Η δημιουργική κατεύθυνση που επιτρέπει την ανάπτυξη των mogigami όχι μόνο αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες και καταπραΰνει, αλλά επιτρέπει και τη διακόσμηση του σπιτιού απλά και με γούστο και τη διακόσμηση του σπιτιού με γούστο

Το Origami όχι μόνο αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες και καταπραΰνει, αλλά και επιτρέπει να διακοσμήσει το σπίτι όλος απλά και με γούστο

Κάθε άτομο θέλει να κάνει τον χώρο όσο το δυνατόν πιο μοναδικό όσο το δυνατόν πιο μοναδικό. Βαριά ταπετσαρία ή βαφή στους τοίχους Μερικοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι, και προσπαθούν να διακοσμήσουν τα δωμάτια όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον. Με αυτό το έργο, η διακόσμηση χαρτιού, συμπεριλαμβανομένων των χειροτεχνικών, προήλθε.

 • Τι είναι αυτό;
 • Το Azi
 • Λάμπα
 • Βάζο
 • Σύνθεση πυραμίδων στον τοίχο
 • Απλό στερεό πλαίσιο
 • Χάρτινες γιρλάντες
"Звездочки счастья" можно собрать в гирлянду, а можно насыпью украсить цветочные горшки или другие декоративные предметы

Οι "αστερίσκοι της ευτυχίας" μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια γιρλάντα, καθώς και να τις διακοσμήσουν σε χαλαρά γλάστρες ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα

Τι είναι αυτό;

Πριν καταλάβετε πώς να διακοσμήσετε το σπίτι με την τεχνική origami, θα πρέπει να καταλάβετε τι είναι το θέμα. Ακόμα και το πιο πρωτόγονο αεροπλάνο, που δημιουργήθηκε σε βαθιά παιδική ηλικία, είναι το origami, και το κάναμε, αλλά δεν συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε έτσι συνδεδεμένοι με την αρχαία Ανατολική τέχνη.


Ενδιαφέρουσες! Στην κυριολεκτική μετάφραση, το όνομα της κατηγορίας origami σημαίνει "διπλωμένο χαρτί".


Νωρίτερα, το δικαίωμα να κάνει τέτοιες τέχνες ήταν μόνο μεταξύ των στελεχών του ναού, αργότερα αυτή η συναρπαστική κατοχή εξαπλώθηκε στους απλούς ανθρώπους. Η αιχμή της διάδοσης των δημιουργιών παρατηρήθηκε μετά τον πόλεμο, όταν έμαθαν γι 'αυτό στην Ευρώπη και την Αμερική.

Τα στοιχεία του κλασικού χαρτιού δημιουργούνται από:

 1. Ένα τετράγωνο φύλλο χαρτιού.
 2. Χωρίς κόλλα.
 3. Χωρίς ψαλίδι.
Κομψή προσθήκη στα διακοσμητικά στοιχεία του εσωτερικού

Κομψή προσθήκη στα διακοσμητικά στοιχεία του εσωτερικού

Αλλά οι σύγχρονες μορφές είναι αρκετά περίπλοκες, έτσι δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Γι 'αυτό υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών:

 • Modular - σε αυτή την περίπτωση, από χαρτί στοιχεία, διπλωμένα με έναν ειδικό τρόπο, δημιουργούν τρισδιάστατα σχήματα με τη βοήθεια κόλλας.
Αρθρωτή συναρμολόγηση λαμπτήρα χαρτιού για λαμπτήρα

Αρθρωτή συναρμολόγηση λαμπτήρα χαρτιού για λαμπτήρα

 • Υγρό - αυτό είναι κάτι μεταξύ origami και papier-mache. Αυτή η κατεύθυνση έχει προκύψει αρκετά πρόσφατα. Λόγω υγρασίας, είναι δυνατό να δημιουργηθούν λεπτές γραμμές και βιοτεχνίες βγαίνουν πολύ εκφραστικά.
Αναζωογόνηση της φύσης με ομαλές γραμμές

