του διαλύματος

Σταθερή γραμματοσειρά από σκυρόδεμα

Σταθερή γραμματοσειρά από σκυρόδεμα

Για τη σημείωση! Μια ξύλινη δεξαμενή για να το κάνετε μόνοι σας δεν είναι τόσο εύκολη, πρέπει να έχετε κάποια εργαλεία και να έχετε κάποια γνώση.

 1. Αρχικά, δημιουργείται ένας πυθμένας: χρησιμοποιώντας ένα σφιγκτήρα, οι ράβδοι είναι κολλημένες μεταξύ τους σε ένα ορθογώνιο.
 2. Μετά το στέγνωμα του τεμαχίου, κόβεται σε ένα ορισμένο σχήμα και γίνεται για κοπή. Για να δημιουργήσετε τους τοίχους χρειάζεστε ειδικές πλάκες που συνδέονται μεταξύ τους και εισάγονται στην αυλάκωση για να ασφαλίσουν το κάτω μέρος.
 3. Με τη βοήθεια χαλύβδινων ταινιών υπάρχει μια σύσφιξη του δοχείου σε έναν κύκλο. Οι επιφάνειες λειαίνονται με σμύριδα μέσα και έξω από τη δεξαμενή.
 4. Στο τέλος της διαδικασίας, σκάλες και άλλα αξεσουάρ.
Σκίτσο για την κατασκευή ξύλινης γραμματοσειράς

Σκίτσο για την κατασκευή ξύλινης γραμματοσειράς

Κριτήρια για τη σωστή επιλογή γραμματοσειράς για σάουνα

Για να επιλέξετε το σωστό προϊόν, το οποίο θα διαρκέσει πολύ καιρό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μια σειρά από αποχρώσεις.

Τα ξύλινα προϊόντα όχι μόνο δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες, αλλά και βοηθούν στην ομορφιά του τοπίου σας

Τα ξύλινα προϊόντα δεν εκπέμπουν βλαβερές ουσίες και ουσιαστικά διακοσμούν το τοπίο

 1. Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να είναι στη γραμματοσειρά. Μην αγοράζετε πάρα πολύ για χωρητικότητα, αν το χρησιμοποιήσετε θα είναι μερικοί άνθρωποι. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση το κόστος της θέρμανσης του νερού, που θα είναι εντελώς παράλογο.
 2. Είναι επίσης απαραίτητο να επιλέξετε ένα μέρος για την τοποθέτηση της γραμματοσειράς. Μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Τα προϊόντα πωλούνται έτοιμα ή απαιτούν πρόσθετη συναρμολόγηση στο χώρο.
 3. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί το σχήμα της δεξαμενής. Η επιλογή εξαρτάται από την επιθυμία του ιδιοκτήτη του λουτρού, αλλά είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιοχή του εδάφους και να συγκριθεί με τη γραμματοσειρά. Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι, ελλείψει γωνιών, η στασιμότητα του νερού θα εξαλειφθεί.

  Συμβουλές! Δώστε προσοχή στο υλικό κατασκευής και αποφασίστε για την επιλογή του. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά. Συγκρίνοντας τα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική επιλογή.

 4. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η συχνότητα χρήσης της δεξαμενής και η μέθοδος θέρμανσης του νερού. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται θέρμανση αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας ή καυσόξυλα. Θα πρέπει να αποφασίσετε πόσο γρήγορα θα χρειαστεί να θερμαίσετε το νερό και τι είναι πιο κερδοφόρο οικονομικά σε χρήση.
 5. Υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο εξοπλισμό. Η αγορά παρουσιάζει πολλά πρόσθετα εξαρτήματα για να εξασφαλίσει μια πιο άνετη χρήση της γραμματοσειράς. Μπορεί να είναι πάγκοι, Βήματα και προσκέφαλα, καλύμματα και καλύπτει. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε μια ποικιλία συστημάτων φίλτρων, φωτισμού και πολλά άλλα.
Η ξύλινη διακόσμηση φαίνεται πολύ ελκυστική

Η ξύλινη διακόσμηση φαίνεται πολύ ελκυστική

Σε βάθος τύπος γραμματοσειράς με λειτουργία θέρμανσης νερού

Σε βάθος τύπος γραμματοσειράς με λειτουργία θέρμανσης νερού

Επίσης, η παρουσία ορισμένων λειτουργικών ιδιοτήτων είναι σημαντική. Διαβάστε τους κανόνες λειτουργίας και φροντίδας για τη γραμματοσειρά, με εποχιακή εφαρμογή που πρέπει να φροντίσετε για την κατάλληλη αποθήκευση.

Σημαντικό! Η εγγύηση του κατασκευαστή είναι προϋπόθεση. Βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμα όταν αγοράζετε το προϊόν και καθορίστε επίσης τι διανέμεται και ποια όχι.

Με όλα τα παραπάνω σημεία, μπορείτε να επιλέξετε το τέλειο προϊόν που θα σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γραμματοσειρά θα συμπληρώσει το εσωτερικό του μπάνιου σας, θα εγγυηθεί την άνεση κατά τη χρήση του ατμόλουτρου και θα νιώσετε υπέροχα!

Ποικιλίες γραμματοσειρών για μπάνιο: τα κριτήρια για τη σωστή επιλογή και την λεπτότητα της εγκατάστασης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 15