Αναζωογόνηση της φύσης με ομαλές γραμμές

 • Kusudama - ένα είδος αρθρωτής μηχανικής. Μόνο στην περίπτωση αυτή σχηματίζονται πολλά στοιχεία σε σχήμα κώνου και συχνά σχηματίζουν μια μπάλα ή σχήμα κοντά σε αυτήν.
Οριγκάμι της Κουσουδάμα. Muffin

Οριγκάμι του Κουσουδάμα. Muffin

 • Απλή - Αυτή η τεχνική είναι πολύ κατάλληλη για τη διδασκαλία των παιδιών στην τέχνη του πτυσσόμενου χαρτιού. Εδώ χρησιμοποιούμε απλές τεχνικές χωρίς ψαλίδι και κόλλα.

Το κύριο πλεονέκτημα των πρωτότυπων δημιουργιών είναι ότι είναι εύκολα δημιουργημένα, όχι πολύ χρήματα θα αντληθούν από τον προϋπολογισμό. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργηθούν από κοινό χαρτί, το οποίο κοστίζει ένα λεπτό. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι αυτό το ντεκόρ είναι εύκολο και γρήγορο για να δημιουργηθεί ακόμα και με τα παιδιά και αυτό μπορεί να γίνει ένα ενδιαφέρον χόμπι οικογένειας που επίσης θα αλλάξει σημαντικά την εμφάνιση του σπιτιού.

Το Azi

Αυτό το έργο τέχνης είναι ίσως το πιο απλό από όλα, αλλά φαίνεται πολύ εντυπωσιακό.


Συμβουλές! Για να το τοποθετήσετε είναι απαραίτητο σε μια γωνία ή απευθείας σε έναν τοίχο, καθώς το χαρτί δεν θα διατηρήσει σταθερή τριβή από τη διέλευση από παρόμοια σκιά.


Garland με τη μορφή διακοσμητικών κουρτίνες

Garland με τη μορφή διακοσμητικών κουρτίνες

Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε:

 1. Χαρτί για origami - είναι κάπως πυκνότερο από το συνηθισμένο και διατηρεί το σχήμα καλά.
 2. Λεπτή γραμμή ή ισχυρό νήμα. Το πρώτο είναι προτιμότερο, καθώς δεν θα είναι αισθητό στο τελικό προϊόν.
 3. Ψαλίδι.
 4. Πρότυπο των μελλοντικών συνδέσεων της κουρτίνας.
 5. Βάση τοποθέτησης σε τοίχο.
Κομμένα κενά χαρτιού στο νήμα, έχετε μια αρχική γιρλάντα

Τυλιγμένες χάρτινες μπάλες στο νήμα, μπορείτε να πάρετε την αρχική γιρλάντα

Η σειρά εκτέλεσης των έργων:

 1. Κάντε μια διάταξη χαρτονιού, δηλαδή στοιχεία που θα επαναλαμβάνονται στην κουρτίνα. Δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ ευρύ ή περίπλοκο, έτσι θα είναι δύσκολο να κοπεί, εκτός από ότι δεν βγαίνει να εξετάσει όλη την ομορφιά.
 2. Προετοιμάστε το χαρτί με τα επιθυμητά χρώματα και εφαρμόστε τα περιγράμματα του αντικειμένου προς το αντικείμενο.
 3. Τώρα το πιο επίπονο και μακρύ μέρος της δουλειάς είναι να κόψει όλα τα κενά.
 4. Στη συνέχεια, σε κάθε στοιχείο κάνετε τρύπες από πάνω και από κάτω, και εάν ένα ξεχωριστό κομμάτι είναι μεγάλο, τότε και μέσα σε αυτό.
 5. Στρέψτε τα τμήματα χαρτιού στη γραμμή ως χάντρες. Κάτω.
 6. Τώρα στερεώστε τη ράβδο και τη ράβδο στον τοίχο.
Διαφοροποιήστε τη διακόσμηση του δωματίου - είναι εύκολο!

Διαφοροποιήστε τη διακόσμηση του δωματίου - είναι εύκολο!

Μια τέτοια κουρτίνα μπορεί να κρεμαστεί στη γωνία και να ρίξει απαλά μερικές λωρίδες, για παράδειγμα, μέσα από γείσο. Όσο πιο φωτεινή είναι η γιρλάντα, τόσο περισσότερο μπορεί να αναζωογονήσει το εσωτερικό.


Συμβουλές! Αντί της ράβδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παχύτερη γραμμή, τότε θα φαίνεται ότι το στοιχείο διακόσμησης βρίσκεται στον αέρα.


Λάμπα

Για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό φως δεν χρειάζεται πάντα να ξοδεύετε πολλά χρήματα, επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε μια αρχική συσκευή από το διαθέσιμο υλικό. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστούν οι δημιουργίες:

 1. Ένα φύλλο χοντρό χαρτιού κατάλληλου χρώματος. Η μορφή δεν είναι μικρότερη από A3, η πυκνότητα είναι 160 g: από αυτές τις παραμέτρους εξαρτάται αν το σκάφος θα κρατήσει το σχήμα.
 2. Χάρακας.
 3. Στοίβα από πλαστικό ή μέταλλο.
 4. Ψαλίδι.
 5. Κολλητική ταινία διπλής όψης.
 6. Σχέδιο origami για κάμψη και διαμόρφωση χαρακτηριστικών διαμαντιών.
Κομψή σκιά από τα χέρια

Κομψή σκιά από τα χέρια

Η σειρά δημιουργίας:

 1. Στο πρώτο στάδιο, χρησιμοποιώντας τη στοίβα, πρέπει να σχεδιάσετε ένα πλέγμα γύρω από τον χάρακα. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε κατάθλιψη - πτυχή. Είναι εύκολο να διπλώσετε τα φύλλα στην επιθυμητή θέση.
 2. Πρώτα απ 'όλα, κάθετες γραμμές είναι λυγισμένες, τότε διαγώνιες γραμμές. Το αποτέλεσμα είναι ένα φύλλο με καμπύλες διαμάντια.
 3. Τώρα ακολουθήστε τις άκρες της καμπύλης του φύλλου στην κορυφή και στερεώστε με μια ταινία διπλής όψης.
 4. Βάλτε το αμπαζούρα σε λειτουργία.

Με αυτό το στυλ, μπορείτε να δημιουργήσετε μια κυβική ή επιμήκη λάμπα. Στην πρώτη περίπτωση, τα διαμάντια θα είναι σύντομα, αλλά υπάρχουν περισσότερα. Στη δεύτερη, αλλά επίμηκες.

Βάζο

Σε μια παρόμοια τεχνική, και οι δύο σκιά, μπορείτε να φτιάξετε ένα βάζο, αν ακριβέστερα, τότε κοσμήματα γι 'αυτήν. Φυσικά, στο χαρτί αγγείο τα λουλούδια δεν μπορούν να τεθούν. Το χαρτί πρέπει επίσης να τραβηχτεί και το μήκος του αντικειμένου πρέπει να είναι κατά 20-30% μεγαλύτερο από την περιφέρεια του δοχείου αγγείου / λουλουδιού. Αυτό είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της τρισδιάστατης.

 • Μετά την αναδίπλωση του σχεδίου, το οποίο είναι πιο βολικό από την λάθος πλευρά, θα πρέπει να κάνετε κάμψεις χρησιμοποιώντας ένα χάρακα.
 • Οι άκρες της μελλοντικής διακόσμησης πρέπει να στερεώνονται με κόλλα ή με ταινία διπλής όψης.
Χάρτινο βάζο για τεχνητά άνθη

Χάρτινο βάζο για τεχνητά άνθη

Αρθρωτό αγγείο από χαρτί - ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο στην τραπεζαρία

Αρθρωτό αγγείο από χαρτί - ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο για την τραπεζαρία

Σύνθεση πυραμίδων στον τοίχο

Αυτό είναι η διακόσμηση μπορεί να ονομαστεί 3D, και η τρισδιάστατη επίδραση είναι πραγματική, όχι οπτική. Για να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα εικόνα θα χρειαστείτε:

 1. Χαρτί για origami ή κοινό χρώμα, κομμένο σε τετράγωνα. Για αυτή την κύρια κλάση, χρειάζεστε περίπου 100 ξεχωριστά στοιχεία, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα μικρότερης κλίμακας.
 2. Κόλλα PVA.
 3. Χαρτόνι.
 4. Χαρτικά μαχαίρι.
 5. Χαλί για κοπή.
 6. Χάρακας, ραβδί για κάμψη πλατείες.
 7. Πλαίσιο για τον πίνακα - κατά βούληση.
Ογκομετρικό κομμάτι τοίχου από έγχρωμο χαρτόνι

Ογκομετρικό κομμάτι τοίχου από έγχρωμο χαρτόνι

Διαδικασία:

 1. Κόψτε τη βάση του χαρτονιού για τη σύνθεση του επιθυμητού μεγέθους. Το μολύβι σημειώνει τις τοποθεσίες που σκοπεύετε να γεμίσετε τις πυραμίδες με origami.
 2. Διπλώστε όλα τα τετράγωνα στις πυραμίδες με οποιοδήποτε βολικό σχέδιο.
 3. Στη συνέχεια - συναρμολόγηση της δομής. Κάθε στοιχείο συνδέεται σε σειρά μεταξύ τους, λόγω του οποίου είναι δυνατό δημιουργήστε ένα πάνελ χωρίς κόλλα.
 4. Εάν το χαρτί έχει διαφορετικές αποχρώσεις, τότε μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια κλίση, έτσι μπορείτε να πάρετε το αρχικό αποτέλεσμα.
 5. Το επόμενο βήμα είναι η κόλληση στη βάση. Οι άκρες της δομής πρέπει να στερεώνονται με κολλητική ταινία. Από τη λάθος πλευρά μέχρι τις πτυχώσεις εφαρμόστε κόλλα και εφαρμόστε μια βάση από χαρτόνι.
 6. Μετά την ξήρανση, ο πίνακας μπορεί να διακοσμηθεί σε ένα πανέμορφο πλαίσιο.
Οι έτοιμες μονάδες συναρμολογούνται σε μία εικόνα

Οι έτοιμες μονάδες συναρμολογούνται σε μία εικόνα

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε:

Απλό στερεό πλαίσιο

Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνα για εσωτερική διακόσμηση πολύ πιο εύκολο, αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 1. 30 τετράγωνα χρωματισμένου χαρτιού. Μπορεί να είναι πολύχρωμα ή σε ένα χρώμα, αλλά διαφορετικούς τόνους. Η τελευταία επιλογή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εφέ μετάβασης.
 2. Το χαρτόνι είναι το θεμέλιο.
 3. Κόλλα PVA ή κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Σημαντικό! Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο στολίδι στον τοίχο, δεν χρειάζεστε καν ψαλίδια - σχεδόν όπως στο κλασικό origami.

3D πάνελ στο μοντέρνο εσωτερικό

3D πάνελ στο μοντέρνο εσωτερικό

Η σειρά των εργασιών:

 1. Βρείτε το κεντρικό σημείο στην πλατεία. Για να το κάνετε αυτό, το λυγίστε στη μέση και πιέστε το στη μέση με το δάχτυλό σας για να κάνετε κάμψη. Πλήρως πάσο στο μισό δεν χρειάζεται. Τώρα περιστρέψτε το φύλλο 90 ° και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Στη διασταύρωση των κροσσών, θα υπάρχει ένα μεσαίο σημείο.
 2. Τώρα κάθε γωνιά της πλατείας πρέπει να καμφθεί στο κέντρο για να πάρει ένα φάκελο. Έτσι πρέπει να κάνετε με κάθε τετράγωνο.
 3. Στη συνέχεια - η δημιουργική διαδικασία: θα πρέπει να σχεδιάσετε κάθε στοιχείο στο χώρο που έχει διατεθεί για αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει χαοτικά ή με χρώμα. Αμέσως να κολλήσει δεν είναι απαραίτητο, μετά από όλα είναι απαραίτητο να τεθεί μια σύνθεση. Στην πίσω πλευρά, είναι καλύτερο να σημειώσετε την τοποθέτηση στο χαρτόνι.
 4. Μπορείτε να κολλήσετε με κόλλα ή διπλής όψης κολλητική ταινία.
 5. Μπορείτε να τοποθετήσετε το πλαίσιο στο πλαίσιο - εάν το επιθυμείτε.

Χάρτινες γιρλάντες

Εκτός από το κόσμημα που προσφέραμε από την αρχή, μπορούμε να δημιουργήσουμε αρχική διακόσμηση χαρτιού. Θα περάσουν κάτω από μια οροφή ή σε άλλο μέρος που φαίνεται κενό. Μην νομίζετε ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται μόνο για χριστουγεννιάτικα δέντρα - αυτό δεν είναι αλήθεια!

Χαρτί διακόσμησης παιδικών ποδηλάτων

Χαρτί διακόσμησης παιδικών ποδηλάτων

Ιδέες:

 1. Αστεία λωρίδες. Είναι απαραίτητο να κόψετε λωρίδες από πυκνό πολύχρωμο χαρτόνι ή χαρτί και να τις ράψετε για σκλήρυνση. Στη συνέχεια, σπείρωμα αυτά τα στοιχεία στη γραμμή. Το μήκος του κάθε -. Όχι περισσότερο από 10-15 cm, έτσι αφράτο στεφάνι κρεμαστεί από την οροφή ή στον τοίχο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εορταστική διάθεση.
 2. Χάντρες στον τοίχο. Κόψτε πολλούς κύκλους του ιδίου μεγέθους από το χαρτόνι. Τότε τα διορθώστε στο νήμα ή τη γραμμή. Προκειμένου να μην μετακινούνται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλή όψη scotch. Κατασκευάστε αρκετές ταινίες διαφορετικού μήκους και τις στερεώστε στον τοίχο σαν χάντρες πολλαπλών διαβαθμίσεων.
 3. Αλυσίδες. Αυτές είναι οι ίδιες γιρλάντες που κάθε ένας από εμάς έκανε ως παιδί, όταν τόσοι πολλοί Χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν ήταν. Οι σύνδεσμοι της αλυσίδας είναι κολλημένοι μεταξύ τους από το PVA και συνδέονται σε ένα μόνο κύκλωμα. Μια τέτοια αρχική διακόσμηση μπορεί να κρεμαστεί οπουδήποτε στο σπίτι και όχι μόνο σε διακοπές.


Συμπέρασμα

Η διακόσμηση ενός σπιτιού με ριγκάμι δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Μόνο με την πρώτη ματιά αυτή η τέχνη είναι σύνθετη, αλλά αν πάρετε την ιδέα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η δημιουργία κάτι με τα χέρια σας δεν είναι τόσο δύσκολη. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι μια τέτοια διακόσμηση είναι φθηνή και μπορεί να ενημερωθεί τουλάχιστον κάθε μήνα, δηλαδή, κάτω από τη διάθεσή σας! ��


Χειροτεχνία από χαρτί και διακοσμητικά origami: από τα βασικά σε πιο εξελιγμένα στοιχεία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2